Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-26@18:44:48 GMT

پایتخت گل ایران؛ زخمیِ خارِ مشکلات

تاریخ انتشار: ۳ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۷۲۶۵۶

پایتخت گل ایران؛ زخمیِ خارِ مشکلات

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایرنا، محلات از توابع استان مرکزی به دلیل استقرار در مرکز جغرافیایی کشور، ارتفاع یک هزار و ۷۵۰ متری از سطح دریا، احاطه دشت به وسیله کوه‌های بلند و بافت خاک مناسب، سابقه گل کاری ۷۰ ساله دارد و در این شهرستان ۴۵ هزار نفری، افزون بر سه هزار نفر به صورت مستقیم در قالب ۷۰۰ واحد تولید و پرورش گل و گیاهان زینتی مشغول به کار هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سطح زیر کشت گل و گیاهان زینتی در استان مرکزی ۹۹۰ هکتار است که حدود ۹۰ درصد آن متعلق به شهرستان محلات است و ۱۸ درصد از سطح زیر کشت گل کشور، ۱۲ درصد از تولید گل شاخه بریده، ۸۰ درصد تولید گل‌های فصلی نشائی، ۲۱ درصد از تولید درخت و درختچه‌های زینتی و ۱۴ درصد از گیاهان آپارتمانی کشور در محلات تولید می‌شود.

تولید و توسعه صادرات گل و گیاهان زینتی در محلات بسترساز افزایش درآمد ارزی حاصل از صادرات کالاهای غیر نفتی است اما با وجود این توانمندی منحصر به فرد، شهرستان محلات در حوزه تولید گل و گیاهان زینتی و بازاریابی هدفمند صنعت گل با چالش‌هایی مواجه است.

هزینه‌های بالای نهاده‌های تولید، افزایش بهای تمام شده تولید گل، نبود بازار رقابتی، کمبود نقدینگی و سرمایه در گردش، از تنگناهای تولید و صادرات گل و گیاه زینتی در محلات است.

مدیر عامل اتحادیه گل و گیاه محلات گفت: ۲ برابر شدن تعرفه بیمه، افزایش ۲۵ درصدی حقوق کارگر و افزایش قیمت نهاده‌های تولید از چالش‌های جدی تولید گل و گیاه در محلات است.

«ابراهیم علی پور» افزود: قیمت برخی از نهاده‌های گیاهی و سموم و کودهایی که از خارج وارد می‌شود چند برابر شده است، به عنوان مثال هزینه یک نوع خاک که از کشور سریلانکا وارد می‌شد، ۱۰۰ هزار ریال بوده ولی در حال حاضر قیمت آن به ۴۵۰ هزار ریال رسیده است.

وی اظهار داشت: قیمت مواد اولیه و نهاده‌ها نوسانات تندی دارد و بهای این محصولات با تعرفه‌های مختلف و بالایی همراه است.

علی پور افزود: نهاده‌های تولید در محلات با قیمت بالایی عرضه می‌شود به طوری که قیمت سم، کود و گلدان در این شهرستان بیش از ۵۰ درصد بیشتر از شهرستان‌های اطراف است.

مدیر عامل اتحادیه گل و گیاه محلات ادامه داد: گل به عنوان یک موجود زنده نیاز به نهاده‌هایی نظیر کود و سم دارد و در صورتی که این نهاده‌ها به موقع تأمین نشود، یک شبه از بین می‌رود.

وی اظهارداشت: بهره برداران گل و گیاه، مواد اولیه را در این شهرستان به سختی تهیه می‌کنند و افزایش هزینه‌های تولید اثر مستقیم بر تولید گذاشته و باعث کاهش تولید و عرضه گل شده است.

علی پور بیان کرد: بهره برداران در این شرایط تلاش می‌کنند تا وضعیت موجود را حفظ کنند و بر این اساس طرح‌های توسعه‌ای به تعویق افتاده است.

وی با بیان اینکه امسال قیمت حق بیمه کارفرما افزایش یافته و تولید کنندگان گل بابت بیمه کارگران هزینه‌های سنگینی تقبل می‌کنند، افزود: هر ساله هزینه تولید سرسام آور افزایش می‌یابد اما قیمت گل تغییر چندانی نمی‌کند.

علی پور افزود: دولت باید از تولید کنندگان حمایت کند و برای ثابت ماندن قیمت نهاده‌ها و یا عرضه با قیمت مناسب‌تر از توان تشکل‌های بخش خصوصی بهره ببرد.

یک بهره بردار گل و گیاه محلات نیز گفت: نظارت بر نهاده‌های کشاورزی در این استان نیازمند توجه بیشتری است.

«محمد ابراهیمی» افزود: برخی نهاده‌های گل با ارز یارانه‌ای پارسال وارد شده و امسال با قیمت دلار روز به دست تولید کننده می‌رسد از طرف دیگر هزینه‌های تولید همچون دستمزد و بیمه کارگر و هزینه حمل و نقل افزایش یافته و این هزینه‌ها کمر تولید کنندگان را خم کرده است.

وی بیان کرد: کودهای توزیعی دولتی برای تولید گل و گیاه مناسب نیست و بیشتر برای زراعت کاربرد دارد و تهیه کود، سم و گلدان برای بهره برداران گل و گیاه در این شهرستان با قیمت مناسب امکان پذیر نیست و ناچار هستند مواد اولیه را از استان‌های دیگر تهیه کنند.

ابراهیمی افزود: در این شهرستان سه مرکز سم فروشی است که هر لیتر سم را می‌بایست با قیمت یک هزار و ۸۰۰ ریال عرضه کنند در حالی که تا ۲ برابر قیمت به فروش می‌رسد.

وی با بیان اینکه این مشکلات باعث شده هزینه تولید افزایش و عرضه و تولید گل و گیاه کاهش یابد، افزود: فروش گل نیز با مشکلاتی همراه است چرا که گل در سبد هزینه‌های خانوارها جایگاهی ندارد.

این تولید کننده گل و گیاه افزود: از طرف دیگر صادرات نیز با مشکلاتی همراه است چرا که با عرضه گل با این قیمت تمام شده کنونی، قدرت رقابت در بازارهای جهانی امکان ندارد.

ابراهیمی گفت: تولید یک شاخه گل در محلات یک دلار هزینه دارد در حالی که هلند، اکوادور و کلمبیا به قیمت ۷۰ سنت هر شاخه گل را به روسیه صادر می‌کنند و بی شک در این شرایط امکان رقابت وجود ندارد.

رئیس پژوهشکده ملی گل و گیاه زینتی هم گفت: سم‌های رایج و تولیدی کشور برای زراعت است و برخی نمونه سموم خاص در کشور تولید نمی‌شود و وارداتی هستند.

«محمد رضا شفیعی» افزود: نهاده‌های استاندارد گیاهان زینتی به دلیل حجم پایین مصرف کمتر وارد می‌شود و بر همین اساس با قیمت بالا عرضه می‌شود.

وی بیان کرد: یکی از ضعف‌های تولید گل استفاده نکردن از هورمون‌های رشد گیاهی یا تنظیم کننده رشد است که این هورمون‌ها بر کیفیت گل تأثیر خوبی می‌گذارند.

شفیعی افزود: بهره برداران گل در کشور با این هورمون‌ها و اصول فنی آن چندان آشنایی ندارند اما کشورهای توسعه یافته از این هورمون‌ها استفاده و گل‌هایی با کیفیت بالا تولید و عرضه می‌کنند.

رئیس پژوهشکده ملی گل و گیاهان زینتی افزود: گل کالایی است که به عنوان صادرات غیرنفتی ارزآوری بسیار خوبی دارد واز صرفه اقتصادی بسیار بالایی برخوردار است.

شفیعی افزود: گل به دلیل نگاه فانتزی به آن، هنوز جایگاه خود را در خانواده‌های ایرانی باز نکرده، در صورتی که در کشورهای پیشرفته تبلیغات مناسبی در این زمینه می‌شود.

وی، مهم‌ترین مشکلات صادرات گل در محلات را پشتیبانی نشدن مناسب از فعالیت بخش خصوصی، سنتی بودن تولید و افزایش هزینه تولید، ضعف در صنایع بسته‌بندی، مشکلات زیرساختی، حمل و نقل، و فقدان بازاریابی مناسب عنوان کرد.

همچنین سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی محلات گفت: نهاده‌های گل آزاد و وارداتی هستند و از کشورهای مختلف همچون چین، هند، اروپا، آلمان و ایتالیا تأمین می‌شود به همین خاطر دارای تنوع قیمت گوناگونی است.

«محمد رضا جعفری» افزود: نهاده‌هایی که دارای کیفیت بالاتری هستند از قیمت بالاتری نیز برخوردارند اما در مجموع نهادهای تولید گل نسبت به قیمت پارسال ۲ تا سه برابر افزایش یافته که باعث افزایش هزینه تولید و قیمت تمام شده گل تا ۳۰ درصد برآورد می‌شود.

وی اظهار داشت: با این وجود، محصول گل تولید می‌شود اما با هزینه تولید بالا و سود آوری کمتر که این امر باعث نارضایتی بهره برداران می‌شود.

سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی محلات، راهکار این مشکلات را تخصیص ارز دولتی به وارد کنندگان نهاده‌های گل و گیاه بیان کرد و افزود: اینک ارز دولتی به محصولات اساسی اختصاص می‌یابد و در صورتی که ارز دولتی برای تولید گل و گیاه تخصیص یابد، قیمت نهاده‌ها کنترل می‌شود.

شهرستان محلات از توابع استان مرکزی دارای ۵۵ هزار نفر جمعیت است و قطب تولید گل و گیاهان زینتی کشور محسوب می‌شود.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: گل کشاورزی صادرات صادرات گل محلات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۷۲۶۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسحاق جهانگیری: گفتم حاضر نیستم زن و بچه‌ام را سوار پیکان کنم

اسحاق جهانگیری گفت: الان متاسفانه امارات هم در حال جلو افتادن از ما است. متاسفانه کشور‌های دیگر هم جلو می‌افتند. حتی در زمینه علم که رهبری شخصاً توسعه علم و تکنولوژی را دنبال می‌کردند ما در حال عقب افتادن هستیم.

به گزارش اعتماد، بخش‌هایی از گفتگوی اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهوری در دولت‌های یازدهم و دوازدهم درباره شرایط تغییر ریل اقتصاد ایران را در ادامه می‌خوانید.

دولت احمدی‌نژاد بنایی گذاشت که کشور از ریل توسعه خارج شد

اسحاق جهانگیری در خصوص پس رفت اقتصاد ایران در مقایسه با کشور‌های عربستان و ترکیه گفت: دولت احمدی‌نژاد به نظرم بنایی گذاشت که کشور از ریل توسعه خارج شد.

قطاری که در یک ریل خوبی پیش می‌رفت و نشان داده بودند که ۲۰ سال دیگر کجا هستیم و چه هستیم. تقریباً سال بعد این موقع پایان چشم‌انداز است و باید بگوییم که در ۲۰ سال به جای هشت درصد رشد مثلاً یک درصد رشد داشتیم. به جای اینکه قدرت اول منطقه باشیم آن موقع رقیب ما عربستان و ترکیه بود، وقتی شروع کردیم تقریباً با عربستان و ترکیه اقتصاد‌های شبیه هم داشتیم. یعنی حجمشان یک اندازه بود. الان ما یک دوم و یک سوم ترکیه و عربستان شده‌ایم.

در زمینه علم هم با وجود تاکید رهبر انقلاب در حال عقب افتادن هستیم

وی ادامه داد: الان متاسفانه امارات هم در حال جلو افتادن از ما است. متاسفانه کشور‌های دیگر هم جلو می‌افتند. حتی در زمینه علم که رهبری شخصاً توسعه علم و تکنولوژی را دنبال می‌کردند ما در حال عقب افتادن هستیم. معنی این اتفاق تغییر سیاست‌ها است. در تغییر سیاست‌ها یک مورد از وزارت صنایع به شما بگویم.

یکی خودرو بود. خودرو تقریبا کالایی است که مردم حساسیت زیادی در موردش دارند. من زمانی که وزیر صنایع شدم کمتر از ۲۰۰ هزار خودرو تولید می‌شد، مردم دو سال در نوبت دریافت خودرو بودند. از کیفیتش شکایت داشتند. از قیمت‌ها شکایت داشتند. از زمان معطلی که پول می‌دادند تا خودرو را دریافت کنند ناراحت بودند.

حتی به اعتقاد من عزت مردم را می‌شکستند. مثلاً امروز که نوبت دریافت خودروی شما بود و می‌گفتید مثلاً پیکان مشکی به من بدهید می‌گفت همین رنگی که داریم را باید ببرید و شما مجبور بودید به وزیر یا نماینده مجلس دسترسی پیدا کنید که حالا ما دو سال در نوبت بودیم و بگویید همان رنگی که خودمان می‌خواهیم را به ما بدهند. من همان زمان از مردم ایران عذرخواهی کردم.

بعد از حذف پیکان طی پنج سال تولید خودرو را به یک میلیون دستگاه رساندیم

معاون اول حسن روحانی درباره ماجرای حذف تولید پیکان نیز گفت: سال ۷۹. من اول وزیر معادن فلزات بودم و بعد به صنایع رفتم. از مردم ایران عذرخواهی کردم و گفتم مردم من می‌دانم که شما اذیت می‌شوید. ولی من قول می‌دهم در دوران مسئولیت خودم این وضعیت را اصلاح کنم. هر کاری هم بکنم شفاف به شما می‌گویم.

پایان پنج سال که دولت را به آقای احمدی‌نژاد تحویل دادیم، معتقدم در سال ۸۴ که تحویل می‌دادیم خودروسازی ایران از خودروسازی ترکیه و چین جلوتر بود. علتش این بود که در طی پنج سال به یک میلیون خودرو رسیدیم.

خودروی پرتیراژی مثل پیکان که تقریباً ۶۰ درصد تولید خودرو در سال ۷۹ بود را از چرخه حذف کردیم گفتم بنده وزیر صنایع حاضر نیستم زن و بچه‌ام را سوار پیکان کنم از اینجا تا کرمان رانندگی کنم. چطور خودرویی را از نظر ایمنی تایید کنم که مردم زن و بچه‌شان را سوار کنند. استاندارد ایمنی و زیست محیطی‌اش نبود. استاندارد سوختش بسیار بالا بود. وزارت نفت با ما توافق کرد که مابه‌ازای حذف پیکان حتی یک یارانه کمک کند که حذف شود.

وی تصریح کرد: با حذف پیکان تولید خودرو به یک میلیون دستگاه رسید. خودرو‌های روز دنیا تولید شدند. ۱۸، ۱۹ خودروی اروپایی، کره و ژاپن خودرو‌های روز تولید می‌شد. زمینه صادرات خودروی ایران فراهم شد. قطعات خودروی ایران شروع به صادر شدن کرد. در سال ۸۲ به دوستان گفتم باید خودروسازی را بر یک مسیر مطمئن‌تری قرار بدهیم.

راهی جز این نداریم که یک خودروساز معتبر دنیا بیاوریم که با خودروسازان ما یک خودروی مشترک را تولید کنند. به شش خودروساز معتبر دنیا پیشنهاد دادیم که با این شرایط و ظرفیتی که در ایران شکل گرفته، شما آمادگی دارید؟ از بین پاسخ‌هایی که دادند پاسخ شرکت رنو را دوستان ما پذیرفتند.

برای اولین بار بود که یک شرکت معتبر خودروساز دنیا با خودروسازان ایران مشترک شد که یک خودرو با استاندارد روز اروپا با قیمت پیکان تولید کند. چون می‌خواستیم پیکان را حذف کنیم گفتیم قیمت خودروی جدید باید در حدی باشد که ضعیف‌ترین مردم کشور که می‌خواهند خرید کنند توانش را داشته باشند.

به نمایندگان مجلس گفتم، اجازه نمی‌دهم طرح تولید ال۹۰ با شرکت رنو را متوقف کنید، می‌خواهید استیضاحم کنید

جهانگیری درباره تولید خودرو ال ۹۰ نیز گفت: همان موقع مجلس هفتم شکل گرفته بود. دو طرح خارجی دولت آقای خاتمی را متوقف کرده بود و می‌خواستند این طرح را هم متوقف کنند. من در یک جلسه‌ای که آقای حداد عادل رئیس مجلس گذاشته بود و مخالفین این قرارداد نشسته بودند گفتم تا زمانی که من وزیر صنایع هستم این قرارداد می‌ماند. می‌توانید من را الان استیضاح و برکنار کنید و این حق مجلس است.

اگر این قرارداد خلاف دارد می‌توانید به دادگاه بفرستید که من را محاکمه کنند. می‌توانید روش‌های دیگری پیدا کنید که حذف کنید. من آمادگی دارم که با هم گفتگو کنیم. شما بگویید این بند قرارداد اشکال دارد دوستان ما دفاع کنند و اگر اشکال دارد درستش کنیم. قرارداد حذف نشود. رسیدیم به جایی که قرار بود خودرویی در ایران تولید کنیم با استاندارد روز اروپا، با قیمت پیکان در زنجیره فروش آن شرکت خارجی که در همه دنیا زنجیره فروش داشت، خودروی ایران به فروش رسانده شود.

وی با انتقاد از افزایش قیمت خودرو پراید نیز خاطرنشان کرد: یک سیاست موفق اینطوری را رسانده‌ایم به جایی که آن زمان خودرو پراید پنج میلیون تومان بود. امروز قیمت پراید ۳۵۰ میلیون شده است. یعنی ۳۵۰ میلیون می‌دهیم معلوم نیست که مردم بتوانند این خودرو را از کارخانه گیر بیاورند یا نه. قرار بود بعد از پیکان، تولید پراید را متوقف کنیم.

دیگر خبرها

  • جنگ جهانی نفت؛ بایدن در تنگنای تحریم‌ها، قیمت‌ها و انتخابات
  • پیشگیری از تحمیل هزینه‌های جانبی به جامعه با تجهیز خانه‌های بهداشت
  • آیا کیفیت داروهای ایرانی با خارجی یکسان است؟/ چرایی مشکلات تهیه داروی خارجی برای برخی از بیماران
  • تنوع کشت گیاهان دارویی رونق‌بخش اقتصاد در کردستان
  • تدوین نظام مسائل محلات در کمیته عمران
  • کدام نهاد مسئول گرانی خودرو است؟
  • اسحاق جهانگیری: گفتم حاضر نیستم زن و بچه‌ام را سوار پیکان کنم
  • قیمت هتل وان فوریه 2024
  • ‌اجرای طرح تأمین امنیت بوستان‌ها در محلات کم برخوردار شیراز
  • شیوه ناپسند برخی از آزمایشگاه‌ها برای فرار از ورشکستگی!