Web Analytics Made Easy - Statcounter

قاسم ژومارت توکایف در اولین مصاحبه خارجی خود پس از پیروزی روزنامه اسرائیل هایوم را انتخاب کرده و اظهار می‌دارد دیدگاهش درمورد اسرائیل کاملا مثبت است و روابط قزاقستان و اسرائیل گسترش خواهد یافت. ۰۱ تير ۱۳۹۸ - ۱۳:۲۲ بین الملل ترکیه و اوراسیا نظرات - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، قاسم ژومارت توکایف، رئیس‌جمهور جدید قزاقستان در مصاحبه‌ای با رسانه صهیونیستی «اسرائیل هایوم» ابراز داشته است که در نظر دارد تعاملات بین‌المللی قزاقستان را گسترش داده، دیداری از مناطق اشغالی فلسطین داشته باشد و خواهان توسعه مناسبات قزاقستان و اسرائیل است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متن این گزارش و مصاحبه را در ادامه می‌خوانید.

رئیس‌جمهور تازه انتخاب شده قزاقستان، قاسم ژومارت توکایف 66 سال دارد و پیش از این یک دیپلمات و وزیر امور خارجه قزاقستان، همچنین نخست‌وزیر این کشور نیز بوده است. او در ژوئن سال جاری پس از نورسلطان نظربایف 78 ساله، یک سیاستمدار با وزن قابل توجه سیاسی و موسس قزاقستان مدرن که این جمهوری نفت‌خیز و ثروتمند آسیای مرکزی را برای بیش از 3 دهه رهبری کرده است، به آکوردا دست یافته است.

انتخابات ریاست‌جمهوری تنها چند هفته پس از آن که نظربایف کناره‌گیری‌اش از قدرت را در ماه مارس اعلام کرد، برگزار شد. این اقدام مهم از سوی نظربایف یک ضرورت برای ممانعت از آشوب‌های سیاسی که می‌توانست این جمهوری را بی‌ثبات کند، بود. مشابه حوادثی که در وضعیت انتقالی در برخی کشورهای همسایه قزاقستان روی داد.

به رغم ماهیت محافظه‌کارانه سیاست در قزاقستان که از یک دولت بسیار متمرکز تا تحسین انتخابات مبتنی بر پلورالیسم را در بر می‌گیرد، هفت نامزد نهایی برای انتخابات اخیر ثبت نام کردند که 4 نفر از آن‌ها از اعضای اپوزوسیون بودند. برای نخستین بار در تاریخ این کشور، لیست انتخاباتی یک زن را نیز در بر می‌گرفت، که این امر در یک جامعه مسلمان، در حالی که به ظاهر سکولار است و هنوز به میزان قابل توجهی محافظه‌کار می‌باشد، به راحتی روی نمی‌دهد. در نهایت توکایف توانست 71 درصد آراء را به دست آورده و پیروز انتخابات شود. نظربایف، سلف سابق وی در کرسی ریاست جمهوری قزاقستان در آخرین کارزار انتخاباتی در سال 2015 در مقابل دو کاندیدای دیگر توانسته بود 98 درصد آراء را به دست آورد.

مقامات آستانه در خصوص یک انتقال قدرت «صلح‌آمیز و تدریجی» صحبت می‌کنند و افراد وابسته به اپوزوسیون، دیپلمات‌ها و ناظران غربی به نظر می‌رسد که ضرورت حفظ ثبات در نهمین کشور وسیع دنیا را که در مجاورت قدرت‌های جهانی نظیر چین و روسیه قراردارد و بهره‌مند از منابع طبیعی قابل توجهی است، را درک کرده‌اند.

یک انتقال قدرت منظم برای قزاقستان اهمیت مضاعف دارد، چرا که عناصر بنیادین اسلام‌گرایی که ممکن است به رادیکالیزه شدن عقاید برخی از مردم این کشور منجر شود همچنان وجود دارد و تلاش‌های که موفقیت در کشور همسایه قرقیزستان را اثبات کرده است. مدیریت سیاسی قزاقستان اما تصمیم گرفته تا با رادیکالیزه شدن مذهبی مقابله کند.

این مسائل در کنار هم انتخابات ریاست جمهوری اخیر را بسیار حساس کرده بود. رقابت‌های انتخاباتی و برگزاری انتخابات با تظاهرات صدها نفر از مخالفین در نزدیکی مراکز رای گیری که منجر به دستگیری شماری از آن‌ها توسط نیروهای امنیتی گردید، همراه بود. این وضعیت منجر به آن شد که سازمان امنیت و همکاری اروپا یک گزارش تحت عنوان «فرصت‌های از دست رفته برای اجرای اصلاحات سیاسی» منتشر کند.

توکایف به خوبی می‌داند که نسیم تغییرات به خوبی می‌وزد.  او نخستین سیاستمدار قزاق است که از توئیتر استفاده می‌کند و گاهی اوقات کمتر از یک رفتار عرف دیپلماتیک نشان می‌دهد. در نخستین کنفرانس مطبوعاتی که پس از پیروزی وی برگزار شد، او اظهارات سرگرم‌کننده‌ای را بیان کرد که منجر به خنده حضار شد- یک رفتار کاملا غیرمعمول بر خلاف ماهیت رسمی این رویداد.

واقعیت آن است که رئیس‌جمهور جدید قزاقستان در نظر دارد که نخستین مصاحبه‌اش با یک رسانه خارجی را به روزنامه اسرائیلی اختصاص بدهد که اهمیت ویژه‌ای برای روابط این کشور با رژیم صهیونیستی دارد. او گفته است که در نظر دارد روابط با اسرائیل را گسترش داده و نقش قزاقستان را نیز در جامعه بین‌المللی ارتقاء دهد.

توکایف که به عنوان دبیرکل سازمان ملل متحد در ژنو نیز فعالیت کرده و به روسی، چینی، انگلیسی و فرانسوی نیز صحبت می‌کند، گفته که به دنبال توسعه پیوندها با همسایگان منطقه‌ای خود است. او اظهار می‌دارد: ما کارهای زیادی برای انجام داریم. من سریعا پس از انتخابات گفتم که در ارتباط با سیاست خارجی، اولویت ما همکاری با همسایگان، چین، روسیه و البته کشورهای آسیای مرکزی است. قزاقستان یک سیاست باز برای همکاری با کشورهای خارجی را در پیش گرفته و همچنان این رویکرد ادامه دارد.

اسرائیل هایوم: اکنون که شما به عنوان رئیس‌جمهور قزاقستان انتخاب شدید، مهم‌ترین اهداف و اولویت‌های شما برای سال‌های پیش‌رو چیست؟

توکایف: من فکر می‌کنم که می‌بایست پیش از همه مشکلات زیادی را در ارتباط با حوزه اجتماعی، حل کنم. چرا که مردم در  خصوص حل مشکلاتی که آن‌ها را نگران می‌کند، توقع دارند. قزاقستان یک کشور ثروتمند است و ما از منابع زیادی برخوردار هستیم. البته پایتخت ما آستانه (نورسلطان) یکی از مراکز پیش‌رو در دوره پساشوروی سابق محسوب می‌شود. قزاقستان پس از روسیه در جایگاه دوم قرار دارد. در همین حال، ما نیاز داریم تا به مسائل اجتماعی- اقتصادی که مردم ما را نگران کرده است، توجه کنیم.

اسرائیل هایوم: شما نقش قزاقستان در زمینه منطقه‌ای و بین‌المللی را چگونه توصیف می‌کنید؟

توکایف: قزاقستان به عنوان یکی از رهبران آسیای مرکزی شناخته شده است، لذا وظیفه من این است که نقش مذکور را نگه دارم. ما می‌خواهیم نقش پیشرو قزاقستان در این منطقه را افزایش دهیم، همانطور که پیش از این بوده است. فکر می‌کنم که ما کارهای زیادی برای انجام دادن داریم و نگاه خیلی مثبتی نسبت به همکاری با همسایگان خود در منطقه داریم.

اسرائیل هایوم: اختلاف نظرهایی میان ایالات متحده آمریکا و چین، و نیز میان روسیه و اتحادیه اروپا وجود دارد. الزامات این موضوع برای آسیای مرکزی چیست؟

توکایف:  قزاقستان یک بازیگر بسیار مهم در حوزه سیاست خارجی است و البته، ما در خصوص تقابل‌های میان بازیگران بزرگ نظیر ایالات متحده آمریکا با چین و نیز روسیه نگرانیم، چرا که اقتصاد ما نیز در معرض این جنگ‌های تجاری قرار دارد. ما یک اقتصاد باز داریم و البته احساس می‌کنیم آثار منفی این جنگ‌های تجاری متاسفانه میان آن‌ کشورها به اقتصاد ما نیز برسد.

اسرائیل هایوم: شما آینده روابط اسرائیل و قزاقستان را چطور می‌بینید؟ آیا به زودی از اسرائیل بازدید خواهید کرد؟

توکایف: بله، البته من از اسرائیل بازدید خواهم کرد. من پیش از این در هیات قزاقستان که به مناسبت 60مین سالگرد تاسیس و استقلال دولت] جعلی[ اسرائیل صورت گرفته بود، به اسرائیل سفر کرده بودم. من بسیار تحت تاثیر آن چه در این جشن دیدم، قرار گرفتم.

من روابط دوستانه و نزدیکی با رئیس‌جمهور سابق، شیمون پرز داشتم. زمانی که وی وزیر امور خارجه و سپس رئیس‌جمهور بود یک بار در بیت‌المقدس با او دیدار کردم. من فکر می‌کنم که ما  (اسرائیل و قزاقستان) یک آینده روشن داریم.

من تمام تلاش خود را برای تسهیل همکاری‌ها میان قزاقستان و اسرائیل صورت می‌دهم. چند سال پیش، من دیداری نخست‌وزیر، بنیامین نتانیاهو داشتم، زمانی که او برای نخستین بار به قزاقستان سفر کرد و او بسیار تحت تاثیر قرار گرفته بود از دیدن قزاقستان. من گفت و گوهای خوبی با او در مورد برخی مسائل داشتم که در برنامه همکاری‌های دوجانبه ماست. ارزیابی من این است: دیدگاه من درمورد اسرائیل کاملا مثبت است.

 اسرائیل هایوم: مهم‌ترین حوزه‌هایی که می‌خواهید همکاری بیشتر میان اسرائیل و قزاقستان را در آن‌ها ببینید کدام‌اند؟

توکایف: فکر می‌کنم که ما باید همکاری بیشتری در حوزه تکنولوژی داشته باشیم. اسرائیل یکی از کشورهای پیشرو در جهان در حوزه فناوری‌های پیشرفته است و قزاقستان، فکر می‌کنم بسیار علاقه‌مند به استفاده از محصوصات حقیقی تولید شده از فناوری‌های توسعه یافته در اسرائیل باشد. لذا من باور دارم که این گونه از همکاری کاملا کمک‌کننده خواهد بود. قزاقستان نگاهش به همکاری‌ها بسیار باز است.

اسرائیل هایوم: شما در سازمان ملل هم فعال بودید و ممکن است آگاه باشید که اسرائیل خیلی از موضع سازمان ملل نسبت به خود راضی نیست. آیا روابط خوب میان اسرائیل و قزاقستان می‌تواند بر موضع قزاقستان نسبت به مسائل اسرائیل در نهادهای سازمان ملل موثر باشد؟

توکایف: ما روابط نزدیکی با هیات‌های سازمان ملل و نیز نهادهای بین‌المللی داریم. زمانی که من وزیر امور خارجه بودم (از 1994 تا 1999 و از 2002 تا 2007)، من جایگاه رای دادن قزاقستان را در حمایت از اسرائیل تغییر دادم. شما می‌دانید امروز کشورهای زیادی از جمله اتحادیه اروپا وجود دارند که علیه اسرائیل رای می‌دهند.

با نگاه به نتایج رای گیری و مشورت‌ها با برخی سازمان‌های یهودی در نیویورک و نیز دولت اسرائیل، من هیچ دلیلی برای منفی بودن نسبت به اسرائیل ندارم. در چهار قطعنامه، موضع ما در سازمان ملل در خصوص اسرائیل تغییر کرده است. من این تصمیم را در آغاز قرن جدید گرفتم.

اسرائیل هایوم: بسیاری از یهودیان در جریان جنگ جهانی دوم در قزاقستان پناهنده بودند. آیا شما رابطه ویژه‌ای بین کشورتان و مردم یهودی می‌بینید؟

توکایف: بله، پیش از همه من در مدرسه‌ای در آلماتی فارغ التحصیل شدم که در آن بسیاری از معلمین یهودی بودند. بسیاری از کودکان در آن زمان توسط استالین به قزاقستان تبعید شده بودند. آن‌ها بسیار باهوش بودند و اکنون نیز آنجا معلمین بسیار خوبی حضور دارند. تا کنون من بسیار قدردان آن‌ها هستم. هنوز هم نام‌های آنان را به یاد می‌آورم.  

در ارتباط با دیگر مردمی که به قزاقستان (در طی این تبعیدها) ارسال شدند، من فکر می‌کنم که ما ارتباطات شخصی بسیاری با آن‌ها داریم. در قزاقستان هیچوقت احساسات ضدیهودی وجود نداشته است. فکر می‌کنم این یک احساسا طبیعی برای قزاق‌هاست که نسبت به تمام ملت‌ها تحمل‌پذیر باشند، از جمله برای یهودیان. ما یهودیان را دوست داریم و کنیسه‌هایی نیز در کشور داریم. یکی از ثروتمندترین چهره‌های قزاقستان، آقای الکساندر مشکویچ که من او را به خوبی می‌شناسم  نیز یهودی است.

اسرائیل هایوم: مناقشات در سوریه اسرائیل را به شدت نگران کرده است. شما آیا آینده‌ای برای راه‌حل آینده جنگ در سوریه می‌بینید؟

توکایف: قزاقستان در فرایند حل بحران در سوریه درگیر بوده است. آستانه، پایتخت ما، میزبان مذاکراتی درباره سوریه بود. این روند بسیار موفق بود و زمینه‌هایی برای حل بحران سوریه ارائه داد. در طول کنفرانس ژنو 2، همراه با دبیر کل سازمان ملل، من شخصا درگیر این پروسه بودم و مفتخرم که دیدار وزرای خارجه در سال 2012 نیز بسیار موفقیت‌آمیز بود.

تنها سند مربوط به بحران سوریه که مهندسی شد، در اینجا بود. تا کنون ما هیچ سندی برای حل و فصل بحران در سوریه نداشتیم، و سوریه یک مساله از نگرانی‌های ما نیز هست. ما به همکاری با رهبران تمام طرفین برای به ارمغان آوردن صلح در این کشور ادامه خواهیم داد.

اسرائیل هایوم: تنش‌ها با ایران در حال افزایش است. شما در حوزه منع اشاعه بسیار فعال بوده‌اید. برای بهتر شدن این وضعیت شما چه پیشنهادی دارید؟

توکایف: پیش از همه، ایران یک شریک خوب برای قزاستان در حوزه اقتصادی است. ما در دریای خزر همسایه هستیم و من فکر می‌کنم که ایران تحت تاثیر همکاری‌های بین‌المللی قرار گرفته است. در همین حال، البته ایران نیز باید یک شریک خوب و قابل اعتماد برای جامعه بین‌المللی باشد.

ما در مورد نقصان مفاهمه که در مورد ایران هنوز وجود دارد بسیار نگران هستیم. ایران یک بازیگر بسیار مهم در خاورمیانه است، اما در همین حال، ایران همکاری مثبتی با همسایگانش در جهان عرب و دیگر کشورها داشته. اما، ما بر این باور نیستیم که ایران هیچ گامی به سمت (شناسایی) اسرائیل بردارد.

به یاد می‌آورم که 15 یا 20 سال پیش در دیدار با وزیر امور خارجه ایران، او گفت که کشورش هیچگاه دولت اسرائیل را به رسمیت نمی‌شناسد. من گفتم، باشه، شما ممکن است ماه و خورشید را نیز به رسمیت نشناسید، اما آنها وجود دارند. این موضوع در مورد اسرائیل نیز صادق است. اسرائیل وجود دارد و یک کشور مستقل است. یک بازیگر و کشور مهم است، تنها کشور دارای دموکراسی در خاورمیانه می‌باشد و شما نیاز دارید که اسرائیل را به رسمیت بشناسید و با آن همکاری کنید، به عنوان مثال همانطور که ما همکاری می‌کنیم.

اسرائیل هایوم: او چه پاسخی داد؟

توکایف: او پاسخی نداد.

اسرائیل هایوم: قزاقستان گفت و گوهای عقیدتی را نیز تقویت کرده است. ما شاهد برخی درگیری‌های مذهبی در جهان هستیم. در اروپا و بخش‌هایی از آسیا. در این زمینه برای توقف خشونت‌ها چه می‌توان کرد؟

توکایف: فکر می‌کنم که کنگره رهبران مذاهب سنتی و جهان در آستانه در فراهم آوردن گفت و گو و دیالوگ میان مذاهب و عقاید گوناگون بسیار مهم بود. این روند ادامه پیدا خواهد کرد.  

ما بر این باوریم که این گونه از دیدارها بسیار مهم هستند و مردم را گرد هم می‌آورد، (به ویژه آن‌هایی که) یک مذهب و دین و عقاید مختلف را نمایندگی می‌کنند. قزاقستان سهم خود را در این موضوع بسیار مهم انجام می‌دهد. من فکر می‌کنم که این گونه از همکاری‌ها در این فعالیت‌ها، قزاقستان را به یک الگو تبدیل کرده. ما می‌توانیم گونه‌های مختلف دین، مذهب و عقاید را داشته باشیم. ما کلیساهای ارتدوکس و کاتولیک، مساجد و ... را در کشور داریم.

قزاقستان؛ دریای بنزین بدون حق صادراتگفت‌و‌گوی تلفنی رئیس جمهور جدید قزاقستان و نتانیاهوگزارش تسنیم | اعتراضات به انتخابات ریاست جمهوری قزاقستانتغییر ساختار 3 وزارتخانه در قزاقستانسفیر جدید قزاقستان اعتبارنامه خود را به پادشاه سعودی تحویل دادقزاقستان به عنوان صلح آمیزترین کشور در آسیای مرکزی شناخته شدمبادلات تجاری قزاقستان و اتحادیه اقتصادی اوراسیا از مرز 6 میلیارد دلار گذشت

انتهای پیام/

R7650/P/S8,1414/CT10 واژه های کاربردی مرتبط اسرائیل آسیای میانه اخبار "قزاقستان"

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اسرائیل آسیای میانه اسرائیل آسیای میانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۴۷۴۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش ترامپ به اعتراضات حمایتی از فلسطین در آمریکا

به گزارش خبرآنلاین به نقل از ایسنا دونالد ترامپ رئیس‌جمهور سابق و کاندیدای جمهوری خواهان در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا در رسانه اجتماعی خود با نام «تروث سوشال» به تجمعات اخیر حمایتی از فلسطین در دانشگاه‌های آمریکا پرداخت.

به نقل از شبکه خبری فاکس نیوز، وی در یک مطلب که در این رسانه اجتماعی منتشر کرد، نوشت: «همین الان اعتراضات را متوقف کنید!»

این مطلب در حالی منتشر شده که تعدادی از دانشجویان در جریان اعتراضات سراسری به اقدامات رژیم صهیونیستی در غزه دستگیر شده‌اند.

همچنین این گفته‌ها در حالی مطرح شده که ترامپ در مطلبی دیگر به «جو بایدن حقه باز» پرداخته و او را بدترین رئیس‌جمهور در تاریخ ایالات متحده توصیف کرده است.

311311

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901245

دیگر خبرها

  • فون درلاین: حمله اسرائیل به رفح غیرقابل قبول است
  • بایدن: آمریکا، مصر و قطر درباره توافق آزادی گروگان‌ها و آتش‌بس غزه همکاری خواهند کرد
  • بایدن: آمریکا٬ مصر و قطر درباره توافق آزادی گروگان‌ها و آتش‌بس غزه همکاری خواهند کرد
  • رئیس کمیسیون اروپا: حمله اسرائیل به رفح کاملا غیرقابل قبول است
  • واکنش ترامپ به اعتراضات حمایتی از فلسطین در آمریکا
  • کاندیداتوری عضو شورای نگهبان در انتخابات ریاست جمهوری /صادق زیباکلام برای مصاحبه آمد، زاکانی برای گزارش دادن /خاطرات آیت الله هاشمی
  • باید برای افزایش تولید نگاه‌ها ‌به خلیج فارس جذب شو‌د + فیلم
  • وزیر دفاع ایران با کدام مقام نظامی خارجی دیدار کرد؟ +جزئیات
  • اعلام آمادگی وزارت دفاع برای همکاری با زیمباوه
  • رای‌دهندگان آمریکایی به ترامپ نگاه مثبت‌تری دارند