Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس مسائل استراتژیک گفت: یکی از گزینه‌های کنار گذاشته شده موضوع تهدید نظامی است که به دلیل توان بازدارندگی کشورمان عملا از طرف آمریکائی هاناکارامد تلقی می‌شود.

حسن عابدینی کارشناس مسائل استراتژیک در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص اظهارات  سخنگوی وزارت خارجه آمریکا مبنی بر اینکه به هیچ کشوری اجازه معامله در موارد مشمول تحریم با ایران را نخواهیم داد و در ادامه جمله خود به اعلام آمادگی برای مذاکره با ایران از طرف آمریکا اشاره می‌کند گفت: آمریکا طی ۴۰ سال گذشته نشان داده ۴ راهبرد علیه ایران دارد راهبرد تهدید نظامی، تحریم اقتصادی، ایجاد فشار سیاسی و دیپلماتیک و موضوع تهاجم فرهنگی و جنگ نرم از جمله این ۴ راهبرد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه دولتمردان آمریکایی اعم از دمکرات و جمهوری خواه از دنبال کردن این ۴ راهبرد در حقیقت آرزوی تغییر رژیم در کشورمان هستند گفت: آمریکایی‌ها حتی زمانی که از تغییر رفتار صحبت می‌کنند منظورشان همان تغییر رژیم است.
عابدینی با تاکید براینکه طی یک سال گذشته برخی از این راهبرد‌ها با شکست جدی مواجه شد لذا آمریکایی برسایر گزینه‌ها متمرکز شده اند، گفت: یکی از گزینه‌های کنار گذاشته شده موضوع تهدید نظامی است که به دلیل توان بازدارندگی کشورمان عملا ناکارامد تلقی می‌شود.
این کارشناس مسائل استراتژیک تصریح کرد: در شرایط فعلی موضوع تحریم اقتصادی به عنوان بازوی سیاست خارجی آمریکا علیه ایران برجسته سازی می‌شود اگر چه ما معتقدیم بخش عمده‌ای از این موضوع هم یک عملیات روانی است و شاید اگر آمریکا فشار روانی تحریم‌ها را کنار بگذارد تاثیر این تحریم بر اقتصاد کمتر از ۲۰ درصد باشد.
وی در تشریح این ادعا گفت: به طور کلی و براساس نظر بسیاری از کارشناسان، تحریم‌های آمریکا علیه ایران به میزان ۵۰ درصد از طریق ضریبی است که رسانه‌ها به این تحریم‌ها می‌دهند، ۳۰ درصد شامل سوء مدیریت در کشور است و همان طور که گفتم تنها۲۰ درصد حاصل تحریم‌های اصلی آمریکا و تاثیر آن بر اقتصاد ایران است.
عابدینی ادامه داد: به دلایلی، چون برخورداری جمهوری اسلامی از پتانسیل ۱۵ همسایه و هم چنین وجود کشور‌هایی که علاوه بر اینکه همزمان مورد تحریم اقتصادی امریکا قرار می‌گیرند، اما حاضر به مراوده با ایران هستند مانند چین و روسیه لذا آثار روانی تحریم اقتصادی از طریق رسانه‌ها برجسته و بر مردم تاثیرگذار خواهد بود.
این کارشناس مسائل استراتژیک افزود: بنابراین وقتی مقامات آمریکا از راهبردی دو گانه یعنی فشار تحریم و جنگ اقتصادی استفاده می‌کنند به این دلخوش هستند که به اهداف خود در چارچوب عملیات روانی نایل شوند.

وی با یادآوری اینکه در طی یک ماه گذشته اروپا از این راهبرد در دوره‌های کوتاهتری استفاده می‌کند گفت: از این منظر آمریکایی‌ها از یک طرف درخواست مذاکره می‌دهند افرادی را به عنوان میانجی به ایران اعزام می‌کنند و از سوی دیگر تحریم‌های جدید از جمله تحریم پتروشیمی و اینستکس را صراحتا مطرح می‌کنند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: سخنگو آمریکا تعامل با ایران مذاکره با ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۵۶۴۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد اقتصادی کشور با مشارکت مردم در گروی دانش بنیان شدن صنایع بزرگ است

به گزارش تابناک اقتصادی؛ بعد از اعمال دور جدید تحریم های ظالمانه علیه کشورمان در سال 2012 و از بین رفتن معامله ایران و غرب، با مشکلات عدیده ای در زمینه دسترسی به اقلام راهبردی در صنایع بزرگ روبرو شدیم. 

کشورها معمولاً راهکارهای مختلفی را در مقابل تحریم ها امتحان می کنند. ما در ابتدا تلاش کردیم از طریق مذاکره به حل و فصل تحریم ها بپردازیم و آن ها را رفع کنیم. وقتی از حسن نیت طرف مقابل و تأثیرگذاری مذاکرات ناامید شدیم به دور زدن تحریم ها روی آوردیم. این سیاست ها نتیجه نداد. 

در نهایت به دنبال راهکارهایی به منظور خنثی سازی تحریم ها برآمدیم. راهکار این بود که به توان داخلی و دانش بنیان کشور تکیه کنیم. بنابراین، در صدد برآمدیم که با سیاست گذاری هایی مانند اجرای طرح تولیدات بار اول و تصویب قوانینی مانند جهش تولید دانش بنیان به استفاده حداکثری از توان دانش بنیانی کشور بپردازیم.

تلاش ها نتیجه داد و توانستیم در شرایط تحریم نیازهای صنایع در زمینه اقلام راهبردی را مرتفع کنیم. حالا هدف گذاری کشور این است که جهش تولید را با مشارکت مردم رقم بزنیم. به زعم بسیاری، این هدف مهم تنها از طریق توسعه اقتصاد دانش بنیان و دانش بنیان شدن صنایع بزرگ کشور محقق می شود.

نظرات سیدمحمدرضا میرتاج الدینی، عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات کشور را در ادامه می خوانید. 

میرتاج الدینی در گفتگو با تابناک اقتصادی در ارتباط با توسعه اقتصاد دانش بنیان با هدف افزایش مشارکت مردم در اقتصاد کشور و تحقق شعار سال تصریح کرد: همان طور که مقام معظم رهبری تأکید کرده اند، دانش بنیان ها موفق ترین تجربه ما در حوزه افزایش مشارکت مردم و بخش خصوصی در اقتصاد بوده اند. اگر بخواهیم شعار سال مبنی بر جهش تولید با مشارکت مردم تحقق پیدا کند، باید توسعه اقتصاد دانش بنیان را در دستور کار داشته باشیم.

وی ادامه داد: افزایش رشد اقتصادی کشور در گروی حمایت از دانش بنیان ها و توسعه اقتصاد دانش بنیان است. هر چقدر در این زمینه کارهای جدی تری انجام دهیم، گام بیشتری در راستای تحقق شعال سال برمی داریم.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس خاطرنشان کرد: تکمیل زنجیره ارزش محصولات به عنوان یکی از ارکان اصلی نقشه راه دانش بنیان شدن صنایع کشور مطرح است. اعمال این سیاست به افزایش درآمدهای کشور به صورت تصاعدی منجر می شود و ارزش افزوده را افزایش می دهد. 

میرتاج الدینی گفت: در بسیاری از حوزه ها نیاز به تکمیل زنجیره ارزش داریم تا بتوانیم از یک طرف نیازهای داخلی را برطرف کنیم و از طرف دیگر به صادرات بپردازیم و درآمدهای ارزی کشور را افزایش دهیم.

وی ادامه داد: به طور مثال، در زمینه پتروشیمی حلقه های تولید کامل نیستند و دچار خام فروشی هستیم. مواد پتروشیمیایی را در سطوح اولیه صادر می کنیم و از مزیت های توسعه زنجیره ارزش محروم هستیم. حرکت به سمت تولید محصولات نهایی باید با جدیت در دستور کار باشد. 

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات کشور توضیح داد: بومی سازی محصولات و تولیدات بار اول نیز از دیگر ارکان کلیدی دانش بنیان شدن صنایع بزرگ کشور محسوب می شوند. در شرایط فعلی که تحت تحریم قرار داریم، دسترسی کشور به اقلام راهبردی در صنایع بزرگ با مشکل مواجه شده است. به منظور رفع این مشکل، طرح تولیدات بار اول با اتکا به توان دانش بنیانی و داخلی کشور در دستور کار قرار دارد که از اهمیت بالایی برخوردار است.

میرتاج الدینی گفت: متاسفانه برخی افراد سودجو بر سر راه طرح های خوبی مانند تولیدات بار اول سنگ اندازی می کنند. زیرا نفع آن ها در این است که کشور به واردات اقلام مورد نظرشان وابسته به خارج از کشور باشد. آن ها مافیای واردات هستند که از آوردن این اقلام از خارج از کشور بسیار سود می برند. دولت باید با جدیت در مقابل این کج اندیشی ها بایستد و طرح تولید اقلام راهبردی در داخل کشور را در چارچوب سیاست تولیدات بار اول پیش ببرد.

وی در پایان تأکید کرد: توسعه صنعتی کشور با مشارکت مردم، تنها از طریق توسعه اقتصاد دانش‌بنیان امکان پذیر است. این امر نیز در گروی دانش‌بنیان شدن صنایع بزرگ به کمک شرکت‌های توانمند دانش‌بنیان است.

دیگر خبرها

  • دهه ۹۰؛ دهه‌ی «رکود، عبرت، تجربه»
  • بلینکن خطاب به نتانیاهو: عملیات نظامی در رفح با مخالفت واشنگتن مواجه می‌شود
  • عملیات نظامی در رفح با مخالفت واشنگتن مواجه می‌شود
  • وعده صادق، عبور از بازدارندگی خودساخته رژیم صهیونیستی بود
  • رویکرد ایدئولوژیک دولت رییسی، ریشه ادامه چالش‌های اقتصادی
  • تغییر محاسبات منطقه با قدرت بازدارندگی ایرانی
  • رشد اقتصادی کشور با مشارکت مردم در گروی دانش بنیان شدن صنایع بزرگ است
  • بی خانمانی ایرانی‌ها را تهدید می‌کند/ هر سال تعداد بیشتری از مردم توان اجاره مسکن را از دست می‌دهند (فیلم)
  • اهمیت توسعه میادین مشترک کشور با سرمایه مردمی و توان بخش خصوصی
  • رکوردشکنی در فروش نفت و رشد اقتصادی بالا با تکیه بر بازطراحی تجارت انرژی در دولت سیزدهم