Web Analytics Made Easy - Statcounter

هادی حق شناس روز دوشنبه در حاشیه بازدید از روستای قلعه قافه شهرستان مینودشت در شرق گلستان که بسیاری از منازل ساکنان بر اثر رانش تخریب شده است، در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در مینودشت ۱۰ روستا دچار رانش شده اند که از این بین ساکنین روستای قلعه قافه خسارت بالایی منحمل شده اند.

وی خاطر نشان کرد: بنیاد مسکن با تأمین زمین جایگزین برای جابجایی منازل مسکونی که بر اثر رانش تخریب شده اند در صدد کمک به روستاییان است و البته با اعطای ۲۱۰ میلیون ریال وام‌های محتلف به صورت بلاعوض اقدام نموده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استاندار گلستان افزود: از دیگر اقدامات بنیاد مسکن می‌توان به تخصیص ۵۵۰ میلیون ریال تسهیلات کم بهره به همراه صدور پروانه ساخت، در اختیار قرار دادن سیمان به صورت رایگان و نظارت مستمر نظام مهندسی برای ساخت اصولی واحدهای مسکونی تخریب شده از رانش زمین اشاره نمود.

وی گفت: به دلیل بروز سیل بیشتر منازل مسکونی این منطقه دچار سستی شده است و به همین دلیل ساکنان نباید در این واحدها زندگی کنند زیرا خطرات جبران ناپذیری را می تواند به همراه داشته باشد.

استاندار گلستان با تاکید بر ضرورت جابجایی منازل مسکونی تخریب شده در ارسرع وقت، گفت: اگر آسیب دیدگاناز رانش رمین، از فرصت موجود که بر اساس تسهیلات در نظر گرفته شده برای ساخت منازل ۸۰ متری کافی است، استفاده نکنند در آینده دیگر این فرصت را نخواهند داشت.

حق شناس با اشاره به بازدید خود از سد در حال ساخت نرماب در مینودشت نیز گفت: چنانچه این سد به بهره برداری برسد توانایی ذخیره سازی ۱۲۰ میلیون متر مکعب آب را در خود دارد که این مقدار معادل حجم آبگیری سه سد بوستان، گلستان و وشمگیر در استان است.

وی خاطرنشان کرد: اگر قابلیت این مقدار از ذخیره سازی در بارش های ابتدایی امسال وجود داشت، به طور حتم نیمی از خسارات سیل اخیر کمتر شده و از طرفی حجم قابل قبولی از آب ذخیره شده برای مصارف شهری و کشاورزی در اختیار استان قرار می گرفت.

استاندار گلستان تصریح کرد: براساس پیش بینی های اولیه این سد می بایست در سال ۹۵ آبگیری می شد ولی تا الان به تاخیر افتاده و می باید هرچه زودتر به اتمام رسیده و به مرحله آبگیری برسد.

وی تصریح کرد: تلاش خواهیم کرد منابع مورد نیاز هرچه سریعتر جذب شود و البته قسمتی از اعتبار ساخت نیز از تعهدات فاینانس پیمانکار سازنده سد می‌باشد که در کل اتمام این پروژه را در بر خواهد داشت.

حق شناس خاطرنشان کرد: مجموع این پروژه اعم از ساخت بدنه سد، شبکه انتقال و توزیع و پنج روستایی که نیاز به جابجایی دارد با در نظر گرفتن نرخ کنونی ۱۷ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد که ناکنون یک سوم آن پرداخت شده ولی اولویت ابتدایی استان بحث آبگیری سد و جابجایی چند روستا می‌باشد که امیدواریم بخشی از آن در سال ۹۸ محقق شود.

شهرستان ۸۶ هزار نفری مینودشت در شرق گلستان قرار دارد و استاندار گلستان روز دوشنبه به منظور حضور در جلسه شورای اداری و بازدید از سد نرماب و روستاهای رانشی این منطقه در این شهرستان حضور یافت.

۹۴۳۳/‌۱۸۶۰

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۷۷۶۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بانک ها با تسهیلات مسکن چه می‌کنند؟

به گزارش قدس آنلاین، آمار مربوط به سهم تسهیلات پرداختی به مردم برای ساخت مسکن در نهضت ملی مسکن تا ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ منتشر شده است که نشان از انحراف بالای شبکه بانکی در ضعف نظارت و رگولاتوری بانک مرکزی دارد. تازه‌ترین آمار از عملکرد نظام بانکی در طرح نهضت ملی مسکن نشان می‌دهد؛ همچنان ۱۸ بانک تا ۳۱ فروردین سال جاری یک ریال هم به این طرح تسهیلات پرداخت نکرده‌اند. 

یکی از جنبه‌های کلیدی افزایش تولید مسکن، در دسترس بودن تسهیلات بانکی برای تأمین مالی پروژه‌های ساخت مسکن است. با حل شدن معضل تسهیلات بانکی و اعطای تسهیلات به مردم برای ساخت مسکن؛ نخست، برای تحقق مشارکت مردم در جهش تولید مسکن حرکت و دوم، برای رفع مهم‌ترین دغدغه مردم یعنی دسترسی به مسکن اقدام خواهیم کرد. از همه مهم‌تر اینکه در شرایط رکودی فعلی اقتصاد کشور، از محل ساخت مسکن به عنوان موتور محرکه رشد اقتصادی کشور، بیش از ۱۳۰ رشته فعالیت مرتبط با ساخت مسکن نیز به رونق خواهند رسید.

در خصوص ضرورت پرداخت تسهیلات بانکی به بخش مردمی اقتصاد برای ساخت مسکن و اصلاح رگولاتوری بانک مرکزی، در این زمینه با دو تن از نمایندگان مجلس آقایان آرا شاوردیان؛ عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی و محمدحسن آصفری؛ نماینده مردم اراک در مجلس به گفت‌وگو پرداختیم که در ادامه خواهید خواند.

بانک‌ها تسهیلات را به‌جای مردم به زیرمجموعه‌های خود دادند 
آرا شاوردیان، عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با قدس در مورد واگذاری زمین و ارائه تسهیلات به مردم برای ساخت مسکن، گفت: در دو سه سال گذشته  تسهیلاتی که باید بانک‌ها در اختیار مردم و انبوه‌سازان برای ساخت مسکن قرار می‌دادند، نداده‌اند و بیشترین تخلف در بخش بانک‌های خصوصی بوده که موجب شده است سهم اعطای تسهیلات ساخت مسکن به مردم بسیار پایین باشد. بانک دولتی مسکن تنها بانکی بوده که خوب عمل کرده و حدود ۲۰درصد به تعهداتش در حوزه واگذاری تسهیلات ساخت مسکن عمل کرده است. بانک‌های دیگر به‌جز اینکه دلالی و در حوزه‌های مختلف  سرمایه‌گذاری کردند و یا به کارکنان و زیرمجموعه‌های خود وام دادند، کار دیگری انجام ندادند. 

این عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: امیدوارم امسال بانک‌ها به این تکالیف عمل کنند تا موانع سرراه مردم برای ساخت مسکن رفع شود. بر اساس مصوباتی که در مجلس، کمیسیون عمران و توافقات وزارتخانه‌های راه‌وشهرسازی و اقتصاد اتفاق افتاد قرار بود بانک‌ها این تسهیلات را به‌جای اینکه در حوزه‌های دیگر ببرند باید برای ساخت مسکن در اختیار مردم و انبوه‌سازان قرار می‌دادند که از این قانون تخطی کردند.

شاوردیان با اشاره به ضرورت عرضه زمین بیشتر به مردم توسط وزارت راه‌وشهرسازی گفت: قرار بود دستگاه‌های دولتی زمین‌های مازاد خود را در اختیار وزارت راه‌وشهرسازی قرار دهند تا این وزارتخانه زمین مورد نیاز را در اختیار مردم قرار دهد که این مأموریت قانونی هم در حد مطلوب اتفاق نیفتاده است.

این عضو کمیسیون عمران مجلس بیان کرد: اگر می‌خواهیم امسال که سال جهش تولید و مشارکت مردم است در تولید مسکن شاهد جهش باشیم باید مجلس و کمیسیون عمران نظارت بر اجرای این قانون را بیشتر کنند و همه دستگاه‌های اجرایی  نیز زمینه را فراهم کنند تا زمین مورد نیاز در اختیار مردم قرار گیرد و موانع در این زمینه برداشته شود.

تخلف نظام بانکی در غیاب ناظر
محمدحسن آصفری، نماینده مردم اراک در مجلس شورای اسلامی هم در گفت‌وگو با قدس در مورد دادن زمین و تسهیلات به مردم برای مشارکت در بحث ساخت مسکن گفت: این اتفاقی که در انبوه‌سازی در حوزه مسکن اتفاق می‌افتد هم هزینه‌های مسکن را بالا برده و هم موجب کُند شدن ساخت پروژه‌های مسکن ملی شده است.

این عضو کمیسیون امور داخلی و شوراهای مجلس با اشاره به ضرورت عرضه زمین به مردم توسط دولت در کنار تسهیل پرداخت تسهیلات بانکی به مردم توسط شبکه بانکی اظهار کرد: با توجه به مصوبه مجلس در بحث زمین رایگان و تسهیلات مسکن باید بانک‌ها به دولت کمک کنند تا پروژه مسکن ملی اجرایی شود. در برخی استان‌ها این پروژه پیشرفتی نداشته است و بانک‌ها به تکالیفشان عمل نکرده‌اند. مجلس باید به وظایف نظارتی‌اش عمل کند تا هم زمین به صورت رایگان در شهرها و روستاها در اختیار مردم قرار گیرد و هم بانک‌ها تسهیلات لازم را بپردازند.

آصفری بیان کرد: باید مشخص شود نقدینگی که امروز در اختیار بانک‌هاست کجا هزینه و صرف چه کارهای می‌شود، این نقدینگی باید در حوزه مسکن، تولید و درمان هزینه شود ولی متأسفانه به دلیل ضعف دستگاه‌های نظارتی این پول در عرصه سوداگری هزینه می‌شود.

این عضو کمیسیون امور داخلی و شوراها خاطرنشان کرد: نظارت جدی بر وظایف دستگاه‌های متولی اجرای نهضت ملی مسکن باید از سوی مجلس و نهادهای نظارتی انجام شود. دولت باید موانع سرراه مشارکت مردم را بردارد که آن‌ها بدون دغدغه در حوزه مسکن ورود کنند.

گفتنی است افزایش دسترسی به تسهیلات بانکی برای ساخت مسکن می‌تواند به تحریک رشد اقتصادی، ایجاد شغل و بهبود شرایط کلی زندگی برای جمعیت کمک کند. علاوه بر این، بخش مسکن این ظرفیت را دارد که به عنوان موتور محرک رشد اقتصادی در ایران عمل کند. با افزایش عرضه زمین و اعطای تسهیلات ساخت مسکن، دولت نه‌تنها می‌تواند کمبود مسکن را برطرف کند، بلکه موجب رشد صنعت ساختمان و بخش‌های مرتبط با آن می‌شود.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • خسارت بارش‌های شدید به زیر ساخت‌های شهری جنت مکان گتوند
  • (تصاویر) خسارت تگرگ به منازل و خودرو‌ها در شهر مرزی درح _سربیشه خراسان جنوبی
  • اسکان اضطراری در پی بارندگی در سنندج
  • اسکان اضطراری تعدادی از ساکنان خیابان طالقانی سنندج در پی بارندگی
  • تخریب دو ساخت غیرمجاز در اسدآباد
  • آزادسازی ۱۵ هزارمترمربع اراضی جنگلی در توسکستان/ ۳ اعیانی غیرمجاز تخریب شد
  • پیگیری اعطای زمین و تسهیلات مسکن در روستاهای دامغان
  • قصه سنگلج به کجا رسید؟
  • قلع و قمع ۱۲ مورد ساخت و ساز غیر مجاز در نیشابور
  • بانک ها با تسهیلات مسکن چه می‌کنند؟