Web Analytics Made Easy - Statcounter

 

به گزارش اتاق خبر، به نقل از ایسنا، حمیدرضا جانباز امروز در سومین روز از رویداد ملی سازگاری با کم‌آبی با بیان این‌که تابستان ۱۳۹۷ از کم بارش‌ترین مقاطع سال‌های آبی در چند ده سال گذشته بود، اظهار کرد: باید آماده باشیم تابستان سال جاری را که یک تابستان گرم است و بعد از یکسال پربارش و همراه با سیل آمده را بگذاریم، زیرا در حال حاضر جامعه نمی‌پذیرد که در بخش‌هایی از کشور کم‌آب باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تاکید بر این‌که آب باید به مردم برسد، اظهار کرد: در حال حاضر حتی در برخی از پرآب‌ترین نقاط کشور مشکلاتی از قبیل مدیریت تأمین آب، احداث سامانه‌های مناسب، شبکه‌های توزیع و غیره وجود دارد.

مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با اشاره به شکل‌گیری کمیته سازگاری با کم‌آبی، گفت: این کمیته با تدبیر وزیر نیرو و حمایت دولت شکل گرفت و شرکت آب و فاضلاب باید از آن استفاده مطلوب کند.


در شرایط تحریم قراردادهای بین‌المللی زیرپا گذاشته شد

جانباز در ادامه با اشاره به شرایط مالی دولت، اظهار کرد: در حال حاضر دولت در شرایط سخت ناشی از بی‌تدبیری افرادی است که به راحتی همه قراردادهای بین‌المللی را زیرپا گذاشته است و تحریم‌ها را به کشور تحمیل کرده‌اند. در این شرایط می‌توان از ساختار سازگاری بهره گرفت.
وی ادامه داد: باید به جای این‌که هر روز به سراغ اجرای طرح‌های متعدد برویم و آب جدید تأمین کنیم، به دنبال این باشیم که مصرف بهینه در کشور نهادینه شود.

سرانه متوسط مصرف آب در کشور ۱۵۵ لیتر به ازای هر نفر

مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با بیان این‌که سرانه متوسط مصرف آب در کشور به ازای هر نفر ۱۵۵ لیتر در روز است، گفت: این میزان بیش‌تر از متوسط برخی شهرهای پرمصرف صنعتی اروپاست، در حالی که ما در یک کشور خشک قرار داریم و باید یک اقدام جدی در این زمینه انجام دهیم.

لزوم تاکید بر طرح‌های بازچرخانی آب

جانباز در ادامه با بیان این‌که در ۱۰ سال اخیر تحول عظیمی در منطق اجرای طرح‌های فاضلاب در کشور رخ داده است، اظهار کرد: در گذشته فاضلاب جمع‌آوری شده و به دورترین نقطه برای تصفیه منتقل می‌شد، اما در حال حاضر در هر نقطه فاضلاب جمع‌آوری شده و در همان نقطه تصفیه می‌شود.

وی با اشاره به ایجاد تصفیه‌خانه‌های کوچک در هر محله و خانه، ادامه داد: باید برای این طرح‌ها به بخش خصوصی بها داده شود. به نظر من می‌توان از این طریق هفت میلیارد مترمکعب آب شرب را احیا و بازچرخانی کرد و دوباره به مصرف رساند و از این طریق به کمبود منابع آب کمک کرد.

مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با بیان این‌که همواره در کشور شاهد رویکرد توسعه‌ای در همه بخش‌ها بوده‌ایم، اظهار کرد: این رویکرد در نقاطی آسیب وارد کرده است. ما دائماً دنبال این هستیم که آب را از نقطه‌ای به نقطه دیگر منتقل کنیم. باید بررسی کنیم که آیا کشورهای دیگری که مانند ما کم‌آب هستند، هم همین کار را انجام می‌دهند.
وی ادامه داد: باید گفت طرح‌های انتقال آب در همه کشورهایی که اقلیمی مشابه ایران دارد، شکل می‌گیرد اما توجه در این کشورها معطوف مدیریت مصرف است.

انتهای پیام/

منبع: اتاق خبر

کلیدواژه: رویداد ملی سازگاری با کم آبی مصرف آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۰۰۷۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تسهیل واردات خودروهای غیر بنزینی راه کار کاهش مصرف بنزین

بابک صدرایی کارشناس صنعت خودرو در گفت وگو با خبرنگار مهر، درباره علت بروز ناترازی بنزین در کشور ما و راهکار حل این ناترازی گفت: اتفاقی که در سال‌های اخیر در صنعت خودروسازی جهان رخ داده این است که به سمت خودروهای با موتور پاک، بازدهی بالا و مصرف سوخت پایین و آلایندگی کم رفته ایم.

وی در ادامه بیان کرد: مسائل زیست محیطی در تولید خودرو اگر جدی گرفته نشود برای تمام دنیا بحران ایجاد می‌کند. خودروهایی که در کشور ما تولید می‌شود پلتفرم‌های قدیمی دارد و موتورها آلایندگی بالاتری نسبت به خودروهای جدید دارد.

صدرایی توضیح داد: علاوه بر این مشکل دیگر موجود در کشور ما که باعث شده مصرف بنزین بالا برود از رده خارج نشدن خودروهای فرسوده است. وی ادامه داد: خودروهای فرسوده در کشور ما حجم بالایی دارند. اگر ما خودروی برقی هم به کشور وارد کنیم ولی این خودروهای فرسوده و اتوبوس و مینی بوس های فرسوده را از رده خارج نکنیم تأثیری در کاهش مصرف بنزین و ناترازی ندارد.

این کارشناس خودرو توضیح داد: به همین دلیل ما باید برنامه ریزی داشته باشیم که خودروهای فرسوده و قدیمی و خودروهای تولید کننده آلایندگی را از چرخه مصرف خارج کنیم و به جای آن خودروهای نو با انرژی پاک به چرخه مصرف وارد کنیم.

این کارشناس خودرو بیان کرد: برای از رده خارج کردن خودروهای فرسوده هم مشکلات زیادی بر سر راه وجود دارد زیرا عمده کسانی که از خودروهای فرسوده استفاده می‌کنند شرایط مالی لازم را ندارند که از خودروهای جدید و با مصرف کم بنزین استفاده کنند و برای برون رفت از این شرایط باید دولت تصمیمی عاجل بگیرد.

وی با بیان اینکه حل نشدن این موضوع به ضرر دولت است زیرا باید بودجه کلانی را صرف واردات بنزین کند افزود: دولت باید سوبسیدهایی به مردم بدهد تا از خودروهای برقی و هیبریدی استفاده کنند تا سبد سوخت متنوع شود و همچنین خودروسازان داخلی را ملزم به تولید خودروهایی کند که مصرف پایینی دارند.

صدرایی ادامه داد: در کشور باید خودروسازان موتورهای با مصرف کم را تولید کنند. همچنین خودروسازان می‌توانستند موتورهای هیبریدی را روی خودروها نصب کنند تا مصرف بنزین پایین بیاید و همچنین می‌توانستیم از سالانه یک و نیم میلیون خودرویی که وارد کشور می‌شد بخشی از آن را صرف خودروهای هیبریدی کنیم.

این کارشناس خودرو ادامه داد: البته تحریم‌ها و عدم برنامه ریزی در سطح کلان باعث شده که ما وابسته به پلت فرم‌ها خودرویی مربوط به دو تا سه دهه قبل باشیم و مرتباً آنها را تولید کنیم و خودروهای پاک بیشتر جنبه شوآف و نمایشی به خودش بگیرد.

وی ادامه داد: از سال‌های ۹۲ و ۹۳ پروژه‌های خودروهای برقی را داریم ولی تاکنون اتفاقی در این خصوص نیفتاده است. در شرایط فعلی کشور تولید خودروهای هیبریدی بهتر از برقی است و این خودروها می‌تواند جایگزین خودروهای بنزینی با مصرف بالا شود.

کد خبر 6097938 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • استان سمنان در فهرست شهرهای پر تنش آبی کشور
  • ادعای هدایت روان آب‌ها به قنات‌های متروکه یزد صحت ندارد
  • تولید گاز باید افزایش پیدا کند/ لزوم بهینه سازی مصرف
  • تسهیل واردات خودروهای غیر بنزینی راه کار کاهش مصرف بنزین
  • هدر رفت ۲۵ میلیون دلاری بنزین در سال
  • مصوبه شورای عالی انرژی درباره ممنوعیت تبلیغ کولرهای پرمصرف
  •  جیب‌بُرترین شهرهای اروپا برای گردشگران کدام‌ها هستند؟
  • کشف ۸۰۰ مگاوات ماینر غیرمجاز/ ممنوعیت تبلیغ کولرهای گازی در کشور
  • مصرف سوخت در ایران ۲ تا ۳ برابر میانگین جهانی است
  • ادامه اعتراضات در تفلیس و هشدار اتحادیه اروپا