Web Analytics Made Easy - Statcounter

خانه‌های روستایی بروجرد در دل طبیعتی بکر و دیدنی لحظاتی خاطره انگیز را برای گردشگران رقم می‌زند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از سفیر افلاک، همیشه لمس کردن زندگی در یک روستا برای بسیاری از انسان‌هایی که در شلوغی و هیاهوی شهرها زندگی می‌کنند یک آرزوست، تجربه یک روز زندگی در روستا که سقفش را آرامش فراگرفته و سرسبزی و طبیعتی بکر و زیبا میزبان گردشگران می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با رشد سریع شهرنشینی، معماری اصلی و سنتی در خانه‌ها کمرنگ شده و اقامتگاه‌های بوم گردی فرصت دوباره یک زندگی سنتی را در روستاهایی زیبا با معماری سنتی فراهم کرده‌اند و با سفر به این روستاها علاوه بر بهره گرفتن از طبیعت می‌توان به فرهنگ، آداب‌ورسوم وزندگی اهالی روستا بیشتر نزدیک شد.

 

 

آرامش، هدیه اقامتگاه‌های بوم گردی به گردشگران

در اقامتگاه‌های روستایی خبری از ترافیک، شلوغی و هیاهو نیست، اینجا سراسر آرامش است، وارد روستا که می‌شوی، خانه‌هایی زیبا می‌بینی، پسربچه‌هایی که خندان در کوچه‌ها با یک توپ مشغول بازی هستند، کشتزارهایی در اطراف جاده که خوشه‌های گندم طلایی چشم رهگذران را به خود جلب می‌کند.

درختان سرسبز که سایه‌هایشان بر بخشی از زمین سایه افکنده و گاهی همین درختان پیش‌زمینه عکس‌های گردشگرانی می‌شود که از این مسیر جاده عبور می‌کرده و عکس‌هایی پرخاطره را ثبت می‌کنند.

بوی نان محلی، شیر تازه، صدای آب خروشان در رودخانه‌ها، سبزی طبیعت و آواز پرنده‌ها در کنار هم محیطی بی‌نظیر را برای پذیرایی از گردشگران فراهم می‌کند تا زندگی روستایی به مدت چند روز تجربه شود.

در جای‌جای کشور ایران و در هر استانی مناطقی از طبیعت و زیبایی‌هایش وجود دارد که در دنیا بی‌نظیر است، طبیعت بکر از شمال گرفته تا جنوب و از شرق تا غرب منحصربه‌فرد بوده، مناطقی دیدنی که در طول ایام سال خصوصاً نوروز و تابستان مسافران و گردشگران به این مناطق سفر می‌کنند.

   

 

ظرفیت‌های چشم‌نواز گردشگری بروجرد

در استان لرستان جاذبه‌های گردشگری و طبیعی بسیار زیادی وجود دارد، آبشارهای زیبا، خانه‌های تاریخی، تونل برفی و روستاهای تاریخی همه و همه مهیای پذیرایی از دوستداران و گردشگران طبیعت است.

در شهرستان بروجرد جاذبه‌های طبیعی و تاریخی زیادی وجود دارد، از روستای ونایی تا سراب کرتول، از گلدشت تا کپرگه و شیخ میری که هرکدام به‌واسطه داشتن آب‌وهوای دلپذیر و رودهای روان قطعه‌هایی از طبیعت بی‌نظیر را برای تماشای گردشگران فراهم کرده‌اند.

شلوغ‌ترین منطقه گردشگری بروجرد ونایی است که جدیداً به شهر تبدیل‌شده و به‌واسطه داشتن آب‌وهوایی مناسب، خاک حاصلخیز ورودهای پر آب کشاورزی در این منطقه پررونق است و روزانه در ایام تعطیل حدود پنج هزار نفر به این منطقه گردشگری سفر می‌کنند.

  

 

افزایش اقامتگاه‌های بوم گردی بروجرد

حجت اله یارمحمدی رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری بروجرد در گفت‌وگو با خبرنگار سفیر افلاک اظهار داشت: در بروجرد دو مجوز اقامتگاه بوم گردی در ونایی و شیخ میری صادرشده که در ایام مختلف سال گردشگران داخلی و خارجی از این اقامتگاه‌ها استفاده کرده وزندگی سنتی در روستا را تجربه می‌کنند.

وی افزود: تقاضا برای ایجاد دو اقامتگاه دیگر بوم گردی در بروجرد داده‌شده که در حال بررسی هستند و در صورت موافقت، تعداد اقامتگاه‌های بروجرد به چهار اقامتگاه افزایش می‌یابد.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری بروجرد تصریح کرد: درمجموع در شهرستان بروجرد 11 مرکز اقامتی با ظرفیت 430 تخت داریم که چهار مرکز اقامتی دیگر هم در مرحله دریافت مجوز هستند و این تعداد مراکز اقامتی که شامل هتل‌ها و مهمانسراها است ظرفیت افزایش اسکان را تا 25 درصد دارند.

وی گفت: یکی از مشکلات برای صدور مجوز بوم گردی این است که متقاضی باید از 10 دستگاه مرتبط نیز استعلام بگیرد و گاهی روندهای طولانی و مشکلات سبب می‌شود تا فرد متقاضی منصرف شود.

     

  

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری با اشاره به ظرفیت خانه‌های تاریخی بروجرد گفت: در بروجرد خانه‌های تاریخی ظرفیت مهم گردشگری به شمار می‌روند و در این راستا برای جذب گردشگر و معرفی آثار تاریخی این شهرستان قرار است دو خانه تاریخی به مجموعه ظرفیت‌های گردشگری اضافه شود که یکی به‌عنوان اقامتگاه بوم گردی و یکی دیگر برای پذیرایی و مکان تفریحی گردشگران آماده می‌شود.

با توجه به اینکه صنعت گردشگری، سومین صنعت درآمدزای جهان است توجه به موضوع جذب گردشگر طی سال‌های اخیر افزایش‌یافته و اقامتگاه‌های بومی گردی یکی از ظرفیت‌های جدید در حوزه گردشگری است.

بوم گردی و معرفی فرهنگ سنتی به گردشگران

توسعه گردشگری یکی از اهداف مهم در بوم گردی روستاها است و در این اقامتگاه‌ها درواقع فرهنگ سنتی و اصیل یک روستا در منطقه به گردشگران معرفی می‌شود و علاوه بر این گردشگران با آداب‌ورسوم اهالی روستا نیز آشنا می‌شوند.

  

 

گردشگران با سفر به هر نقطه از کشور می‌توانند بافرهنگ محلی و بومی همان منطقه آشنا شوند و این فرصتی است که می‌شود برای انتقال فرهنگ هر منطقه در هر شهر استفاده کرد.

این در حالیست که با توجه به ظرفیت‌های گردشگری و روستاهای تاریخی بروجرد طی این چند سال تنها دو اقامتگاه بوم گردی دایر شده درحالی‌که باهمت بیشتر و رفع موانع می‌توان تعداد اقامتگاه‌های بوم گردی را در این شهر افزایش داد و فرهنگ بومی و محلی را گسترش داد.

معرفی صنایع‌دستی و سوغات در اقامتگاه‌های بوم گردی

گردشگران با سفر به روستاهای تاریخی شهرستان‌ها و استان‌ها می‌توانند از صنایع‌دستی و سوغات روستایی و محلی آشنا شوند به‌طوری‌که با سفر به روستای ونایی درگذر از جاده زیبای سرسبز این روستا و آلاچیق‌ها، سوغات این شهرستان را در معرض دید قرار داده‌اند.

ونایی بروجرد به دلیل آب فراوان، کشاورزی پررونقی دارد و انواع ترشیجات و شوریجات، دوغ، ترشک و لواشک از محصولات این روستا بوده که بسیاری از مسافران و گردشگران با سفر به این روستا از سوغات محلی خریداری می‌کنند.

قدم‌به‌قدم شهرستان بروجرد ظرفیت‌های مناسب را برای توسعه گردشگری و جذب گردشگر دارد اما به نظر می‌رسد این کار نیازمند یک‌همت و برنامه‌ریزی است.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۵۲۵۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایشگاه کتاب و ظرفیت «گردشگری ادبی»

نورآقایی گفت: فضا و اقتصاد پیرامون نمایشگاه کتاب، گردشگری ادبی را شکل می‌دهند و می‌شود ایده‌هایی داشت که نمایشگاه کتاب به یک رویداد در این حوزه تبدیل شود. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، به نقل از ستاد خبری سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران؛ آرش نورآقایی، کارشناس «گردشگری ادبی»، با بیان اینکه گردشگری ادبی یک ژانر جدید در حوزه گردشگری است، ادامه داد: گردشگری ادبی به صورت اختصاصی سابقه دیرینه‌ای در دنیا ندارد؛ هرچند که وقتی افراد در موقعیت‌های گردشگری ادبی قرار می‌گیرند به نوعی این شاخه از گردشگری اتفاق می‌افتد؛ مانند آنکه اشخاص در سفری بر مزار نویسنده یا شاعری نامدار حاضر ‌شوند. همینطور بازدید از خانه یک نویسنده نیز «گردشگری ادبی» محسوب می‌شود.

نمایشگاه کتاب می‌تواند بخشی از «گردشگری ادبی» باشد

وی ادامه داد: طبق تعریفی که در دنیا از «گردشگری ادبی» صورت می‌گیرد، بازدید صرف از نمایشگاه‌های کتاب جز این ژانر محسوب نمی‌شود؛ اما این بدان معنا نیست که نمی‌توان به موضوع نمایشگاه کتاب و «گردشگری ادبی» پرداخت. از آنجایی که شاخه‌های گردشگری در حال توسعه است و انواع گردشگری شکل می‌گیرد، می‌توان «گردشگری ادبی» را نیز با گذر زمان توسعه داد و برای آن تعاریف جدیدی مشخص کرد. در واقع «گردشگری ادبی» رفتن به مکان‌های واقعی و حتی خیالی اطلاق می‌شود که در داستان‌ها خلق شده‌اند.

این کارشناس حوزه گردشگری که در سال 1392 نخستین همایش «گردشگری ادبی» را به منظور جلب توجه فعالان حوزه گردشگری و ادبیات به این مقوله برگزار کرد، افزود: ایده ایجاد «گردشگری ادبی» را با برگزاری همایشی در همین رابطه در حدود یک دهه قبل پیگیری کردم، آن زمان حتی کلید واژه «گردشگری ادبی» در ایران مطرح نبود. حتی یکی از صاحب نظران حوزه گردشگری عنوان کرد که «گردشگری ادبی» یعنی چه؟ فردا می‌خواهید گردشگری ریاضی را هم راه‌اندازی کنید! آن زمان یک خبرنگار از می‌سی‌سی‌پی به ما پیام داد که چقدر خوب است که شما در ایران می‌خواهید «گردشگری ادبی» برگزار کنید.

وی افزود: من همیشه به پیشینه ادبی کشورم توجه داشته‌ و بر اساس آن به این فکر می‌کردم که چقدر این موضوع می‌تواند در حوزه گردشگری کاربرد داشته باشد. با تحقیق متوجه شدم در دنیا چنین ژانری وجود دارد، آن زمان به یک تور «گردشگری ادبی» در دانشگاه آکسفورد برخورد کردم که تور گردشگری «شرلوک هلمز» بود؛ در حالی که شرلوک شخصیت خیالی بود، اما وقتی در گوگل 10 آدرس مشهور دنیا را سرچ می‌کنیم آدرس خانه «شرلوک هلمز» به آدرس خیابان «بیکر پلاک 221 ب» را به مخاطبان ارائه می‌کند.

نورآقایی ادامه داد: بعدها در سفرهایی که داشتم متوجه شدم خانه «رومئو و ژولیت» در شهر ورونا ایتالیا یکی از مقاصد پُر بازدید دنیاست؛ در حالیکه این دو شخصیت هرگز وجود خارجی نداشتند و ساخته و پرداخته ذهن ویلیام شکسپیر هستند؛ به همین دلیل من به تحقیق در مورد آثار ایرانی پرداختم. به عنوان نمونه به بررسی رُمان «کلیدر» محمود دولت‌آبادی پرداختم و توانستم برخی از شخصیت‌های داستان از جمله دُختر آقای گل‌مَمَد را پیدا کنم و خانه او و دختر، نوه و نتیجه او را هم بیابم. وسایلی که از گل مَمَد باقی بود را به من دادند. حتی از شناسنامه دخترش عکس دارم و بر این اساس یک گردشگری یک هفته‌ای در آن منطقه حول محور اتفاقی که در رُمان وجود داشت، شکل گرفت.

نرخ ارز تهدیدی برای بخش خارجی نمایشگاه کتاب تهران

وی گردشگری ادبی رویداد محور را دارای دو جنبه معرفی کرد و افزود: وقتی بر اساس رویداد سفر می‌کنیم، این به نوعی گردشگری رویداد هم محسوب می‌شود و همزمان طبق محتوای رویداد می‌تواند گردشگری ادبی نیز محسوب شود، مانند آئین بزرگداشت مولانا و نمایشگاه کتاب فارغ از اینکه می‌تواند یکی از اتفاقات مرتبط با گردشگری ادبی باشد. این میان البته باید برخی از ظرافت‌ها را در نظر گرفت. در واقع باید توجه کرد چگونه می‌توان به نمایشگاه کتاب به مثابه گردشگری ادبی نگاه کرد،‌ صرف اینکه افراد به نمایشگاه بروند و کتاب بخرند،‌ این گردشگری ادبی محسوب نمی‌شود. فضاها و اقتصادهای پیرامون نمایشگاه کتاب، گردشگری ادبی را شکل می‌دهند و می‌شود ایده‌هایی داشت که نمایشگاه کتاب به یک رویداد در حوزه گردشگری ادبی تبدیل شود.

نورآقایی توضیح داد:‌ حضور فروشگاه‌های کتاب یا نمایشگاه کتاب می‌تواند در انتخاب یک شهر به عنوان «شهر ادبیات» مؤثر باشد. «یونسکو» با تعریف هفت زیرشاخه برای شبکه شهرهای خلاق مواردی چون موسیقی،‌ ادبیات، رسانه،‌ خوراک، صنایع دستی و ... به موضوع ادبیات شهرها توجه کرده است. تهران با وجود شهرکتاب‌ها،‌ نمایشگاه بین‌المللی کتاب و رویدادهای ادبی در کافه‌ها و... همچنین استفاده از گردشگری ادبی می‌تواند بدل به «شهر خلاق ادبی» شود. اینطور می‌توان پرونده ثبت تهران به عنوان شهر ادبی را مطرح کرد. در جریان «گردشگری ادبی» مجموعه موقعیت‌های «گردشگری ادبی» در تهران نظیر خانه موزه‌ها، مقبره‌ها، تور کتابخانه ‌ملی، تور کتابخانه‌های خلاق و... نشست‌های ادبی در کنار نمایشگاه کتاب باید مورد توجه باشد، همچنین توجه به مکان‌های معرفی شده در داستان‌ها مانند ظهیر الدوله و یا کافه نادری بخشی از گردشگری ادبی است.

سهراب سپهری شاعری جهانگرد بود

این متخصص حوزه گردشگری ادبی در بخش دیگری از این گفت‌وگو اشاره کرد: می‌توان در نمایشگاه کتاب نشست‌های تخصصی «گردشگری ادبی» را برگزار کرد. توجه و تحقیق نسبت به مکان‌های مرتبط با ادبیات و شخصیت‌های ادبی در «گردشگری ادبی» مهم است. خانه حافظ در کجای شیراز می‌توانسته باشد؟ مسیر سفر ناصرخسرو قبادیانی از کجا تا کجا بود؟ به عبارتی نویسندگان زیادی در تاریخ ایران داریم که در رابطه با موقعیت‌ها و مکان‌ها صحبت می‌کنند. وقتی شاعر می‌گوید خوشا شیراز و وضع بی‌مثال‌اش یعنی چه؟‌ یا اشعار سهراب که در اشعار خود موقعیت‌های زیادی را بیان کرده است. در گلستانه چه بوی علفی می‌آید و گلستانه مکانی بوده نزدیک خانه سهراب سپهری که مقبره او نیز در همان نزدیکی است.

نورآقایی گفت: سهراب سپهری یک شاعر جهانگرد بود که از قضا نقاشی هم می‌کرد؛ با قلم و قدم همکار بوده است.‌ او سفرهای زیادی داشت، به ژاپن و نیویورک رفت و رکورددار فروش نقاشی در ایران است، اما هیچ کس به او از منظر سفرهایش نپرداخته است. مضامین سفر در شعرهای شاعران دیده وجود دارد. آنها در ذهنشان سفر می‌کنند. رستم در شاهنامه یک پهلوان است؛ اما او یک مسافر هم هست و مدام در حال سفر است. این مسائل را می‌توان در نمایشگاه کتاب بررسی کرد. ایران می‌تواند به دلیل پیشینه ادبی بالا در «گردشگری ادبی» بسیار موفق باشد.

سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از 19 تا 29 اردیبهشت (1403) در محل مصلی امام خمینی(ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ثبت میراثی از جهان اسلام در بروجرد
  • اردوی هفت گردی به مناسبت هفته فرهنگی در منطقه ۷ شهرداری اصفهان
  • ۷ بوم‌گردی برتر یزد که باید بشناسید
  • بهره‌برداری از حمام بیگ‌جوان چایپاره با کاربری اقامتگاه بوم‌گردی
  • اعتبار ۴۰ میلیارد تومانی برای احیای مقبرةالشعرای تبریز
  • نمایشگاه کتاب و ظرفیت «گردشگری ادبی»
  • برگزاری جشنواره سماق درآینده نزدیک باحضور گردشگران داخلی وخارجی
  • سراب هنام الشتر؛ چشمه‌ای در دل یک خانه تاریخی
  • حفظ اصالت و هویت روستاهای هدف گردشگری در قوچان
  • تفال به حافظ چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳؛ دو یار زیرک و از باده کهن دومنی..