Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-26@07:16:46 GMT

سردار هور همچنان گمنام است + تصاویر

تاریخ انتشار: ۵ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۹۲۲۸۴

سردار هور همچنان گمنام است + تصاویر

به گزارش تسنیم، سردار سرلشکر شهید علی هاشمی فرمانده قرار سری نصرت و سپاه ششم امام صادق(ع) در تاریخ دهم شهریور ماه سال 1340 هجری شمسی در محله حصیرآباد اهواز دیده به جهان گشود.

با پیروزی انقلاب اسلامی در سال 1357 به عضویت کمیته انقلاب اسلامی درآمد و در سال 1359 پس از حمله کشور متجاوز عراق به خاک ایران، وی  به همراه 40 نفر از نوجوانان و جوانان محله های حصیرآباد و آخر آسفالت اهواز به حمیدیه عزیمت کرده و در نهایت تیپ 37 نور را تشکیل دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تشکیل قرارگاه سری نصرت

سردار سرلشکر شهید علی هاشمی، بعد از عملیات بیت‌المقدس با حکم فرماندهی وقت کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، مأمور به تشکیل قرارگاه سری نصرت به منظور شناسایی منطقه عمومی هورالهویزه (جزایر مجنون) شد.

پس از این انتصاب، کار خود را به منظور شناسایی منطقه عمومی هورالهویزه (جزایر مجنون) آغاز کرد که این شناسایی ها منجر به اجرای عملیات‌های مهمی چون خیبر و بدر شد.

با توجه به لیاقت و شایستگی سردار سرلشکر شهید علی هاشمی در سال 1365 به فرماندهی سپاه ششم امام صادق (ع) سپاه پاسداران منصوب شد.

در چهارم تیر ماه سال 1367 دشمن بعثی اقدام به انجام تک شدیدی در جزایر مجنون می کند که سردار سرلشکر شهید علی هاشمی تا آخرین لحظه در کنار سایر رزمندگان اسلام در مقابل متجاوزان می‌ایستد و از خاک کشور دفاع می‌کند.

پس از یک نبرد نابرابر سرانجام شهید هاشمی به همراه چند تن از یارانش به نام های سردار شهید مهدی نریمی مسئول مخابرات قرارگاه سری نصرت و سپاه ششم امام جعفر صادق (ع)، سردار شهید حسن بهمنی فرمانده مخابرات قرارگاه تاکتیکی خاتم 4 و مسئول ارتباطات رادیویی مخابرات سپاه ششم امام جعفر صادق (ع) و سردار شهید محمود نویدی مسئول ادوات جنگی قرارگاه سری نصرت به شهادت می رسند که پیکر پاکشان در زمین جبهه ماند.

پیکر سه تن از این شهدا پس از سال‌ها غربت و بی نشانی به زادگاهشان بازگشت ولی پیکر پاک سردار شهید محمود نویدی مسئول ادوات جنگی قرارگاه سری نصرت هنوز شناسایی نشده است.

بنده با زبان اعتراض، از کمبودها شکایت نمی‌کرد

سرلشکر یحیی رحیم صفوی دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا با اشاره به شهادت سردار سرلشکر شهید علی هاشمی اظهار داشت: علی هاشمی  سرداری مؤمن، شجاع، خردمند و محجوب بود. او در برخورد با دشمن از خود سستی به خرج نداد و هیچ‌گاه از هجمه دشمن در جزیره مجنون که میلیون‌ها گلوله به این جزیره ریختند، نترسید.

وی ادامه داد: تدبیر او در فرماندهی عملیات نشان می داد که شهید علی هاشمی انسانی بسیار فکور و از نبوغ نظامی برخوردار است. او سنجیده و کم سخن می‌گفت و هیچ‌گاه به دنبال مطرح کردن خودش نبود.

سرلشکر صفوی اضافه کرد: وقتی علی هاشمی را به فرماندهی سپاه ششم منصوب کردند، کلید فرماندهی را به رئیس ستادش سردار گرجی‌زاده داد، او نمی‌خواست پشت میز فرماندهی بنشیند و می‌گفت هر کس می‌خواهد من را ببیند بیاید در جزیره.

وی گفت: شهید علی هاشمی در کمبود تدارکات و تجهیزات هیچ‌گاه اعتراض نمی‌کرد. هیچ‌گاه به فرماندهان و بنده با زبان اعتراض، از کمبودها شکایت نمی‌کرد.

خصوصیت ممتاز شهید علی هاشمی گمنام بودن است

سردار گرجی‌زاده نیز درباره سردار سرلشکر علی هاشمی گفت: خصوصیت ممتاز شهید علی هاشمی گمنام بودن ایشان بود. امروزه مصادیق چنین افرادی کم پیدا می‌شود.

وی به بیان برخی از ابعاد شخصیت شهید علی هاشمی پرداخت و گفت: کسی که گمنام است خیلی از فضائلش پنهان است. شاید آدم بی تقوایی پیدا شود و بگوید او چه کرده است و یا فردی پیدا شود که در مورد ایشان ابهاماتی را بیان کند اما به دلیل غفلت او است. خاطرم است که تا سال 82 همه متفق‌القول بودند که اسمی از ایشان نیاورند چرا که ممکن بود ایشان در زندان‌های عراق باشد حتی خود من هم که اسیر شدم هیچ چیز نمی‌توانستم بگویم. عراقی‌ها به من دروغ گفتند و گفتند که علی هاشمی اسیر شده و همه چیز را گفته است. من نیز در جواب آنها گفتم که بعید است او چیزی بگوید. 

وی بیان کرد: هیچ کس علی هاشمی را به این متهم نکرده که چه بوده و چه شده است اگر هم کسی این حرف را زده به خاطر جهلش بوده است. او هیچ‌گاه در طول جنگ دنبال مصاحبه نبوده و خود را مهم جلوه نداد در حالیکه مهمترین نقش را داشت.

تا آخرین لحظه کنار شهید علی هاشمی بود

وی  عنوان کرد: خاطرم است سال 69 که از اسارت آزاد شدم خانواده ایشان گفتند  که از علی خبر داری؟ تنها جوابی که می‌شد داد این بود که نمی‌دانم. چرا که ممکن است او اسیر باشد و اگر هویت او در زندان‌های عراق فاش می‌شد عراقی‌ها او را به شدت شکنجه می‌دادند چرا که خسارت‌های جبران‌ناپذیری به عراقی‌ها زده بود. من در یک مصاحبه گفتم که او در 17 سالگی بچه انقلاب، 19 سالگی فرمانده، 25 سالگی فرمانده، 27 سالگی شهید و در 49 سالگی برگشت به وطن داشت. من 49 سالگی او را جشن تولد او نامگذاری می‌کنم چرا که ما توانستیم در مورد او حرف بزنیم و محسن رضایی توانست بگوید که او فرمانده قرارگاه سری نصرت بود. به همین دلیل در مورد شهادت او هم ابهام وجود دارد و نمی‌توان دقیق حرف زد.

این رزمنده دفاع مقدس تصریح کرد: من این افتخار را داشتم که تا لحظه آخر کنار ایشان بودم و یک فرمانده را در خطرناک‌ترین لحظه عمرش دیدم. در حالی که بوهای مختلفی از مواد شیمیایی و تیر خمپاره در منطقه بود او بسیار آرام بود و استرس نداشت.

         

گرجی‌زاده به بیان خاطره‌ای از شهید علی هاشمی پرداخت و گفت: در دنیایی که خیلی‌ها نظامی‌ها را به عنوان خشن می‌شناسند همه بچه‌های جبهه و جنگ مظهر انسانیت بودند هیچ‌گاه ندیدم کسی از دیدن جنازه یک عراقی خوشحال شود و البته خاطرم است در یک جایی یک جوانی به یک جنازه عراقی پا زد اما همه به او واکنش نشان دادند که چرا به جنازه او بی‌احترامی می‌کنید. در همین راستا خاطرم هست که در قرارگاه بودیم و همه رفته بودند چند ماشین به علاوه یک آمبولانس داشتیم. که 2 اسیر از گارد ریاست جمهوری عراق را به قرارگاه آورده بودند در حالی که زخمی بودند. علی هاشمی دستور داد که آنها را عقب برده و مداوا کنند و آن دو که دشمن ما بودند با آمبولانس عقب رفته و ما حتی خودمان بدون ماشین امدادی باقی ماندیم. علی هاشمی اگر چه عرب بود اما از همه قبیله‌ای را دوست داشت. از مشهد و نیشابور تا شیراز و فسا در کنار او بودند. بهترین دوستانش نیز خوزستانی‌های ایرانی بودند در حالی که او عرب بود.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۹۲۲۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهید رحیمی فرصت نکرد رخت دامادی به تن کند/ امانتداری و وظیفه‌شناسی آوازه شهید فاضل بود

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، سردار محمد هاشمی‌پور فرمانده لشکر ۱۴ امام حسین(ع) در یادواره شهدای دفاع مقدس و بیست و یکمین سالگرد تدفین شهدای گمنام در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان اظهار کرد: افتخار دارم در مجلسی حضور یافته‌ام که منور و مزیّن به حضور مادرانی و پدران شهدایی است که سلامت، امنیت و اقتدار کشورمان را مدیون از خودگذشتگی و ایثار این عزیزان هستیم، چراکه حاضر شدند از پاره‌ تن و جگر گوشه خود در راه خدا بگذرند تا خدشه‌ای به امنیت این خاک وارد نشود.

وی اضافه کرد: در میان خانواده شهدا، چهره مادران شهدای افتخارآفرین حادثه تروریستی خاش را می‌بینم، شهدای مظلوم لشکر ۱۴ که پس از ماه‌ها حضور در نقطه صفر مرزی و حراست از کیان این مرز و بوم، در مسیر برگشت به خانه در ۶۰ کیلومتری زاهدان با انفجار ۷۰۰ کیلوگرم مواد منفجره توسط گروهک تروریستی جیش‌الظلم به مقام شهادت رسیدند تا سندی دیگر بر مظلومیت این عزیزان باشد.

فرمانده لشکر ۱۴ امام حسین(ع) متذکر شد: یکی از این شهدا، شهید فاضل مسئول کنترل اموال لشکر ما بود که آوازه امانتداری و وظیفه‌شناسی او شهره بود؛ تا جایی که میان همرزمانش معروف است.

هاشمی‌پور متذکر شد: چند روز قبل از شهادت، یک دستگاه دوربین به اموال لشکر اضافه شده بود، اما شهید فرصت نکرده بود آن را ثبت کرده و به اموال اضافه کند و تا آخرین لجظات به همکارانش سفارش ثبت آن را داشت.

وی تبیین کرد: شهید رحیمی از دیگر شهدایی بود که قرار بود پس از برگشت به خانه، مراسم عروسی برپا کند و رخت دامادی به تن بپوشد، اما تقدیر خداوندی بر این بود که لباس دامادی‌اش را در آسمان‌ها بپوشد و برای وی حجله در آسمان‌ها ببندند، بنابراین شرایط پیکرش به گونه‌ای بود که نتوانستم به مادرش اجازه دهیم که پیکر فرزندش را پس از شهادت رؤیت کند.

فرمانده لشکر ۱۴ امام حسین(ع) بیان کرد: دشمن در این سال‌ها برای رسیدن به نیت شوم خود، وزیر، وکیل و رئیس جمهور از ما شهید کرده ودر طول سال نیز بیش از ۳۰۰ شهید برای امنیت تقدیم می‌کنیم.

هاشمی‌پور تشریح کرد: نکته اینجاست که هر نظام دیگری بود، تاکنون ساقط شده بود، اما امروز به برکت خون همین شهدا، ما از مقتدرترین کشور‌های دنیا هستیم، چراکه موانع بسیاری در راه ما گذاشتند و با تمام این موانع ما رشد کردیم.

محمد باقری معاون هماهنگی و برنامه‌ریزی دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان هم در این نشست عنوان کرد: خدا را شاکرم که توفیق به من داده که در کسوت‌های مختلف لباس افتخار خدمت به شهدا و خانواده‌های ایشان را به تن داشته باشم، همچنان که در دوران دانشجویی و زمان مسئولیت خود در بسیج دانشجویی، افتخار خدمت در مراسم خاکسپاری شهدای گمنام مدفون در دانشگاه آزاد واحد اصفهان را داشتم و از خدا می‌خواهم که تا آخر راه ما را از راه شهدا جدا نکند.

در پایان این مراسم با اهدای لوح سپاس از خانواده معزز شهدا تجلیل شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اجتماع بزرگ صادقیون با میزبانی از شهید گمنام برگزار می‌شود
  • یادواره شهید گمنام در جهاددانشگاهی یزد
  • کشاورزان همچنان چشم انتظار اعلام جایزه تحویل گندم
  • هدف اصلی طرح شهید عرب تجهیز سیستم گرمایشی مدارس است 
  • اظهارات سردار جعفری در مورد طرح نور، ماجرای تذکر رهبر انقلاب و لایحه حجاب/ فرمانده قرارگاه فرهنگی اجتماعی بقیه الله (عج) سپاه: همه باید از طرح نور حمایت کنند
  • تذکر رهبر انقلاب درباره گشت ارشاد و حجاب تایید شد /سردار جعفری: اظهارات آقای فضائلی صحت دارد /با مأمور خطا کرده برخورد شده است
  • تذکر رهبر انقلاب به درباره گشت ارشاد و حجاب تایید شد /سردار جعفری: اظهارات آقای فضائلی صحت دارد /با مأمور خطا کرده برخورد شده است
  • تذکر رهبر انقلاب به مسئولان اجرایی درباره گشت ارشاد و حجاب تایید شد/ سردار جعفری: اظهارات آقای فضائلی صحت دارد /با مأمور خطا کرده برخورد شده است
  • تشییع و خاکسپاری پیکر مطهر ۶ شهید گمنام در پایتخت
  • شهید رحیمی فرصت نکرد رخت دامادی به تن کند/ امانتداری و وظیفه‌شناسی آوازه شهید فاضل بود