Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-07@02:37:52 GMT

عوارض جانبی استفاده از داروهای مخدر

تاریخ انتشار: ۴ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۸۰۸۳۴

آفتاب‌‌نیوز :

سوء مصرف داروهای مخدر موسوم به اُپیوئیدها (Opioids) مساله ای است که مراکز سلامت بزرگ آمریکا مانند وزارت بهداشت و خدمات انسانی، مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری، و مرکز ملی پیشگیری و کنترل آسیب نسبت به آن هشدار داده اند.

به گزارش "مدیکال دیلی"، تنها در سال 2016، 11 میلیون 824 هزار شهروند آمریکایی بزرگ‌تر از 12 سال سوء مصرف داروهای مخدر را تایید کرده و 2 میلیون 144 هزار نفر از آنها اختلال استفاده از داروهای مخدر را گزارش کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابر دستورالعمل مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا، داروهای مخدر باید برای دردهای مزمن تجویز شوند و با تاکید بر ارتباط خوب بین پزشکان به منظور درک ماهیت درد به پزشکان توصیه کرده است که پیش از تجویز دارو شرایط پزشکی هر فردی را مد نظر قرار دهند.

در شرایطی که تجویز داروهای مخدر برای کوتاه‌ترین بازه زمانی توصیه شده است، اما مشخص شده است که برخی بیماران نسخه خود را تجدید کرده و حتی در برخی موارد یک سال پس از تجویز اولیه نیز همچنان در حال مصرف داروهای مخدر هستند. حدود 96 درصد بیمارانی که برای تسکین درد مزمن داروی مخدر مصرف می کنند، حداقل یک عارضه جانبی را تجربه می کنند.

در ادامه با برخی عوارض جانبی شابع استفاده بیش از حد از داروهای مخدر بیشتر آشنا می شویم.

یبوست
پیش از مغز، دستگاه گوارش نخستین بخش بدن است که تحت تاثیر داروهای مخدر قرار می گیرد. یبوست یکی از عوارض جانبی مصرف داروهای مخدر است و برای درمان آن می توان دنبال کردن یک رژیم غذای سرشار از فیبر و مصرف مایعات فراوان، به ویژه آب را مد نظر قرار داد. ملین های پزشکی نیز می توانند به درمان یبوست کمک کنند.

حالت تهوع
زمانی که یبوست درمان نمی شود، به طور قطع می تواند به حالت تهوع منجر شود زیرا مغز توانایی عملکرد درست خود را از دست می دهد و استفراغ را تحریک می کند. داروهای ضد حالت تهوع می توانند تمایل به استفراغ را کاهش دهند.

خواب آلودگی
تاثیر داروهای مخدر بر مغز موجب خواب آلودگی فرد می شود، به ویژه زمانی که با داروهایی که برای مشکلات روانی، تشنج، اسپاسم های ماهیچه ای و اختلالات خواب تجویز شده اند، ترکیب شود. داروهای مخدر آپنه خواب را نیز تشدید می کنند.

دشواری در تنفس
زمانی که بیمار از آستانه تحمل خود خارج شده و برای ارائه عملکرد درست و احساس بهتر به مصرف داروهای مخدر وابسته می شود، این شرایط اعتیاد را در پی دارد. دوز مرگبار معمولا زمانی رخ می دهد که داروهای مخدر به داروهای دیگر اضافه شده و با آنها تداخل ایجاد می کنند و این شرایط می تواند در نهایت به دشواری در تنفس منجر شود.

نقائص هنگام تولد
مطالعات نشان داده اند که مصرف داروهای مخدر توسط زنان باردار می تواند به زایمان نوزاد مرده و نقائص هنگام تولد مانند نقص لوله عصبی و مسائل قلبی منجر شود. زایمان زودرس و رشد ضعیف جنین از دیگر عوارض جانبی برای نوزدان زنانی هستند که از داروهای مخدر استفاده می کنند.

آثار منفی بر سلامت روانی
بیماران افسرده احتمال بیشتری دارد مصرف بیش از حد یا اُوردوز با داروهای مخدر را تجربه کنند زیرا دوزهای بالاتری از دارو را مصرف می کنند. در برخی موارد خودکشی، تشخیص این که مصرف بیش از حد دارو عمدی یا غیرعمدی بوده است برای مقامات مسئول دشوار است.

بدتر شدن وضعیت سلامت افراد مسن
مصرف داروهای مخدر توسط افرادی که بیش از 75 سال سن دارند و به بیماری هایی مانند نارسایی کلیوی و نارسایی قلبی مبتلا هستند و یا آنهایی که در معرض خطر بیماری زخم پپتیک قرار دارند ممکن است به وخیم‌تر شدن شرایطشان منجر شود. برای کاهش عوارض جانبی در افراد مبتلا به استئوآرتریت موضعی می توان از داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی موضعی یا خوراکی استفاده کرد.

منبع: عصرایران

منبع: آفتاب

کلیدواژه: عوارض جانبی داروهای مخدر سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۸۰۸۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چه کسانی نباید آب زرشک بخورند؟ | آب زرشک را چه زمانی بخوریم بهتر است؟

به گزارش همشهری آنلاین آب زرشک خانگی و طبیعی یکی از انواع نوشیدنی‌هایی است که خواص بی‌نظیری برای سلامتی دارد. فصل پاییز مناسب ترین زمان برای خرید زرشک تازه و تهیه آب زرشک است. آب زرشک دارای طبع سرد و خشک است و افراد دارای مزاج سرد باید در مصرف آن احتیاط کرده و از مصلح استفاده کنند. برخی افراد با مصرف آب زرشک ممکن است دچار عوارض جانبی مانند تهوع، اسهال، یبوست، درد و گرفتگی معده شوند.

از جمله فواید آب زرشک می‌توان به تقویت سیستم ایمنی بدن، کاهش التهاب، درمان سرماخوردگی، بهبود عملکرد گوارش، تقویت استخوان‌ها و غیره اشاره کرد.

حال به توضیح بیشتر خواص آن در هر حیطه می‌پردازم:

خواص زرشک برای کبد:
زرشک به دلیل داشتن آنتی‌اکسیدان‌های قدرتمند، التهاب کبد را کاهش داده، از آسیب‌های کبدی جلوگیری کرده و سم‌زدایی کبد را تسریع می‌کند.

فواید آب زرشک ناشتا:
مصرف ناشتای آب زرشک با تحریک ترشح صفرا، باعث دفع سموم و مواد زائد از کبد شده و هضم و جذب مواد مغذی را بهبود می‌بخشد.

درمان مشکلات پوستی:
زرشک با داشتن خاصیت ضدالتهابی و آنتی‌اکسیدانی، برای درمان آکنه، التهابات، جوش و زخم‌های پوستی مفید است.

درمان اسهال:
پکتین و فیبر موجود در زرشک باعث جذب بهتر آب و متوقف کردن اسهال می‌شود.

کاهش قند خون:
زرشک حاوی ترکیباتی است که باعث کاهش جذب قند و کربوهیدرات‌ها در روده می‌شود و از افزایش ناگهانی قند خون جلوگیری می‌کند. اثر کاهش قند خون توسط بربرین در زمانی کشف شد که بربرین برای درمان اسهال در افراد دیابتی در چین استفاده شد. بربرین ممکن است کمی سطح قند خون را در افراد مبتلا به دیابت کاهش دهد. یک مطالعه آزمایشی از ۵۰۰ میلی گرم بربرین دو تا سه بار در روز تا سه ماه استفاده کرد؛ محققان کنترل قند خون توسط این ماده شیمیایی را به اندازه متفورمین که یک درمان خط اول برای دیابت نوع ۲ است، پیشنهاد کردند.

جلوگیری از سرطان:
خاصیت آنتی‌اکسیدانی قوی زرشک باعث می‌شود رادیکال‌های آزاد بدن را خنثی کند که این امر در پیشگیری از سرطان بسیار موثر است.

کاهش کلسترول:
فیبر و پکتین موجود در زرشک با کاهش جذب چربی و کلسترول، از افزایش کلسترول بد خون جلوگیری می‌کند. شواهد اولیه وجود دارد که بربرین می تواند به کاهش سطح کلسترول بالا کمک کند. مصرف ۵۰۰ میلی گرم بربرین دو بار در روز به مدت سه ماه باعث کاهش کلسترول تام، کلسترول LDL و تری گلیسیرید می شود. مصرف ۱۰۰۰ میلی گرم بربرین همراه با داروهای کاهش دهنده کلسترول (مانند سیمواستاتین) در کاهش کلسترول موثرتر از استفاده از دارو به تنهایی بود.

کمک به لاغری:
زرشک با کاهش اشتها و جلوگیری از جذب و ذخیره‌سازی چربی، به کاهش وزن و لاغری کمک شایانی می‌کند.

درمان کبد چرب:
آنتی‌اکسیدان‌های زرشک با کاهش التهاب کبدی، از تجمع چربی در کبد جلوگیری کرده و در درمان کبد چرب مفید است.

درمان PCOS:
زرشک با تنظیم سطح هورمون‌های زنانه، به درمان علائم سندرم تخمدان پلی‌کیستیک کمک می‌کند.

درمان افسردگی:
ترکیبات زرشک اثرات ضدافسردگی داشته و مصرف آن می‌تواند به بهبود علائم افسردگی کمک کند.

درمان عفونت‌ها:
زرشک به دلیل داشتن ویتامین C فراوان، خاصیت ضدعفونی‌کنندگی دارد و سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند.

خواص آب زرشک برای غلظت خون:
یکی از فواید آب زرشک کاهش غلظت خون است. مخصوصا زرشک پفکی باعث کاهش غلظت خون در بیماران قلبی و عروقی می‌ شود. و به طور کلی آب زرشک باعث رقیق شدن خون و کاهش فشار خون می شود البته اگر بدون نمک مصرف شود. چون استفاده با نمک باعث افزایش فشار خون خواهد شد

عوارض جانبی زرشک چیست؟

زرشک را در مقادیر زیاد بدون مشورت با پزشک مصرف نکنید؛ به خصوص اگر از داروهای ضد انعقاد (رقیق کننده های خون)، داروهای فشار خون، داروهای دیابت یا دیورتیک ها استفاده می کنید.

عوارض جانبی رایج زرشک می تواند شامل موارد زیر باشد:

استفراغ
اسهال
عوارض جانبی شدید
عوارض جانبی شدید زرشک شامل موارد زیر است:
تحریک شدید کلیه و پوشاندن علائم UTI ۴ مانند ادرار خونی، درد هنگام ادرار، درد کمر یا معده و تب
تشنج
افت خطرناک فشار خون، ضربان قلب و تنفس
در صورت بروز این علائم پس از مصرف زرشک فوراً به پزشک مراجعه کنید.

چه کسانی نباید زرشک بخورند؟

هنگام استفاده از زرشک نکات احتیاطی زیر را در نظر داشته باشید:

واکنش آلرژیک شدید: اگر به زرشک یا مواد تشکیل دهنده آن حساسیت دارید، از مصرف آن خودداری کنید. در صورت نیاز به توضیح، از داروساز یا پزشک خود بخواهید لیست کاملی از مواد تشکیل دهنده را ارائه دهد.

بارداری: افراد باردار نباید از زرشک استفاده کنند، زیرا ممکن است باعث تحریک انقباضات رحمی و سقط جنین شود.

تغذیه با شیر مادر: ایمنی زرشک در شیردهی ناشناخته است و باید از مصرف آن اجتناب شود.

بزرگسالان بالای ۶۵ سال: مطالعاتی در مورد استفاده از زرشک در بزرگسالان بالای ۶۵ سال انجام شده است. قبل از استفاده از زرشک حتما با پزشک خود صحبت کنید.

کودکان: ایمنی زرشک در کودکان ناشناخته است و باید از مصرف آن اجتناب شود.

سایر تغییرات: زرشک نباید جایگزین درمان های معمولی شود. به ویژه، آن را نباید به عنوان یک درمان خانگی برای UTI استفاده کرد. اگر باکتری های عامل عفونت ادراری به طور کامل ریشه کن نشوند، عفونت ممکن است به کلیه ها سرایت کند، حتی اگر علائمی مانند ادرار کردن دشوار یا دردناک ناپدید شوند.

زرشک را با چه داروهایی نخورم؟

تداخلات زیر با زرشک امکان پذیر است:

داروهای ضد انعقاد (رقیق کننده های خون) : زرشک ممکن است اثربخشی داروهای رقیق کننده خون را تغییر دهد. در صورت مصرف داروهای ضد انعقاد از مصرف زرشک خودداری کنید.
داروهای فشار خون: زرشک ممکن است اثرات داروهای فشار خون را افزایش دهد. در صورت مصرف زرشک از آنها اجتناب کنید.
دیورتیک ها (قرص های آب) : زرشک ممکن است اثرات این داروها را افزایش دهد. قبل از استفاده از این دو با پزشک خود صحبت کنید.
داروهای دیابت: زرشک ممکن است قند خون را کاهش دهد و اثرات این داروها را قوی‌تر کند. در صورت مصرف داروهای دیابت از خوردن زرشک پرهیز کنید.
سایر داروهای متابولیزه شده توسط کبد: از آنجایی که زرشک روی کبد اثر می گذارد، ممکن است نحوه عملکرد بسیاری از داروها را که توسط کبد متابولیزه می شوند در بدن شما تغییر دهد.

آب زرشک را چه زمانی بخوریم بهتر است؟

مقدار مصرف روزانه آب زرشک برای مقاصد مختلف متفاوت است:

مصرف آب زرشک یک لیوان صبح ناشتا و یک لیوان شب، هنگام خواب برای درمان کبد مفید است. مصرف آب زرشک روزی سه فنجان، نیم ساعت قبل از هر وعده غذایی برای کاهش وزن و لاغری، مفید است.

بهترین زمان مصرف آب زرشک برای کنترل غلظت خون صبح روز است. این به دلیل این است که صبح، معمولاً فاصله زمانی طولانی‌تری بین وعده شبانه‌روزی و صبحانه وجود دارد و بدن نیاز به انرژی دارد. مصرف آب زرشک در صبح، می‌تواند به فعالیت متابولیسم و پاکسازی بدن از مواد مضر کمک کند و در نتیجه به کنترل غلظت خون کمک کند. همچنین، مصرف آب زرشک بهتر است قبل از صرف وعده غذای اصلی یا حداقل ۳۰ دقیقه بعد از آن باشد. این اقدام می‌تواند به هضم بهتر غذا و جذب مواد مغذی کمک کند و در نتیجه به کنترل غلظت خون کمک کند.

در این رابطه: پایتخت زرشک جهان اینجاست دمنوش‌هایی که شکم و پهلو را آب می‌کنند | بهترین زمان خوردن دمنوش لاغری

کد خبر 849409 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها طب سنتی سرطان خبر مهم بیماری - دیابت بیماری - فشار خون

دیگر خبرها

  • هشدار؛ تزریق این دارو فقط باید در بیمارستان انجام شود
  • تزریق این دارو فقط در بیمارستان انجام شود
  • قطع داروهای لاغری مانند اوزمپیک و ویگووی باعث اضافه وزن می‌شود؟
  • چه کسانی نباید آب زرشک بخورند؟ | آب زرشک را چه زمانی بخوریم بهتر است؟
  • تزریق سفتریاکسون فقط باید در بیمارستان انجام شود
  • بردن گیاهان دارویی و مواد اسیدی به عربستان ممنوع است
  • لزوم پرهیز تجویز و مصرف سرپایی داروی سفتریاکسون
  • پرِگابالین چیست و چرا می‌تواند خطرناک باشد؟
  • هشدار! این دارو معتادتان می‌کند
  • پرگابالین چیست و چرا می‌تواند خطرناک باشد؟