Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-04@04:47:56 GMT

طرح ۵۰ میلیارد دلاری آقای «داماد»

تاریخ انتشار: ۳ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۶۸۱۰۰

طرح ۵۰ میلیارد دلاری آقای «داماد»

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایران، این طرح برای تطمیع مردم و مقام‎های فلسطین شامل 179 پروژه زیربنایی و تجاری می‎شود و به موجب آن قرار است مبلغ 28 میلیارد دلار در کرانه باختری و نوار غزه و مبالغ 9.1 میلیارد، 7.4 میلیارد و 6.3 میلیارد دلار به ترتیب برای فلسطینیان ساکن مصر، اردن و لبنان سرمایه‌گذاری شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امریکا در این پروژه که اجرایی کردنش میلیاردها دلار هزینه به همراه دارد سهم بسیار اندکی برای خود در نظر گرفته و قرار است بیشتر آن را کشورهای عربی حوزه خلیج فارس بپردازند. 15 میلیارد دلار از کل این پول در قالب کمک، 25 میلیارد دلار در قالب وام‎های یارانه‌ای و 11 میلیارد دلار هم از سرمایه‎گذاری خصوصی تأمین خواهد شد تا بدین ترتیب نوار غزه به کرانه باختری اشغالی وصل شود. کاخ سفید در این گزارش 40 صفحه‎ای با طرح این ادعا که با سرمایه‎گذاری‎های دولتی و خصوصی در فلسطین حداقل یک میلیون شغل برای مردم ایجاد خواهد شد، نوشته است: «با اجرایی شدن این طرح می‎توان چشم‎انداز روشنی برای فلسطینی‎ها ترسیم کرد».

آغاز پروژه‌هایی در شبه جزیره سینای مصر با مشارکت و سرمایه‎گذاری فلسطینی‌های ساکن غزه، تخصیص بودجه یک میلیارد دلاری برای توسعه بخش گردشگری نوار غزه و کرانه باختری، ایجاد صندوق جدید سرمایه‎گذاری با مشارکت بانک جهانی و صندوق بین‎المللی پول و ایجاد گذرگاهی برای رفت و آمد فلسطینی‌ها میان کرانه باختری و غزه و تأسیس یک خط راه‎آهن میان آنها از دیگر بندهای این طرح است.

واکنش فلسطینی‌ها به معامله قرن

محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان، در واکنش به انتشار این طرح گفت که به هیچ عنوان نمی‎تواند آن را بپذیرد. او تأکید کرد: «اول باید درباره مباحث و مشکلات سیاسی صحبت شود و سپس به مسائل اقتصادی بپردازیم. تا زمانی که هیچ راه‎حل سیاسی‎ای برای حل مشکل وجود ندارد با هیچ راه‎حل اقتصادی‎ای موافقت نخواهیم کرد». حماس نیز با حماقت‌بار نامیدن این طرح صراحتاً اعلام کرد که تلاش‎های اسرائیل و امریکا برای راضی کردن فلسطینی‎ها به فروختن وطن‌شان بی‎نتیجه می‎ماند. حازم قاسم، سخنگوی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین در واکنش به این طرح اعلام کرد: «دولت امریکا باز هم در توهم است و گمان می‌کند، مردم فلسطین، حقوق خود را در مقابل پول معامله می‌کنند». حنان عشراوی، از مقامات ارشد سازمان آزادیبخش فلسطین، این طرح را یکسری وعده غیرعملی و خیالی دانست. او در گفت‌و‌گو با خبرگزاری رویترز، موضع دولت ترامپ در قبال منازعه اسرائیل و فلسطینیان را «کاملاً غلط» دانست و گفت: «آنها می‌توانند به اشغالگری پایان ببخشند که این خود اولین پیش شرط رونق و آبادانی است. تحت شرایط اشغال رونق و آبادانی در کار نخواهد بود». اما جارد کوشنر، مبدع و نویسنده این طرح، در گفت‌و‌گو با رویترز در نظری متفاوت با فلسطینیان تأکید کرد، اتخاذ رویکردی اقتصادی بر راه‎حل سیاسی ارجحیت دارد زیرا کم‌تر مناقشه‎آمیز است. او در این باره مدعی شد: «برخی مسئولان اجرایی در بخش تجارت فلسطین مشارکت خود را در این نشست اعلام کرده‌اند اما از افشای نامشان امتناع می‌ورزند». او برای راضی کردن فلسطینی‎ها برای پذیرش این طرح، گفت: «معامله قرن امتیازات کلان اقتصادی برای ارتقای زندگی فلسطینیان دارد».

چه کسانی در نشست حاضر می‌شوند

این طرح روز شنبه، یعنی تنها سه روز مانده به برگزاری نشست منامه که قرار است به منظور بحث و گفت‌و‌گو پیرامون «معامله قرن» برگزار شود، روی وب‎سایت کاخ سفید قرار گرفت. این نشست با وجود مخالفت‎های فراوان فلسطین برگزار خواهد شد اما فلسطینی‎ها اعلام کردند که در این نشست شرکت نخواهند کرد.

نشست منامه با نام «صلح تا آبادانی و توسعه» در حالی قرار است سه‎شنبه و چهارشنبه برگزار شود که از مدت‎ها پیش بر سر حضور کشورهای منطقه در آن مناقشه‎های فراوانی وجود داشت. عربستان، مصر، امارات متحده عربی از همان ابتدا اعلام کردند در این نشست حضور خواهند داشت. اما مراکش و اردن پاسخ رد به دعوتنامه امریکا دادند با این حال این دو کشور تنها دو روز مانده به برگزاری آن نظر خود را تغییر دادند. با این حال تمامی مقام‎های ارشد فلسطین و عراق اعلام کردند در نشست بحرین حضور نخواهند داشت. بغداد در بیانیه‎ای گفت که موضعش در برابر فلسطین ثابت است و به هیچ عنوان مردم این کشور را تنها نخواهد گذاشت. تلاش‌های امریکا برای تطمیع فلسطینی‎ها و کشورهای منطقه برای تن دادن به طرحی که کارشناسان اعتقاد دارند در شرایط فعلی چشم‎انداز روشنی ندارد، در شرایطی صورت می‎گیرد که مسائل سیاسی مانند مناطق فلسطین اشغالی، حق بازگشت آوارگان و فرزندانشان و کنترل مرزها همچنان به قوت خود باقی هستند و این طرح کوچک‎ترین اشاره‎ای به آنها نکرده است. همچنین با روی کار آمدن ترامپ، فشارها علیه مردم فلسطین به بیشترین اندازه خود رسید و همین پذیرش این طرح امریکایی را برای مردم فلسطین بسیار مشکل می‎کند. در همین راستا، رژیم صهیونیستی با کسر مبالغ پرداختی به خانواده‌های شهدا و اسیران فلسطینی از درآمدهای تشکیلات خودگردان که نقض توافق پاریس سال 1994 محسوب می‎شود، تشکیلات خودگردان را با وضعیت بسیار سختی مواجه کرده است. اما روز گذشته وزرای دارایی کشورهای عربی نشستی اضطراری در ستاد دبیرخانه کل اتحادیه عرب برای بررسی نحوه ایجاد شبکه امن مالی و حمایت از بودجه تشکیلات خودگردان فلسطین در سایه بحران مالی آن، برگزار کردند.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: ایالات متحده دلار دولتی و خصوصی فلسطین یارانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۶۸۱۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عضویت فلسطین در سازمان ملل، در راستای رسیدگی به بی عدالتی علیه فلسطینان است

   به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ از نیویورک، در نشست مجمع عمومی سازمان ملل که منظور بحث پیرامون وتوی آمریکا بر درخواست عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل برگزار شده بود، سعید ایروانی نماینده دائم کشورمان ضمن حمایت کامل از عضویت فلسطین اظهار داشت، ما عمیقا از اقدام غیرمسئولانه ایالات متحده و سواستفاده از وتو برای جلوگیری از احقاق حق مشروع فلسطینی‌ها متاسفیم. این وتو شرم آور که برخلاف اراده جمعی جامعه بین المللی صورت گرفت، بار دیگر نشان داد که ایالات متحده همچنان تنها مانع در تحقق آرمان شریف مردم فلسطین است.
وی افزود: «مایه تاسف است که ایالات متحده آشکارا واجد شرایط بودن فلسطین برای عضویت در سازمان ملل را به چالش کشیده و صلح دوست بودن یک ملت را زیر سوال می‌برد.»
نماینده دائم کشورمان با انتقاد از توجیهات ریاکارانه هیات آمریکا در سازمان ملل و ارجاع آمریکا به ضرورت تکمیل روند‌های مذاکرات موسوم به صلح اظهار داشت: واضح است که در عمل هیچ تلاشی از سوی آمریکا برای وادار کردن رژیم آپارتاید صهیونیستی به اجابت خواسته‌های جهانی و یا احقاق کوچکترین بخشی از حقوق فلسطینیان وجود ندارد.
نماینده دائم کشورمان با تشریح جنایات این رژیم از اکتبر گذشته تاکنون و با ابراز نگرانی از اخبار مربوط به حمله اسرائیل به رفح اظهار داشت: «ما از جامعه بین‌المللی می‌خواهیم تا با توجه به این ارتکاب گسترده و فجیع نسل‌کشی، همه اقدامات لازم را برای محاکمه و پاسخگویی تمامی فرماندهان، عاملان و حامیان جنایات رژیم صهیونیست در غزه و دیگر سرزمین‌های فلسطینی اشغالی انجام دهد.»
هیات کشورمان در خاتمه تصریح داشت که از نظر ایران راه حل همه جانبه مسئله فلسطین تنها از طریق تحقق کامل حق مسلم این ملت در تعیین سرنوشت و ایجاد یک کشور مستقل فلسطینی در تمامی سرزمین‌های فلسطینی با پایتختی قدس شریف امکان پذیر است.

دیگر خبرها

  • تعلیق مبادلات تجاری ۹.۵ میلیارد دلاری ترکیه با رژیم صهیونیستی
  • تعلیق تبادل تجاری ۹.۵ میلیارد دلاری ترکیه با رژیم صهیونیستی
  • بازداشت دستکم ۲۱۰۰ نفر در تظاهرات حامی فلسطین در دانشگاه‌های آمریکا
  • درخواست حماس برای فشار بر تل آویو جهت تعیین تکلیف اسرای غزه
  • عقب‌نشینی تل‌آویو از شروط خود در توافق پیشنهادی با مقاومت فلسطین
  • جزئیات توافق پیشنهادی سه مرحله‌ای میان تل‌آویو و مقاومت فلسطین
  • عضویت فلسطین در سازمان ملل، در راستای رسیدگی به بی عدالتی علیه فلسطینان است
  • فلسطین، مسئله‌ای که عادی نمی‌شود!
  • شمار شهدای غزه به 34هزار و 568 شهید رسید
  • تاکید کشورهای عربی و اروپایی بر پایان جنگ غزه و راه‌حل ۲دولتی در نشست ریاض