Web Analytics Made Easy - Statcounter

خجسته پور، برگزاری جشنواره کتابخوانی رضوی را راهی برای ایجاد مشارکت‌های اجتماعی دانست و گفت: این اقدام درنهایت به نشاط اجتماعی منتهی می‌شود.

به گزارش خبرنگارخبرگزاری شبستان ازسمنان، «حبیب‌الله خجسته پور» در دیدار با سرپرست کتابخانه‌های عمومی استان سمنان با محوریت جشنواره کتابخوانی رضوی و برگزاری برنامه‌های فرهنگی ضمن بیان اینکه جشنواره کتابخوانی رضوی راهی برای همراهی مشارکت‌های اجتماعی است، گفت: یکی از مزیت‌های مهم این جشنواره عدم محدودیت سنی و امکان حضور برای همه اعضای خانواده است که ضمن بالا بردن سرانه مطالعه می‌تواند به توسعه نشاط اجتماعی در جامعه نیز کمک کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری سمنان، جشنواره کتابخوانی رضوی را  از برنامه های فاخر فرهنگی عنوان کردوگفت: باید در شان امام رضا (علیه السلام) برگزار شود.

 

وی ضمن بیان اینکه باید علاوه برنهاد کتابخانه‌ها سایر ارگان‌ها و دستگاه‌های اجرایی نیز برای اجرای نظیر چنین جشنواره‌هایی همکاری لازم را داشته باشند، افزود: قطعاً فراهم کردن زیرساخت‌های فرهنگی به‌تنهایی امکان‌پذیر نیست و این همکاری سایر دستگاه‌های فرهنگی را نیز می‌طلبد.

 

خجسته پور، با تأکید بر همکاری و هماهنگی دستگاه‌ها و نهادهای مختلف استان در راستای برگزاری هرچه باشکوه‌تر جشنواره رضوی، تصریح کرد: انتظار است هر نهاد و دستگاهی در حد تلاش و بضاعت خود بتواند متولیان را در برگزاری هرچه بهتر جشنواره یاری دهد.

 

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری سمنان بابیان اینکه باید بر اساس نیازسنجی برنامه‌های فرهنگی در کتابخانه‌ها برگزار شود ابراز داشت: یکی دیگر از مؤلفه‌های ایجاد زیرساخت‌های فرهنگی تجلیل از نویسندگان و مؤلفان بومی است که نباید از این هم غافل شد.

 

وی کتابخانه و کتابداری را از اولویت های مهم زندگی در عصری که با گسترش تکنولوژی ارتباطی، شتاب چشمگیری یافته است برشمرد و تاکید داشت: مسئولان باید با دغدغه در این حوزه ورود کنند، در کنار عملیات عمرانی و فیزیکی، به ساخت و سازهای فکری نیز اولویت دهند، چرا که این فکرهای توسعه یافته راحت تر جامعه را به توسعه می رساند.

 

سرپرست کتابخانه‌های عمومی استان سمنان نیز در این نشست بابیان اینکه برگزاری جشنواره کتابخوانی رضوی موجب ترویج سیره ائمه اطهار (علیه السلام) و ترویج فرهنگ مطالعه می‌شود، گفت: خوشبختانه تاکنون مسئولان و مردم استان استقبال بی‌نظیری از نهمین جشنواره کتابخوانی رضوی داشتند.

 

«سعید دهقانلو» تصریح کرد: در فراخوان نهمین جشنواره کتاب‌خوانی رضوی، ۱۲ کتاب در سه رده سنی «کودک»، «نوجوان» و «جوان و بزرگ‌سال» معرفی‌شده که بر این اساس در رده «کودک» (۴ تا ۱۲ سال) کتاب‌های «امام رضا علیه‌السلام» نوشته زهرا عبدی از انتشارات جمکران برای متولدین ۱۳۸۶ تا ۱۳۸۹، «کبوترها و آهوها» نوشته سید احمد میرزاده از انتشارات به نشر برای متولدین ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۴، «فاطمه و فاطمه» (شباهت‌های حضرت معصومه با حضرت زهرا سلام‌الله‌علیه‌ها) نوشته محمد مهاجرانی از انتشارات زائر برای متولدین ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۴ و همچنین در بخش ویژه این رده سنی، کتاب «هشت قصه از امام جواد علیه‌السلام» نوشته حسین فتاحی از انتشارات قدیانی برای متولدین ۱۳۸۶ تا ۱۳۸۹ معرفی‌شده است.

 

وی گفت: جشنواره کتابخوانی رضوی بهانه‌ای برای آشنایی و گسترش فرهنگ رضوی با ابزار مطالعه و خواندن است لذا این جشنواره یکی از مهمترین جشنواره‌هایی محسوب می‌شود که در کنار ترویج مطالعه به ترویج بهترین سبک زندگی اسلامی از سیره پاک علوی امام رضا (علیه السلام) می‌پردازد.

 

دهقانلوبا اشاره به اینکه برای برگزاری برنامه های شاخص فرهنگی برای توسعه فرهنگ کتابخوانی به حمایت دستگاه‌های اجرایی نیاز داریم، گفت: برگزاری برنامه های فرهنگی موجب نشاط مردم می شود.

 

سرپرست کتابخانه‌های عمومی استان سمنان بابیان اینکه چهار انجمن خیران کتابخانه ساز در شهرستان‌های سمنان، سرخه، گرمسار و مهدی‌شهر به ثبت رسیده است، تصریح کرد: با توجه به اینکه خیران حوزه فرهنگ کتاب و کتابخوانی به‌عنوان یکی از پشتوانه‌های اصلی و یاور کتابخانه‌های عمومی، مشوق بسیار خوبی برای دیگران در عرصه کمک‌های فرهنگی هستند بنابراین این مهم در سایر شهرستان‌های استان نیز در دست پیگیری است.

 

وی بابیان اینکه از مجموع ۷۱ باب کتابخانه عمومی استان سمنان،۲۳ باب حوزه روستایی و ۴۸ باب در حوزه شهری هستند، افزود: یک‌میلیون و ۹۵ هزار و ۸۲ نسخه کتاب در زمینه‌های متعدد داستان، رمان، دینی و مذهبی، علمی، تاریخی، ادبیات، فرهنگی و اجتماعی و غیره در کتابخانه‌های عمومی وجود دارد و همچنین ۶۰ هزار و ۷۰۵ نفر عضو کتابخانه‌های عمومی استان سمنان هستند.

پایان پیام/276

منبع: شبستان

کلیدواژه: دهه کرامت اوقات فراغت کانون های فرهنگی هنری مساجد مجلس شیراز اردبیل مسجد خبرگزاری شبستان کانون های مساجد بیرجند ایجاد زیرساخت های فرهنگی معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری سمنان جشنواره کتابخوانی رضوی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۸۹۱۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتابخانه‌های کشور به یک مرکز فرهنگی اجتماعی تبدیل شده‌اند

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور گفت: اکنون کتابخانه به یک مرکز فرهنگی اجتماعی تبدیل شده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج،  مهدی رمضانی عصر امروز در دیدار با نماینده مردم کردستان در مجلس خبرگان رهبری اظهار داشت: شبکه کتابخانه‌های عمومی در کشور یک شبکه گسترده و اثرگذار است و قریب به 3800 کتابخانه عمومی در کشور وجود دارد.

وی با ذکر اینکه بعد از مساجد و مدارس، گسترده‌ترین شبکه فرهنگی جمهوری اسلامی کتابخانه‌ها هستند، گفت: خدمات متنوع و اثرگذار فرهنگی و اجتماعی امروزه در کتابخانه‌ها ارائه می‌شود در حالی‌که قبلاً نگاه اینگونه بود که کتابخانه یک سالن مطالعه است!

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور افزود: اکنون کتابخانه به یک مرکز فرهنگی اجتماعی تبدیل شده و کتابخانه مرکزی سنندج نیز بر همین پایه و اساس  شکل گرفته است که تنوعی از خدمت در آن وجود دارد که همین تنوع خدمت اثرگذاری را هم به دنبال دارد.

وی با اشاره به تعداد قابل توجهی کتابخانه‌های عمومی در سطح کشور عنوان کرد: ایران از لحاظ تعداد کتابخانه‌ها جزو 20 کشور اول دنیاست و در منطقه جایگاه نخست و در آسیا هم جزو 5 کشور اول است. در حوزه توسعه خدمات اتفاقات خوبی را توانستیم رقم بزنیم و پیشروی مطلوبی داشته‌ایم.

تولید بیش از 4700 ساعت محتوای قرآنی در کشور

رمضانی از برگزاری محافل قرآنی در ماه رمضان امسال خبر داد و اظهار کرد: یکی از مواردی و مسائلی که راجع به کتاب هست مربوط به قرآن کریم است حتماً باید در این حیطه کار شود، ما در پی اهمیت آن محافل  قرآنی را در کتابخانه‌های عمومی کشور راه‌اندازی کردیم که با استقبال بی‌نظیری روبه‌رو شدیم.

وی اضافه کرد: در ماه مبارک رمضان امسال بیش از 4700 ساعت محتوای قرآنی در کشور تولید و به دست مردم عزیز کشورمان رسید که بی‌شک اتفاق مهمی بود.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در بخشی دیگر از سخنان خود با اشاره به اجرای طرح هدهد سفید در چهار سطح، ابراز داشت: تلاش ما بر این است که بتوانیم کودک و نوجوانان را بیش از پیش به سمت کتاب و کتابخوانی ترغیب کنیم.

وی با بیان اینکه تمام تلاشمان فراهم کردن دسترسی آسان مردم به کتابخانه‌ها است، خاطر نشان کرد: اگر بخواهیم مسئله کتابخوانی را حل کنیم باید به حوزه مدارس و کودک نوجوان توجه کنیم.

نگاهمان به همه قومیت‌ها و مذاهب یکسان است

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با اشاره به افزایش قیمت در حوزه کتاب و شعار دولت مبنی بر عدالت فرهنگی افزود: یکی از زمینه‌هایی که می‌تواند عدالت فرهنگی را برقرار کند، راه‌اندازی کتابخانه‌های سیار است که در حال پبگیری و جذب خودرو و تجهیزات هستیم که یقیناً با اجرای دستور رئیس‌جمهور مبنی بر اختصاص خودروها، کردستان نیز ویژه دیده خواهد شد.

به گفته رمضانی، کردستان، استانی است که مردمان فرهنگی و نویسندگان و هنرمندان توانمندی دارد که نگاهمان توجه به این ظرفیت‌هاست، البته محدودیت‌هایی هم از حیث تولید منابع داریم اما نگاهمان به همه قومیت‌ها و مذاهب یکسان است و امیدواریم بتوانیم منابع و قرینه‌سازی مناسب هر گروه هدف را فراهم کنیم.

انتهای پیام/481/

دیگر خبرها

  • کتابخانه سیار، روشی خلاق برای ترویج کتابخوانی
  • سلماس مهیای میزبانی جشنواره بین المللی شعر رضوی می شود
  • کتابخانه‌های کشور به یک مرکز فرهنگی اجتماعی تبدیل شده‌اند
  • توسعه کتابخانه‌های سیار و ایجاد زنگ کتابخوانی در مدارس کشور
  • رشد ۳ برابری فعالیت‌های فرهنگی در کردستان
  • اجرای طرح کتابخانه‌ بدون کتاب در کشور/۱۰شهر کردستان فاقد کتابخانه
  • زمینه توسعه فرهنگ کتابخوانی در کردستان مهیا است
  • مسئولین استان نسبت به کتابخانه‌ها متفاوت عمل کنند
  • چالشی به نام سرانه مطالعه در ایلام/ کتاب همچنان مغفول است
  • نحوه مدیریت و رویکرد کتابخانه‌های عمومی استان زنجان متحول شده است