Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-30@12:30:51 GMT

تجلیل از پژوهشگران برجسته علوم پایه کشور

تاریخ انتشار: ۱ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۴۹۰۱۰

تجلیل از پژوهشگران برجسته علوم پایه کشور

به گزارش گروه علم و فناوری ایسکانیوز به نقل از روابط عمومی فرهنگستان علوم؛ به همت گروه علوم پایه فرهنگستان علوم، آیین گرامیداشت روز ابوریحان بیرونی و پنجمین دوره تجلیل از پژوهشگران جوان برجسته کشور در رشته‌های علوم پایه، منتخب فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران با حضور آقای دکتر رضا داوری اردکانی رئیس فرهنگستان علوم برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این مراسم که آقای دکتر مجتبی شریعتی نیاسر معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، آقای دکتر حسین نمازی دبیر فرهنگستان علوم، رئیس و اعضای پیوسته و وابسته و همکاران مدعو گروه علوم پایه فرهنگستان، استادان و اعضای هیأت علمی دانشگاه ها، جمعی از اهالی فرهنگ و رسانه و خانواده‌های برگزیدگان حضور داشتند، از ۵ پژوهشگر جوان برجسته در رشته‌های «فیزیک»، «ریاضی»، «شیمی»، «زیست شناسی» و «زمین شناسی» تجلیل به عمل آمد.
آقایان دکتر سلمان ابوالفتح بیکی دزفولی عضو هیئت علمی پژوهشگاه دانش‌های بنیادی در رشته ریاضی، دکتر علی کدخدائی ایلخچی عضو هیئت علمی دانشگاه تبریز در رشته زمین شناسی، دکتر فرشاد درویشی هرزویلی عضو هیئت علمی دانشگاه مراغه در رشته زیست شناسی، دکتر مسعود میرزایی شهرابی عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد در رشته شیمی و دکتر مهدی کارگریان عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی شریف در رشته فیزیک، ۵ پژوهشگر جوان برجسته کشور، منتخب فرهنگستان علوم در سال ۱۳۹۸ بودند که در این مراسم از آنان با اهدای لوح تقدیر و جایزه تجلیل به عمل آمد.
همچنین در این آیین از زحمات پژوهشگران جوان دیگر، از جمله رامین جوادی در حوزه‌ی ریاضی، مهدی زارعی در حوزه زمین شناسی، وحید وطن پور سرقین در حوزه شیمی، عظیم ضیایی در حوزه شیمی، داود عباس زاده در حوزه فیزیک، محمد آرشی در حوزه ریاضی، ایمان ستایش (ریاضی)، فاطمه محمدی (ریاضی)، ابراهیم اکبربگلو (ریاضی) و شانت باغرام در حوزه کیهان شناسی و فیزیک تقدیر شد.
در بخش دیگری از مراسم گرامیداشت روز ابوریحان بیرونی از کتاب «Computational Continuum Mechanics of Nanoscopic Structures» تألیف آقایان دکتر هاشم رفیعی تبار عضو وابسته گروه علوم پایه فرهنگستان علوم و استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و اسماعیل قوانلو و دکتر سید احمد فاضل زاده رونمایی شد.
این کتاب به تازگی توسط انتشارات بین المللی springer منتشر شده است.
در پنجمین دوره مراسم گرامیداشت روز ابوریحان بیرونی و تجلیل از پژوهشگران جوان برجسته کشور، آقایان دکتر رضا داوری اردکانی رئیس فرهنگستان علوم، دکتر یوسف ثبوتی رئیس گروه علوم پایه فرهنگستان علوم، دکتر هاشم رفیعی تبار و ۵ پژوهشگر جوان برجسته کشور در سال ۱۳۹۸ سخنرانی ایراد کردند.
آقای دکتر رضا داوری اردکانی در پنجمین دوره تجلیل از پژوهشگران جوان برجسته علوم پایه کشور، با بیان اینکه این روزها، روز‌های عید فرهنگستان علوم و عید علم است، گفت: در اینگونه جلساتی که در فرهنگستان تشکیل می‌شود احساس نشاط به ما دست می‌دهد چرا که جوانان ما استعداد‌های بزرگ دارند؛ اما کاش فرصتی بود که همه این استعداد‌ها در داخل کشور خودمان به فعلیت می‌رسید و لازم نبود که در خارج از کشور به فعلیت برسد.
رئیس فرهنگستان علوم با اشاره به طبقه بندی کلی علوم توضیح داد: علومی که در درجات بالاتر قرار دارند، کلی‌تر و وسیع‌تر هستند و هر چه به سمت پایین این طبقه بندی بیاییم علوم، پیچیده‌تر می‌شوند. در این طبقه بندی ریاضی، فیزیک و شیمی و زیست شناسی و جامعه شناسی قرار داشتند.
دکتر داوری اردکانی در پایان ابراز امیدواری کرد که علم در کشور به جایگاه شایسته‌ای که در قرن ۵ هجری داشته و دوران عظمت علمی بوده است برسد.
آقای دکتر یوسف ثبوتی رئیس گروه علوم پایه فرهنگستان علوم نیز در این مراسم ضمن ابراز تأسف از اینکه شاگردان ابوریحان بیرونی مکتب او را دنبال نکرده‌اند، خاطر نشان کرد: خاصیت متمایز کننده بیرونی نسبت به سایر دانشمندان این بود که به مشاهده اهمیت می‌داد و پیشرفت‌های علمی از زمانی محقق شد که دانشمندان همه چیز را به محک آزمایش گذاشتند.
دکتر ثبوتی خاطر نشان کرد: خاصیت ابوریجان بیرونی که او را از سایر دانشمندان متمایز می‌کند اهمیتی است که این دانشمند ایرانی برای مشاهده قائل می‌شد. در آن زمان بین دانشمندان رایج بود که تفکر و تعقل به پیشرفت علمی منجر می‌شود و آن‌ها کمتر به پیرامون خود توجه داشتند در حالی که بیرونی همه چیز را به محک آزمایش می‌گذاشت.
وی ادامه داد: همه پیشرفت‌ها در علوم فیزیک، شیمی، زیست شناسی، و زمین شناسی، و تکنولوژی‌هایی که به دنبال پیشرفت در این علوم پدید آمده، از زمانی شروع شد که افرادی همچون گالیله، کوپرنیک، و نیوتن همه چیز را به محک آزمایش می‌گذاشتند.
ایشان در پایان اظهار کرد: حیف آنکه شاگردان ابوریحان بیرونی مکتب او را دنبال نکردند.
همچنین در این مراسم آقای دکتر نعمت الله ریاضی عضو وابسته گروه علوم پایه فرهنگستان علوم و استاد فیزیک دانشگاه شهید بهشتی با موضوع «نظریه گرانش از نیوتون تا هاوکینگ» سخنرانی ایراد کرد.

326 / 156 فرهنگستان علوم علوم پایه پژوهشگران جوان

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: فرهنگستان علوم علوم پایه پژوهشگران جوان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۴۹۰۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش تعداد دانشمندان بین المللی ۱ یا ۲ درصد

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، محمدعلی زلفی‌گل وزیر علوم در سی و یکمین آیین تجلیل از اعضای هیات علمی نمونه کشوری که ۱۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ که در سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی برگزار شد، اظهار کرد: بزرگ‌ترین سرمایه هر جامعه‌ای فرهنگ آن جامعه و سرمایه جاودان آن جامعه است. جامعه فهیم دانشگاهی، پویش و پالایش دانشگاهی را مدنظر خود قرار داده و همواره فرهنگ‌های جدیدی را خلق کرده است.

بیشتر بخوانید: فرآیند ثبت اختراع و حفاظت از مالکیت فکری زمان‌بر و پرهزینه‌ است

وی افزود: همانطور که کلمات و جملات جدید به زبان هر کشور اضافه می شود، علم و فناوری و نوآوری جدید همراه خود فرهنگ جدیدی را خلق می کند. استادان فرهنگ ساز و امید افرین، الگو و اسطوره برای نسل های فعلی و آینده ایران هستد و نسل های بعدی باید بدانند که قدردان پیشینیان خود باشیم.

وزیر علوم خاطرنشان کرد: در هر منطقه‌ای که استاد دانشگاهی ساکن شود، آن منطقه و محله ارزش بیشتری می یاید. کوی دانشگاهیان در هر شهری ارزش بیشتری دارد. بنابراین سرمایه های نمادین کشور باید قدر ببینند و بر صدر بنشینند.

زلفی گل با بیان اینکه تجلیل از استادان نمونه کشوری، در راستای ارتقای مرجعیت علمی است، یادآور شد: هر کدام از استادانی که امروز تجلیل می شوند در رشته خود سرآمد هستند. انتخاب استاد نمونه در راستای تحقق مرجعیت علمی است. وقتی این فرایند طی می شود می خواهیم شاخص های افراد مرجع را به نمایش بگذاریم.

وی همچنین گفت: تعداد دانشمندان یک درصد و ۲ درصد بین الملل روز به روز افزایش می یابد و نشان می دهد مسیر جامعه علمی ما درست است.

وزیر علوم به بیانات رهبر معظم انقلاب درمورد وظیفه دانشگاه ها اشاره کرد و افزود: تولید علم، تربیت عالم و جهت دهی به علم و عالم وظیفه دانشگاه‌ها است.

زلفی گل ادامه داد: اقتدار حاصل از جسارت کشور یعنی عملیات وعده صادق در سطح بین المللی نشان دهنده مرجعیت علمی است که اولویت وزارت علوم است.

وی یادآور شد: در قوانین وزارت علوم سعی کردیم برای ارتقای مرجعیت علمی برنامه اجرایی داشته باشیم، همچنین از ظرفیت برنامه هفتم توسعه استفاده کردیم و این قوانین را در احکام برنامه گنجاندیم، از جمله این اقدامات که انجام شده و در برنامه هفتم توسعه نیز قید شده است، دستور العمل اعطای پژوهانه جامع، دستور العمل تعاملات علمی ملی و بین المللی و دستورالعمل مهارت محور کردن آموزش است.

وزیر علوم افزود: امروز دنیا دنبال جنگ و صلح ارزان است، کشور گشایی مشروع از طریق علم و فناوری مقدور و مشروع است‌ وقتی دانشمندان و استادان نمونه کشوری دانشی تولید می کنند و بروندادهای علمی بین المللی دارند، این کتاب در هر جای دنیا تدریس شود یعنی ما در آن کشور نفوذ کرده و آن کشور را تسخیر کرده ایم.

زلفی گل تاکید کرد: بهترین و موفق ترین سربازان کشورگشای ایران اسلامی استادان هستند که کشورگشایی از طریق آنها محبوب و معمول است. این موفقیت قدرت نرم است، جامعه فهیم و فرهیخته دانشگاهی به قدری توانمند است که هم قدرت سخت و هم قدرت نرم را می تواند ایجاد کند. از این جهت است که همه هزینه ها برای علم و فناوری بهترین سرمایه گذاری برای کشور است.

وی از استادان برگزیده خواست تلاش کنند تا نسلی بهتر و توانمندتر از خود تحویل جامعه دهند.

انتهای پیام/

عاطفه نظارتی‌زاده کد خبر: 1229016 برچسب‌ها وزیر علوم، تحقیقات و فناوری

دیگر خبرها

  • صعود دانشگاه جهرم به رتبه ۲۳ فهرست نیچر ایندکس در بین دانشگاه‌های کشور
  • افزایش تعداد دانشمندان بین المللی ۱ یا ۲ درصد
  • فراخوان جذب دانشجوی دکتری در پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی
  • وزیر فرهنگ: دکتر مجتهدی غرب را کاملاً می‌شناخت، اما غرب زده نبود
  • پیشرفت علمی بدون داشتن علوم پایه قوی امکان پذیر نیست
  • جزئیات جدید نحوه ارزش‌یابی امتحانات کشوری «ریاضی» و «علوم» پایه ششم
  • مبنای بسیاری از علوم، ریاضی و فیزیک است
  • چالش‌های سلامت دهان و دندان در ایران
  • چالش‌های سلامت دهان و دندان در ایران/ مشکل افزایش دندانپزشک نیست
  • رایزن علمی و سرپرست دانشجویان ایرانی در کشور عراق منصوب شد