Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه فن‌آوری‌ گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، شرکت اسپیس ایکس اعلام کرده است در آخرین روز‌های ماه ژوئن سال میلادی جاری موشک فضایی فالکون هوی خود را به فضا پرتاب می‌کند؛ این موشک فضایی برای انجام ماموریت STP-۲ نیروی هوایی آمریکا به فضا پرتاب می‌شود و جزو ماموریت‌های جانبی خود حامل سفینه فضایی کوچکی به نام LightSail ۲ خواهد بود، سفینه فضایی LightSail ۲ فاقد سوخت شیمیایی است و تنها با استفاده از نوعی بادبان خورشیدی که فوتون‌های نوری را جذب می‌کند به حرکت می‌پردازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
کارشناسان فضاپیمای LightSail ۲ را در بدنه موشک فضایی فالکون هوی نصب کرده اند تا در ارتفاع مناسب از موشک جدا و ماموریت خود را شروع کند.   این سفینه فضایی به اندازه یک جعبه کوچک نخستین سفینه فضایی است که با استفاده از فناوری دریافت انرژی خورشید در فضا سفر خواهد کرد و ماموریت اصلی خود را انجام خواهد داد.   این دومین سفینه فضایی است که با استفاده از فناوری نور خورشید به فضا ارسال می‌شود، اولین بار آژانس فضایی ژاپن، JAXA سال ۲۰۱۰ فضاپیمای دارای بادبان خورشیدی را به فضا ارسال و پس از آن ناسا فضاپیمای مشابه خود را تولید کرد.   کارشناسان امیدوار هستند سفینه فضایی LightSail ۲ بتواند به مدت یک سال ماموریت خود را در فضا انجام داده و از نور خورشید برای هدایت و حرکت خود استفاده کند. سفینه فضایی LightSail ۲ از سه ماژول تشکیل شده است. ۲ بادگیربرای نگه داشتن چتر خورشیدی که ضخامتی درحدود ۴.۵ میکرومتر (نازک‌تر از موی انسان) دارند، از جمله دیگر بخش‌های این فضاپیما سیستم‌های کنترلی، حسگر و دوربین هاست.  
استفاده از سوخت شیمیایی برای حرکت سفینه و موشک‌های فضایی سبب آلودگی جو کره زمین و حتی فضا می‌شود، هرگونه نقص فنی در عملکرد تجهیزات سبب انفجار موشک فضایی شده و جان سرنشینان را به خطر خواهد انداخت. وزن بالای منبع سوخت یکی از عامل‌های کند شدن سرعت حرکت سفینه‌های فضایی است و در نهایت با پایان یافتن منبع سوخت عمر ماموریت سفینه یا کاوشگر فضایی به اتمام می‌رسد.   به تازگی تعدادی از کاوشگر‌های فضایی ناسا از جمله کپلر و کاسینی به دلیل اتمام سوخت خود به اجبار بازنشسته شدند در صورتی که با دارا بودن منبع سوخت نامحدود می‌توانستند برای بازه زمانی بسیار طولانی تر ماموریت خود را ادامه دهند.   کارشناسان نوعی جعبه سیاه در بدنه سفینه فضایی نصب کرده اند تا به وسیله آن بتوانند به ردیابی سفینه فضایی، طول عمر باتری و مواردی از این دست بپردازند.  
هدف دانشمندان از ساخت این سفینه فضایی ارسال نسل جدید سفینه‌های فضایی کوچک از نوع کیوب ست به منظومه شمسی و فضای بین ستاره‌ای بدون نیاز به استفاده از سوخت است که سبب سنگین شدن سفینه فضایی و هزینه بالای تولید می‌شود.   نبود منبع سوخت در این سفینه فضایی سبب می‌شود تا با سرعتی فوق العاده بتواند به سفر در فضا بپردازد.   موشک فالکون هوی بنا برپیش بینی‌های انجام شده قرار است مورخ ۲۴ ژوئن ۲۰۱۹ از مرکز فضایی کندی در فلوریدای آمریکا به فضا پرتاب شود و ۲۴ ماهواره فضایی مختلف را به فضا ببرد. از جمله دیگر ابزار‌های علمی که فالکون هوی همراه خود به فضا می‌برد می‌توان ساعت اتمی فوق العاده پیشرفته‌ای را نام برد که از آن می‌توان به نوعی برای ردیابی موشک و سفینه‌های فضایی مانند سیستم GPS استفاده کرد.   مهندسان اسپیس ایکس اعلام کرده اند در چند روز باقی مانده تا ارسال موشک فضایی فالکون هوی به بررسی وضعیت آب و هوا و کنترل دوباره تجهیزات می‌پردازند تا بهترین زمان برای پرتاب موشک فضایی را بیابند.   منبع: planetary   انتهای پیام/ تجهیزات داخلی موشک فالکون هوی

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۵۴۷۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ناو اقیانوس‌پیما و مجهز به موشک های بالستیک دوربرد سپاه از خط استوا گذشت +جزئیات مهم

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، ناو اقیانوس‌پیمای «شهید مهدوی» نیروی دریایی سپاه با عبور از مدار صفردرجه (خط استوا) وارد نیمکره جنوبی زمین شد.

به روایت تسنیم، این اولین ماموریت دوربرد دریایی سپاه از لحاظ طی مسافت و نوع ماموریت است که به نام ناو شهید «نادر مهدوی» ثبت می‌شود.

ناو شهید مهدوی که در اسفند ۱۴۰۱ به نیروی دریایی سپاه الحاق شده، بیش از ۲۱۰۰ تُن وزن دارد، طول آن ۲۴۰ متر و عرض آن ۲۷ متر است.

این ناو انواع رادارهای پیشرفته نظیر رادار سه‌بعدی، سامانه‌های موشکی، سطح به سطح، سطح به هوا و سامانه‌ سوم خرداد و سایر سامانه‌های مخابراتی پیشرفته را داراست و در نوع خود از جمله ناوهای خاص کشور محسوب می‌شود.

علاوه بر این، ناو شهید مهدوی اولین شناور ایرانی مجهز به موشک های بالستیک دوربرد است.

در بهمن ماه سال گذشته، خبر رسمی شلیک موشک بالستیک از روی این شناور منتشر شد و طبق تصاویری که نیروی دریایی سپاه منتشر کرد، ۲ موشک بالستیک با برد تقریبی ۱۷۰۰ کیلومتر از داخل ۲ کانتینر به سمت اهداف خود شلیک شدند.

به گفته سردار علیرضا تنگسیری فرمانده نیروی دریایی سپاه، بر روی این ناو، علاوه بر موشک‌های بالستیک برد بلند، موشک‌های کروز ۲هزار کیلومتری با نام «قدر۴۷۴» نیز نصب شده است.

سپاه پاسداران از اواخر دهه ۸۰ شمسی و در پی تفکیک ماموریت نیروهای دریایی ارتش و سپاه، مسئول اصلی حراست از خلیج فارس و تنگه هرمز است اما در سالهای اخیر، مامور به حضور در آبهای اقیانوسی نیز شده است و برای این ماموریت، شناورهای مختلفی ازجمله همین ناو شهید مهدوی، رودکی و باقری در اختیار دارد.

به گفته سردار تنگسیری، مهمترین ماموریت نیروی دریایی سپاه در آبهای دوردست، ایجاد و حفظ سیادت دریایی و تأمین امنیت خطوط کشتیرانی است.

در ماه‌های اخیر شناور شهید مهدوی در خلیج عدن نیز به انجام ماموریت پرداخته بود.

۲۷۲۱۱

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902652

دیگر خبرها

  • نخستین ماموریت اقیانوسی سپاه در نیمکره جنوبی با ناو «شهید مهدوی»
  • نخستین فضاپیمای سرنشین‌دار بوئینگ به مدار می‌رود
  • ناو سپاه از مدار صفر درجه گذشت
  • نخستین ماموریت اقیانوسی سپاه در نیمکره جنوبی
  • ناو اقیانوس‌پیما و مجهز به موشک های بالستیک دوربرد سپاه از خط استوا گذشت +جزئیات مهم
  • موشک با سوخت موم شمع به مدار رفت
  • شناور موشکی سپاه از خط استوا گذشت
  • اولین ماموریت اقیانوسی سپاه در نیمکره جنوبی
  • شناور موشکی سپاه از خط استوا عبور کرد
  • کاوشگر سمت دور ماه به قمر می‌رود