Web Analytics Made Easy - Statcounter

گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، امروزه کودکان و تکنولوژی جدایی‌ناپذیر شده‌اند و حالا هم فصل مدارس تمام شده و نوبت اوقات فراغت و استراحت کودکان است. گرچه برخی از والدین در اوقات فراغت هم برای کودکان‌شان برنامه‌ریزی می‌کنند و آن‌ها را با علاقه یا به اجبار به کلاس‌های آموزشی می‌فرستند، اما کودکان هم برای بخشی از اوقات خود برنامه‌ریزی می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هرچند تنها در تابستان نیست که کودکان به اینترنت و تکنولوژی و فضای مجازی دسترسی دارند، اما به دلیل بیشتر بودن اوقات فراغت‌شان، وقت بیشتری را برای دنیای وب و گجت‌ها می‌گذرانند. پدر و مادر‌ها معمولا آموزش‌هایی را به کودکان‌شان می‌دهند، مخصوصا اگر بچه‌ها برای بار اول می‌خواهند به مدرسه بروند، این والدین هستند که اولین آموزش‌ها را به آن‌ها می‌دهند.

حتما همه پدر ومادر‌ها درباره عبور از خیابان، صحبت کردن با غریبه‌ها یا بازی نکردن با قیچی و چاقو به کودکان‌شان آموزش داده‌اند، اما این‌ها مسائلی است که می‌دانند، حالا باید والدین فراتر از آن چیزی که می‌دانند را به کودکان‌شان آموزش دهند. صحبت کردن با غریبه‌ها دیگر تنها در کوچه و خیابان نیست، حالا کودکان شاید از بسیاری از ما بهتر بدانند که در اینترنت چطور بگردند یا در آن چه چیز‌هایی وجود دارد؟ به‌عنوان یک والد مهم است که شما با خطرات پنهانی آنلاین و خطرات سایبری که کودک‌تان را تهدید می‌کند، آشنا شوید. حال در این‌جا ٧ نکته ایمن کردن اینترنت برای کودکان یک تا ١٠ ساله را به شما آموزش می‌دهیم.

خطرات احتمالی که ممکن است کودک در معرض آن قرار بگیرد
مشاهده ویدیو‌های نامناسب، صریح یا خشونت‌آمیز
کلیک روی تبلیغات مضر
مواجه شدن با بازی‌های آنلاین و تهدیدات نامناسب، خطرناک و حتی حیاتی مانند Blue Wale و Momo.

به کودکان خود در مورد خطرات اینترنت و آنلاین بودن آموزش دهید
برای آن‌ها یک مثال خوب پیدا کنید، مانند متولد شدن که یک شروع خوب برای زندگی است.

از یک فیلتر محتوا استفاده و وب‌سایت‌های نامناسب را مسدود کنید
ابزار فیلتر محتوا و ایمن کردن برنامه‌های اینترنت مثل فیلتر محتوای Chrome، Net Nanny یا FamilyShield دسترسی به محتوای بالغ و مضر را محدود می‌کند.

یک مرورگر اینترنت ایمن کودک نصب کنید
Kidrex، Maxthon و KidSplorer ٣ از بهترین مرورگر‌های امن کودک هستند که فقط وب‌سایت‌ها و بازی‌های مورد قبول را ارایه می‌دهند.

کودکان کوچک خود را از برنامه‌های خاص دور نگه دارید
برای اندروید یک برنامه رایگان مانند AppLock دانلود کنید و برای iOS فقط به Settings > General > Restrictions بروید تا برنامه‌های خاص را روی کودکان‌تان ببندید.

دسترسی به برنامه‌های بازی بچه‌ها را نظارت یا محدود کنید
استفاده از زمان صفحه نمایش، یک برنامه عالی روی اندروید و iOS است که شما می‌توانید طول مدت زمانی که بچه‌ها می‌توانند از برنامه‌های خاص یا گجت‌ها استفاده کنند را کنترل و تنظیم کنید.

یک حساب جداگانه برای فرزندتان روی دستگاه‌های خود ایجاد کنید
این کار را می‌توانید به راحتی برای هر دو سیستم عامل در قسمت تنظیمات انجام دهید و نیازی به نصب نرم‌افزار اضافی نیست.

از VPN برای حفظ حریم خصوصی و امنیت اخلاقی استفاده کنید
شبکه خصوصی مجازی که اصطلاحا به آن VPN می‌گویند، اما نرم‌افزار‌های VPN که انواع مختلفی دارند می‌توانند فعالیت‌های روزمره شما و کودکان و خانواده‌تان را امن کنند تا از ورود هکر‌ها و نرم‌افزار‌های مخرب به سیستم و اطلاعات شما جلوگیری کنند. بهتر است برای محافظت از تمام افراد خانواده خود در هنگام جست‌وجو در شبکه و نقل و انتقالات مالی از نرم‌افزار‌های امن استفاده کنید.

یک نفر از ٣ کاربر
یک مطالعه در‌سال ٢٠١٦ کشف کرد که یک نفر از ٣ کاربر اینترنت یک کودک زیر سن قانونی است.

٢ برابر بیشتر
بررسی دیگری از همان‌سال نشان داد که تعداد کودکان ٣ تا ٤ ساله که از اینترنت استفاده می‌کنند از‌سال ٢٠١٠ تا ٢٠١٥ دو برابر شده است.

افزایش استفاده از وب
تعداد کلی این آمار نیز مشخص کرد کودکان یک تا ١٠ ساله بزرگترین رشد استفاده از اینترنت را به خود اختصاص داده‌اند.

منبع: روزنامه شهروند

انتهای پیام/

خطرات احتمالی که ممکن است کودک در معرض آن قرار بگیرد

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دانستنی ها اینترنت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۸۸۵۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور شناسایی شدند

محمد توحیدی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی نیشابور با بیان این که شناسایی کودکان مبتلا به اختلال اتیسم و ارجاع به مرکز توانبخشی و درمانی در ۶ ماهه دوم سال ۱۴۰۲ نسبت به۶ ماهه نخست آن رشد چهار برابری داشته است گفت: در نیمه نخست سال ۱۴۰۲، ۲۰ کودک مبتلا به اوتیسم و در نیمه دوم سال گذشته ۸۰ کودک مبتلا به اوتیسم شناسایی شدند.

او افزود: در راستای اجرای دستورالعمل وزارتی و شیوه‌‎نامه پذیرش و ارائه خدمت به بیماران مبتلا به اختلال اوتیسم و همچنین اهمیت شناسایی به هنگام کودکان دارای طیف اوتیسم، فرایند شناسایی و غربالگری این بیماران طی جلسات متعددی با معاونت بهداشت، بهزیستی، آموزش و پرورش و مرکز توانبخشی و درمانی در سال گذشته بازبینی شد و آموزش پزشکان، بهورزان و مراقبان پایگاه‌های سلامت و مربیان مدارس سطح شهر به عنوان بخش مهمی از فرآیند شناسایی به طور ویژه در دستور کار قرار گرفت.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی نیشابور ادامه داد: با آموزش و حساس‌سازی افراد دخیل در شناسایی و غربالگری که با همکاری گروه سلامت جمعیت، خانواده و مدارس و گروه سلامت روان، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت انجام شد، شناسایی کودکان مبتلا به اوتیسم انجام و مبتلایان به مرکز توانبخشی و درمانی ارجاع شدند.

توحیدی بیان کرد: در مرکز توانبخشی پس از انجام تست‌های تشخیصی و محرز شدن اختلال طیف اوتیسم توسط متخصص روانشناسی و آموزش کودکان استثنائی، اقدامات آموزشی و درمانی موردنیاز برای کودک آغاز می‌شود.

او تصریح کرد: هزینه مداخلات درمانی برای کودکان مبتلا به اوتسیم بسیار زیاد است به گونه‌ای که در ماه بین ۷۰ تا ۸۰ میلیون ریال برای هر کودک هزینه باید انجام شود، اما خوشبختانه بخش قابل توجهی از هزینه‌های درمان این کودکان تا ۱۴ سالگی، در قالب بسته حمایتی بیماران خاص و صعب العلاج از سوی سازمان‌های بیمه‌گر و اداره بهزیستی به مرکز توانبخشی پرداخت و والدین هیچ گونه هزینه‌ای برای درمان فرزند خود برعهده ندارند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی نیشابور با بیان این که تشخیص ابتلا به اوتیسم در کودکان پسر حدود چهار برابر کودکان دختر است تاکید کرد: تشخیص ابتلای به اوتیسم غالبا بعد از ۲ سالگی دقیق‌تر است ولی به دلیل مراجعات دیرهنگام والدین با توجه به عدم پذیرش آنان، متاسفانه تشخیص‌ها بعد از زمان طلایی مداخله یعنی بعد از سن پنج سالگی صورت می‌گیرد.

توحیدی با تأکید بر این که هر چه کودک مبتلا به اختلال اوتیسم در سنین پایین‌تر و تا کمتر از سه سالگی شناسایی شود اقدامات درمانی برای او مؤثرتر خواهد بود اظهار کرد: علاوه بر پزشکان، مراقبان سلامت و مربیان مدارس و والدین نیز در صورت مشاهده رفتار‌های غیرمعمول کودک خود نظیر رفتار‌های کلیشه‌ای و تکراری، عدم ارتباط چشمی مناسب، عدم واکنش به صدا زدن نام و انجام بازی‌های تکراری و متعاقب آن مراجعه زودهنگام به پایگاه‌های بهداشتی، نقش مهمی در شناسایی و شروع روند درمانی کودک مبتلا به اختلال اوتیسم دارند.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • همایش روز جهانی اتیسم در رشت
  • محیط شهری باید برای کودکان شور و نشاط داشته باشد
  • ۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور شناسایی شدند
  • سینمای سیار کودک و کارگاه آموزش رایانه در خاش افتتاح شد
  • «کودک شو» : تلاش بودجه‌سوز برای استمرار یک تجربه‌ی تمام‌شده
  • همدلی با کودکان، مهارتی که خانواده‌ها با آن غریبه‌اند
  • با «کودک استرسی» چگونه برخورد کنیم؟
  • نخستین دور گفتگوهای روسیه و اوکراین با میانجیگری قطر انجام شد
  • نکته حائز اهمیت در حمله کوادکوپترهایی که به سخره گرفته شدند
  • بایدها و نبایدهای رفتاری در برخورد با کودکان و 7 اشتباه والدین در تربیت فرزندان