Web Analytics Made Easy - Statcounter

مولوی عبدالحمید با بیان اینکه اسلام دین احساسات و افراط‌گرایی نیست،گفت: مسلمانان، نقاط مختلف جهان را نه با جنگ بلکه با اخلاق خود فتح کردند اما امروز ما همان‌طور که از قرآن فاصله گرفته‌ایم از ظرفیت های این دین برای زندگی مسالمت‌آمیز نیز دور شده‌ایم.

به گزارش خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان، «مولوی عبدالحمید اسماعیل زهی» در اولین کنفرانس بین المللی «ظرفیت های راهبردی آموزه های اسلام در تحقق همزیستی مسالمت آمیز» که از سوی دانشکده الهیات دانشگاه تهران صبح امروز (چهارشنبه، پنجم تیر ماه) در محل کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: اسلام دارای ظرفیت های بسیاری است و این دین که آخرین دین آسمانی است و باید تا قیامت راهنمای بشر باشد، اسلام، دین زندگی مسالمت آمیز و همراه با عقلانیت و منطق است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

امام جمعه زاهدان افزود: دین اسلام بر تحمل و مدارا با همه تاکید دارد چنان که در زندگی پیامبر (ص) و یاران و صحابه ایشان دیده نشده است که آنان افراد را به انجام کارها با داشتن اعتقاداتی مجبور کنند.

 

وی با بیان اینکه در اسلام حتی تحمل کفر وجود دارد، ادامه داد: اسلام دین احساسات و افراط گرایی نیست بلکه دین تعامل، عدالت، رعایت حقوق دیگران و زندگی مسالمت آمیز است.

 

مولوی عبدالحمید ادامه داد: پس از فتح مکه، پیامبر مکرم اسلام (ص) با وجود آنکه بسیاری از مخالفان و دشمنان ایشان در این شهر زندگی می کردند، همه را مورد رحمت خود قرار دادند و بخشیدند با آنان همراه با تحمل و مسالمت رفتار کردند.

 

وی تاکید کرد: در دین اسلام نباید به مقدسات دیگران توهین کرد و حتی باید به حقوق غیرمسلمانان احترام گذاشت و همان طور که در تاریخ شاهد بودیم در تمدن اسلامی غالبا عبادتگاه های غیرمسلمانان تخریب نشده است.

 

امام جمعه زاهدان در ادامه گفت: ظرفیت ما مسلمانان باید بیش از آن چیزی باشد که در حال حاضر است زیرا متاسفانه ما مسلمانان همان طور که از قرآن فاصله گرفته ایم از ظرفیت های این دین برای زندگی مسالمت آمیز نیز دور شده ایم و وضعیت ما به گونه ای شده است که مسلمانان حتی خود را نیز تحمل نمی کنند.

 

مولوی عبدالحمید اظهار کرد: مسلمانان، نقاط مختلف جهان را نه با جنگ بلکه با اخلاق خود فتح کردند و هیچ کدام از مردم نقاط مختلفی که اسلام را پذیرفتند با زور و جنگ مسلمان نشدند.

 

وی با بیان اینکه طرح زندگی مسالمت آمیز از افتخارات اسلام است، ادامه داد: من از اختلافاتی که در حال حاضر در میان مذاهب اسلامی است، اظهار تأسف می کنم و باید بگویم که منافع استکبار و صهیونیست جهانی در وجود این گونه اختلافات است.

 

امام جمعه زاهدان تاکید کرد: مسئولان کشورهای اسلامی باید با تدبیر خود راه سوءاستفاده دشمنان را ببندند و اجازه ندهند که آنان به منابع، منافع و سرزمین های کشورهای اسلامی دست اندازی کنند.

 

مولوی عبدالحمید در پایان خاطرنشان کرد: در اسلام جهاد فقط در مورد کسانی مطرح شده است که خوی استکباری دارند و به حق تن نداده اند و متکبر هستند و ما در طول تاریخ اسلام موردی از وقوع جهاد نداشته ایم که قبل از آن گفتمان و مذاکره انجام نشده باشد و باید دانست انجام جهاد در عین اینکه حق است اما باید محل آن را تشخیص داد.

پایان پیام/500

منبع: شبستان

کلیدواژه: دهه کرامت اوقات فراغت خبرگزاری شبستان استان بوشهر کانون های فرهنگی هنری مساجد مجلس روزنامه ها کانون مساجد شیراز صفاری نطنزی افراط گرایی سبک زندگی اسلامی وحدت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۹۸۴۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظرفیت اقتصادی جهان اسلام برای پایان اشغالگری در فلسطین

به گزارش خبرگزاری مهر، چهل و یکمین پیشن نشست همایش بین المللی «۷۵ سال اشغالگری در فلسطین»، به میزبانی دانشگاه علوم اسلامی رضوی و همکاری جامعه المصطفی العالمیه، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد. در ابتدا مولوی نظام الدین نعمانی رئیس حج و زیارت ولایت بادغیس افغانستان با موضوع «وحدت جهان اسلام در برابر اشغالگری رژیم صهیونیستی»، مرتضی مرتضوی کاخکی (استادیار دانشگاه علوم اسلامی رضوی)، با موضوع «ظرفیت اقتصادی جهان اسلام برای پایان اشغالگری در فلسطین» و حجت الاسلام مقصود علی دومکی بلوچ (رئیس بنیاد فلسطین ایالت بلوچستان پاکستان) با موضوع تاریخ اشغالگری رژیم صهیونیستی و شکل‌گیری نهضت فلسطین به ارائه بحث پرداختند.

در بخش انگلیسی زبان نیز دکتر محمدابراهیم روشن ضمیر (دانشیار دانشگاه علوم اسلامی رضوی) با موضوع نقش اندیشه‌های امام خمینی (ره) در تحولات فلسطین و دکتر عمیر آفتاب (مدرس زبان انگلیسی در لاهور پاکستان) با موضوع بررسی تاریخی فلسطین: ۷۵ سال استعمار و اشغال شهرک نشینی به طرح دیدگاه خود پرداختند.

مولوی نظام الدین نعمانی، پس از ایراد سخنانی پیرامون لزوم وحدت جهان اسلام در مقابل رژیم غاصب صهیونیستی که از آن به عنوان جرثومه فساد در منطقه و ریشه مشکلات جهان اسلام یاد کرد، به قرائت چند شعر از سروده‌هایشان پرداخت و در پایان آرزوی خود را آزادی فلسطین و وحدت جهان اسلام عنوان داشت.

دکتر مرتضوی صحبت‌های خود را با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری پیرامون مساله فلسطین و اسرائیل و تاکید بر ایجاد حصر و تحریم اقتصادی این رژیم آغاز کرد.

وی در ادامه با بیان این نکته که نظام سلطه از قدرت سیاسی و اقتصادی خود برای تسلط بر جهان اسلام استفاده می‌کند، به ارائه توضیحاتی درباره اقتصاد رژیم صهیونیستی از جمله نقاط قوت (اقتصاد دانش بنیان، نیروی کار آموزش دیده، نیروی کار ارزان مبتنی بر تبعیض و..) و نقاط ضعف (تجربه بحران‌های اقتصادی تاریخی، آسیب پذیری از نوسان قیمت نفت، تجربه تورم‌های بالا و..) اقتصاد این رژیم مبادرت کرد.

مرتضوی با ارائه آمار دقیقی از ظرفیت‌های اقتصادی این رژیم و کشورهایی که با آن تبادل اقتصادی بالایی دارند (از جمله ترکیه، ایالات متحده و نظایر آنها)، به کریدورهای اقتصادی چهارگانه بین‌المللی اسرائیل اشاره کرده و ظرفیت کشورهای اسلامی برای اعمال تحریم علیه این رژیم را مورد تبیین قرار داد.

به نظر وی، ظرفیت اقتصادی کافی برای تحریم اثرگذار علیه رژیم صهیونیستی در کشورهای اسلامی وجود دارد، اما این وابسته به عزم این کشورها است.

در بخش پایانی سخنرانی به زبان فارسی، حجت الاسلام دومکی، ضمن ارائه توضیحات تاریخی مختصری از چگونگی شکل‌گیری رژیم صهیونیستی، از حمایت‌های همیشگی آمریکا و انگلیس و سایر کشورها از این رژیم انتقاد کرد.

وی با اشاره به آیاتی از قرآن کریم تصریح کرد که وارثان سرزمین مقدس مسلمانان هستند و صهیونیست‌ها وارثان فرعون و نمرود می‌باشند.

حجت الاسلام دومکی اظهار داشت: ملت پاکستان به رهبری مرحوم محمدعلی جناح و علامه اقبال لاهوری همواره حامی مردم فلسطین بوده است.

در پایان وی با اشاره به وعده صادق امام خمینی و آیت الله خامنه ای مبنی بر آزادی حتمی فلسطین سخنان خود را به پایان برد.

در بخش سخنرانی‌های انگلیسی، دکتر محمدابراهیم روشن ضمیر، دانشیار دانشگاه علوم اسلامی رضوی، به ارائه سخنرانی پرداخت و پس از اهدای سلام به ملت فلسطین، به نقش اندیشه‌های امام خمینی در روند فعلی مقاومت فلسطین اشاره کرد.

روشن ضمیر در ادامه با یادآوری روند تاریخی شکل‌گیری رژیم غاصب صهیونیستی به جایگاه مهم انقلاب اسلامی ایران در صورت بندی فرهنگ مقاومت و حمایت از ملت فلسطین اشاره نمود.

در این راستا وی به ذکر مستندات تاریخی از جمله نقش دولت بریتانیا در مهاجرت یهودیان به فلسطین و شکل‌گیری دولت جعلی اسرائیل، اشاره به جنگ‌های اعراب با اسرائیل و شکست مطلق اعراب در این جنگ‌ها، تلقی کشورهای عربی از مواجهه با اسرائیل به عنوان یک مساله عربی و نه اسلامی، تحول رویکرد به مساله فلسطین با پیروزی انقلاب اسلامی و سخنان امام خمینی درباره فلسطین و دمیده شدن روح تازه‌ای به مقاومت فلسطینی و در نهایت حمله اسرائیل به لبنان و شکست مفتضحانه این رژیم در مقابل جوانان حزب الله که تحت تأثیر اندیشه‌های انقلاب اسلامی ایران بودند پرداخت.

ارائه خلاصه‌ای از دیدگاه‌های امام خمینی (قدس سره) درباره فلسطین در ۶ بند بخش پایانی سخنان وی بود.

کد خبر 6098113 سمانه نوری زاده قصری

دیگر خبرها

  • ایران آمادگی بورس تحصیلی دانشجویان اخراج شده از دانشگاه‌های آمریکا را دارد
  • ظرفیت اقتصادی جهان اسلام برای پایان اشغالگری در فلسطین
  • طلاق از شوهر به‌خاطر خیلی خوب‌بودن!
  • ۷ چیزی که فقط افرادی که در خانواده ای با روابط سمی بزرگ شده اند درکشان می کنند
  • معمایی که امام درباره رژیم صهیونیستی مطرح کرد چه بود؟
  • زائری از پرو
  • تلاش برای آزار روحی دانشجویان حامی فلسطین
  • فقط افرادی که در خانواده‌ای سمی بزرگ شده‌اند این ۷ مورد را درک می‌کنند
  • سکوت مسلمین در قبال جنایات صهیونیست‌ها زبانه‌های آتش را به جهان اسلام خواهد کشید
  • مشهد در سوگ ششمین ولی مسلمین/عطر شهادت در اجتماع صادقیون پیچید