Web Analytics Made Easy - Statcounter

بالغ بر ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار فقره چک به ارزشی بالغ بر ٩٩١ هزار میلیارد ریال در اردیبهشت‌ ماه سال جاری در کل کشور مبادله شد که ٦ میلیون و ۵۰۰ هزار فقره وصول و ٦٥٦ هزار فقره چک برگشت داده شد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، بانک مرکزی گزارش های ماهانه ای از میزان استفاده از چک ها در شبکه داد و ستدی کشور منتشر می کند و در این آمار به بررسی تعداد چک های صادر شده، تعداد چک های وصل شده و چک های برگشتی می پردازد و براساس تازه‌ترین آمار بانک مرکزی، بالغ بر 2 میلیون و ۷۰۰ هزار فقره چک به ارزشی بالغ بر ٩٩١ هزار میلیارد ریال در اردیبهشت‌ ماه سال جاری در کل کشور مبادله شد که نسبت به ماه قبل از نظر تعداد و مبلغ به ترتیب ٣٤ درصد و ۸۳.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۱ درصد افزایش نشان می‌دهد.
در ماه مورد گزارش در استان تهران حدود 2 میلیون و ۵۰۰ هزار فقره چک به ارزشی بالغ بر ٥١٨ هزار میلیارد ریال مبادله شد.

 

در اردیبهشت ماه ٩٨، معادل ۵۲.۱ درصد از تعداد چک‌های مبادله‌ای کل کشور در سه استان تهران، اصفهان و خراسان رضوی مبادله شده که به ترتیب با ۳۴.۶ درصد، ۹.۸ درصد و ۷.۷ درصد بیشترین سهم را در مقایسه با سایر استان‌ها دارا بوده‌اند. همچنین ٦٤ درصد از ارزش چک‌های فوق در سه استان تهران (۵۲.۳ درصد)، خراسان رضوی (٦ درصد) و اصفهان (۵.۷ درصد) مبادله شده که بیشترین سهم را در مقایسه با سایر استان‌ها دارا بوده‌اند.

 

این در حالی است که حدود ۵.۴ میلیون فقره چک به ارزشی بالغ بر ٥٤١ هزار میلیارد ریال در فروردین ماه ٩٨ در کل کشور مبادله شد که نسبت به ماه قبل از نظر تعداد و مبلغ به ترتیب ۲۹.۴ درصد و ۴۷.۵ درصد کاهش نشان می‌دهد. در ماه مورد گزارش در استان تهران بالغ بر ۱.۷ میلیون فقره چک به ارزشی حدود ٢٦٤ هزار میلیارد ریال مبادله شد. بر اساس این آمار ۴۹.۷ درصد از تعداد چک‌های مبادله‌ای کل کشور در فروردین ماه ٩٨، در سه استان تهران، اصفهان و خراسان رضوی مبادله شده است که به ترتیب با ۳۱.۹ درصد، ۹.۵ درصد و ۸.۳ درصد بیشترین سهم را در مقایسه با سایر استان‌ها دارا بوده‌اند. همچنین ۶۱.۳ درصد از ارزش چک‌های فوق در سه استان تهران (۴۸.۷ درصد)، خراسان رضوی (۶.۷ درصد) و اصفهان (۵.۹ درصد) مبادله شده است که بیشترین سهم را در مقایسه با سایر استان‌ها دارا بوده‌اند.

 

بنابراین گزارش مطابق آمار بانک مرکزی بالغ بر ٦ میلیون و ۵۰۰ هزار فقره چک به ارزشی حدود ٨٩٩ هزار میلیارد ریال در اردیبهشت ماه سال جاری در کل کشور وصول شد که نسبت به ماه قبل از نظر تعداد و مبلغ به ترتیب ٣٥ درصد و ٨٦ درصد افزایش نشان می‌دهد. در ماه مورد گزارش، در کل کشور ۹۰.۹ درصد از کل تعداد چک‌های مبادله‌ای و ۹۰.۷ درصـد از کل مبلغ چک‌های مبادله‌ای وصول شد. در این ماه، در استان تهران حدود ٢ میلیون و ۳۰۰ هزار فقره چک به ارزشی حدود ٤٧٣ هزار میلیارد ریال وصول شد. در ماه مورد گزارش در استان تهران از نظر تعداد ۹۱.۴ درصد و از نظر ارزش ۹۱.۲ درصد از کل مبلغ چک‌های مبادله‌ای وصول شده است.

 

در این ماه در بین سایر استان‌های کشور بیشترین نسبت تعداد چک‌های وصولی به کل چک‌های مبادله‌ای در استان، به ترتیب به استان‌های گیلان (۹۲.۶ درصد)، البرز (۹۲.۵ درصد) و خوزستان (۹۲.۲ درصد) اختصاص یافته است و استان‌های کهگیلویه و بویراحمد (٨٤ درصد)، چهارمحال و بختیاری (۸۶.۶ درصد) و کردستان (۸۷.۳ درصد) پایین‌ترین نسبت تعداد چک‌های وصولی به کل چک‌های مبادله شده در استان را به خود اختصاص داده‌اند.

 

در ماه مورد گزارش، در بین سایر استان‌های کشور بیشترین نسبت ارزش چک‌های وصولی به کل ارزش چک‌های مبادله‌ای در استان به ترتیب به استان‌های کهگیلویه و بویراحمد (۹۵.۱ درصد)، ایلام (۹۴.۷ درصد) و خوزستان (۹۳.۶ درصد) اختصاص یافته است و استان‌های کرمان (۸۵.۹ درصد)، سمنان (۸۶.۴ درصد) و خراسان شمالی (۸۷.۴ درصد) کمترین نسبت ارزش چک‌های وصولی به کل ارزش چک‌های مبادله شده در استان را به خود اختصاص داده‌اند.

 

این در حالی است که حدود ۴.۹ میلیون فقره چک به ارزشی بالغ بر ٤٨٣ هزار میلیارد ریال در فروردین ماه ٩٨ در کل کشور وصول شد که نسبت به ماه قبل از نظر تعداد و مبلغ به ترتیب ۳۰.۱ درصد و ۴۸.۳ درصد کاهش نشان می‌دهد. در ماه مورد گزارش، در کل کشور ۹۰.۲ درصد از کل تعداد چک‌های مبادله‌ای و ۸۹.۲ درصد از کل مبلغ چک‌های مبادله‌ای وصول شد.

 

بالغ بـر ۱.۵ میلیون فقره چک به ارزشی بالغ بر ٢٣٦ هزار میلیارد ریال در فروردین ماه ٩٨ در استان تهران وصول شد. در ماه مورد گزارش در استان تهران از نظر تعداد ۹۰.۴ درصد و از نظـر ارزش ۸۹.۶ درصد از کل مبلغ چک‌های مبادله‌ای وصول شده است. در این ماه در بین سایر استان‌های کشور بیشترین نسبت تعداد چک‌های وصولی به کل چک‌های مبادله‌ای در استان، به ترتیب به استان‌های گیلان (۹۲.۸ درصد)، البرز (۹۱.۷ درصد) و یزد (۹۱.۵ درصد) اختصاص یافته است و استان‌های کهگیلویه و بویراحمد (۸۲.۸ درصد)، چهارمحال و بختیاری (۸۶.۳ درصد) و ایلام (۸۶.۶ درصد) پایین‌ترین نسبت تعداد چک‌های وصولی به کل چک‌های مبادله شده در استان را به خود اختصاص داده‌اند.

 

در ماه مورد گزارش، در بین سایر استان‌های کشور بیشترین نسبت ارزش چک‌های وصولی به کل ارزش چک‌های مبادله‌ای در استان به ترتیب به استان‌های ایلام (٩٦ درصد)، کهگیلویه و بویراحمد (۹۲.۷ درصد) و خوزستان و لرستان (هرکـدام ۹۲.۱ درصد) اختصاص یافته است و استان‌های کرمان (۸۵.۳ درصد)، اصفهان (۸۶.۲ درصد) و سمنان (۸۶.۳ درصد) کمترین نسبت ارزش چک‌های وصولی به کل ارزش چک‌های مبادله شده در استان را به خود اختصاص داده‌اند.

 

این گزارش می افزاید: بانک مرکزی در ادامه گزارش خود درباره میزان داد و ستدهای حوزه چک در اردیبهشت ماه در آمار خود درباره میزان چک های برگشتی آورده است: «بالغ بر ٦٥٦ هزار فقره چک به ارزشی بالغ بر ٩٢ هزار میلیارد ریال در اردیبهشت‌ ماه ١٣٩٨، در کل کشور برگشت داده شده است که نسبت به ماه قبل از نظر تعداد و مبلغ به ترتیب ۲۴.۹ درصد و ۵۸.۹ درصد افزایش نشان می‌دهد. در ماه مورد گزارش، در استان تهران بالغ بر ٢١٤ هزار فقره چک به ارزشی بالغ بر ٤٥ هزار میلیارد ریال برگشت داده شد. در ماه مورد گزارش، در کل کشور ۹.۱ درصد از کل تعداد چک‌های مبادله‌ای و ۹.۳ درصد از کل مبلغ چک‌های مبادله‌ای برگشت داده شده است.

 

در ماه مورد گزارش، در استان تهران ۸.۶ درصد از کل تعداد چک‌های مبادله‌ای و ٨.۸ درصـد از کل مبلغ چک‌های مبادله‌ای برگشت داده شده است. در ماه مذکور در بین سایر استان‌های کشور بیشترین نسبت ارزش چک‌های برگشتی بـه کل ارزش چکهای مبادله شده در استان به ترتیب به استان‌های کرمان (۱۴.۱ درصد)، سمنان (۱۳.۶ درصد) و خراسان شمالی (۱۲.۶ درصد) اختصاص یافته است و استان‌های کهگیلویه و بویراحمد (۴.۹ درصد)، ایلام (۵.۳ درصد) و خوزستان (۶.۴ درصد) کمترین نسبت ارزش چک‌های برگشتی به کل ارزش چک‌های مبادله شده در استان را به خود اختصاص داده‌اند.

 

حدود ٦٢٨ هزار فقره چک به ارزشی حدود ٨٧ هزار میلیارد ریال در اردیبهشت ماه ١٣٩٨، در کل کشور به دلایل کسری یا فقدان موجودی برگشت داده شده است. در واقع درکل کشور از نظر تعداد ۹۵.۶ درصد و از نظر ارزش ۹۴ درصد از کل چک‌های برگشتی به دلایل کسری یا فقدان موجودی بوده است.

 

در ماه مورد گزارش، در استان تهران حدود ٢٠١ هزار فقره چک به ارزشی بالغ بر ٤٢ هزار میلیارد ریال به دلایل کسری یا فقدان موجودی برگشت داده شده است. در واقع در استان تهران از نظر تعداد ۹۳.۸ درصد و از نظر ارزش ۹۲.۸ درصد از کل چک‌های برگشتی به دلایل کسری یا فقدان موجودی بوده است.

 

این در حالی است که بالغ بر ٥٢٥ هزار فقره چک به ارزشی بالغ بر ٥٨ هزار میلیارد ریال در فروردین ماه ٩٨، در کل کشور برگشت داده شده است که نسبت به ماه قبل از نظر تعداد و مبلغ به ترتیب ۲۱.۷ درصد و ۴۰.۱ درصد کاهش نشان می‌دهد. در ماه مورد گزارش، در استان تهران بالغ بر ١٦٥ هزار فقره چک به ارزشی بالغ بر ٢٧ هزار میلیارد ریال برگشت داده شد.

 

در ماه مورد گزارش، در کل کشور ۹.۸ درصد از کل تعداد چک‌های مبادله‌ای و ۱۰.۸ درصد از کل مبلغ چک‌های مبادله‌ای برگشت داده شده است. همچنین در ماه مورد گزارش، در استان تهران ۹.۶ درصد از کل تعداد چک‌های مبادله‌ای و ۱۰.۴ درصد از کل مبلغ چک‌های مبادله‌ای برگشت داده شده است.

 

در این ماه در بین سایر استان‌های کشور بیشترین نسبت ارزش چک‌های برگشتی به کل ارزش چک‌های مبادله شده در استان به ترتیب به استان‌های کرمان (۱۴.۷ درصد)، اصفهان (۱۳.۸ درصد) و سمنان (۱۳.۷ درصد) اختصاص یافته است و استان‌های ایلام (٤ درصد)، کهگیلویه و بویراحمد (۷.۳ درصد) و خوزستان و لرستان (هر کدام ۷.۹ درصد) کمترین نسبت ارزش چک‌های برگشتی به کل ارزش چک‌های مبادله شده در استان را به خود اختصاص داده‌اند.

 

بالغ بر ٥٠٤ هزار فقره چک به ارزشی بالغ بر ٥٥ هزار میلیارد ریال در فروردین ماه ٩٨، در کل کشور به دلایل کسری یا فقدان موجودی برگشت داده شده است. در واقع درکل کشور از نظـر تعداد ٩٦ درصد و از نظر ارزش ۹۴.۶ درصد از کل چک‌های برگشتی به دلایل کسری یـا فقدان موجودی بوده است. در ماه مورد گزارش، در استان تهران حدود ١٥٦ هزار فقره چک به ارزشی حدود ٢٦ هزار میلیارد ریال به دلایل کسری یا فقدان موجودی برگشت داده شده است. در واقع در استان تهران از نظر تعداد ۹۴.۴ درصد و از نظر ارزش ۹۳.۲ درصد از کل چک‌های برگشتی به دلایل کسری یا فقدان موجودی بوده است./

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: دهه کرامت کانون های فرهنگی هنری مساجد خبرگزاری شبستان اوقات فراغت مجلس شیراز استان بوشهر بیرجند مسجد روزنامه ها آمار چک برگشتی چک برگشتی چک بانک مرکزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۹۴۶۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جلوی افت موالید را گرفتیم/ رشد نرخ باروری در ۱۴ استان

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: به‌رغم کاهش تعداد مادران در دوره باروری، توانسته‌ایم افت موالید را به شدت کم کنیم، نرخ باروری نیز افتی نداشته و حتی در ۱۴ استان نیز رشد داشته است، امروز تعداد والدین دارای سه، چهار و پنج فرزند نیز به نسبت سال‌های گذشته رشد بسیاری داشته است.

امیرحسین بانکی‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در رابطه با وضعیت اجرای قانون جوانی جمعیت اظهار کرد: این قانون در مقایسه با دیگر قوانین مصوب در مجلس یازدهم به حد نصاب خوبی رسیده است، چرا که بیشتر قوانینی که در مجلس یازدهم تصویب کرده‌ایم؛ هنوز وارد فاز اجرا نشده است، اما این قانون تا ۵۰ درصد اجرایی شده است، لازم به ذکر است که ما در مجلس یازدهم قوانین اقتصادی بسیار خوبی را تصویب کرده‌ایم که هنوز اجرایی نشده است تا مردم آثار آن را ببینند.

وی افزود: با در نظر گرفتن این نکته که تنها نیمی از قانون اجرا شده است؛ شاهد اثرگذاری بالای آن هستیم، برای مثال زمانی که قانون را شروع کردیم، افت سالانه موالید ما ۱۲.۵ درصد بود، اما در حال حاضر مطابق آمار ثبت احوال این نرخ به ۱.۶ درصد رسیده است، یعنی از ۱۲.۵ به این عدد رسیده‌ایم، اما بعضی از افراد به طور مداوم در رسانه‌ها می‌نویسند، ۱.۶ درصد یعنی حدود ۱۵ هزار تولد کاسته شده است، بنابراین قانون جوانی جمعیت شکست خورده است!

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: این افراد در حال سوءاستفاده از بی‌اطلاع مردم هستند و اشاره‌ای به ۱۲.۵ درصد ابتدای اجرای قانون نمی‌کنند و شیب نزولی را بیان نمی‌کنند.

بانکی‌پور تصریح کرد: جالب است بدانید که اصل باروری مادران ما در بازه سنی ۲۵ تا ۴۰ سال است و تعداد مادران ما در این بازه سنی در چهار سال گذشته به مراتب کمتر شده است، اما به‌رغم کاهش تعداد مادران در دوره باروری، توانسته‌ایم افت موالید را به شدت کم کنیم، نرخ باروری نیز افتی نداشته است و حتی در ۱۴ استان نیز رشد داشته است، امروز تعداد والدین دارای سه، چهار و پنج فرزند نیز به نسبت سال‌های گذشته رشد زیادی داشته است.

نماینده مردم اصفهان در مجلس تاکید کرد: تولد فرزند سوم، چهارم و پنجم افزایش یافته است و نرخ باروری در ۱۴ استان کشور رشد کرده است، در حالی که نرخ سالانه باروری‌رو به افول بود، اما در حال حاضر توانسته‌ایم از افت آن پیشگیری کنیم، نباید فراموش کرد که نرخ باروری در کشور از سال ۹۵ به بعد حدود ۲۵ درصد افت کرده بود، اما امروز متوقف شده است.

کد خبر 750584

دیگر خبرها

  • افتتاح ۲۱۳ نیروگاه خورشیدی در روستاهای استان سمنان
  • مهلت برگشت زدن چک
  • سهم استان زنجان از تسهیلات مسکن روستایی ۱۱ هزار و ۵۰۰ فقره است
  • جلوی افت موالید را گرفتیم/ رشد نرخ باروری در ۱۴ استان
  • سمنان در زمره استان‌های کم تورم کشور است
  • مقام اول استان سمنان در اخذ ویزای تمتع/ اجرای طرح «خشت بهشت»
  • ۲۱۳ نیروگاه خورشیدی در روستاهای سمنان افتتاح می‌شود
  • فعالیت ۲۲ مرکز مهر خانواده در مازندران
  • ۸۱ دستگاه خودرو متخلف در مشهد توقیف شدند
  • ۲۲ مرکز مهر در مازندران فعالیت می کند