Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایرنا، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا گمان می‌کند که با وضع تعرفه‌های بالا بر کالاهای وارداتی از چین، تولیدات آمریکایی توان رقابت با محصولات چینی پیدا می‌کنند و در نتیجه مصرف‌کننده آمریکایی انگیزه پیدا می‌کند جنس آمریکایی بخرد. ترامپ معتقد است نظام موجود تجارت جهانی به طور کلی ایراد دارد و باعث می‌شود که موقعیتی برابر برای شرکت‌های آمریکایی برای عرضه محصولاتشان وجود نداشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما اقتصاددانان معتقدند که بار اصلی جنگ تجاری دو کشور و تعرفه‌های جدید آمریکا را مصرف‌کننده‌ها و شرکت‌های آمریکایی به دوش می‌کشند.

از روز ۱۰ ماه مه ۲۰۱۹ (بیست اردیبهشت ۱۳۹۸) آمریکا تعرفه گمرکی واردات حدود ۲۰۰ میلیارد دلار از کالاهای چینی را از ۱۰ درصد به ۲۵ درصد بالا برد. چین هم در مقابل تعرفه حدود ۶۰ میلیارد دلار کالاهای آمریکایی را ۲۵ درصد تعیین کرد. این رقم تقریباً نصف کل واردات چین از آمریکاست.

نظر ترامپ این است که واردکنندگان آمریکایی می‌توانند به جای وارد کردن از چین سراغ کالاهای آمریکایی بروند یا از کشورهایی که تعرفه جدید شامل حال‌شان نمی‌شود مانند ویتنام یا اندونزی وارد کنند.

ترامپ روز ۱۳ مه در توییتی نوشت: بسیاری شرکت‌هایی که از تعرفه‌ها متأثر شده‌اند از چین به کشورهای دیگر آسیا مثل ویتنام می‌روند. کسی باقی نمی‌ماند که (چینی‌ها) با آن معامله کنند. بسیار بد برای چین، بسیار خوب برای ایالات متحده آمریکا!

بسیاری معتقدند استراتژی ترامپ این است که چین را وادار کند به مذاکره برگردد و گفتگوهای گسترده‌تر در باب تجارت بین دو کشور را از سر بگیرد. در سه‌ماهه اول سال ۲۰۱۹ میلادی، صادرات چین به آمریکا ۹ درصد کم شد، که بسیاری آن را نتیجه جنگ تجاری دو کشور می‌دانند.

اما اختلافات چین و آمریکا بر اجلاس سران ۲۰ نیز سایه انداخته است. این اختلافات کشورهای عضو گروه ۲۰ را نا امید کرده است امسال ژاپن میزبان این نشست است اجلاسی که قرار است چند روز دیگر در ۲۸ و ۲۹ ژوئن در اوزاکا برگزار شود.

بیست اقتصاد بزرگ جهان متشکل از آمریکا، چین، بریتانیا، آلمان، فرانسه، ژاپن، کره جنوبی، هند، عربستان، روسیه، اندونزی، برزیل، کانادا، آفریقای جنوبی، مکزیک، ایتالیا، آرژانتین، ترکیه، استرالیا و اتحادیه اروپا هستند. این کشورها که مجموعاً ۸۵ درصد اقتصاد جهان را در اختیار دارند، چشم‌انداز اقتصادی در سال جاری میلادی را رو به رشد می‌بینند، اما نگران آن هستند که پیامدهای ادامه اختلافات میان واشینگتن و پکن جلوی این رشد را بگیرد.

تارو آسو، وزیر اقتصاد ژاپن، دو هفته پیش در جمع خبرنگاران، گفت که اقتصاد جهانی در اواخر نیمه دوم سال [۲۰۱۹] سرعت خواهد گرفت. اما افزود اگر چین و آمریکا اختلافات خود بر سر داد و ستد را حل نکنند، اطمینان از بازار گرفته می‌شود.

دولت دونالد ترامپ در تلاش است تا با پکن به توافقات اقتصادی تازه‌ای برسد. اما ایالات متحده و چین در فراز و نشیب‌های دو سال گذشته در آستانه ورود به جنگ اقتصادی و افزایش تعرفه‌ها قرار گرفته‌اند.

دونالد ترامپ و شیء جین‌پینگ، رئیس جمهور چین به تازگی تاکید کرده‌اند قصد دارند در مورد اختلافات در جریان نشست سران گروه ۲۰ در ژاپن گفت‌وگو کنند.

اما وزارت امور خارجه چین اعلام کرده است که پکن از مذاکرات تجاری بیشتر با واشنگتن استقبال می‌کند اما فعلاً هیچ چیز برای اعلام کردن در مورد امکان برگزاری نشستی میان دو رهبران دو کشور در جریان نشست آتی گروه ۲۰ در اوزاکای ژاپن ندارد.

کریستین لاگارد، رئیس صندوق بین‌المللی پول گفته است که نگرانی‌ها در مورد پیامدهای تنش‌های اقتصادی رو به افزایش است. مسئله خطرناک این است که رویارویی اقتصادی تازه بین آمریکا و چین، مجدداً به کاهش سرمایه‌گذاری، تولید و رشد انجامیده است. او با اشاره به پیامدهای اختلافات فعلی میان چین و آمریکا گفته است که چنین چیزی می‌تواند نیم درصد از رشد اقتصاد جهانی در سال ۲۰۲۰ بکاهد؛ یعنی چیزی در حدود ۴۵۵ میلیارد دلار.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ایرنا دونالد ترامپ ژاپن چین کریستین لاگارد ایالات متحده آمریکا صندوق بین المللی پول

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۸۲۵۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بایدن حین کنایه به ترامپ گاف داد!

به گزارش خبرآنلاین «جو بایدن» رئیس‌جمهور کنونی آمریکا ویدئویی را در شبکه اجتماعی ایکس به مناسبت سالگرد اظهار نظر «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور سابق آمریکا درباره کووید-۱۹ به اشتراک گذاشت.

طبق گزارش پایگاه خبری هیل، دونالد ترامپ چهار سال پیش درباره ویروس کووید-۱۹ گفته بود: «ضدعفونی‌کننده‌ای را دیده‌ام که ظرف یک دقیقه کارش را می‌سازد. حالا آیا راهی دارد که بشود مثلا همین را تزریق کرد، مثل تمیزکاری؟»

به نقل از ایسنا جو بایدن در ادامه پست ایکس در واکنش به اظهارات پیشین ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا که در حال حاضر نامزد حزب جمهوری‌خواه برای انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ ایالات متحده است، نوشت: «ضدعفونی‌کننده تزریق نکنید! و به شخصی رای ندهید که به شما گفته بود ضدعفونی‌کننده تزریق کنید.»

در آن زمان کارشناسان پزشکی فورا به این پیشنهاد ترامپ واکنش نشان دادند و «وین گوپتا» متخصص ریه و کارشناس سیاست‌های بهداشت عمومی در آمریکا، اظهارات ترامپ را «پیام‌های بهداشتی ناشایست» خواند.

بایدن در جریان سخنرانی خود زمانی که تلاش داشت ترامپ را به عنوان شخصی غیر قابل اعتماد معرفی کند، گاف داد و به اشتباه گفت: «او چند بار باید ثابت کند که ما قابل اعتماد نیستیم؟»

شبکه خبری ای‌بی‌سی نیوز هم در تلاش برای تصحیح سخن رئیس‌جمهور سالخورده آمریکا، کلمه «ما» را با کلمه «او» جایگزین کرد، گرچه در ویدیوی آن به وضوح شنیده می‌شود که بایدن از ضمیر «ما» استفاده می‌کند.

311311

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899056

دیگر خبرها

  • یمنی‌ها کشتی تجاری اسرائیل را هدف قرار دادند
  • حضور ۲۰ کشور آفریقایی در اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا
  • جو بایدن به زودی می‌میرد | دلیل پیروزی احتمالی ترامپ مشخص شد
  • سفر وزیر خارجه آمریکا به چین در بحبوحه اختلافات عمیق
  • ظرفیت تجارت ایران و آفریقا به ۱۰ میلیارد دلار می‌رسد
  • بایدن حین کنایه به ترامپ گاف داد!
  • اجلاس اتاق‌های بازرگانی فضای اقتصادی اصفهان را تغییرمی‌دهد
  • مقابله با فضای رسانه‌ای علیه ایران از اهداف اجلاس اتاق‌های بازرگانی مجمع همکاری آسیا
  • درخواست پنتاگون از دولت عراق درباره نیروهای آمریکایی
  • ترامپ: با بایدن، صلح در خاورمیانه وجود نخواهد داشت