Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت الاسلام و المسلمین منتظری از مردم خواست هرجا شاهد هستند که حقوق عامه ضایع می شود به دستگاه قضایی یا ضابطان قضایی اطلاع رسانی کنند. ۰۵ تير ۱۳۹۸ - ۱۴:۲۲ رسانه ها خواندنی نظرات - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم، حجت الاسلام و المسلمین منتظری دادستان کل کشور در گفت‌وگوی ویژه خبری ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای هفتم تیر در رابطه با اقدامات دادستانی در حوزه حقوق عامه، اظهار کرد: در قوانین و مقررات دفاع از حقوق عامه به مدعی العموم سپرده شده و دادستان در وظیفه دارد در جایی که حقوق مردم تضییع شده یا در آستانه تضییع شدن است، ورود پیداکند و متناسب با حقوقی که در معرض آسیب قرار گرفته، متناسبا دفاع کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: یکی از وظایف قوه قضاییه مطابق قانون اساسی، احیای حقوق عامه است.

حجت الاسلام و المسلمین منتظری در رابطه با سامانه دادستانی کل کشور برای دریافت گزارشات مردمی در مورد حقوق عامه، گفت: نقش مردم در این مسئله مهم است وقتی مردم مطالبه گری کنند، دستگاه های مسئول و قوه قضاییه و دادستان وظیفه اش چند برابر می شود. 

دادستان کل کشور اضافه کرد: اگر مردم به صورت جدی وارد صحنه شوند و از حقوق عامه مطالبه گری کنند دستگاه قضایی و دستگاه اجرایی با اهتمام ویژه ای ورود می کنند.

وی از مردم خواست هرجا شاهد هستند که حقوق عامه ضایع می شود به دستگاه قضایی یا ضابطان قضایی اطلاع رسانی کنند.

دادستان کل کشور افزود: در این زمینه سامانه ای وجود دارد و علاوه بر این مردم می توانند به دادسرا مراجعه کنند.

حجت الاسلام و المسلمین منتظری تصریح کرد: در دادستانی کل شاهد نامه‌هایی بودم که مردم اطلاعات را در خصوص تضییع حقوق عامه گزارش دادند و مواردی نیز در سامانه اطلاع رسانی شده است به عنوان مثال در حوزه‌های شمال تهران که به دلایلی مورد تعرض قرار گرفت مردم اطلاع رسانی کردند، حتی مواردی بوده که عده‌ای از نام مدیران سواستفاده کرده و به نام مسئولین اراضی را تصرف کردند و دور آن زمین دیوار کشی کردند که موضوع را پیگیری کردیم، حتی اگر مسئولی اقدام خلافی انجام دهد همه در برابر قانون یکسانند و با متخلفین برخورد می‌شود و مردم هرگونه تضییع حقوق عامه را به نام هرکس و یا هر مسولی گزارش کنند و ما با هر تخلف بدون رودربایستی برخورد می‌کنیم.

حجت الاسلام و المسلمین منتظری تصریح کرد: در رابطه با دفاع از حقوق عامه قانون مدونی نداریم و با کارشناسی های انجام شده دستورالعملی تهیه و ابلاغ شد و در جهت رفع کاستی ها هستیم و در این زمینه موفقیت های خوبی داشته و هماهنگی های لازم را برای دادستان ها به عمل آوردیم.

دادستان کل کشور تصریح کرد: در مسئله حقوق عامه نباید همه بار را بر دوش قوه قضاییه بندازیم و مسئولیت را از قوه قضاییه بخواهیم، دستگاه های فراوانی از دستگاه های اجرایی هستند که مسئولیت صیانت از حقوق عامه را دارند و باید در جهت احیای حقوق عامه تلاش کنند ولی به لحاظ عدم اهتمام لازم و یا کمبود امکانات و نداشتن بسترهای لازم اجرایی با مشکلاتی مواجه می شوند.

وی گفت: مسئله حقوق عامه فراقوه ای است و همه دستگاه ها باید یک ید واحده شوند و از حقوق عامه صیانت نمایند.

دادستان کل کشور تصریح کرد: هر جا حقوق مردم در معرض از بین رفتن است باید اول دستگاه های اجرایی ورود کنند و بعد دستگاه قضایی به پشتیبانی از آن ها ورود می کند.

حجت الاسلام و المسلمین منتظری در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه آیا به تصمیمات اشتباهی که زندگی مردم را تحت الشعاع قرار دهند، جز حقوق عامه تعریف شده است، ادامه داد:  به موجب قانون گاهی یک فعل و یا گاهی ترک فعل تخلف یا جرم باشد. عدم عمل به وظیفه ممکن است موجب منتهی تضییع حقوق مردم شود، در حادثه سیل اخیر معلوم شد عدم اقدام به موقع و ترک یکسری اقدامات گاهی منجر به این اتفاقات می‌شود که باید مسئولان امر جوابگو باشند.

وی گفت: اطلاعات حقوقی را باید از طریق رسانه ها، دستگاه‌های فرهنگی مراکز علمی و آموزش و پرورش در اختیار مردم بگذاریم، متاسفانه در موضوع دو موسسه که با سکه‌های فراوان مردم را فریب دادند و با انبوهی از شکات و پرونده در دستگاه قضایی مواجه شدیم، مردم باید خودشان نیز هوشیار باشند و با بصیرت بیشتر وارد عرصه‌های اقتصادی شوند.

در این برنامه همچنین آسیابی دادستان شیراز در ارتباط تلفنی پیرامون حقوق عامه گفت: حقوق عامه شامل حقوقی است که منافع آن دربرگیرنده کلیه شهروندان است و عمدتا دستگاه‌های اجرایی در این زمینه مسئولیت دارند و در ماده 22 قانون آیین دادرسی کیفری دادستان‌ها وظیفه صیانت را دارند.

دادستانی در ارتباط با آخرین وضعیت پرونده سیل اخیر در شیراز گفت: طبق نظر هیات 3 نفره کارشناسی دو نفر از شهرداران ادوار مختلف شیراز مقصر شناخته شدند و در نهایت به دلیل اعتراض، پرونده به هیات 5 نفره ارجاع شد و 4 نفر از شهرداران ادوار مختلف شیراز هر کدام 25 درصد مجرم شناخته شدند و پرونده در مرحله صدور کیفرخواست است.

دادستان کل کشور در ارتباط با برخورد با پدیده زمین خواری گفت: در بحث تصرف اراضی ملی و منابع طبیعی همه مسئولیت‌ها را به عهده قوه قضاییه نگذاریم، طمع ورزی برخی افراد و عدم نظارت دستگاه‌های اجرایی، جهاد کشاورزی و سایر دستگاه‌ها در رابطه باید مورد توجه قرار گیرد، دستگاه‌های مسول باید به وظیفه خود عمل کنند و در این زمینه مسئولیت دارند همچنین شورا‌های اسلامی شهر‌ها و روستا نیز در این زمینه نقش مهمی دارند، اما متاسفانه شورا‌ها نه تنها صیانت نمی‌کنند بلکه خود عاملی هستند که به حقوق عامه تعرض می‌شود.

وی به مصداقی در این زمینه اشاره کرد و افزود: در بررسی از یک هتل در حوالی تهران مشاهده کردیم که ساختمانی در حریم رودخانه ساخته شده بود و شورا پول کلانی گرفته و به آن‌ها مجوز داده بود که دستور پیگیری دادم. در حواشی تهران، لواسانات، دماوند و شهریار شاهد این موضوع هستیم.

حجت الاسلام و المسلمین منتظری تاکید کرد: شورا‌های اسلامی، شهرداری‌ها و عامه مردم باید در زمینه تعرض به حقوق عامه حساسیت داشته باشند.

وی در ارتباط با بحث گرانی خودروها گفت: بخشی از مسائل خودرو را سازمان بازرسی و بخشی را سازمان تعزیرات ورود کرده و به دادستانی کل نیز گزارشاتی رسیده که برای پیگیری به معاونت حقوق عامه ارجاع دادیم، اما بایستی منافذی که باعث تضییع حقوق عامه می‌شود بسته شود، باید دستگاه‌های مسئول وزارت صمت در این زمینه به وظایف خود عمل کنند و اجازه ندهند این خودرو‌ها را با قیمت آن چنانی به مردم بفروشند، دستگاه قضایی دست همکاری را به طرف دستگاه‌های اجرایی دراز می‌کند هرچند مبارزه با گرانی بر عهده قوه قضاییه نیست، اما در بحث احتکار و گرانی دستگاه قضایی برای حل مشکلات پای کار بوده است.

در ادامه برنامه صادقی دادستان کرمانشاه نیز در گفت و گوی تلفنی با تاکید بر اهمیت حقوق عامه گفت: پیگیری موضوع واحد‌های تولیدی که در شرف تعطیلی هستند و یا با مشکل مواجه هستند در اولویت دادستانی است و کارگروهی در این زمینه تشکیل شده است.

وی اضافه کرد: تلاش ما بر این بوده که از تعطیلی واحد‌ها جلوگیری کنیم که با تشکیل جلسات و مذاکره بسیاری از مشکلات این واحد‌ها کم شده است.

دادستان کل کشور در پایان در ارتباط با فضای مجازی گفت: امیدواریم اقداماتی که در حوزه فضای مجازی و در اجرای مصوبات شورای عالی فضای مجازی انجام بگیرد و مسولین امر به دنبال تحقق آن باشند. حقیقتا از فضای مجازی بدون مدیریت به شدت آسیب می‌بینیم و همه مسئولین باید این اهتمام را داشته باشند که آسیب‌ها را به حداقل برسانند.

منبع:میزان

انتهای پیام /

بازگشت به صفحه رسانه ها

R41383/P/S9,1299/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۹۹۵۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دامداران مراقب احشام خود در بارندگی ها باشند

به گزارش خبرنگار مهر، سیدکمال الدین میرجعفریان ظهر دوشنبه در نشست ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان اردبیل اظهار کرد: با توجه به پیش یابی نقشه های هواشناسی در اردبیل روری است تا اطلاع‌رسانی به ‌موقع به کشاورزان و عشایر درباره بارندگی‌ها انجام و امور آب در خصوص مدیریت روان‌آب‌ها اقدام جامع انجام دهد.

وی با تقدیر از تلاش‌های هواشناسی در پیش‌بینی دقیق و اطلاع‌رسانی به‌موقع در زمینه رگبارها و بارندگی‌های پیش رو خاطرنشان کرد: اطلاع‌رسانی دستگاه‌های اجرایی مرتبط به کشاورزان و عشایر در روزهای آتی ضروری است تا بتوانیم بارندگی روزهای آینده را در مرکز و شمال اردبیل مدیریت کنیم.

میرجعفریان ادامه داد: با توجه به بارش‌های فصلی بهار و مخاطرات طبیعی ناشی از آن اطلاع‌رسانی به‌ موقع می‌تواند از بروز خطرات بیشتر جلوگیری کند.

وی با قدردانی از تلاش‌های هواشناسی در پیش‌بینی دقیق و اطلاع‌رسانی به‌ موقع در زمینه رگبارها و بارندگی‌های پیش رو، افزود: اطلاع‌رسانی دستگاه‌های اجرایی مرتبط به کشاورزان و عشایر برای مراقبت از باغات و مزارع ضروری است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار اردبیل با تأکید بر افزایش ضریب تمهیدات و اقدامات از سوی دستگاه‌ها و متولیان مربوط ادامه داد: این بارش‌ها با توجه به خطرات احتمالی که می‌تواند برای دام و احشام ایجاد کند، لازم است هشدارها به ‌موقع اعلام و رعایت شود.

میرجعفریان با اشاره به آغاز کوچ عشایر بیان کرد: امور عشایر و جهاد کشاورزی باید عشایر و دامداران روستایی را نسبت به رعایت نکات ایمنی و پرهیز از عبورهای طولی در مسیل‌ها آگاه‌سازی کنند.

وی با بیان لزوم تخلیه ابنیه‌ها و جلوگیری از تجمع آب در کانال‌ها و ورود جدی حوزه راهداری به این موضوع تصریح کرد: مدیریت روان‌آب‌ها و جلوگیری از هدررفت آب بارندگی‌ها ضروری است که باید از سوی امور آب پیگیری شود.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار اردبیل اجرای ۲۶ بند خاکی و طرح آب‌خوان توسط منابع طبیعی در سال جاری را یادآور شد و بیان کرد: ذخیره‌سازی ۳میلیون مترمکعب آب در این طرح‌های خاکی انجام می شود.

میرجعفریان گفت: این طرح‌ها علاوه بر کمک به ذخیره‌سازی میان‌مدت آب، از بروز خطراتی چون سیل نیز جلوگیری می‌کند.

وی با تأکید بر ورود شهرداری‌ها و آب و فاضلاب برای جلوگیری از انسداد کانال‌ها، اظهار کرد: پاکسازی جوی‌ها برای پیشگیری از آب‌ گرفتگی ضروری است.

کد خبر 6098188

دیگر خبرها

  • تشکیل پرونده قضایی برای سریال افعی تهران
  • تشکیل پرونده قضایی برای عوامل سریال افعی تهران
  • تشکیل ۱۳ پرونده قضایی برای مروجین اکاذیب در فضای مجازی کرمان
  • دامداران مراقب احشام خود در بارندگی ها باشند
  • راه حل سند تحول برای رفع مشکل پراکندگی نظرات در حقوق عامه
  • ۶ پرونده نقض حقوق شهروندی در مازندران بررسی شد
  • قصور مسئولان در حادثه امام‌زاده ابراهیم شفت محرز است
  • تشکیل سالانه ۶۰ هزار پرونده قضایی در وزارت نیرو
  • حفظ حقوق عمومی با سلام و صلوات نمی‌شود/ دادستان‌ها نباید در امور اجرایی مداخله کنند
  • دادستان‌ها نباید در امور اجرایی مداخله کنند