Web Analytics Made Easy - Statcounter

روزنامه‌های خبرجنوب، عصرمردم، سبحان، تماشا، طلوع، افسانه، نیم نگاه و شیرازنوین نشریات روزانه شهر شیراز هستند.
در این مطلب، مروری بر برگزیده تحلیل‌ها و یادداشت‌های این نشریات خواهیم داشت.

مذاکره سیاسی و شرایط آن
روزنامه عصرمردم در شماره ۶۶۵۷ سرمقاله‌ای با عنوان "مذاکره سیاسی و شرایط آن" منتشر کرد. این مطلب به قلم محمد عسلی صاحب امتیاز و مدیرمسئول است که در آن آمده است: تاریخ سیاسی ایران گواه چند جنگ و تجاوز خونین است که نهایتاً به مذاکره و صلح پایدار یا ناپایدار ختم شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


نویسنده در این مورد به جنگ‌های ایران و روم، جنگ شاه اسماعیل با سلطان سلیم پادشاه عثمانی در چالدران، جنگ نادرشاه افشار با سلطان محمد گورکانی پادشاه هندوستان

اشاره کرده و معتقد است: در تمام این جنگ‌ها طرفین در موضع قدرت یا ضعف به مذاکره پرداخته‌اند که نتایج بعضی از آن مذاکرات برای ایران فاجعه‌بار بوده است و شهرها و سرزمین‌های مهم و بسیاری را از پیکره ایران جدا نموده است. محمدرضا شاه سابق ایران در مورد بحرین هم فریب انگلیسی‌ها را خورد و تن به رفراندم ساختگی داد و نتیجتاً بحرین از ایران جدا شد.
او نوشت: ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی در چند مورد خاص با آمریکا وارد مذاکره شده که مهمترین آنها در موضوع گروگان‌های آمریکایی بوده در زمان ریاست جمهوری ریگان و اخیراً در خصوص فن‌آوری‌های هسته‌ای که به توافقنامه برجام منجر شد و متأسفانه یکسال قبل ترامپ بر اساس وعده‌های انتخاباتی از آن خارج شد که تنش بین ایران و آمریکا را افزایش داده است.مذاکره ایران و آمریکا که ترامپ مُصر به انجام آن است و ایران به دلایل منطقی و متقن از آن سر باز می‌زند مذاکره بین دو دشمن و یا دو اختلاف قابل حل نیست. عسلی افزود: مذاکره بر سر سرنوشت ملتی است که با الهام از باورهای اسلامی و انقلابی خود زیر بار زور و ستمگری نمی‌رود و می‌خواهد از حق و حقوق قانونی و شرعی و اخلاقی خود دفاع کند.
وی نوشته است: ترامپ و مشاورانش به خوبی می‌دانند که ما چه در توان داریم، هنوز مشت ما در مسایل نظامی و مقاومتی کاملاً باز نشده یکبار امتحان کرده‌اند و فهمیدند که بله قدرتی داریم و می‌توانیم برای آنها خطرساز شویم، حالا زبان نرم و ملایم به کار می‌برند اما هدف همان گرفتن قالب پنیر است و به کمتر از آن راضی نمی‌شوند. ما در بالای درخت نشسته‌ایم و جایمان امن است. هر چه می‌خواهند ترفند به کار گیرند، فریب حرف‌های فریبکارانه آنها را نمی‌خوریم. به قول حافظ عزیز: برو این دام بر مرغ دگر نه که عنقا را بلند است آشیانه.

مُسکنی برای مسکن، روزنامه شیراز نوین
روزنامه شیرازنوین چاپ شیراز نیز در شماره ۷۴۲ یادداشتی با عنوان " مُسکنی برای مسکن، روزنامه شیراز نوین" منتشر کرد که این یادداشت به قلم فرزاد وثوقی است.
وی نوشت: حضور خیرین مسکن ساز هم مُسکنی برای درد محرومان از سرپناه نشد. با وجود تبلیغات گسترده در این زمینه اما شمار قابل توجهی از مردم کشورمان بی‌خانه هستند و باید طعم اجاره‌های سنگین را در سال ۹۸ تجربه کنند.
وثوقی ادامه داد: طرح‌های بدون مطالعه و بدون استمراری در دوره‌های گذشته توسط دولت‌ها ارائه شد؛ اما در یک دوره چهار یا هشت ساله به سرانجام نرسید و دولت‌هایی که بعدها آمدند، مؤید و مکمل این طرح‌های بزرگ و هزینه‌بر نشدند. انگار در هر دوره سفره‌ای بزرگ با اعتبارات کلان پهن می‌شد و در دولت بعدی به شدت مورد انتقاد قرار می‌گرفت.
در این یادداشت آمده است: حالا با شدت تورم و محال جلوه دادن خانه‌دارشدن اقشار آسیب‌پذیر، خیرین به یاری طلبیده شدند تا آنان با رویکرد خاص خود مشکل را حل کنند؛ اما آمارها نشان دهنده این واقعیت بزرگ هستند که سالانه شمار قابل توجهی از جمعیت کشور نیاز به خانه دارند و این موضوع از حد و توان خیرین با توجه به موضوع رکود اقتصادی و بهانه‌های تحریمی و نایابی زمین و عدم امکان تجمیع پلاک‌ها در بافت‌های فرسوده، شاید محال به نظر برسد که خیرین بتوانند این مشکل را حل کنند. خیرینی که سرمایه و ثروتشان در دوران تحریم به شدت آسیب دیده یا در کشورهای مقصد تجارت بلوکه گریده است.
آمارها چه می‌گویند؟ بر اساس آمار ارائه شده در سال گذشته و بر اساس طرح جامع مسکن، سالانه ۹۰۰ هزار واحد مسکونی نیاز داریم که از این تعداد ۷۰۰ هزار واحد مسکونی جدید است که باید ساخته شود و ۲۰۰ هزار واحد مسکونی هم باید در بافت‌های فرسوده نوسازی شوند.

رقابت سخت بین اصولگرایان، اصلاح طلبان و اعتدالیون در انتخابات مجلس
روزنامه تماشا دیگر روزنامه چاپ شیراز نیز در شماره ۱۸۴۳ سرمقاله‌ای با عنوان " رقابت سخت بین اصولگرایان، اصلاح طلبان و اعتدالیون در انتخابات مجلس" منتشر کرده است. این سرمقاله به قلم مهدی آماده سردبیر این روزنامه است.
وی نوشت: مقوله رقابت سیاسی موضوعی است جهانی و مختص کشور ما به تنهایی نمی‌شود و تنها در کشورهای عقب مانده سیاسی همچون کشورهای عربستان، بحرین، امارات و … است که رقابت سیاسی معنایی ندارد! در برخی کشورها رقابت اصلی بین دو حزب بزرگ‌تر است همانند حزب محافظه کاران و حزب کارگر در کشور انگلیس و در بعضی کشورها نیز قدرت بین چندین حزب مختلف تقسیم شده است و معمولاً در این کشورها قدرت اصلی از ائتلاف دو، سه حزب یا بیشتر شکل می‌گیرد که بهترین مثال آن عراق همسایه خودمان می‌باشد.
آماده افزود: در کشور ما پس از انقلاب اسلامی بهمن ۱۳۵۷ فضای سیاسی باز شد و احزاب مختلفی که به صورت غیررسمی در دوران طاغوت فعالیت می‌کردند و در مقابل رژیم پهلوی ایستادند، به طور رسمی اعلام موجودیت کردند. احزابی همانند حزب مؤتلفه اسلامی که سابقه فعالیت آن به دهه چهل شمسی بر می‌گردد و ریشه در بازار تهران، مشهد، تبریز، شیراز و … داشت.

سردبیر این روزنامه به شمه ای از فعالیت احزاب و گرایش های آنان پرداخته و دو گروه عمده را در زمینه فعالیت های سیاسی تقسیم بندی کرده و از آنان با عنوان اصولگرایان و اصلاح طلبان نام برده است.
با این حال وی به حضور آنچه اعتدالیون نامیده در صحنه سیاسی اعتقاد دارد و نوشته است: برخی از آنها اصولگرا و بعضی نیز اصلاح طلب بوده‌اند اما نه احزاب اصولگرا و اصلاح طلب تندرو بلکه اصولگرا و اصلاح طلب معتدل و اینگونه اکنون احزاب کشور در سه گروه اصولگرا، اصلاح طلب و اعتدالیون تقسیم می‌شوند.
آماده نوشت: این صف آرایی، انتخابات مجلس را شاید دچار مشکلاتی بکند و مهم‌ترین مشکل پیش روی احزاب سیاسی کشور توافق بر روی لیست‌های واحد است تا مثلاً اصولگرایان برای هر حوزه انتخابیه یک لیست واحد داشته باشند و از شکل گیری لیست‌های موازی جلوگیری کنند. در واقع در انتخابات مجلس انتهای سال جاری احزاب بایستی با لیست رقبا مقابله سیاسی کنند و هم اینکه نیرو و انرژی بسیاری صرف نمایند تا از شکل گیری لیست‌های موازی جلوگیری کنند! در واقع در انتخابات شوراها که تعداد کرسی‌ها در بسیاری شهرها، شهرستان‌ها و حتی کلانشهرها بیش از انتخابات مجلس بود در همین شیراز درگیری، بحث و جدل‌های بسیاری بین اصولگرایان و اصلاح طلب‌ها شکل گرفت تا توانستند دو لیست سیزده نفری ببندند و با این وجود برای لیست جبهه متحد اصولگرایان و لیست شورای هماهنگی اصلاح طلبان لیست‌های موازی شکل گرفت و بزرگان اصولگرا و اصلاح طلب مصاحبه کردند که تنها از فلان لیست حمایت می‌کنند.
سردبیر تماشا نوشت: این امکان وجود دارد در انتخابات این دوره مجلس علاوه بر اصولگرایان و اصلاح طلب‌ها، اعتدالیون با نام حامیان دولت نیز به ارائه لیست اقدام کنند. در مجموع آنچه صددرصد قابل پیش بینی است، رقابت سخت بین کاندیداها می‌باشد چون کسب اعتماد مردم و رأی آوردن به دلیل وضعیت اقتصادی و تورم بالا کاری سخت است.

مرگ برای راکبان چرخ‌های بدون کلاه
روزنامه خبرجنوب در شماره ۱۱۱۲۹ در ستون یادداشت روز، مطلبی با عنوان "مرگ برای راکبان چرخ‌های بدون کلاه" منتشر کرد. در این مطلب به قلم محمد جلالی آمده است: موتورسواری نمایشی و همچنین عدم استفاده از کلاه ایمنی سبب شد تا مرگ برای راکبان چرخ‌های بدون کلاه نزدیک تر شود.
در ادامه این یادداشت آمده است: در آخرین آمارهای ارایه شده، فارس به همراه خراسان رضوی، تهران، اصفهان و خوزستان در حادثه مرگ موتورسواران در ایران صدر نشین هستند و آمار اعلامی حاکی است که ۴۰ دصد تصادفات موتوری منجر به فوت از همین پنج استان رقم می‌خورد.
در ادامه این یادداشت بیان شده است: براساس همین آمار از سال ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۶ در کلانشهرهای این استان‌ها ۲۴ هزار و ۲۱۴ نفر جان خود را با موتور از دست داده‌اند.
نویسنده این یادداشت در بخش دیگری از مطلب خود به موتورسواران توصیه کرد همیشه از کلاه ایمنی استفاده کنند چرا که ضربه به سر عامل بیش از نیمی از تلفات تصادفات موتورسواران به شمار می‌رود.
پرهیز از حمل بار به میزان غیرمجاز و یا سوار کردن سرنشین اضافه، اجتناب از راندن در پیاده روها و یا خلاف جهت مسیرهای یک طرفه، استفاده از موتور برای استفاده از کارهای درون شهری، رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی، استفاده نکردن از موتور دارای چراغ راهنما یا چراغ ترمز خراب، استفاده از عینک یا کلاه‌های دارای حفاظ چشم در زمان وزش باد و خودداری از خوردن و آشامیدن و صحبت کردن با تلفن همراه هنگام موتورسواری از دیگر توصیه‌هایی است که در این یادداشت به آن اشاره شده است.

اقدامات کم هزینه اما موثر در کنترل اعتیاد
روزنامه سبحان چاپ شیراز نیز در شماره ۴۹۰۴ یادداشتی با عنوان " اقدامات کم هزینه اما موثر در کنترل اعتیاد" منتشر کرده است. در این یادداشت به قلم لیلا غضنفری آمده است: پیشگیری، درمان و صیانت سه ضلع اصلی برای نجات یک فرد گرفتار با پدیده شوم اعتیاد است اما مهمتر اینکه گرفتار شدن در این دام با اقدامات کم هزینه تر است.
در ادامه این یادداشت بیان شده است: ۲۶ ژوئن سالروز جهانی مبارزه با مواد مخدر است و از یک هفته قبل از آن برنامه‌های متعددی در خصوص مبارزه با پدیده مواد مخدر و حتی آگاه سازی مردم نسبت به این موضوع در دستور کار شوراهای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان‌های کشور قرار می‌گیرد. هرچند که در حوزه مبارزه با مواده مخدر ما معمولاً با آمار رسمی و برگرفته از بطن جامعه در ارتباط با میزان افراد مصرف کننده مواجه نیستیم اما مسئولان معتقدند که آمار کمکی به مبارزه و پیشگیری نمی‌کند بلکه این حساس سازی خانواده هاست که کارگشا می‌باشد اما این در حالی است که می‌توان با داشتن آمار صحیح از تعداد مصرف کنندگان، سن و جنسیت به دلایل روان شناختی گرایش‌ها به مواد مخدر پی برد.
در بخش دیگری از این یادداشت گفته شده است: اکنون در کنار نقش نهادهای نظارتی از جمله کنترل برای قابل دسترس نبودن مواد مخدر به خصوص در بین قشر نوجوان شکی نیست که سلامت خانواده و بکارگیری روش‌ها و مهارت‌های موثر فرزندپروری در رشد سالم فرزندان نقشی اساسی دارد.

بی مهار
روزنامه افسانه در شماره ۳۸۹۶ گزارشی با عنوان "بی مهار" منتشر کرده است. در این مطلب به قلم حمید مقدس فرد آمده است: زبان گفتاری و محاوره‌ای روزانه آسیب پذیرین بخش روابط اجتماعی و انسانی است که به آسانی اسیر خشونت می‌شود و بدتر اینکه در برار آن حساس نیستند و هر یک از گروه‌های اجتماعی به گونه‌ای گرفتار آنند.
در ادامه این یادداشت بیان شده است: خشونت زبانی در هیچ آمار و گزارشی آورده نمی‌شود، پس نمی‌توان از شدت و گستردگی این نوع از خشونت آماری داد، هیچ آماری از برخوردهای زبانی بد، ناسزاگویی و ضد ادبیات تهاجمی نداریم ولی هر یک از شهروندانی که از محیط فیزیکی خیابان یا فضای رسانه‌ای و مجازی می‌گذرند با این نوع از خشونت نیز برخورد می‌کنند.
در این یادداشت گفته شده است: این برخوردها فراگیرترین رویداد عرصه عمومی است که به خاطر سرشت تهاجمی و ضد مدنیشان باید در ردیف یکم آسیب‌های اجتماعی گذاشته شود، به این دلیل که همه و به خصوص کودکان می‌بینند و یاد می‌گیرند. افزون بر این اخلاق عمومی را لکه دار می‌کنند و درجه فرو افت آن را نشان می‌دهند.
در بخش دیگری از این یادداشت نوشته شده است: خشونت زبانی از نبود یا ضعف شدید ادبیات کلامی خبر می‌دهد که شاید در اکثریت نباشند ولی به خاطر ویژگی تهاجمی رفتار کلامیشان بیشتر از آن گروه از مردم که ادب را رعایت نمی‌کنند به چشم می آیند و بر بهداشت روانی دیگران در عرصه عمومی اثر ویرانگر می‌گذارند. اینان از دیدگاه توسعه فرهنگی و زبان و ارتباط‌های مربو ط به آن بی زبانند و زبان ادبیات رابطه توسعه یافته و فرهنگی شده را نمی‌شناسند.
در ادامه این یادداشت آمده است: با آنکه زبان فارسی انباشته از ادبیات تعارفی است که ایرانی‌ها گشاده دستانه آن را نثار هم می‌کنند ولی این ناتوانی نهادی شده را نیز دارند که به هنگام عصبانیت و با دفاع از موقعیت به آسانی تسلیم کنش‌های خشن زبانی می‌شوند و ضد ادبیاتی را به کار می‌گیرند که رابطه دوگانه و تناقضی با زبان فارسی و شاخه‌های آن دارد.

۹۲۵۴ /‏۱۸۷۶‬

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مطبوعات شیراز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۷۲۳۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احترام به قانون، اصل رقابت انتخاباتی است

به گزارش خبرنگار مهر، علی محمد زنگانه، عصر پنجشنبه در جلسه کمیته تبلیغات انتخاباتی مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: یکی از ویژگی‌های برجسته در نظام جمهوری اسلامی در کشور ایران، فراهم بودن شرایط ظهور و بروز همه سلایق در جریان انتخاب مردم در امور کشور است.

وی افزود: اینکه همه سلیقه‌ها، مذاهب و اقوام بتوانند در رقابت انتخاباتی حاضر شوند نشان دهنده نگاه عادلانه در قانون و در این نظام مقدس است.

استاندار گلستان گفت: احترام به قانون به عنوان یک اصل در رقابت انتخاباتی محسوب می‌شود و انتظار می‌رود هر فردی که قصد دارد در این عرصه حاضر شود و وارد مجموعه قانون‌گذاری کشور شود، ابتدا خود پایبند به قانون باشد.

وی یادآور شد: در برخورد با تخلفات با هیچ فردی تعارف نداریم و بدون اغماض بر اساس قانون برخورد خواهیم کرد.

گفتنی است، بر اساس اعلام رئیس هیات نظارت بر انتخابات استان گلستان ۷۰۰ ناظر بر روند برگزاری انتخابات نظارت می‌کنند.

سیدعلی مهاجر رئیس ستاد انتخابات استان گلستان نیز اعلام کرد مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه گنبدکاووس در ۲۳۰ شعبه برگزار خواهد شد.

کد خبر 6088737

دیگر خبرها

  • احترام به قانون، اصل رقابت انتخاباتی است
  • شورای وحدت چند نماینده در مجلس دوازدهم دارد؟ /جزئیات لیست انتخاباتی برای دور دوم انتخابات از زبان متکی
  • جنگ داخلی؛ فیلمی که آمریکا را به وحشت انداخت!
  • لیست ۱۶ نفره انتخاباتی "شانا" هفته آتی منتشر می‌شود
  • اختصاصی|لیست ۱۶ نفره انتخاباتی شانا هفته آتی منتشر می‌شود
  • بازخوانی تحلیلی زمینه‌های سیاسی اجتماعی در تدبرگرایی معاصر
  • ستاره پرسپولیس ایجنت ماشاریپوف نمی‌شود!
  • حکایت قالی‌ایرانی و موکت‌آمریکایی/ یادداشت تحلیلی سردبیر روزنامه البناء لبنان درباره شرایط جدید منطقه
  • حکایت قالی‌ایرانی و موکت‌آمریکایی/ ترجمه یادداشت تحلیلی سردبیر روزنامه البناء لبنان درباره شرایط جدید منطقه
  • اولین فهرست اصولگرایان در دور دوم انتخابات مجلس؛ از ابراهیم یزدی تا پورمحمدی و نجابت /از کاندیداها تعهد گرفته شد