Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از آرمان،  اتفاقی که در بیشتر مواقع آثار منفی آن متوجه مردم جامعه شد. برخی از کارشناسان بر این باور هستند که مال سازی پدیده شهرنشینی و افزایش روحیه مصرف‌گرایی در میان مردم می‌باشد اما باید یادآور شد که مال‌گرایی خود می‌تواند عاملی برای افزایش تفکر مصرف‌گرایی و تجمل‌گرایی باشد چرا که امروزه بسیاری از مال‌های موجود در کلان‌شهرها جولانگاه برندهای مطرح خارجی می‌باشد به‌گونه‌ای که این مغازه‌ها مطابق با مد روز دنیا نیز پیش می‌رود بدین معنا که هرچه در کالکشن فشن تابستانه ۲۰۱۹ برند‌های مطرح دنیا وجود دارد به یقین آن را نیز می‌توان در مغازه‌های مراکز خرید داخل کشور نیز به راحتی پیدا کرد که البته این مهم در شرایطی رخ می‌دهد که هم کشور در تحریم قرار دارد و همین‌که نوسانات نرخ ارز بسیار زیاد می‌باشد به‌گونه‌ای که برای خرید یک تی‌شرت باید مبلغ بسیار بالایی را پرداخت کرد که این خود می‌تواند نشان از تجمل گرایی و همچنین چشم و هم چشمی در میان برخی از مردم را داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سوی دیگر باید خاطرنشان کرد که احداث مال‌ها در کلانشهرها خود باعث ایجاد بی‌‌‌نظمی در شهر شد، به‌گونه‌ای که طبق بررسی‌های به‌عمل‌آمده وجود برخی از مراکز خرید خود باعث افزایش حجم ترافیک شده است که این خود در زمره مهمترین معایب مال‌سازی بدون برنامه‌ریزی قرار دارد. به عبارت ساده‌تر باید اذعان داشت که عدم جانمایی مناسب برای احداث برخی از مال‌ها خود می‌تواند عاملی برای افزایش واردات ترافیکی و همچنین مشکلات دیگر از این دست شود، چراکه برخی از مراجعه‌کنندگان به این مراکز خرید با وجود پارکینگ باز هم تمایل دارند تا خودروی خود را در خیابان و کوچه پس‌کوچه‌های اطراف مراکز خرید پارک کند، چرا که متاسفانه هزینه پارکینگ در برخی از مراکز خرید بسیار بالا و باور نکردنی می‌باشد. از سوی دیگر باید خاطرنشان کرد که برخی از افراد بر این باور هستند که افزایش مال‌سازی خود می‌تواند عاملی برای توسعه شهرها باشد اما این در حالی است که باید اذعان داشت که این تصور به‌طور کامل اشتباه می‌باشد چراکه مال‌سازی بدون در نظر گرفتن مسائل اجتماعی و اقتصادی خود می‌تواند عاملی برای عدم پیشرفت و توسعه شهر‌ها نیز باشد به‌عنوان مثال احداث مال سازی در برخی از نقاط باعث پیشرفت و توسعه آن منطقه شده است، اما این در حالی است که باید متذکر شد که مال‌سازی شاید در ظاهر برکاتی را برای آن منطقه به همراه داشته باشد اما در بیشتر مواقع خود باعث افزایش نارضایتی مردم آن منطقه نیز شده است چرا که زندگی عادی را برای اهالی آن منطقه سخت و دشوار می‌کند.

چرا مال‌سازی تنها در برخی از نقاط شهر؟

آنچه مسلم است طی سال‌های اخیر شاهد این مهم بودیم که مال سازی تنها در برخی از مناطق شهر‌ها رخ داده که این خود جای بسی تأمل دارد چراکه سرمایه‌گذاری در برخی از نقاط شهری با توجه به پیوست‌های فرهنگی و اجتماعی آن مناطق به یقین کار دقیقی به‌نظر نمی‌رسد، اما این در حالی است که سرمایه‌گذاری می‌تواند در برخی از نقاط شهر با سوددهی بیشتر و بدون نگرانی از انجام سرمایه‌گذاری صورت بگیرد که این خود جای بسی تأمل دارد به‌عنوان مثال امروزه بسیاری از مراکز خرید لوکس در خیابان‌های شمال شهر واقع شده است چراکه اهالی مناطق توانایی خرید از این مراکز خرید را دارند اما این در حالی است که اگر این ماشین‌ها در خیابان‌های جنوب شهر احداث می‌شد به یقین دیگر نمی‌توان انتظار داشت که برندهای مطرح دنیا در این مراکز خرید نیز حضور داشته باشد بنابراین اهداف مال سازی به زیر سوال می‌رفت.

به هم ریختن قواره شهرسازی با مال‌سازی

باید در نظر داشت که مال سازی پدیده‌ای است که برای انجام آن باید بسیاری از ریز فاکتورها را نیز مد نظر قرار داد، چراکه عدم توجه به این مسائل خود می‌تواند مشکلات عدیده‌ای را به‌دنبال داشته باشد به‌گونه‌ای که شاید در سایه وجود مشکلات دیگر اهداف مال‌سازی نیز تحت الشعاع قرار بگیرد که این خود می‌تواند جای بسی تأمل داشته باشد به‌عنوان مثال برخی از افراد بر این باور هستند که با احداث مراکز خرید چند منظوره در خیابان‌های جنوب شهر تهران می‌توان تا حدودی بار ترافیکی را کم کرد و همچنین با احداث این مراکز مکانی مناسب برای تفریح و یا خرید افراد این مناطق را نیز فراهم کرد اما این در حالی است که احداث مراکز خرید در برخی از خیابان‌های جنوب شهر نه تنها کارایی لازم را ندارد بلکه خود می‌تواند باعث ازدیاد مشکلات این مناطق نیز شود.

ریشه شکل‌گیری مگامال

حسین ایمانی‌جاجرمی جامعه‌شناس شهری درباره شیوه ساخت مال‌ها در سال‌های اخیر در پایتخت می‌گوید: در سال‌های اخیر نیاز مدیریت شهری به کسب درآمد برای تامین مخارج دیوان سالاری گسترده شهرداری و هزینه‌های پروژه‌های عظیم مانند پل‌های طبقاتی و تونل‌های شهری که تنها به نفع صاحبان خودرو و نه عموم مردم است، موجب پی جویی سیاست نانوشته درآمدزایی به هر قیمت و سلطه ارزش‌های «کاسب کارانه» بر شهر شده است. وی ادامه می‌دهد: در پرتو این سیاست، سهل‌گیری در تغییر کاربری‌های عمومی نظیر فضاهای سبز به فضاهای تجاری، شراکت در پروژه‌های انتفاعی و صدور بی‌رویه پروانه‌های ساخت اتفاق افتاده است که یکی از پیامدهای آن در عرصه فضای شهر، رشد فزاینده و انفجاری انواع مراکز خرید غول‌آسا یا «مگا مال»‌ها در شهر تهران و برخی از شهرهای بزرگ کشور بوده است. این جامعه‌شناس شهری به ریشه شکل‌گیری مگامال اشاره می‌کند و می‌گوید: مگامال‌ها ریشه در فرهنگ و نظام شهرسازی و شهرنشینی آمریکا دارند و به‌عنوان یکی از نمادهای فرهنگ مصرفی آمریکایی در سراسر جهان شناخته می‌شوند. جاجرمی معتقد است مال‌ها تفاوت‌های بنیادی با بازارهای شهر اسلامی دارند. بازارها در شهرهای اسلامی پیشینه طولانی در فرهنگ و تمدن خاورمیانه و شمال آفریقا دارند. آنها ملهم از آموزه‌های دینی اسلامی با معماری ممتاز و ویژه خود قابل تقلیل به واحدهای اقتصادی نیستند. آنها نظامی چند بعدی و چند سطحی‌اند که ترکیبی جالب و بدیع را از عناصر اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و دینی ارائه می‌دهند. از دیدگاه او همجواری مساجد، محله‌ها، مدرسه و بازار پدیده‌ای خاص و منحصر به فرهنگ و تمدن اسلامی است. به گفته جاجرمی آموزه‌های اخلاقی برخاسته از دین اسلام در فضای خرید بازار اسلامی بر اقتصاد حاکم است و هدف از فعالیت اقتصادی کسب رضایت خداوند و روزی حلال است اما مگامال‌ها نمایش دنیاگرایی و تجمل پرستی عاری از هرگونه معنویت هستند.

پاساژگردی محصول نهایی مال‌سازی

پر واضح است که یکی از مهمترین مساله افزایش بی‌رویه مال‌سازی در سطح شهر‌ها را می‌توان پاساژ‌گردی عنوان کرد چرا که امروزه به‌واسطه وجود مراکز خرید بیش از اندازه در برخی از شهرها شاهد رواج پدیده پاساژگردی در میان افراد جامعه هستیم که این خود می‌تواند تبعات منفی بسیاری را مانند افزایش روحیه مصرف‌گرایی تجمل گرایی و یا مواردی از این دست به‌دنبال داشته باشد.

عدم توجه به معیارهای اسلامی- ایرانی

بدیهی است که یکی دیگر از موارد افزایش بی‌‌‌رویه مال سازی در کلانشهرها را می‌توان عدم توجه دقیق به معیارهای اصیل ایرانی و اسلامی عنوان کرد چرا که امروزه مگامال‌های موجود در کلانشهرها نه تنها تداعی‌گر معیارهای اصیل ایرانی و اسلامی است بلکه خود می‌تواند نشانگر فرهنگ وارداتی نیز باشد که جای تامل دارد چرا که در شرایطی که به راحتی مراکزی برای ترویج فرهنگ غربی وجود دارد چگونه می‌توان انتظار داشت که مردم پایبند معیارها و فرهنگ اصیل ایرانی باشند‌‌.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: کسب درآمد مگامال مال سازی پاساژگردی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۷۹۹۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موتورهای بازار برقی می شوند | وام 4 درصدی برای خرید موتور برقی

همشهری- زینب زینال زاده: امروزه حدود ۴ میلیون موتورسیکلت در تهران تردد می‌کند که این وسایل نقلیه سهم ۲۱ درصدی در آلایندگی گازی و ۱۰ درصدی در آلودگی ذرات معلق دارد. به عبارت دیگر موتورهای کاربراتوری ۱۰ برابر خودروهای یورو ۴ آلودگی دارند و از این رو برقی سازی آنها در کلان شهری چون تهران امری لازم و ضروری است. در راستای تحقق این هدف مدیریت شهری برقی سازی موتورهای کار و بار را در دستور کار قرار داده و بنا به گفته های علیرضا زاکانی شهردار تهران طبق برنامه ۴ ساله تحول شهرداری، برقی سازی ۳۰۰ هزار دستگاه موتورسیکلت کار انجام می شود. چرا که این کار به مثابه یک تیر و دو نشان است. از یک سو در مصرف سوخت صرفه جویی می شود و از سوی دیگر میزان آلودگی کاهش می یابد. حالا رسانه ای شدن خبر برقی سازی پیک های موتوری در محدوده بازار تهران نشان می دهد که شهرداری در تلاش است تا به وعده هایش عمل کند و به زودی شهروندان شاهد حضور گسترده موتورهای برقی کار و بار در بازار پایتخت خواهند بود و این کار زمینه ساز نهادینه شدن فرهنگ استفاده از وسایل حمل و نقل برقی خواهد بود.

برقی‌سازی ناوگان اداره پست

این روزها به دلیل افزایش بار ترافیک، بیشترین ترددها در شهر با موتورسیکلت انجام می‌شود. آن طور که شهردار تهران عنوان کرده: «۱۳ درصد حمل‌ونقل در ساعت پیک و ۶ درصد ترددها در حالت عادی با موتورسیکلت صورت می گیرد.» علاوه بر آن موتورهای کار و بار بیشترین پیمایش در تهران دارند و بنابراین برای مقابله با ذرات آلاینده می بایست برقی سازی موتورها با جدیت پیگیری شود و در راستای عملیاتی شدن این موضوع درنخستین گام از برقی سازی موتورهای کار و بار تفاهم نامه ای میان شهرداری تهران، شرکت پست، وزارت ارتباطات و سازمان محیط زیست منعقد شد. شهرداری تهران هم ۱۰۰ دستگاه موتوربرقی را به اداره پست تحویل داد.

برقی شدن ناوگان؛ دستاورد چین

برقی‌سازی و استفاده از مدهای حمل‌ونقل ریلی مانند مترو و تراموا گزینه‌های مناسب برای کاهش آلودگی هوای تهران هستند. باتوجه‌به محدودیت تولید و زمان‌بر بودن محصولات داخلی، مدیریت شهری علاوه بر انعقاد قرارداد با تولیدکنندگان داخلی، در سفر به پکن با شرکت‌های چینی هم قرارداد تأمین موتورسیکلت برقی بست. ورود ۱۰۰ هزار دستگاه موتورسیکلت برقی دستاورد این سفر است که با ورود آنها به تهران قطعا شاهد تحول بزرگی در برقی سازی این ناوگان خواهیم بود.

ارائه وام برای خرید موتوربرقی

موتورهای برقی در مقایسه با موتورهای کاربراتوری گران‌تر هستند و همین موضوع سبب شده تا شهروندان میل و رغبتی برای استفاده از این وسیله نقلیه نداشته باشند. آن طور که پوریا علیمردانی مدیرعامل سازمان مدیریت حمل‌ونقل بار و پایانه‌های مسافری شهر تهران گفته: «موتورهای برقی ۸۰ تا ۱۵۰ میلیون تومان است اما شهرداری تهران برای تسریع و تسهیل فرایند برقی سازی موتورها، تسهیلاتی مانند وام ۷۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان با سود ۴ تا ۱۰ درصد و بازپرداخت ۵ ساله پیش بینی کرده است.»

مدیریت شارژ باتری با طرح سوآپ

در جریان برقی‌سازی موتورسیکلت‌ها زمان شارژ و هزینه باتری چالش اصلی محسوب می‌شود و شاید یکی از دلایل عدم رغبت شهروندان به خرید موتورهای برقی همین موضوع باشد. شهرداری تهران با عملیاتی‌کردن طرح «سوآپ» این چالش را حل کرده است. چرا که در این طرح خریدار فقط مالک بدنه موتور است و هیچ نوع مالکیتی در قبال باتری ندارد. در واقع مالک باتری یک شبکه‌ است که زنجیره شارژ باتری را به عهده دارد و در حقیقت صاحب نرم‌افزار و سخت‌افزار باتری محسوب می‌شود و با تمام‌شدن عمر مفید باتری (۵ تا ۱۰ سال)، آن را به شرکت ارائه‌دهنده تحویل می‌دهد و باتری نو دریافت می‌کند. همچنین باتری سوآپ (مدت شارژ پایین و پیمایش بالا) نیاز نیست هر بار شارژ شوند.

پیمایش ۱۱۰ کیلومتری

شارژ موتورسیکلت‌های برقی به طور میانگین ۴ تا ۷ ساعت طول می کشد. علیرغم تصور عده ای خاص این موتورها میانگین قابلیت پیمایش ۸۰ تا ۱۱۰ کیلومتری را دارند. موتورهای برقی بار و کار هم ظرفیت تحمل ۱۰۰ تا ۲۰۰ کیلوگرم وزن و پیمایش در شیب ۳۰ درجه را دارند و بنا به گفته های پوریا علیمردانی مدیرعامل سازمان مدیریت حمل و نقل بار و پایانه های مسافری شهر تهران، شهروندان از بابت باتری و پیمایش و تحمل وزن بار نباید دغدغه داشته باشند.

مجوز ورود به موتورهای برقی

تردد بی‌ضابطه موتورسیکلت‌ها در بازار تهران همواره با دردسرهایی برای عابران و حتی خودروهای عبوری مواجه بوده و هست. ساماندهی این وسایل نقلیه مطالبه شهروندان بوده و ازاین‌رو شهرداری تهران در راستای پاسخگویی به این مطالبه، اجرای طرح برقی‌سازی پیک‌های موتوری را در دستور کار قرار داده است. به گفته زینب عبادی معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهردار منطقه ۱۲ طبق مصوبه شورای عالی ترافیک ورود وسایل نقلیه پاک به محدوده بازار مجاز است و در عمل به این مصوبه برقی سازی پیک های موتوری عملیاتی شده است. چرا که با تردد در محدود بازار می توان از این وسیله نقلیه برای ارائه خدمات در سایر زمینه ها از جمله جابه جایی بار و مسافر استفاده کرد. او همچنین در گفت و گو با همشهری تاکید کرد که طبق همین مصوبه شورای ترافیک شهر تهران ورود هرگونه وسیله موتوری با سوخت فسیلی به داخل محدوده بازار ممنوع است و به موتورسواران مجوز یا کارت ورود به محدوده داده می شود و موتورهای بدون مجوز ضبط و به پارکینگ منتقل خواهند شد. پیش بینی جایگاه تعویض باتری هم برنامه دیگری است که در محدوده بازار پیش بینی شده و آن طور که عبادی گفته: «میدان ارگ برای این کار پیش بینی شده اما همچنان در حال بررسی هستیم و این نقطه هنوز نهایی نشده است. در هر صورت راکبان موتورهای برقی می توانند پس از پیمایش ۹۰ کیلومتر باتری موتور را در محل پیش بینی شده تحویل دهند و باتری جدید را دریافت کنند.» مراسم برقی سازی موتورهای برقی تا پایان اردیبهشت با حضور مدیران شهری برگزار می شود.

کد خبر 850122 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها شهردارى تهران موتور - پیک موتوری تهران

دیگر خبرها

  • استفاده از فناوری‌های نوین در اصفهان برای تبدیل شیرابه‌ها به مواد و انرژی
  • ۴ نکته طلایی هنگام خرید فرش ۱۲۰۰ شانه
  • موتورهای بازار برقی می شوند | وام 4 درصدی برای خرید موتور برقی
  • خرید ویپ و پادهای اورجینال از برند ووپو VOOPOO در فروشگاه ویپ ایران
  • موضوع اصلاح قیمت خرید گندم به درخواست کشاورزان پیگیری شد
  • برای خرید؛ قیمت هر شاخه میلگرد ساده را چگونه محاسبه کنیم؟
  • قبل از خرید بهتر است تفاوت تسمه با ورق فولادی را بدانید!
  • اعلام قیمت خرید تضمینی کلزا در گلستان
  • شرکای پشت پرده بابک زنجانی چه کسانی بودند؟ /چرا پرونده اختلاس او شفاف سازی نمی شود؟ /مبلغ کلان ارزی قرار است به صورت املاک به بیت المال بازگردد؟
  • مازندران سالانه ۴۸۰ هزار تن گندم مصرف می کند