Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدنقی کاظمیان روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در روش سنتی میزان آب مصرفی برای آبیاری هر هکتار زمین چغندر ۱۶ هزار متر مکعب است که با روش آبیاری نوین میزان مصرف آب ۲۰ تا ۲۵ درصد کاهش پیدا می‌کند.

وی گفت: در روش آبیاری تحت فشار برای مزارع چغندر این شهرستان، میزان مصرف آب از ۱۶ هزار مترمکعب در هر هکتار به ۱۱ تا ۱۳ هزار مترمکعب در هکتار کاهش می‌یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کاظمیان، سطح قرارداد کارخانه قند شیروان برای تولید چغندر در سال جاری را هزار و ۴۸۳ هکتار عنوان کرد و افزود: در این شهرستان ۷۷۰ هکتار چغندر بهاره کشت شده که میانگین تولید در هر هکتار ۵۵ تن است و پیش بینی می‌شود از این سطح ۴۲ هزار و ۳۵۰ هکتار محصول برداشت شود.

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی با اشاره به اقدام خوب کشاورزان شیروان در کشت نشایی چغندر گفت: سطح زیر کشت خزانه ریشه لخت چغندر در شیروان ۳ هکتار است که پیش بینی می‌شود ۳۰ هکتار از کشتزارهای این محصول به صورت روش ریشه لخت زیر پوشش قرار گیرد.

امسال قیمت خرید تضمینی هرتن چغندر قند با عیار ۱۶ درصد، با احتساب هزینه حمل محصول، ۳ میلیون و ۷۴۶ هزار ریال تعیین شده است.
۳۴ درصد از کشتزارهای چغندرقند استان خراسان شمالی مربوط به شهرستان شیروان است.
کارخانه قند شیروان با ظرفیت رسمی مصرف روزانه چهار هزار تن چغندر قند در ۱۰ کیلومتری غرب شیروان واقع است و ۶۵۰ نفر به صورت مستقیم در این واحد فعالیت دارند.

۷۱۸۶/۵۱۳۲

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کشاورزی آبیاری نوین شیروان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۸۶۳۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آبیاری ۲۲۰۰ هکتار از اراضی پایاب سد سهند

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز آذربایجان شرقی قشلاقی در بازدید از عملیات لوله گذاری در روستای قوبوز در مورد آبیاری ۲۲۰۰ هکتار از اراضی پایاب سد سهند گفت: بر اساس طرح مشارکتی اراضی، محل انتقال آب، ایستگاه پمپاژ و خط انتقال آب به داخل مزرعه همگی مشخص بوده و در قالب یک بسته از سوی سرمایه گذار عملیاتی خواهد شد.

وی گفت: برداشت آب از سد سهند و از پایین دست سد خواهد بود و این ۲۲۰۰ هکتار جزو فاز پنج سد سهند است.

قشلاقی همچنین نصب کنتور حجمی آب در اراضی را یادآوری کرد و تشکیل تعاونی آب‌بران را مورد تاکید قرار داد و گفت: کشاورزان باید الگوی کشت را رعایت کنند در غیر این صورت با مشاهده محصول غیر الگوی کشت در مزارع برخورد خواهد شد.

وی به اهمیت اجرای پایاب سد سهند اشاره کرد و افزود: بهره برداری از فاز‌های این طرح به افزایش محصولات کشاورزی و رونق کشاورزی و اقتصادی منطقه منجر می‌شود.

سد سهند دارای پنج فاز و در مجموع هفت هزار و ۵۰۰ هکتار اراضی است که فقط در فاز یک آن به میزان ۲ هزار و ۳۰۰ هکتار کار شده است.

دیگر خبرها

  • رهاسازی ۷ هزار قطعه ماهی گرمابی در مزارع شیروان
  • آبیاری ۲۲۰۰ هکتار از اراضی پایاب سد سهند
  • آبیاری ۸۰ درصد مزارع سبزی و صیفی آذربایجان‌غربی با نوار تیپ
  • ۸۰ درصد آبیاری مزارع سبزی و صیفی آذربایجان‌غربی با نوارتیپ است
  • برداشت چغندر قند از اراضی کشاورزی خوزستان
  • ۱۵۰۰ هکتار کشتزارِ داورزن زیر کشت محصولات جالیزی رفت
  • کشت چغندرعلوفه‌ای در ۱۰۰ هکتار از مزارع استان قزوین بصورت پایلوت 
  • برداشت چغندر قند در دزفول
  • برداشت گندم از مزارع شهرستان دشتی
  • برداشت حدود ۶۰ هزار تن چغندر قند از مزارع خوزستان