Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا؛ طی روزهای گذشته معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اقدام به انتشار جزئیات حمایت از 888 موسسه قرآن و عترت که دارای مجوز فعالیت از این وزارتخانه هستند، کرد. وزارت ارشاد با انتشار جزئیات این حمایت‌ها فاز دیگری از شفاف‌سازی بودجه‌ای خود را به سرانجام رساند و نشان داد که در این زمینه از سایر نهادهای قرآنی جلوتر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه به ذکر چند نکته در مورد این شفاف‌سازی پرداخته‌ایم.
1 – اولین نکته‌ای که در مورد این حمایت‌ها و انتشار آن به ذهن می‌رسد، میزان کم حمایت‌هاست،‌ براساس جدولی که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منتشر کرده است به طور میانگین هر موسسه دو میلیون تومان دریافت کرده‌ است. از سوی دیگر در خبر منتشر شده از سوی این وزارت‌خانه اعلام شده است؛ «بیش از هزار مؤسسه قرآنی در سال 1397 طرح‌های محتوایی خود را برای اجرا به دفتر برنامه‌ریزی، آموزش و توسعه مشارکت‌های معاونت قرآن و عترت ارسال کردند که پس از بررسی، طرح‌های قرآنی ٨٨٨ موسسه، واجد شرایط حمایت تشخیص داده شد که مبالغ مصوب، اول تیرماه ۹۸ به حساب این موسسات واریز شد».
موضوعی که در اینجا مطرح است این است که در شرایط فعلی چه طرح‌هایی با مبالغی نزدیک به دو میلیون تومان قابلیت اجرا دارد؟ مطمئناً اگر هم طرح‌هایی باشد که با مبالغی نزدیک به این اجرایی شود، میزان اثرگذاری چندانی حتی در موقعیت جغرافیایی فعالیت موسسه‌ای که طرح را ارائه داده است، نخواهد داشت. بهتر بود عنوان برخی از این طرح‌ها نیز در این جداول ذکر می‌شد.
2 – در جداول منتشر شده مشاهده نام استان‌هایی همچون تهران(با 70 موسسه)، اصفهان(63 موسسه)، خراسان رضوی(52 موسسه) و فارس(54 موسسه) در زمره استان‌هایی که بیشترین تعداد موسسات را در این جدول داشته‌اند تا حدودی طبیعی و قابل انتظار است، اما مشاهده نام استان کرمان با 56 موسسه نیز در نوع خود جالب است، استانی که اگرچه در فعالیت‌های قرآنی کشور(به جز مواردی جزئی) به افتخارات چندانی به ویژه در عرصه مسابقات و مسائلی از این دست نرسیده است، اما حضور در بین استان‌هایی همچون خراسان رضوی و تهران نشان می‌دهد، ظرفیت این استان و فراهم بودن زیرساخت‌ها برای جهش قرآنی مشهود است.
در حالی 56 موسسه از استان کرمان از حمایت معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برخوردار شده‌اند که در همین جدول به نام 16 مؤسسه کرمان جنوبی نیز اشاره شده است، بخشی که اگرچه به لحاظ جغرافیایی جزئی از استان کرمان است، اما معمولاً در ارائه آمار‌ها به صورت مجزا مورد توجه قرار می‌گیرد.
3 – در بین تمام موسساتی که از حمایت معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برخوردار بوده‌اند، نام موسسه «جامعه‌القرآن الکریم و اهل‌البیت» بسیار بیشتر از دیگر موسسات به چشم می‌خورد. از بین 888 موسسه که با ارائه طرح از حمایت‌‌های وزارت ارشاد بهره‌مند شده‌اند نام حدود 195 موسسه در جدول منتشر شده است. موضوعی که در وهله اول، پویا بودن شعب این موسسه در سراسر کشور را نشان می‌دهد.
به غیر از موسسه جامعةالقرآن الکریم و اهل البیت که شعب آن در سراسر کشور بیشترین تکرار را در جدول منتشر شده دارد، موسسات دیگری همچون بیت‌الاحزان حضرت زهرا(س) و مهد قرآن نیز اگرچه با فاصله بسیار زیاد نسبت به جامعه‌القرآن، اما بیشترین تکرار را نسبت به سایر موسسات دارند. در مواردی نیز تنوع و تعدد موسسات در هر استان قابل توجه است و نشان از تلاش معاونت برای توزیع این حمایت‌ها به بهترین نحو ممکن را دارد.
4 – معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با انتشار جزئیات حمایت‌های خود از فعالیت‌های قرآنی و شفاف‌سازی‌هایی که تاکنون انجام داده بر هدفمند بودن توزیع اعتبارات و حمایت‌‌های خود از فعالیت‌های قرآنی مهر تأییدی زده است. ضمن قدردانی از اقدامات این نهاد قرآنی در مورد شفاف‌سازی بودجه‌ها و حمایت‌‌هایی که از بخش‌های مختلف انجام داده است، انتظار می‌رود دیگر نهادها و دستگاه‌های قرآنی و به خصوص سازمان تبلیغات اسلامی و ... نیز این رویکرد را سرلوحه خود قرار دهند و میزان حمایت‌هایی که از بخش‌های مختلف به عمل آورده‌اند، اعلام کنند.
5 – موضوع دیگری که در بحث حمایت‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وجود دارد، توزیع براساس نگاه دستگاهی است، این در حالی است که همه، معاونت قرآن وزارت ارشاد را عالی‌ترین بخش دولت در عرصه فعالیت‌های قرآنی می‌دانند و بر همین اساس است که همه فعالان قرآنی، فارغ از وابسته بودن به هر دستگاه و نهادی، چشم انتظار حمایت‌های این نهاد دولتی هستند. لذا بی‌راه نخواهد بود اگر موسساتی که از وزارت ارشاد مجوز ندارند نیز در انتظار حمایت این نهاد باشند.

انتهای پیام 

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا فعالیت های قرآنی شفاف سازی معاونت قرآنی وزارت ارشاد نقد تحلیل حاشیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۹۳۹۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش معاون فرهنگی وزارت ارشاد به تحریف شخصیت حسن صباح در «حشاشین» + فیلم

یاسر احمدوند، معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در واکنش به سریال «حشاشین» که با رویکرد سیاسی مغرضانه و تحریف جهان اسلام ساخته شده، گفت: طبیعتاً کشورِ ما که دارای تاریخ غنی و مفاخر جهانی است، مورد طمع کشور‌های دیگر قرار می‌گیرد. کشور‌هایی که چنین سرمایه‌های تاریخی ندارند، مورد طمع قرار نمی‌گیرند. البته توجه کشور‌های مختلف به مفاخر ما اتفاق مثبتی است؛ چراکه منجر به شناساندن آنها می‌شود.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

احمدوند درباره مصادره کردن مفاخر ایرانی از سوی کشور‌های مختلف گفت: مصادره کردن مفاخر ما نامطلوب است، که بخشی از آن از مجاری رسمی پیگیری می‌شود و گاهی شناساندن آنها نیازمند تلاش‌های فرهنگی است. سال گذشته اتفاقات خوبی برای حکیم نظامی شکل گرفت، تا مشخص شود این حکیم به زبان فارسی شعر سروده است. اما آنقدر تعداد مشاهیرمان زیاد است، که باید کار گسترده‌ای برای معرفی آنها صورت گیرد. تمام این فعالیت‌ها هم به عهده یک معاونت یا وزارتخانه نیست. از طرفی، توجه مردم به چنین مفاخری می‌تواند منجر شود مردم قدرشان را بیشتر بدانند.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ساير حوزه ها

دیگر خبرها

  • صنعت چاپ در آینده نیازمند تغییر ریل است
  • کارگاه آموزشی جامع مدیریت امور قرآنی در یاسوج برگزار شد
  • مصائب یک واردات موسیقایی/ رایزنی با ارشاد اقدام با صمت!
  • واکنش معاون فرهنگی وزارت ارشاد به تحریف شخصیت حسن صباح در «حشاشین» + فیلم
  • دانشگاه فردوسی مشهد رتبه چهارم تولیدات علمی در فناوریهای سبز را به دست آورد
  • توضیحات معاون فرماندار زنجان درباره نحوه تقسیم‌بندی فضای تبلیغی شهری
  • برگزاری طرح «هر روستا یک خانه قرآن» در ملایر
  • رایزنی عمار حکیم و معاون رسانه‌ای وزارت ارشاد ایران
  • برای هنرمندی که سینه‌اش لبریز از زلالی مذهب و عشق بود
  • پیام تسلیت وزیر فرهنگ در پی درگذشت عیسی بخشی از بزرگان موسیقی