Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-27@12:27:55 GMT

نمایش پشت تابلوی ون‌گوگ برای اولین بار!

تاریخ انتشار: ۳ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۷۱۷۵۵

نمایش پشت تابلوی ون‌گوگ برای اولین بار!

موزه «‌ون‌گوگ»‌ در نمایشگاه جدید خود به نام «ون‌گوگ و گل‌های آفتاب‌گردان» در اقدامی غیرمعمول فرصت بازدید از پشت تابلو نقاشی «‌گل‌های آفتاب‌گردان»‌ را برای بازدیدکنندگان فراهم کرده‌ است.

به گزارش ایسنا و به نقل از آرت نت نیوز، تابلو نقاشی «گل‌های آفتابگردان»‌ اثر «‌ونسان ون‌گوگ» که در سال ۱۸۸۹ خلق شد، مشهورترین اثر این هنرمند در موزه آمستردام محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حقیقت این تابلو نقاشی از چنان محبوبیتی در بین مردم برخوردار است که امکان جدا کردن آن از روی دیوارهای گالری برای انجام مطالعات تا دهه‌های متوالی وجود نداشت. اما اکنون به لطف پیشرفت تکنولوژی، کارشناسان توانستند تحقیقات خود را در همین گالری انجام دهند. بنابراین یک تیم متشکل از تاریخ‌دانان هنری و کارشناسان بازسازی آثار هنری نتایج مطالعات خود را در نمایشگاهی ویژه ارائه می‌دهند. این نمایشگاه با عنوان «ون‌گوگ و گل‌های آفتاب‌گردان»‌ از بیست و یکم همین ماه تا یکم سپتامبر فعالیت دارد.

نمایشگاه «ون‌گوگ و گل‌های آفتاب‌گردان» این بار تکه‌چوبی که برای گسترش دادن فضای بوم به آن اضافه شده است را به نمایش عموم می‌گذارد.

تحقیقات کارشناسان نشان می‌دهد این تکه چوب توسط خود «‌ون‌گوگ» به بوم اضافه شده است؛ چرا که نحوه رنگ‌آمیزی این بخش با سایر قسمت‌های بوم تفاوت ندارد.

اما این تکه چوب اضافه شده حقایق عجیبی از گذشته این تابلو نقاشی بیان می‌کند و این تاریخچه مستقیما به نحوه بازسازی آن در گذشته بازمی‌گردد. این تکه چوب اضافه شده در سال ۱۹۶۱ توسط یک کارشناس آثار هنری از تابلو جدا شد و بعدها توسط سه پیچ بزرگ دوباره متصل شد که این امر سبب صدمه دیدن تابلو نقاشی و واضح‌تر شدن مرز بین این تکه چوب و تابلو نقاشی شد.

کشف شواهد غیرعادی در تابلوهای نقاشی «ون‌گوگ»‌ چیز عجیبی نیست. این بار کارشناسان دو اثر انگشت این هنرمند را بر روی گلبرگ‌های این نقاشی جایی که «‌ون‌گوگ» تکه چوبی را به بوم اضافه کرده بود، کشف کرده‌اند.

سال گذشته نیز محققان بلژیکی و هلندی نتایج پژوهش دوساله خود را اعلام کردند.

آنان معقدند، این نقاش نامدار هلندی از تکنیکی جالب استفاده کرده که در آن رنگ گلبرگ‌ها و ساقه‌های آفتابگردان به تدریج و در طول سال‌ها از زرد به رنگ زیتونی ـ قهوه‌ای تغییر شکل داده و ظاهری پژمرده به نقاشی می‌دهد. 

بر اساس نتایج حاصل از این بررسی، «ون‌گوگ» در این نقاشی‌ها از دو تونالیته متفاوت رنگ زرد استفاده کرده که یکی از آنها در مقابل نور آفتاب دوام و استقامت کمتری دارد و به تدریج رنگ خود را از دست می‌دهد.

چندی پیش نیز ‌موزه «ون‌گوگ» ‌جابه‌جایی این تابلو نقاشی را ممنوع کرد. بر اساس تحقیقات این موزه، لایه‌های زیرین نقاشی و رنگ‌های آن در وضعیت ثابت اما در برابر هرگونه لرزش و تغییرات آب و هوایی بسیار حساس هستند. به همین دلیل بسیار مهم است که نقاشی تا جایی که ممکن است جابه‌جا نشود و در یک وضعیت آب و هوایی پایدار به نمایش گذاشته شود.

موزه آمستردام محل نگهداری بزرگترین مجموعه آثار این نقاش نامدار هلندی است. این موزه شش سال پیش میزان نور گالری‌های خود را کاهش داد تا شرایط بهتری برای حفظ و نگهداری ۲۰۰ نقاشی و ۴۰۰ طراحی ایجاد کند. 

اثر «گل‌های آفتابگردان» در طول تاریخ ۴۶ ساله اقامتش در موزه ون‌گوگ تنها شش بار جا به جا شده که آخرین بار به سال ۲۰۱۴ برمی‌گردد؛ زمانی که در گالری ملی لندن به نمایش گذاشته شد.

این موزه ۲۲ اثر دیگر که اغلب آن‌ها به ندرت به نمایش گذاشته شده‌اند را در کنار تابلو نقاشی «‌گل‌های آفتاب‌گردان» ‌به نمایش می‌گذارد که از بین آن‌ها می‌توان به «‌خانه زرد»‌(۱۸۸۸) اشاره کرد.

«ونسان ون‌گوگ» نقاش نامدار هلندی اگرچه در زمان حیاتش در گمنامی کامل به‌ سر برد، اما اکنون به‌ عنوان یکی از تأثیرگذارترین نقاشان پساامپرسیونیسم شناخته می‌شود. او در ۳۰ مارس ۱۸۵۳ در ایالت برابانت هلند نزدیک مرز بلژیک به دنیا آمد. وی فعالیت هنری خود را به‌ عنوان طراح و نقاش از سال ۱۸۸۰ و در سن ۲۷ سالگی آغاز کرد. برخی از مشهورترین کارهای او در سه سال پایانی عمرش خلق شدند.

او فقط در دو ماه پایانی عمرش، ۹۰ نقاشی از خود باقی گذاشت. خالق «شب‌های پرستاره» و «گل‌های آفتابگردان» در ۲۹ جولای ۱۸۹۰ در سن ۳۷ سالگی در میان کشتزارها بر اثر شلیک گلوله‌ای به سینه‌اش درگذشت.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ونسان ون گوگ موزه آمستردام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۷۱۷۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خشم پدر، جان همسر و فرزندش را گرفت

  به گزارش خبرنگار جام‌جم، روزهای پایانی فروردین امسال آتش‌سوزی در یکی از محله‌های مرکزی پایتخت به آتش‌نشانی گزارش شد. نیروهای امدادی به آنجا اعزام شده و توانستند شعله‌های آتش را خاموش کنند. آنها زنی میانسال، شوهر او و پسرشان را که دچار سوختگی شده بودند، به بیمارستان منتقل کردند اما مادر خانواده همان روز فوت شد ولی پسر ۱۱ساله و پدر خانواده تحت درمان بودند تا این‌که دو روز بعد پسر نوجوان هم به‌دلیل شدت سوختگی در بیمارستان فوت کرد اما پدر خانواده که نجات یافته بود، در تحقیقات پلیسی مدعی شد که نفهمیده چطور خانه آتش گرفته و وقتی به خود آمده، همسر و پسرش در میان شعله‌های آتش گرفتار شده و خودش هم می‌خواسته آنها را نجات دهد که دچار حادثه شده است.بنابراین ماموران به تحقیق از همسایه‌ها پرداختند که آنها اعلام کردند زن فوت‌شده با شوهرش اختلاف و درگیری داشته، بارها صدای مشاجره‌شان را بلند شده و آن روز هم صدای مشاجره مادر و پسر با پدر خانواده را شنیدند، سپس صدای کمک‌خواهی از خانه‌شان بیرون آمد که متوجه شدند آتش‌سوزی شده و از آتش‌نشانی کمک خواستند. با جمع‌بندی این اطلاعات مرگ این دو نفر به بازپرس کشیک قتل دادسرای جنایی تهران گزارش شد. در حالی که پدر خانواده منکر آتش‌سوزی مرگبار بود اما شواهد حکایت از آن داشت که او در ماجرا نقش دارد؛ تا این‌که چند روز پیش کارشناسان آتش‌نشانی اعلام کردند آتش‌سوزی عمدی بوده که او با دستور قضایی بازداشت شد و سرانجام دو روز پیش با اعتراف به قتل دو عضو خانواده‌اش گفت: کارم نقاشی ساختمان است. با همسر و پسرم بر سر مسائل مختلف اختلاف داشتم. حتی از پسرم می‌خواستم وقتی برای انجام کار نقاشی ساختمان می‌روم، او نیز با من بیاید اما کار نقاشی ساختمان را دوست نداشت و با من همراهی نمی‌کرد. روز حادثه قرار بود برای نقاشی خانه‌ای در یکی از محله‌های تهران بروم. از پسرم خواستم با من همراه شود اما قبول نکرد و دعوای‌مان شد. ظرف بنزینی را که می‌خواستم برای کار نقاشی ببرم، برداشتم و مقداری از آن را روی خودم پاشیدم و به پسرم گفتم اگر از این رفتارت دست برنداری، خودم را به آتش می‌کشم که توجهی به این تهدیدهایم نکرد. حتی جواب سربالا به من داد که مرا با حرف‌هایش عصبانی‌تر کرد. همین موضوع باعث شد یکدفعه تصمیم بگیرم او را به جای خودم بسوزانم. بخشی از بنزین را روی او پاشیدم و فندک زدم که او آتش گرفت.متهم به قتل ادامه داد: زنم آمد جلو تا شعله‌های آتش را خاموش کند و پسرمان را نجات دهد که چون بنزین روی زمین پخش شده بود، لباس‌هایش آغشته به آن شد و همگی سوختیم. پشیمان شدم و خواستم نجات‌شان دهم که نشد و شعله‌های آتش بخشی از خانه را هم سوزاند. همسایه‌ها خبردار شده و به کمک آتش‌نشانی به خانه‌مان آمدند و آتش را خاموش کردند که من زنده ماندم اما همسر و فرزندم فوت شدند. سرهنگ کارآگاه مرتضی نثاری، معاون مبارزه با جرایم جنایی پلیس آگاهی تهران بزرگ با تایید این خبر به جام‌جم گفت: متهم به قتل همسر و فرزندش در بازداشت به سر می‌برد و تحقیقات از او ادامه دارد. 

دیگر خبرها

  • خشم پدر، جان همسر و فرزندش را گرفت
  • برنامه ریزی نمایشگاه آثار موزه ایران در آذربایجان شرقی
  • فروش میلیون دلاری شاهکار ناتمام
  • ایمن‌سازی ۲۱۲ نقطه حادثه‌خیز در معابر پایتخت/ نصب ۲۰۰ تابلوی جدید هدایت مسیر
  • نمایشگاه کتاب و آثار خط و نقاشی در هرات
  • هدیه به حسینی قبل از پرسپولیس
  • عکس| «بانو سوسانو» در نمایشگاه نقاشی
  • تالار چینی‌خانه اردبیل اولین موزه کشور
  • دانشگاه محقق اردبیلی میزبان اولین کنفرانس بین المللی موزه
  • اولین کنفرانس بین‌المللی موزه‌ها در دانشگاه محقق اردبیلی برگزار شد