Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-06@14:18:22 GMT

اهداف اشتغالزایی روستایی محقق نشد

تاریخ انتشار: ۴ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۸۰۳۷۹

اهداف اشتغالزایی روستایی محقق نشد

رئیس فراکسیون تولید و اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری مجلس گفت: براساس گزارش‌ها، به هدف اصلی ایجاد شغل در مناطق روستایی و عشایری نرسیده ایم. ۰۴ تير ۱۳۹۸ - ۰۸:۲۲ اقتصادی اقتصاد ایران نظرات - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، غلامرضا کاتب در حاشیه جلسه فراکسیون تولید و اشتغال مجلس با حضور رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: از مجموع 13 هزار 300 میلیارد تومان اعتبار برای مناطق روستایی و عشایری، 9 هزار و 700 میلیارد تومان هنوز پرداخت نشده است که به طور طبیعی به هدف اشتغال روستایی در مرحله نخست نرسیدیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: بیش از 300 هزار شغل در مناطق روستایی و عشایری ایجاد شده، اما برای سال 98 که موضوع تبصره 18 است با وجود اینکه سه ماه از سال گذشته هنوز ایجاد شغل آغاز نشده است.
رئیس فراکسیون تولید و اشتغال پایدار مناطق روستایی و عشایری مجلس گفت:­ امروز جلسه فراکسیون تولید و اشتغال مجلس حول سه محور شکل گرفت که یکی بررسی عملکرد و ارزیابی برداشت یک و نیم میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی که دو سال است در قالب اشتغال روستایی و عشایری برداشته شده است.
وی افزود: دوم بحث یک میلیارد دلاری که در قالب تبصره 18­ قانون بودجه سال 98 برای اشتغال پایدار از صندوق توسعه ملی برداشته شده که می‌بایست 980 هزار فرصت شغلی ایجاد شود.
کاتب گفت: به علت اینکه مبلغ یک و نیم میلیارد دلار اولیه به صورت قرض الحسنه است و باید برگشت داده شود، در پی ان هستیم که طرح جدیدی را طراحی کنیم­ تا تولید کنندگان و کشاورزان در­ خصوص منابع بانکی در محدودیت نباشند.
وی به دغدغه اعضای فراکسیون تولید و اشتغال مجلس اشاره کرد و گفت: نخستین نکته‌ای که اعضا به سازمان برنامه و بودجه و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی داشته اند این بود که با وجود اینکه از مرحله اول 300 میلیون دلار از صندوق توسعه ملی باقی مانده و از 13 هزار و 300 میلیارد تومان اعتبار­ لازم برای ایجاد اشتغال، 9 هزار و 700 میلیارد تومان تا کنون پرداخت نشده است.
کاتب افزود: می‌بایست سازو کاری را تهیه کنیم که 4 بانک عامل و دستگاه‌های اجرایی که متولی پرداخت هستند، بعد از دو سال به سرعت تسهیلات مورد نیاز را به متقاضیان و طرح‌های آنان پرداخت کنند.
وی با بیان اینکه اعضای فراکسیون به شدت از ناهماهنگی میان وزارت تعاون و بانک‌ها برای پرداخت یک و نیم میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی انتقاد داشتند گفت:­ به همین علت طرح‌ها باقی مانده و مردم نمی‌توانند از تسهیلات و اجرای طرح‌های خود برای تولید و ایجاد اشتغال استفاده کنند. ­
کاتب در خصوص اجرای تبصره­ 18 گفت: همه نمایندگان مجلس از استان‌های مختلف این گلایه را مطرح کردند که با وجود اینکه براساس این تبصره می‌بایست­ یک میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی برای ایجاد تولید اشتغال پرداخته شود، هیچ یک از استان‌های کشور برای عملیاتی کردن این موضوع نه­ اطلاعات کامل دارند و نه آن را اجرایی کرده اند.
وی اضافه کرد: بانک‌ها نیز اذعان می‌کنند که این موضوع هنوز به آنان ابلاغ نشده است و این ناهماهنگی میان بانک‌ها و دستگاه‌های اجرایی یکی از چالش‌های اجرایی جدی است که اعضای فراکسیون تذکر داده اند.
کاتب گفت: به همین علت مصوب شد که در 24 تیر جلسه بعدی را برای اجرایی شدن کامل برداشت یک میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی با حضور تمام بانک‌های مسئول دراین بخش و صندوق توسعه ملی داشته باشیم که چرا بانک‌ها در استان‌ها طرح دوم ایجاد اشتغال را اجرا نمی‌کنند.
وی افزود: در جلسه بعد دو موضوع یکی اجرا نشدن رونق تولید و برداشت یک میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی و دوم اجرا نشدن قانون بخشودگی سود جریمه وام‌های زیر صد میلیون تومان از سوی برخی بانک‌ها با حضور رئیس سازمان برنامه و بودجه و بانک‌های عامل بررسی خواهد شد تا تولید کنندگان و کشاورزان بتوانند از حق خود بهره‌مند شوند.
کاتب گفت: طرح اشتغال روستایی باعث شده در مدت دو سال گذشته رونق بسیار خوبی در روستا‌ها شکل گیرد و امید به روستا‌ها تزیق شود ما مهاجرت معکوس شده است که این یک حرکت بسیار امید بخش است.
کاتب افزود: به همین علت پیش نویس طرح سوم نیز آماده شده که از منابع برگشتی یک و نیم میلیارد دلار که به صورت قرضی در اختیار بانک‌ها قرار گرفته، از آن منابع در قالب تسهیلات قرض الحسنه و با مشارکت نهاد‌های حاکمیتی درون نظام از جمله بنیاد مستضعفان و ستاد اجرایی حضرت امام پرداخت شود.
وی ابراز امیدواری کرد: جلسه بعد که بحث هماهنگی میان بانک‌ها و دستگاه‌های اجرایی است و نظارت مجلس شورای اسلامی شکل می‌گیرد به سرعت بتوانیم ایجاد اشتغال در این مناطق را اجرایی کنیم.

انتهای پیام/

R1012122/P/S7,77,82/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۸۰۳۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رویداد «ایده بازار» در دانشگاه برگزار شود

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، سیدمجتبی حسینی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان در مراسم افتتاحیه رویداد صدرا با شعار«صنعت، دانشگاه، راه اشتغال» در دانشگاه آزاد اسلامی همدان اظهار کرد: با توجه به برگزاری این رویداد‌ها باید ابتدا رویداد«عارضه‌یابی عدم حضور دانشجویان در این همایش‌ها و برنامه‌ها» را داشته باشیم.

وی با بیان اینکه شاید بخشی از استقبال کمرنگ دانشجویان به خاطر عدم عمل‌گرایی مسئولان در تحقق وعده‌ها بوده، افزود: یکی از دغدغه‌های دولت سیزدهم ایجاد اشتغال پایدار برای فارغ‌التحصیلان است که در استان همدان نیز روی این موضوع متمرکز شده‌ایم.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان با طرح این سؤال که با وجود ایجاد اشتغال در استان و رشد در این زمینه چرا این اتفاق در جامعه محسوس نیست، گفت: یکی از دلایل این موضوع عمده ایجاد اشتغال برای جامعه غیردانشگاهی بوده و انتظار بیشتر نیز از سوی این قشر است.در سال جاری ۴۲ درصد تسهیلات و تعهد اشتغالزایی در استان را به فارغ‌التحصیلان دانشگاهی اختصاص خواهیم داد در همین راستا از ۱۷ هزار و ۶۹۹ مورد تعهد اشتغال برای قریب به ۷ هزار و ۵۰۰ نفر از فارغ‌التحصیلان استان اشتغال پایدار ایجاد می‌کنیم.

حسینی روح رویداد صدرا را نقطه اتصال دانشگاه و صنعت عنوان کرد و با طرح این سؤال که دفاتر ارتباط با صنعت در دانشگاه‌ها چقدر کارایی داشته، تأکید کرد: باید چگونه مهارت‌آموزی را به دانشجو آموزش دهیم و بعد از او انتظار داشته باشیم. آموزش؛ کارآفرینی و اشتغال سه مؤلفه رشد جامعه بوده و دنیای امروز عصر دانش است و گذار به سمت هوش مصنوعی و دنیای پیچیده دیجیتال. نمی‌توان مفاهیم سال‌های پیش را به دانشجو آموزش داد و انتظار تحول داشت.

وی با بیان اینکه باید به‌روز بود و رویکرد آینده‌پژوهی داشت، اضافه کرد: توسعه فعالیت‌های فناورانه؛ برخورداری از خلاقیت، تکنیک حل مسئله و تفکر خارج از چارچوب اداری برای تحول باید مدنظر باشد امروز دیگر وقت آزمون‌وخطا نیست. تحقیقات و پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد به‌واسطه سونامی فناوری برخی مشاغل از دست خواهد رفت؛ بنابراین حتماً باید نوآور و به‌روز باشیم؛ البته به لطف دانشگاه در بسیاری از علوم فناورانه پیشرو هستیم.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان مطرح کرد: پیشنهاد می‌کنم دانشگاه آزاد اسلامی رویدادی را برگزار کند و از ابتدا و تا انتها یک شغل مولد را آموزش دهد، خلق ایده و ایجاد مشاغل پیگیری را کند و آموزش‌ها کاملاً عملیاتی شود.
حسینی بر لزوم برگزاری«ایده بازار» در دانشگاه تأکید کرد و توضیح داد: برای مشارکت مردم در اقتصاد ایده‌ها به جد پیگیری می‌شود؛ در استانداری نیز فرصت‌های سرمایه‌گذاری برای نحوه واگذاری به مردم را احصا کرده‌ایم ضمن اینکه اقناع‌سازی مردم برای مشارکت با تضمین سود لحاظ خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۶۰ هزار شغل در استان بوشهر ایجاد شد/ رونق کسب‌وکارها در سال جاری
  • پایه‌گذاری بیش از ۱۰۰۰۰۰ شغل توسط بنیاد علوی در سال جاری
  • آماده همکاری مشترک مطالعاتی با دانشگاه محقق اردبیلی هستیم
  • ایجاد اشتغال برای ۱۲ هزار نفر توسط چینی ها در کرمان
  • چینی‌ها برای ۱۲ هزار نفر در کرمان اشتغال ایجاد کردند
  • رویداد «ایده بازار» در دانشگاه برگزار شود
  • دستور رئیسی به بانک ها درباره وام ازدواج، مسکن و اشتغال
  • بیش از ۵ هزار نفر در خوزستان آموزش‌های مهارتی را در محیط کار واقعی فرا گرفتند
  • تسویه بدهی شهرداری با بانک‌ها/ قرارداد چین ابهامی ندارد
  • هدف‌گذاری ایجاد یک میلیون و ۴۴ هزار شغل در سال جاری