Web Analytics Made Easy - Statcounter

میزان بارندگی امسال در چندین سال اخیر بی‌سابقه بود، ولی دولت و وزارت نیرو در این رابطه خوب عمل نکردند و با اینکه ۱۶۰میلیارد متر مکعب روان‌آب مفید داشتیم فقط ۵۱میلیارد ذخیره و۱۰۹میلیارد مترمکعب هم از دسترس خارج شد. به همین دلیل و با وجود ترسالی، ۲۸میلیون نفر در تابستان در معرض‌کم‌آبی قرار خواهند داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، از ۵۱میلیارد متر مکعب آب ذخیره شده ۱۵میلیارد وارد تالاب‌ها شد که اگر مدیریت نشوند، به هدر می‌روند. ۲۱میلیارد مکعب آب هم وارد سد‌ها شد که درحال حاضر ۴۰ میلیارد آب در سد‌ها ذخیره و در سال گذشته ۱۸میلیارد هم در سد‌ها ذخیره شده بود که تبخیر آب سد‌ها حدود ۴میلیارد مترمکعب است.

قاسم تقی‌زاده خامسی، معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا که در دوران اصلاحات هم همین سمت را داشت، ضمن درخواست از مردم برای صرفه‌جویی در مصرف آب اعلام کرد: ۲۳۳ شهر با جمعیتی بالغ بر ۲۸میلیون نفر در تنش آبی قرار گرفته‌اند!

بارندگی‌های بهاری سال جاری در حالی به نسبت سال‌های قبل افزایش داشته که در ۲۸ استان کشور حتی باعث به راه افتادن سیل شده، ولی خامسی از ۱۳۰میلیارد متر مکعب کسری آب کشور در طول ۱۰سال خشکسالی پیاپی خبر داده است.

طبق آمار‌ها از مجموع ۸۰۸هزار حلقه‌چاه آب حفر شده در نقاط مختلف کشور حدود ۳۲۰هزار حلقه غیرمجاز است و از این تعداد هم بیش از ۱۰۰ هزار حلقه چاه عمیق (بیشتر از ۲۰ متر عمق) هستند که برداشت آب از آن‌ها فشار زیادی به منابع سفره‌های زیرزمینی وارد می‌کند.

اخیراً عیسی کلانتری، رئیس سازمان محیط‌زیست نیز بر سرقت آب از طریق حفرچاه‌های غیرمجاز تأکید کرده و گفته بود که نباید آب‌خواری را کمتر از زمین‌خواری، دریاخواری و جنگل‌خواری شمرد.

واقعیت این است، برداشت سالانه ۳/۷ میلیارد مترمکعب آب از چاه‌های غیرمجاز، آبخوان‌ها و منابع زیرزمینی را به خطر انداخته است. بالغ بر ۹۰ درصد از منابع آبی کشور در بخش کشاورزی مصرف می‌شود و با توجه به تنش آبی در بسیاری از شهر‌ها باید پذیرفت که دوران کاشت محصولات پرمصرف (آب بر) در استان‌های درگیر کم‌آبی سپری شده است. طبق اطلاعات منتشر شده نیمی از چاه‌های غیرمجاز در استان‌های مازندران، گیلان و آذربایجان غربی قرار دارند و کم‌آبی در استان‌هایی نظیر خراسان رضوی، خراسان‌جنوبی و سیستان‌و‌بلوچستان باعث شده تا ارزش پروانه بهره‌برداری چاه‌ها به حدی بالا رود که میلیاردی خرید و فروش شوند!

در این بین، تقی‌زاده خامسی پیشنهاد کرده با توجه به اینکه برخی کشاورزان برای داشتن پروانه بهره‌برداری از چاه‌های آب، اقدام به رهاکردن آب در زمین‌های خشک و بدون کشت می‌کنند، «بازار آب» راه‌اندازی شود.

وی در این‌باره توضیح داد: «با ایجاد بازار آب می‌توان به کشاورزان اطمینان داد که نه تنها پروانه بهره‌برداری آن‌ها لغو نخواهد شد بلکه منابع آبی آن‌ها برای مصارف مختلف خریداری خواهد شد.»

از سوی دیگر محمدرضا احمدنسب، قائم مقام مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران، افت فشار آب در برخی از مناطق پایتخت را به دلیل مصرف بالای مردم خواند و گفت: «برای‌صرفه‌جویی مصرف آب در شهر تهران افت فشار را در دستور کار خود قرار داده‌ایم!»

اکنون میزان مصرف آب تهران در مقایسه با سال قبل ۴درصد افزایش داشته و بیشترین مصرف آب در روز‌های جاری مربوط به کولر‌های آبی بوده است. خلاصه اینکه وضع آب نشان می‌دهد امیدی به تدبیر و وزارت نیرو نیست و باید در هر سه بخش کشاورزی، صنعت و خانگی صرفه‌جویی کرد.

منبع: روزنامه جوان

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: مدیریت آب سد صرفه جویی تبخیر آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۸۰۵۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صرفه جویی ۲/۵ میلیارد تومانی نیروگاه رامین اهواز با بازسازی دستگاه جت پرشر دیزل

سعید پرشی سرپرست معاونت نگهداری و تعمیرات نیروگاه رامین  گفت: دستگاه جت پرشر از جمله دستگاه‌های مهم مورد استفاده جهت از بین بردن رسوبات درون تیوب‌ها و لوله‌های کندانسور‌ها و مبدل‌های حرارتی با استفاده از فشار بالای آب می‌باشد که در موارد ضروری از آن استفاه می‌شود.

او افزود:کندانسور‌ها از تجهیزات مهم و حساس نیروگاه می‌باشند که وظیفه تبدیل بخار خروجی از توربین به آب جهت استفاده مجدد در فرآیند تولید را به عهده دارند که این تجهیز به مرور زمان دچار رسوب گذاری و مسدودی لوله‌ها و نهایتا باعث کاهش خلاء و کاهش تولید برق می‌شوند.

سرپرست معاونت نگهداری و تعمیرات نیروگاه رامین  ادامه داد: با توجه به اهمیت این تجهیز، با همت و تلاش متخصصان نیروگاه اقدام به بازسازی و رفع چالش‌های فنی یک دستگاه جت پرشر دیزل مستعمل تیپ ۲۲۵ z و همچنین بهینه سازی تغییر سیستم خنک کنندگی پلانجر‌ها از آب به روغن و استفاده از subass group guide sleeve مدرنیزه در هد پمپ نمودیم که هم اکنون نیز آماده بهره برداری و استفاده جهت رسوب زدایی کندانسور‌ها است.  

آقای پرشی می‌گوید:  هزینه خرید دستگاه مشابه را حدود ۱۵ میلیارد تومان و هزینه بازسازی این دستگاه مستعمل طبق مبلغ پیشنهادی پیمانکار حدود ۳ میلیارد تومان بوده که متخصصان نیروگاه رامین با صرف هزینه ۳۲۰ میلیون تومانی توانستند این دستگاه را بازسازی کنند که این امر سبب صرفه جویی بیش از ۲/۵ میلیارد تومان شده است.

 

 

باشگاه خبرنگاران جوان خوزستان اهواز

دیگر خبرها

  • صرفه جویی ۲/۵ میلیارد تومانی نیروگاه رامین اهواز با بازسازی دستگاه جت پرشر دیزل
  • صرفه جویی ۴۰ درصدی در مصرف آب با سیستم ابیاری زیر سطحی
  • خودرو ، جایزه صرفه جویی در مصرف برق
  • برگزاری رویداد فن‌آب برای صرفه‌جویی مصرف آب در صنایع نساجی
  • در مصرف برق صرفه جویی کنید خودرو جایزه ببرید
  • گران‌ترین پاداش صرفه جویی در مصرف برق مشخص شد | ۴۷ میلیون جایزه برای مشترکان خانگی
  • با صرفه جویی در مصرف برق، خودرو جایزه بگیرید
  • کنتورهای هوشمند موجب صرفه جویی برق شدند
  • جایزه خودرو برای صرفه‌جویی کنندگان در مصرف برق خانگی
  • صرفه جویی ۱۲۰۰ مترمکعبی مصرف آب در دانشگاه بیرجند