Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-07@09:12:47 GMT

جزییات تازه از نحوه فعالیت بازار متشکل ارزی

تاریخ انتشار: ۲ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۶۲۹۱۷

جزییات تازه از نحوه فعالیت بازار متشکل ارزی

محمود شکسته‌بند امروز در نشستی با حضور معاون امور ارزی و بین الملل، جمعی از مدیران امور و نیز کارکنان بانک گفت: سامانه اصلی این بازار به سامانه‌های بانک ها، صرافی‌ها و چند بخش مختلف در بانک مرکزی متصل است، به طوری که کوچک‌ترین ایراد می‌تواند همه فعالیت‌ها را تحت تاثیر قرار دهد، به همین دلیل افزایش دقت سامانه در اولویت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه راه اندازی این بازار، «تهران» را به پایتخت ارزی کشور تبدیل خواهد کرد، افزود: در حال حاضر نرخ ارز در کشور ما بر اساس نرخ سلیمانیه، دوبی، استانبول و هرات تعیین می‌شود، در حالی که این روند قابل ادامه یافتن نیست.

شکسته بند با تاکید بر این که نرخ ارز در بازار‌های خارج از کشور حدود ساعت ۱۱ ظهر مشخص می‌شود، گفت: بازار متشکل ارزی این امکان را ایجاد می‌کند که ساعت نه صبح هر روز، نرخ متوسط مشخص و معاملات بر اساس آن انجام شود.

شفاف سازی و امنیت بازار ارز

مدیرعامل بازار متشکل ارزی با بیان اینکه در حال حاضر بسیاری از نرخ‌های ارائه شده برای ارز، غیر واقعی و مبتنی بر داد و ستد‌هایی است که هرگز انجام نشده، اظهارداشت: بازار متشکل ارزی، نرخ را بر اساس معاملات واقعی مشخص می‌کند، به طوری که تعداد و قیمت ارز مبادله شده به صورت رسمی ثبت می‌شود.

وی پیاده سازی این ساز و کار را روشی مناسب برای کشف قیمت ارز دانست و خاطرنشان کرد: نرخ موزون متوسط کشف شده در این بازار، عددی است که مبنای معاملات قرار می‌گیرد و حداکثر نوسان در نظر گرفته شده برای آن نیز ۳ درصد است.

شکسته بند، راه اندازی این بازار را پایانی بر فعالیت صرافی‌ها با دو یا چند دفتر یا حساب‌های متعدد بانکی به نام اقوام صاحبان صرافی دانست و ادامه داد: اکنون میان خریداران و فروشندگان ارز برای دریافت مبلغ مورد معامله نگرانی وجود دارد، اما بازار متشکل ارزی این دغدغه را برطرف و به نیابت از طرفین معامله، پول را به حساب آن‌ها واریز می‌کند.

بازار متشکل ارزی مبتنی بر اسکناس است

وی با تاکید بر این که بازار متشکل ارزی مبتنی بر اسکناس است، گفت: بانک‌ها اسکناس ارز را از صرافی‌ها دریافت می‌کنند و در صورت اعلام نیاز آنها، اسکناس را نیز بر می‌گردانند. به گفته شکسته بند، این موضوع تضمین شده و بانک‌ها موظف هستند همه نیاز صراف‌ها به اسکناس را به صورت لحظه‌ای تامین کنند.

مدیرعامل بازار متشکل ارزی با اشاره به این که هر صراف موظف است یک حساب مبتنی بر دلار، یک حساب مبتنی بر یورو و یک حساب مبتنی بر ریال در بانک مورد نظرش افتتاح کند، ادامه داد: صراف به ما وکالت می‌دهد که از حساب‌های او به اندازه معامله ثبت شده در سامانه، برداشت و به حساب طرف دوم معامله واریز کنیم.

وی همچنین اعلام کرد: تاکنون حدود ۷۰ صرافی حق عضویت خود در این بازار را پرداخت کرده اند، اما چشم انداز واقعی، حضور ۶۰۰ صرافی در این بازار است. در این سامانه، حراج ناپیوسته ارز از ساعت نه تا ۱۰ صبح برگزار می‌شود و پس از آن نیز حراج پیوسته عملیاتی خواهد شد و در نهایت بازار در ساعت ۱۴ و ۳۰ دقیقه بسته می‌شود.

به گفته وی، مسئله پول رسانی بانک‌ها در جریان فعالیت این بازار بسیار اهمیت دارد، به طوری که تاخیر در آن می‌تواند بازار را تحت تاثیر قرار دهد و یا اطمینان به آن را کم کند، بنابراین بانک‌ها باید تلاش کنند همواره نیاز ارزی مشتریان خود را تامین کنند.

مدیرعامل بازار متشکل ارزی همچنین اعلام کرد: خودپرداز‌های ارزی، به زودی برای تامین اسکناس مشتریان راه اندازی می‌شوند. شکسته بند در پاسخ به این سوال که آیا با راه اندازی بازار متشکل ارزی، سامانه نیما حذف خواهد شد یا خیر، گفت: این دو بازار در کوتاه مدت به صورت موازی حرکت می‌کنند، اما در نهایت طبیعی است که یکی شوند.

وی همچنین با اعلام این که بانک ملی ایران به عنوان نخستین بانک برای افتتاح حساب توسط صرافی‌ها مشخص شده است، گفت: تا پایان تیر ماه، سه بانک دیگر نیز معرفی خواهند شد و سپس در یک روند مشخص، سایر بانک‌ها به این مجموعه افزوده می‌شوند.

بانک ملی ایران با همه توان وارد می‌شود

معاون امور ارزی و بین الملل بانک ملی ایران نیز در این نشست با بیان این که اراده بانک مرکزی برای شفاف سازی بازار ارز جدی است، گفت: بانک ملی ایران نیز در این راه با همه توان وارد می‌شود.

محسن امین زارع با اشاره به اینکه سال هاست نظام بانکی به دنبال سازوکاری برای قیمت گذاری ارز است، افزود: خوشبختانه با تدبیر بانک مرکزی، این سازوکار مشخص شده و به زودی عملیاتی می‌شود. وی با تاکید بر اینکه بانک ملی ایران، بازوی توانمند بانک مرکزی برای کنترل بازار ارز است، گفت: مجموع تراکنش صرافی ملی ایران، معادل تراکنش‌های کل صرافی‌های دیگر است.

معاون امور ارزی و بین الملل بانک ملی ایران، امکانات این بانک در حوزه ارزی را بسیار قابل توجه و کم نظیر خواند و ادامه داد: پول رسانی بانک ملی ایران نیز بسیار ضابطه‌مند است، به طوری که در لحظه می‌تواند نیاز مشتریان را برطرف کند. در ادامه این نشست، به سوالات مختلف حاضران در جلسه پاسخ داده شد.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: بانک ملی ایران بازار متشکل ارزی بانک مرکزی نرخ ارز بازار ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۶۲۹۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حراج سکه بانک مرکزی؛ بهترین پیشنهاد برای خرید سکه دولتی

فرارو- حراج سکه دولتی برای دومین بار در سال جاری برگزار می‌شود و مثل دفعه قبلی، تمام‌سکه، نیم‌سکه و ربع‌سکه طرح جدید در دسترس شرکت‌کننده‌های حراج مرکز مبادله ارز و طلا ایران قرار می‌گیرند.

به گزارش فرارو؛ حراج سکه مرکز مبادله البته تا الان ظرف ۱۰ مرحله مختلف انجام شده و خریداران سکه دولتی در آخرین حراج برگزار‌شده، موفق شدند با پیشنهاد‌هایی بین ۶.۳ درصد تا ۱۰.۳ درصد زیر نرخ بازار، صاحب سکه دولتی شوند. خواندن این گزارش می‌تواند برای شرکت‌کننده‌های حراج شماره ۱۱ سکه در مرکز مبادله ارز و طلا که روز ۱۷ اردیبهشت برگزار می‌شود، راهگشا باشد.

قیمت سکه در حراج مرکز مبادله

حراج سکه تمام آخرین بار روز ۲۷ فروردین برگزار شد و سه هزار و ۵۴۴ نفر برای خرید سکه دولتی آن هم از نوع تمام اقدام کردند. از این تعداد شرکت‌کننده، ۱۰ هزار و ۷۶۸ پیشنهاد مختلف برای خرید سکه دولتی ارائه شد و نهایتا سکه دولتی به‌طور متوسط با قیمت ۴۱ میلیون و ۶۸ هزار تومان عرضه شد.

قیمت سکه دولتی در آخرین روز حراج مرکز مبادله قاعدتا با ارقامی بیشتر یا کمتر از این عدد به شرکت‌کننده‌های حاضر در حراج تعلق گرفته، اما همین عدد از قیمت سکه امامی در آن روز معاملات بازار آزاد به‌طور متوسط دو میلیون و ۷۹۱ هزار تومان کمتر بوده است.

قیمت سکه امامی در بازار آزاد آن روز به‌شکل میانگین ۴۳ میلیون و ۸۵۹ هزار تومان به‌ثبت رسید که دقیقا ۶.۳ درصد بالاتر از قیمت سکه در مرکز مبادله ارز و طلا بیشتر بوده است.

سکه امامی امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت یعنی یک روز قبل از دومین حراج سال در مرکز مبادله، در بازار آزاد به شکل تکفروشی معادل ۴۱ میلیون و ۴۶ هزار تومان فروخته شد. از طرفی دیگر همزمان با حراج روز ۲۷ اسفند سال قبل سکه امامی هشت درصد زیر قیمت بازار حراج شد و احتمالا روز ۱۷ اردیبهشت پا ارائه پیشنهادی نزدیک ۳۸ میلیون و ۴۶۰ هزار تومان، می‌شود به خرید سکه دولتی امید داشت. فراموش نکنید قیمت سکه امامی در بازار تا کف کانال ۴۱ میلیون پایین آمده است.

بیشتر بدانید| حراج سکه مرکز مبادله مختص همه افراد بالای ۱۸ سال است، اما شرط‌وشروط خاص خودش را دارد. به‌عنوان مثال هر متقاضی حداکثر امکان ثبت سفارش برای پنج سکه مختلف خواهد داشت، اما این پنج سکه می‌توانند ترکیبی از سکه تمام، نیم‌سکه و ربع‌سکه باشند

قیمت نیم‌سکه در حراج مرکز مبادله

قیمت نیم‌سکه در مرکز مبادله ارز و طلا همزمان با آخرین حراج در روز ۲۷ فروردین امسال، ۲۳ میلیون و ۶۴۴ هزار تومان به‌ثبت رسید. آن روز از مجموع پنج هزار و ۳۱۶ قطعه نیم سکه ثبت سفارش شده از سوی دو هزار و ۲۰۰ نفر شرکت کننده، هزار و ۱۶ قطعه با میانگین قیمت ۲۳ میلیون و ۶۴۴ هزار تومان معامله شد.

قیمت نیم‌سکه در مرکز مبادله آن روز به شکل متوسط دو میلیون و ۲۱۶ هزار تومان کمتر از بازار کشف شد که به‌معنی اختلاف ۸.۵ درصدی است.

قیمت نیم‌سکه در آخرین حراج سال گذشته هم حدود ۱۱ درصد زیر قیمت بازار به ثبت رسید و مردم به‌جای نیم‌سکه ۲۳ میلیون تومانی، آن را ۲۰ میلیون و ۴۵۵ هزار تومان از مرکز مبادله دریافت کردند.

قیمت نیم‌سکه در بازار آزاد امروز تقریبا به ۲۳ میلیون و ۶۶۰ هزار تومان رسید و احتمالا با پیشنهادی نزدیک ۲۱ میلیون و ۶۴۸ هزار تومان شانس برنده شدن در حراج روز ۱۷ اردیبهشت نیم‌سکه افزایش پیدا می‌کند.

قیمت ربع‌سکه در حراج مرکز مبادله

قیمت ربع‌سکه در مرکز مبادله ارز و طلا، همزمان با آخرین حراج برگزارشده، تقریبا ۱۰ درصدی زیر بازار به ثبت رسیده است.

حراج ربع‌سکه مرکز مبادله روز ۲۷ فروردین امسال با حضور چهار هزار و ۵۹۹ شرکت‌کننده و ارائه ۱۳ هزار و ۳۰۲ پیشنهاد جورواجور برگزار شد و نهایتا چهار هزار و ۶۷۵ قطعه ربع‌سکه با میانگین قیمت ۱۴ میلیون و ۱۱۶ هزار تومان حراج شد.

قیمت ربع‌سکه در بازار آزاد آن روز ۱۵ میلیون و ۷۴۰ هزار تومان بود و خریداران ربع‌سکه موفق شدند آن را یک میلیون و ۶۲۴ هزار تومان زیر قیمت بازار بخرند.

ربع‌سکه دولتی همزمان با آخرین حراج سال گذشته هم ۱۱.۸ درصد زیر قیمت بازار معامله شد و الان که قیمت ربع‌سکه در بازار به ۱۴ میلیون و ۹۴۰ هزار تومان رسیده، احتمال برنده شدن پیشنهاد‌های نزدیک ۱۳ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان وجود دارد.

مقایسه قیمت سکه مرکز مبادله و بازار آزاد در آخرین حراج

انواع سکه

متوسط قیمت مرکز مبادله

متوسط قیمت بازار

اختلاف

تفاوت

تمام‌سکه

41 میلیون و 68 هزار تومان

43 میلیون و 859 هزار تومان

دو میلیون و 791 هزار تومان

6.3 درصد

نیم‌سکه

23 میلیون و 644 هزار تومان

25 میلیون و 860 هزار تومان

دو میلیون و 216 هزار تومان

8.5 درصد

ربع‌سکه

14 میلیون و 116 هزار تومان

15 میلیون و 740 هزار تومان

یک میلیون و 624 هزار تومان

10.3 درصد

دیگر خبرها

  • حراج سکه بانک مرکزی؛ بهترین پیشنهاد برای خرید سکه دولتی
  • اطمینان خاطر فعالان اقتصادی با ابزار‌های موثر بانک مرکزی
  • نتیجه تحقیقی تازه درباره نشستن و تحرک
  • دلار باز هم نزولی شد
  • پیش‌بینی مهم از آینده بازار طلا
  • آخرین وضعیت وام ودیعه مسکن اعلام شد+ جزییات
  • پولشویی
  • میزان ارز دانشجویی اعلام شد+ جزئیات تازه در خصوص نحوه دریافت
  • بانک مرکزی وضعیت ارزی کشور را بهبود بخشید
  • تولیدکنندگان آلومینیوم مواد اولیه را به قیمت دلار ۶۰ هزار و ۵۰۰ تومان خریداری می‌کنند