Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد شیریجیان با اشاره به هزینه های فروش نفت در دوران تحریم و تفاوت های آن با شرایط غیرتحریمی و همچنین هزینه‌های نگهداری نفت در کشتی‌ها و نفت‌کش‌ها گفت: اگر قرار باشد نفت را روی دریا ذخیره کنیم، آن را موقتا با تخفیف بفروشیم ارزشمندتر است.

به گزارش خبرنگار شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با توجه به این که از اردیبهشت ماه امسال آمریکا معافیت‌های تحریمی مشتریان نفتی ایران را لغو کرد، آمار فروش نفت ایران به شدت کاهش یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایران برای مقابله با این تحریم‌ها، تصمیم به ایجاد بورس نفت گرفت. هدف اصلی از طراحی بورس نفت، ایجاد فضایی برای شکستن سد تحریم‌های نفتی آمریکا بود. البته انتظارات از بورس نفت در ابتدای کار مقداری مبالغه آمیز بود و باید به نوپا بودن این بازار توجه داشت. عدم خرید نفت در چند عرضه، نباید به مثابه شکست این راهکار تلقی شود. بلکه باید به فکر چاره ای برای حل مشکلات پیش روی این بورس بود.

در این راستا محمد شیریجیان، دکتری مدیریت قراردادهای بین المللی نفت و گاز در گفتگو با خبرنگار  شبکه اطلاع رسانی راه دانا گفت: اخبار دقیقی در دست نیست، اما طبق اخبار غیررسمی متوسط فروش نفت روزانه 400 تا 500 هزار بشکه است. یعنی اگر مصرف داخل را از آن کسر کنیم، تقریبا یک میلیون و پانصد هزار بشکه نفت مازاد داریم.

وی در ادامه افزود: میعانات گازی هم که در پارس جنوبی تولید می‌شود، وضعیت مناسبی ندارد. تولید میعانات گازی با تولید نفت از میادین نفتی تفاوت دارد و نمی توان تولید آن را کنترل کرد. با توجه به مازاد تولید نفت و میعانات گازی، مقدار قابل توجهی از این تولیدات متاسفانه به واسطه فروش کم، در نفت‌کش‌ها و شناورها در خلیج فارس مانده است.

 

شناورها و نفتکش هایی که روی خلیج فارس مانده‌اند

این کارشناس حوزه نفت ادامه داد: این کار ممکن است مشکلات زیست محیطی زیادی ایجاد کند. از طرفی مبلغی که به این کشتی‌ها و نفت‌کش‌ها پرداخت می شود، هزینه بالایی دارد. همچنین خوردگی ای که در شناورها و کشتی ها ایجاد می کند، زیاد است. با این شرایط بازارها را به تدریج از دست می‌دهیم. تولید نفت انجام می‌شود اما بازاری عملا برای فروش وجود ندارد.

 

لزوم فروش تخفیف دار نفت در بورس

این کارشناس قرادادهای نفت و گاز در ادامه گفت: نفت و میعاناتی که بر روی دریا مانده، برای کشور هیچ درآمدی ندارد؛ اگر آن را موقتا با تخفیف بفروشیم ارزشمندتر است. در حال حاضر قیمت نفت عرضه شده در بورس، با توجه به شرایط تحریمی ایران، قیمت جذابی نیست. نفت را باید موقتا با تخفیف‌های قابل توجه‌تری در بورس عرضه کرد. می توان در بازار بورس دامنه نوسانات قیمت را بیشتر کرد تا خریداران تعدادشان بیشتر شود و در دوره زمانی میان مدت به سطح تعادلی برسند.

شیریجیان در پایان گفت: می توان نفت را مثلا 40 دلار در بورس عرضه کرد تا روی بازار جهانی اثر بگذارد. اما باید مراقب هویت خریداران بود. بورس با سازوکاری که دارد، می تواند از شناسایی این خریداران جلوگیری کند. اگر خریداران شناسایی شوند خسارات ناشی از تحریم به قدری بالا است که حتی نفت 30 یا 40 دلاری هم نمی تواند خسارات آنها را جبران کند.

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۹۳۴۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزش باد شدید و افزایش ارتفاع موج در خلیج‌فارس

به گزارش خبرگزاری مهر، سازمان هواشناسی در پی تشدید وزش باد و افزایش ارتفاع موج از امروز چهارشنبه (۵ اردیبهشت) تا بعد از ظهر یکشنبه در خلیج فارس هشدار هواشناسی دریایی سطح زرد صادر کرد.

وزش باد با بیشینه سرعت (۲۴ نات) و افزایش ارتفاع موج در مناطق ساحلی و دور از ساحل بین یک تا ۱.۵ متر به‌ویژه در ساعات صبح تا بعدازظهر، از جمله مخاطرات این سامانه خواهد بود. تشدید وزش باد و افزایش ارتفاع موج در مناطق ساحلی و دور از ساحل استان هرمزگان و در شرق خلیج فارس و تنگه هرمز رخ خواهد داد.

این سامانه اثراتی از قبیل اختلال در ترددهای دریایی شناورهای سبک، احتمال اختلال در تردد شناورهای مسافربری و احتمال پاره شدن تورهای صیادی و آسیب به قفس‌های پرورش ماهی را به همراه خواهد داشت.

از این رو به اجتناب از ترددهای دریایی به‌ویژه تردد شناورهای سبک و قایق‌های صیادی و تفریحی در مناطق تحت تأثیر، ممنوعیت شنا و اتخاذ تمهیدات لازم جهت فعالیت‌های ساحلی و فراساحل همچنین سکوهای نفتی و آماده‌باش برای مواجهه با خسارت احتمالی توصیه می‌شود.

کد خبر 6088031 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • باید برای جهش تولید به رفع موانع پرداخت/ لزوم توجه به موضوع عفاف و حجاب در جامعه
  • وزش باد شدید و افزایش ارتفاع موج در خلیج‌فارس
  • حق امضا از خطیر گرفته شد؟!
  • بانک ذخایر دریایی ایران افتتاح می شود
  • لزوم نظارت بر تولید نان از مزرعه تا سفره
  • تولید بیش از ۱۴ ساعت برنامه رادیویی در مرکز خلیج فارس
  • بانک ذخایر دریایی ایران افتتاح شد
  • رکورد تولید ماهانه صبا فولاد خلیج فارس شکسته شد
  • افتتاح بانک ذخایر دریایی ایران توسط مرکز ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران
  • لزوم حمایت هلدینگ خلیج فارس از ورزش در محیط پیرامونی