Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا عنایت الله رحیمی، سه شنبه در حاشیه بازدید از اداره کل محیط زیست استان فارس بیان داشت: منافع اقتصادی کوتاه مدت نباید سبب نادیده گرفتن آسیب های زیست محیطی در فعالیت های مختلف شود زیرا توجه به محیط زیست، هم نیاز امروز و هم طلب آیندگان از ماست از این رو باید خود را مکلف به حفظ آن بدانیم.

وی افزود: تحقق این امر تنها در صورتی امکان پذیر است که همه فعالیت های عمرانی، اقتصادی و… دارای برنامه ریزی مدون و مشخص باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استاندار فارس ادامه داد: دستیابی به توسعه پایدار به عنوان شعار امروز جهان، در گرو توجه به محیط زیست است و کشوری می تواند خود را توسعه یافته توصیف کند که فعالیت های خود را بر اساس توان بوم شناسی (اکولوژی) سرزمینش سازمان دهی کند.
رحیمی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه، موضوع احیای تالاب ها در سطح ملی مورد توجه دولت تدبیر و امید قرار گرفته است از مسئولان اداره کل محیط زیست استان فارس خواست، مقوله احیای تالاب ها را با جدیت در دستور کار قرار دهند.
او گفت: امیدواریم با بهره گیری از این فرصت، هر چه زودتر شاهد احیای تالاب های استان فارس باشیم.

استاندار فارس همچنین از پایش محیط زیست شهری و شناسایی منابع آلاینده به عنوان موضوعی مهم نام برد و اظهار داشت: شهرداری ها مکلف به همکاری با محیط زیست در این زمینه هستند.
رحیمی، بر لزوم انتقال صنایع و معادن آلاینده از شهرها نیز تاکید و بیان کرد: تغییر مکان کارخانه هایی در شیراز از جمله کارخانه سیمان، ریشمک و پشم شیشه در دستور کار قرار گرفته و در بازه زمانی مشخصی در آینده انجام خواهد شد.

** رسالت امروز اصناف، افزایش تاب آوری اقتصادی کشور است

استاندار فارس همچنین در آیینی که سه شنبه به مناسبت روز ملی اصناف در شیراز برگزار شد، گفت: امروز وضعیتی بر کشور تحمیل شده که اصناف و بازاریان می توانند با رعایت عدالت و انصاف، نقش بی بدیلی در گذر از این شرایط ایفا کنند.

رحیمی ادامه داد: امروز وظیفه و نقش اصناف و بازاریان این است که تاب آوری اقتصادی کشور را افزایش دهند و دسیسه های دشمنان را در این حوزه با همراهی و مشارکت مردم و مسئولان خنثی کنند.

وی، نقش و جایگاه بازاریان و اصناف را در همه تحولات اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی از گذشته دور تا به امروز تاثیرگذار و سازنده توصیف کرد و گفت: همراهی این قشر با نیروهای مصلح اجتماعی به ویژه علمای شاخص و انقلابی کاملاً مشهود است.
استاندار فارس اضافه کرد: هر گاه جامعه به حضور، ایثار و از خود گذشتگی بازاریان نیاز داشته این قشر بدون هیچ گونه کوتاهی به یاری کشور شتافته اند و مشارکت در فعالیت های اجتماعی از جمله ساخت مدرسه، مسجد و حسینیه و پرداختن وجوه شرعیه از جمله نقش های اجتماعی بازاریان و اصناف در طول تاریخ کشور بوده است.
رحیمی افزود: بازاریان در سال ۵۷ و در ایام قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، دعوت امام خمینی (ره) را برای اعتصاب و اعتراض علیه استبداد و ظلم لبیک گفته و در دوران دفاع مقدس نیز نه تنها در جبهه ها حضور داشتند و شهدای زیادی به انقلاب تقدیم کردند، در پشت جبهه نیز به حمایت از رزمندگان و نظام جمهوری اسلامی پرداختند.

وی بیان داشت: امرزو نیز بازاریان و اصناف با عرضه کالاهای ملی می توانند به اهداف و برنامه های مهمی همچون رونق تولید، جامه عمل بپوشانند و این موضوع مهم را عینیت بخشیده و از حد شعار و طرح آن بر روی کاغذ، به صورت عملی در بازار اجرایی کنند.

استاندار فارس همچنین به تکالیف حاکمیت و دولتمردان در برابر بازاریان و اصناف اشاره کرد و گفت: ایجاد امنیت در جامعه، رعایت حقوق و تکریم اصناف، کاستن از التهاب بازار، حمایت در سایه قانون و تامین کالا به میزان مورد نیاز برای عرضه از جمله این تکالیف است و اگر چه همه این موارد به خوبی اجرایی نشده اما تلاش های بسیاری برای تحقق این انتظارات انجام شده است.
رحیمی افزود: از سوی دیگر حاکمیت نیز انتظار دارد که بازاریان و اصناف نیز به نقش های تاریخی خود و آنچه مورد نیاز جامعه است، اهتمام داشته باشند که از جمله آنها می توان به
ایجاد روحیه نشاط و امید در میان مردم، پرداخت به موقع مالیات به عنوان بخشی از درآمدهای دولت برای اداره امور مملکت، کمک به ایجاد اشتغال و کارآفرینی و پرداخت حق بیمه شاغلان در صنوف مختلف اشاره کرد.

یکم تیرماه به عنوان روز ملی اصناف نامگذاری شده است.

۶۱۲۲ / ‏‬ ۶۱۱۸

منبع: ایرنا

کلیدواژه: محیط زیست فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۸۹۳۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش انتشار کربن، همچنان یک نگرانی مهم زیست‌محیطی

گزارش آژانس بین‌المللی انرژی در مارس ۲۰۲۳ حاکی از این است که انتشار کربن ۰.۹ درصد معادل ۳۲۱ میلیون تن افزایش یافته و به بالاترین حد خود یعنی ۳۶.۸ گیگا تن رسیده است. از این میزان افزایش، ۶۰ میلیون تن را می‌توان به افزایش تقاضای سرمایش و گرمایش ناشی از تغییرات آب‌وهوا نسبت داد.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، پیشرفت بشر در قرن گذشته بدون هزینه نبوده است. هرچند استانداردهای زندگی با حدود ۱۰۰ هزار پرواز روزانه که مسافران را بر فراز آسمان جابه‌جا می‌کنند، ۱.۵ میلیارد خودرو در جاده‌ها و محصولات بی‌شماری که هر روز از کارخانه‌ها خارج می‌شوند، بالا رفته است اما همراه با این افزایش، میزان انتشار کربن جهانی نیز افزایش یافته است.

گزارش آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) در ماه مارس سال ۲۰۲۳ حاکی از این است که انتشار کربن ۰.۹ درصد معادل ۳۲۱ میلیون تن افزایش یافته و به بالاترین حد خود یعنی ۳۶.۸ گیگا تن رسیده است. از این ۳۲۱ میلیون تن افزایش دی‌اکسید کربن، ۶۰ میلیون تن را می‌توان به افزایش تقاضای سرمایش و گرمایش ناشی از تغییرات آب‌وهوایی شدید و ۵۵ میلیون تن را به نیروگاه‌های هسته‌ای نسبت داد. بر اساس گزارش مؤسسه ملی علوم بهداشت محیطی، انتشارات حاصل از وسایل نقلیه، تولید مواد شیمیایی، نیروگاه‌های زغال‌سنگ و استفاده از گاز طبیعی برای گرم کردن خانه‌ها منابع اولیه آلودگی هوا توسط انسان هستند که متعاقباً منجر به تشدید پدیده گرمایش جهانی می‌شوند. گزارش‌ها نشان می‌دهد که ۹۸ درصد از جمعیت جهان بین ژوئن تا سپتامبر ۲۰۲۳ در معرض گرمایش جهانی قرار گرفتند.

انتشار گازهای گلخانه‌ای حاصل از نفت تأثیر بسیاری در افزایش آلودگی‌ها داشته و با ۲.۵ درصد معادل ۲۶۸ میلیون تن به ۱۱.۲ گیگا تن در سال ۲۰۲۲ افزایش یافته است. حدود نیمی از این افزایش مربوط به حمل‌ونقل هوایی است که از زمان همه‌گیری کووید -۱۹ اولویت اول افراد برای مسافرت شد.

اقدامات شرکت‌های بزرگ برای کنترل آلودگی

چندین شرکت بزرگ در سال‌های اخیر اقداماتی را برای کنترل آلودگی و حفاظت از محیط زیست انجام داده‌اند. برای نمونه شرکت مایکروسافت در سال ۲۰۲۰ اعلام کرد که برای کاهش آلودگی ناشی از پروازهای تجاری کارکنان خود، اعتباراتی برای سوخت پایدار مخصوص هوانوردی برای پروازهای بین سیاتل و سانفرانسیسکو، سن‌خوزه و لس‌آنجلس خریداری می‌کند زیرا سفرهای کاری این شرکت سه درصد از انتشار کربن شرکت در سال ۲۰۱۹ را تشکیل می‌داد.

شرکت آمازون نیز در سپتامبر سال گذشته در فناوری جذب مستقیم ذرات از هوا (DAC) سرمایه‌گذاری کرد که جو را از گازهای گلخانه‌ای پالایش می‌کند. این شرکت اعلام کرد که که طی ۱۰ سال آینده هزینه حذف ۲۵۰ هزار تن کربن را پرداخت می‌کند زیرا معتقد است که این تصمیم به تحقق هدف آن برای انتشار خالص کربن صفر تا سال ۲۰۴۰ کمک خواهد کرد.

شرکت اوبر طرح‌های خود را با نیازهای محیطی هماهنگ کرده است و با هدف تمرکز بر پایداری، در سال ۲۰۱۸ طرح انتقال از تاکسی به اسکوتر و دوچرخه الکترونیکی را ارائه داد و دوچرخه‌های الکترونیکی را در ایالات متحده راه‌اندازی کرد. این شرکت در سال ۲۰۱۹ در یک استارت‌آپ اشتراک دوچرخه و در سال ۲۰۲۰ در یک شرکت اسکوتر برقی سرمایه‌گذاری کرد. پس از راه‌اندازی موفقیت‌آمیز دوچرخه‌های الکترونیکی در اروپا و آمریکای شمالی، در آگوست ۲۰۲۳ وارد بازارهای آفریقا شد.

آلوده‌ترین کشورهای جهان

آژانس بین‌المللی انرژی در گزارش مربوط به میزان افزایش آلودگی در سال ۲۰۲۲، تجزیه‌وتحلیل دقیق و منطقه‌به‌منطقه‌ای روی کشورهای با بیشترین میزان آلودگی انجام داده است که اطلاعات گسترده‌ای در مورد مصرف انرژی، شاخص‌های اقتصادی و آب‌وهوا را در بر می‌گیرد. بر اساس این اطلاعات و با استفاده از دو معیار آلودگی هوا و کیفیت آب، آلوده‌ترین کشورهای جهان به شرح زیر معرفی می‌شوند. لازم به ذکر است که امتیاز هر کشور میانگین امتیاز آن در کنترل آلودگی هوا و کیفیت آب آشامیدنی است.

چاد با امتیاز یک، آلوده‌ترین کشور جهان است. غلظت ذرات معلق در هوای این کشور بالای ۸۹.۷ میکروگرم بر مترمکعب است که در سطح هشدار جدی قرار دارد و همچنین از نظر کیفیت آب به‌عنوان آلوده‌ترین کشور رتبه‌بندی می‌شود.

بورکینافاسو با امتیاز پنج یکی از آلوده‌ترین کشورها در زمینه هوا و آب است و غلظت ذرات معلق در هوای آن به ۶۳ میکروگرم در متر مکعب رسیده است.

پاکستان با امتیاز هفت سومین کشور آلوده جهان است که این رتبه به دلیل غلظت بالای آلاینده‌ها در حد ۷۰.۹ میکروگرم بر متر مکعب در هوا و امتیاز ۱۷.۴ از ۱۰۰ برای آب آشامیدنی و بهداشت است. لاهور یکی از بزرگترین شهرهای پاکستان است که در سال ۲۰۲۲ نیز به عنوان آلوده‌ترین شهر جهان اعلام شد.

نیجریه با امتیاز ۱۰ به دلیل تخلیه زباله‌های خانگی و صنعتی در رودخانه‌ها و نشت نفت به منابع آب، پایین‌ترین رتبه در جهان بعد از چاد را در زمینه کیفیت آب دارد.

در رتبه پنجم، هند با امتیاز ۱۰.۵ قرار دارد و نام آن در میان کشورهایی با خطرناک‌ترین کیفیت هوا به چشم می‌خورد و از نظر کیفیت آب نیز وضعیت خوبی ندارد. در مارس ۲۰۲۳، ۱۲ شهر از ۱۵ شهر آلوده در آسیای جنوبی و مرکزی، شهرهای هند بودند.

رواندا با امتیاز ۱۱.۵ دهمین کشور آلوده جهان از نظر کیفیت آب است و از نظر آلودگی هوا در رتبه سیزدهم بدترین کشورها قرار دارد. طوفان‌های گردوغبار، آتش‌سوزی‌های جنگلی، فوران‌های آتشفشانی و کاهش پارک‌ها، جنگل‌ها و تالاب‌ها از عوامل اصلی چالش‌های زیست‌محیطی پیش روی این کشور هستند.

امتیاز بنگلادش در این فهرست ۱۲ است که به دلیل غلظت بالای ذرات معلق در هوا در حد ۶۵.۸ میکروگرم بر مترمکعب است. بر اساس شاخص زندگی کیفیت هوا در سال ۲۰۲۳، ساکنان بنگلادش به دلیل آلودگی، شاهد ۶.۸ سال کاهش در شاخص امید به زندگی هستند.

سودان به دلیل درگیری‌های مسلحانه، تخریب زمین، جنگل‌زدایی و آلودگی هوا و آب با یک بحران کامل زیست‌محیطی مواجه است و امتیاز ۱۳.۵ از نظر آلودگی دارد.

اتیوپی با امتیاز ۱۴ در رتبه پنجم بدترین کشورها از نظر کیفیت آب قرار دارد. بیش از ۹۷ میلیون نفر در این کشور از بهداشت مناسب بهره نمی‌برند و بیش از ۶۲ میلیون نفر تحت تأثیر بحران آب قرار دارند که معادل ۷.۵ درصد از کل مردم مواجه با بحران آب در جهان است.

رتبه دهم این لیست به اوگاندا با امتیاز ۱۴.۵ تعلق می‌گیرد. طبق گفته سازمان جهانی بهداشت، احتمال مرگ اوگاندایی‌ها در اثر آلودگی هوا دو برابر بیشتر از شهروندان کنیا است.

کد خبر 751612

دیگر خبرها

  • مجوزهای زیست محیطی واردات خودروی برقی
  • سلاجقه: مجوزهای زیست محیطی واردات خودروی برقی صادر می‌شود
  • سازمان برنامه مکلف به بستن حساب‌های فرعی دستگاه‌ها شد
  • افزایش انتشار کربن، همچنان نگرانی زیست‌محیطی اصلی جهان
  • افزایش انتشار کربن، همچنان یک نگرانی مهم زیست‌محیطی
  • این رژیم غذایی سبب از بین رفتن تنوع زیست محیطی می‌شود
  • حفاظت از محیط زیست مهم‌ترین اصل فعالیت‌های تولیدی است
  • حل مشکل آلودگی هوای اراک نیاز به حمایت صنایع دارد
  • پروژه‌های عمرانی و زیست محیطی نصف جهان در صف افتتاح
  • کشف و ضبط یک قبضه اسلحه غیر مجاز در منطقه حفاظت شده سفیدکوه خرم آباد