Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس گفت: تا زمانی که بحث های فرهنگی اصلاح نشوند و اولیاء کودک به این نتیجه نرسند که مصلحت نیست چه از لحاظ فکری و جسمی این کودک تا ۱۳ سال تمام ازدواج کند هر چه قانون وضع کنیم باز فایده ای ندارد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از  راه آرمان؛ در روزهای گذشته خبر مراجعه دختر ۱۰ ساله با پسر ۲۳ ساله سیرجانی برای آزمایش های قبل از ازدواج به مرکز بهداشت در رسانه ها مطرح شد .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سن قانونی ازدواج در سال های اخیر از سوی برخی رسانه ها، گروهی از فعالان زن و حقوق کودک مورد بررسی قرار گرفته است اما از لحاظ شرعی محدودیتی برای سن ازدواج در نظر گرفته نشده است و امکان ازدواج برای دختران در همه سنین وجود دارد؛ با این حال بر اساس قانون حداقل سن ازدواج برای دختران ۱۳ سال و برای پسران ۱۵ سال تعیین شده است و ازدواج زیر این سن منوط به اجازه از دادگاه می باشد .

سند توسعه پایدار ۲۰۳۰ اگرچه در کشور پیگیری نمی‌شود، اما جریان فعالی در کشور با تغییر شیوه کار درصددند تا این سند ضدخانواده را در کشور اجرا کنند .

یکی از اهداف این سند افزایش سن ازدواج به ۱۸ سال و  به نوعی ممنوعیت ازدواج دختران و پسران زیر ۱۸ سال می باشد و طبق گفته جامعه بین الملل سنین زیر ۱۸ سال کودک تلقی می شوند.

 بنابراین آژانس های ناظر به دنبال اجرای این محدودیت در تمام کشورهای جهان هستند و از سوی دیگر تسهیل ارائه اطلاعات،امکانات و خدمات لازم در مورد رفتارهای جنسی ایمن و راه های پیشگیری از بارداری به جوانان را مد نظر دارند .

طرح افزایش حداقل سن ازدواج نیز در ایران با دلایلی همچون طلاق بالا در گروه سنی زیر ۱۸ سال، مرگ و میرمادران باردار، ترک تحصیل، رعایت نشدن حقوق کودکان و … به صحن مجلس راه یافته است اما با بررسی های دقیق علمی می توان غیرمعتبر بودن این ادعاها را به اثبات رساند؛ واقعیت ازدواج در سنین پایین این نیست و اتفاقا می توان با گسترش این ازدواج ها با حمایت خانواده ها از ابتلای نوجوانان به آسیب های اجتماعی جلوگیری کرد.

در نظر مشهور فقهای شیعه بلوغ کودک یعنی زمان رشد جسمی و روحی فرد و اکثر فقها بر این عقیده هستند که اگر دختر بالغه و رشیده باشد با اجازه پدرش می تواند ازدواج کند و الزام افراد به ازدواج در سنین خاص وجاهت شرعی ندارد اما باید در جامعه فرهنگسازی لازم صورت گیرد تا خانواده ها با مشکلات ناشی از آن آشنا شوند.

موضوع کودک همسری نیازمند کار فرهنگی است/بالا و پایین بردن سن ازدواج در قانون فایده ای ندارد

ابوالفضل ابوترابی عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس در گفتگو با خبرنگار راه آرمان در رابطه با موضوع کودک همسری اظهار داشت: از لحاظ قانونی ازدواج دختران زیر ۱۳ سال ممنوعیت دارد و دفتر خانه ها نباید این ازدواج را ثبت کنند.

وی گفت: اما واقعیت چیز دیگری است و تا زمانی که بحث های فرهنگی اصلاح نشوند و اولیاء کودک به این نتیجه نرسند که مصلحت نیست چه از لحاظ فکری و جسمی این کودک تا ۱۳ سال تمام ازدواج کند هر چه قانون وضع کنیم باز فایده ای ندارد.

 عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس خاطر نشان کرد: حال اگر مشکل فرهنگی باشد و این پدر و مادر نپذیرند کودکشان ازدواج می کند بدون این که آن را در دفترخانه ها به ثبت برسانند و تازه دردسرها شروع می شود.

ابوترابی توضیح داد: بعد از ازدواج این کودک بچه دار می شود و چون ازدواج او رسمی نبوده است به فرزندش شناسنامه نمی دهند، بنابراین ما به جای پرداختن به حواشی قانون وضع کردن باید به امور فرهنگی بپردازیم.

وی ابراز داشت: اگر کار فرهنگی صورت گیرد اولیای کودک و یا قیم او به آن سطح از شعور و فرهنگ می رسند که مصلحت این است که کودک او زیر ۱۳ سال ازدواج نکند.

این نماینده مجلس ادامه داد: برای موضوع کودک همسری یک کار فرهنگی می طلبد و با قانون وضع کردن و بالابردن سن ازدواج در قانون و ممنوعیت کار بدتر خواهد شد و به نوعی ما ایجاد جرم زدایی می کنیم بدون اینکه به هدف مورد نظر خود برسیم .

ابوترابی در پایان گفت: اگر هدف ما این است که کودک همسری در جامعه حذف شود باید کار فرهنگی صورت گیرد و با اجبار و قانون وضع کردن هیچ مشکلی حل نمی شود .

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۸۷۳۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در کنار همه مسایل اقتصادی به ابعاد فرهنگی فرزندآوری توجه شود

به گزارش خبرگزاری مهر، نجم الدین شریعتی مجری و کارشناس رسانه ملی با اشاره به اهمیت بحث فرزندآوری بنا به مصلحت‌های جمعیت شناختی کشور گفت: ما این روزها بیش از هر چیزی نیاز به فراهم‌آوری زیرساخت‌های فرزندآوری در کشور داریم تا جوانان هم با احساس بهتر و امنیت خاطر بیشتری به بحث ازدواج و فرزندآوری توجه کنند.

وی با اشاره به مناسب بودن چنین طرح‌هایی در عرصه تشویق جوانان گفت: در کنار همه مسائل اقتصادی ما نیاز داریم که به ابعاد فرهنگی توجه شود و دیدگاه‌های مردم نسبت به فرزندآوری مثبت باشد.

وی افزود: البته من خیلی قائل به این نیستم که بگویم تهاجم فرهنگی و نگاه‌های ضدفرهنگی عامل کم‌شدن فرزندآوری در کشور شده اما بی تأثیر هم نیست.

شریعتی با تأکید بر اهمیت تبلیغات مثبت و ایجاد شعارهای مناسب در عرصه فرزندآوری گفت: جوانان ما علاقه مند ازدواج و سپس فرزندآوری هستند، اما در صورتی که امنیت خاطر داشته باشند. این امنیت خاطر از بالا به پایین به جامعه تزریق می‌شود بنابراین نیاز به سیاست‌های صحیح در عرصه فرزندآوری داریم.

وی در پایان یادآوری کرد که کارشناسان زیادی در این عرصه می‌توانند نظر دهند و شرایط جامعه را بررسی کنند.

دولت باید موانع فرزندآوری را رفع کند

همچنین وحید شمسایی سرمربی کنونی تیم فوتسال ایران و بازیگر سابق فوتسال، با تأکید بر تهدیدات میانسالی جمعیت در کشور گفت: این تهدید از خیلی سال‌های پیش شروع شده منتها ما آن را جدی نگرفتیم.

وی گفت: حال این امر تبدیل به یک خطر شده که باید برایش خیلی فکر شود که البته عوامل زیادی هم باعث و بانی آن هستند.

شمسایی با ابراز تأسف نسبت به کسانی که علاقه به تشکیل خانواده و فرزندآوری ندارند، گفت: یک بعد قضیه مالی و اقتصادی است که باید برای زوج‌های جوان و جوانان در شرف ازدواج حل شود تا آنها مسیر درست زندگی خود را پیدا کنند. من همیشه یک مثال فوتبالی می‌زنم آن هم این است که شما ۵۰ سال نمی‌توانید یک تیم ملی را با همان اعضا نگه دارید. بنابراین ما نیاز به تیم نوجوانان، امید، جوان و بزرگسال داریم و اینها مدام باید در این چرخه تغییر کنند.

شمسایی با اشاره به اینکه خیلی افراد متولی هم هستند که سمت تشکیل خانواده و فرزندآوری نمی‌روند، گفت: درست است که این قاعده همه جا وجود ندارد که به خاطر شرایط مالی فرزندآوری کم شده است، من خیلی دوستانم هم هستند که با وجود نداشتن مشکل مالی تمایل به ازدواج و داشتن فرزند ندارند. اما برای آن قشری که نیاز مالی دارند دولت می‌بایست کاری بکند و موانع را از سر راه بردارد.

دومین جایزه ملی جوانی جمعیت به همت ستاد ملی جمعیت در بخش‌های خانواده، رسانه، سازمان‌های مردم نهاد، دستگاه‌های اجرایی، شرکت‌ها و مؤسسات خصوصی، مدیران و نخبگان اردیبهشت سال جاری با شعار سهم من از جوانی ایران برگزار خواهد شد.

علاقه مندان جهت کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند به سایت jameyat.ir مراجعه فرمایند.

کد خبر 6097872

دیگر خبرها

  • عباس عبدی : قانون فرزندآوری به لحاظ مصرف منابع مالی فاجعه است / در دولت جدید با تشدید ناامیدی ، شاهد کاهش دوباره فرزندآوری شدیم
  • قرایی مقدم، جامعه شناس: فرهنگ و ارزش‌های فرهنگی به طور غیرمستقیم ترویج پیدا می‌کند/ نمی‌توانید فرهنگ را با زور و از بالا به پایین تحمیل کنید
  • تلاش تیم‌های بالا و پایین جدول برای صعود و بقا
  • چطور می توان فشارخون بالا از روی انگشتان تشخیص داد؟
  • مهمترین هدفم در بازی سازی بالا بردن نام ایران در سراسر جهان است
  • عضو جبهه پایداری: با کودک همسری مخالفم / مستنداتی علیه فرزین دارم!
  • ساخت یادمان شهدای گناباد نیازمند تامین اعتبار است
  • در کنار همه مسایل اقتصادی به ابعاد فرهنگی فرزندآوری توجه شود
  • تکمیل ساختمان کانون پرورش فکری خمام نیازمند حمایت مسوولان است
  • تخصیص زمین به خانواده ۳ فرزند به بالا در استان همدان