Web Analytics Made Easy - Statcounter

هاشمی اظهار کرد: مسایل اجتهادی نباید باعث ایجاد اختلاف میان مسلمین شود زیرا بر اساس قول خداوند متعال ما باید بر سر مشترکات خود، اجتماع و وحدت داشته باشیم و از اختلاف بپرهیزیم.

به گزارش خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان، «سید احمد هاشمی» در اولین کنفرانس بین المللی «ظرفیت های راهبردی آموزه های اسلام در تحقق همزیستی مسالمت آمیز» که از سوی دانشکده الهیات دانشگاه تهران صبح امروز پنجم تیر ماه در محل کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران برگزار شد با بیان اینکه من به نیابت از استاد پیرانی در این کنفرانس شرکت کرده ام، اظهار کرد: عنوان این کنفرانس موضوعی ضروری است و منظور ما از ایجاد رابطه مسالمت آمیز با دیگران در مورد چگونگی همزیستی و تعامل با افرادی از ادیان دیگر است زیرا ما در مورد رابطه مسلمین با یکدیگر از واژگانی چون برادری استفاده می کنیم چون دستور دین ما برقراری رابطه اخوت و برادری میان مسلمین است و بر همین اساس نیز باید مسلمانان با یکدیگر تعامل داشته باشند و در کنار یکدیگر زندگی کنند، این در حالی است که در حال حاضر نه تنها رابطه برادری و اخوت در میان مسلمانان برقرار نیست بلکه ابتدا باید رابطه مسالمت آمیزی میان آنها برقرار کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

این نویسنده اهل سنت تصریح کرد: بر اساس منطق و فرموده قرآن اقرار به کفر و ایمان، تحت فشار اعتباری ندارد. همچنین قرآن می گوید که اهل ایمان باید به سوی یک کلمه واحد «سواء» بیایند و دور آن با هم اتحاد داشته باشند و کسی غیر از خدا را نپذیرند و دچار خدا انگاری نشوند.

 

وی افزود: ما در اسلام نه تنها یک کلمه سواء بلکه کلمات بسیاری از این دست داریم که آنها مشترکات دینی ما هستند و می توانیم برای جلوگیری از تفرقه و ایجاد وحدت بر اساس آنها گردهم آییم که از آن جمله می توان به پیامبر(ص)، نماز و قرآن واحد اشاره کرد و در این میان نباید اختلافات اجتهادی باعث ایجاد تفرق میان ما شود زیرا مسایل اجتهادی، قول خدا نیست.

 

هاشمی تاکید کرد: آنچه که در حال حاضر به ویژه در منطقه خاورمیانه به آن نیاز داریم، زندگی مسالمت آمیز است، این در حالی است که در بسیاری از کشورهای آمریکایی و اروپایی این موضوع حل شده است که برای مثال می توان به رابطه میان سیاه پوستان و سفیدپوستان در آمریکا و جنگ های صد ساله اروپا اشاره کرد اما هنوز این موضوع در میان ما مسلمانان وجود دارد، در حالی که بر اساس آموزه های اسلام باید این ما بودیم که در این زمینه از دیگران سبقت می گرفتیم.

 

وی تصریح کرد: زمانی که پاپ علیه اسلام موضع گرفت، یک اندیشمند یهودی علیه سخنان وی در مقاله ای نوشت که یهودیان برای 50 نسل خود مدیون مسلمانان هستند زیرا در زمانی که یهودیان در هیچ نقطه از اروپا جایی برای سکنی گزیدن نداشتند، این مسلمانان بودند که در شمال آفریقا از یهودیان پذیرایی کردند.

 

این نویسنده اهل سنت تاکید کرد: کشور ما ایران رنگین کمانی از اقوام و مذاهب است و ما در حال حاضر در ایران بیش از هر چیزی نیاز به زندگی مسالمت آمیز در کنار یکدیگر داریم.

 

هاشمی ابراز کرد: طرح موضوع معامله قرن یک نوع ذلت قرن است زیرا مشکل ما با صهیونیست این است که این جریان در تجربه 60- 70 ساله خود به دنبال نابودی ما و خاورمیانه برای تشکیل حکومت نیل تا فرات بوده است وگرنه ما طرفدار زندگی مسالمت آمیز هستیم.

 

وی با بیان اینکه معامله قرن طبق همه موازین عقلی و دینی مردود است، خاطرنشان کرد: اصرار ترامپ برای یافتن برگ برنده ای در معامله قرن برای این است که او در انتخابات ریاست جمهوری آتی آمریکا به این برگ نیاز دارد.

 

پایان پیام/500

منبع: شبستان

کلیدواژه: دهه کرامت مجلس اوقات فراغت اردبیل خبرگزاری شبستان شیراز کانون های فرهنگی هنری مساجد روزنامه ها مسجد صفاری نطنزی همزیستی مسالمت آمیز سبک زندگی اسلامی همایش بین المللی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۰۰۹۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا حج امسال حج برائت است؟

در هیچ سالی به اندازه امسال شاهد بیداری طبقه روشنفکر و تحصیلکرده جهان در حمایت از مردم غزه و آگاهی آنها از تحولات جاری جهان نبوده ایم.

به گزارش مشرق، حسن رشوند تحلیلگر سیاسی طی یادداشتی به برسی اظهارات رهبر انقلاب درباره اهمیت حج امسال پرداخت. وی در این باره نوشت:

رهبر معظم انقلاب روز گذشته در دیدار با دست اندرکاران مراسم حج، همچون سنوات گذشته نکات و توصیه هایی را به حجاج و کارگزاران حج فرمودند که شاخص ترین نکته آن « برائت از دشمن جنایتکار صهیونیستی و همدست او آمریکا » در جنگ غزه بود. ایشان فرمودند: « حج امسال در پرتو آیات قرآن کریم و یاد و نام مبارک حضرت ابراهیم(ع)، باید فراتر از هر سال، حج برائت از این دشمن جنایتکار مسلمانان و حامیان آن باشد.»وقتی سخن از برائت می شود ناخودآگاه ذهن به وجه سیاسی آن میل می کند . این در حالی است که برائت پیش از آنکه وجه سیاسی موضوعی را در نظر داشته باشد، به وجه اعتقادی و تربیتی آن توجه دارد. برائت از دشمنان خدا و آنچه مانع رشد و تکامل انسان و سدّ راه سعادت اوست، قبل از آنکه بُعد سیاسی ـ اجتماعی داشته باشد، جنبه اعتقادی و تربیتی دارد و مؤمن، به حکم انگیزه ایمانی و با تأسّی به خدا و رسول او ، می بایست از هرچه که سدّ راه خدا است و هر کس که در مقام خصومت با خلق خدا عمل می کند ، تبرّی جسته و عُلقه روحی و عملی خود را باید با این جرثومه های فساد و تباهی قطع کرده و هیچگاه نباید با دشمنان خدا طرح دوستی داشته باشند .بارها قرآن به این اصل مهم ایمانی اهتمام ورزیده و آن را متذکّر شده استدر سوره مبارکه مجادله آیه ۲۲ است که خطاب به پیامبر اسلام می فرمایند: لا تَجِدُ قوماً یؤمنُون بالله و الیَوم الآخر یوادّون من حادّ الله و رسوله و لو کانوا آبائهم أو أبنائهم أو اِخوانهم أو عشیرتهم، اولئک کتب فی قلوبهم الإیمان و أیّدهم بروح منه و یدخلهم جنّات تجری مِنْ تحتها الأنهار خالدین فیها، رضی الله عنهم و رضوا عنه، اولئک حزب الله ألا إنَّ حزب الله هم المفلحون.

«هیچ گروهی را که به خدا و روز قیامت ایمان دارند، نخواهی یافت که با دشمنان خدا دوستی کنند هرچند پدران، فرزندان، برادران یا خویشاوندانشان باشند. خداوند ایمان را در دلهای اینان تثبیت کرده و با عنایت خاص خود تأییدشان نموده است و در بهشت برین جای می دهد. خدا از آنها خشنود و آنها از خدا خشنودند، اینها حزب خدا هستند و حزب خدا رستگارانند.»

نکته جالب در این آیه ، پیوستن به حزب الله است و حزب الله در پیشانی و خط مقدم برائت از دشمنان خدا قرار دارند و حزب الله پیش از آنکه به وجه سیاسی حج توجه داشته باشد ، وجه اعتقادی و تربیتی را در خود تقویت کرده است و کسانی که در این طیف یا طبقه قرار دارند از آنجاکه از لحاظ اعتقادی و تربیتی فریضه الهی حج را درک کرده ، می تواند برائت سیاسی حج را نیز نمایندگی کند.

در رابطه با این جمله راهبردی رهبر معظم انقلاب « حج برائت» به چند نکته مهم اشاره می شود:

۱. از مجموع آیات شریفه قرآن کریم در این باره ، می توان چنین استباط کرد که برائت تنها یک مفهوم و امر سیاسی برای مقطع زمانی خاص نبوده که پروردگار پیامبرش و مسلمانان را بدان امر کرده باشد. بلکه برائت یک حقیقت ایمانی است که خداوند از بنده خود در هر عصر و زمانی انجام آن تکلیف کرده است.

۲. مفهوم برائت ، از بیزاری جستن به عنوان یک امر قلبی و عاطفی فراتر رفته و مستلزم فاصله گرفتن ، منزوی ساختن و طرد عملی مشرکان و کسانی است که مکرر در اردوگاه مسلمانان و چه بسا کلیت بشریت توطئه می کنند.

۳. از یک نکته نباید غافل شد که هدف از برائت ، هدایت افرادی است که طریق باطل را پیموده و با توطئه و راه اندازی جنگ و خونریزی قصد آزار و اذیت مسلمانان و چه بسا غیر مسلمانان مظلوم دنیا را دارند تا از مسیر کینه توزی و دشمنی خود دست بردارند و طبیعی است زمانی که مشرکان و ظالمان ، دست از اقدامات خصمانه خود برداشته و تسلیم جبهه حق شدند ، نه تنها از آنها برائت نمی شود ، بلکه زمینه نزدیکی با آنها نیز فراهم می شود. با همین نگاه بود که در سالهای قبل از انقلاب و اولیه انقلاب امام راحل همواره به دولتمردان آمریکا هشدار می دادند که دست از توطئه علیه ملت ایران بردارند و زمانی که دیدند نه تنها هیچ تغییری در رفتار آمریکایی ها صورت نگرفت ، شعار « مرگ بر آمریکا» و برائت از آن مبنای عمل با دولت توطئه گر آمریکا قرار گرفت.

۴. اعلام برائت ، یک عمل اعتقادی ، سیاسی و تبلیغاتی برای توجه دادن ملت ها و دولت های مسلمان و غیر مسلمان نسبت به کسانی است که با جنگ سرد و گرم خود می خواهند زندگی را برای مردم سخت کنند. بنابراین ، اعلام برائت یعنی آمادگی برای مقابله با مشرکان و هشدار به آنها که هر لحظه جبهه کفر باید منتظر مواجهه با مسلمانان باشند.

۵. اعلام برائت در واقع به مسلمانان بویژه مومنان توصیه می کند که در هیچ شرایطی از دشمن نهراسیده و تنها از خدا پروا داشته باشند که خدا به دست مؤمنان، نکبت و عذاب را بر دشمن فرو فرستاده و قلب مومنان را آرام خواهد کرد.

۶. اما چرا رهبر انقلاب حج امسال را « حج برائت» نامیدند؟ مگر در سالهای گذشته برائت از مشرکین در مراسم حج در صحرای عرفات انجام نمی شد که امسال چنین نامی بر آن نهاده شده است؟ آنچه مسلم است با همه سختگیری های دولت سعودی در سنوات گذشته ، حتی شده در داخل چادرهای حجاج ایرانی مراسم برائت از مشرکین برگزار و قطعنامه پایانی آن قرائت می شد و فریاد حجاج ایرانی با «مرگ بر اسرائیل» و «مرگ بر آمریکا» بلند بود . اما امسال شرایط کاملا متفاوت شده است که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:

الف) در سنوات گذشته هیچگاه جهان با این میزان ددمنشی و سبوعیت صهیونیست ها در باریکه ۳۶۰ کیلومتر مربعی نواز غزه که بیش از ۲ میلیون انسان بی گناه و مظلوم را با کمترین امکانات در خود جای داده بود، ندیده است. اکنون ۸ ماه است که جهان شاهد بیشترین تجاوز صهیونیست ها در این باریکه است و همه سازمان های بین المللی از شورای امنیت سازمان ملل گرفته تا سازمان کشورهای اسلامی با ۵۷ عضو و اتحادیه عرب و... عملا مهر سکوت بر لب زده و به محکومیت های دیپلماتی خود اکتفا کرده و حتی حاضر به قطع روابط سیاسی و اقتصادی خود با این رژیم نشده اند . لذا حج امسال که افکار عمومی مسلمانان جریحه دار شده و ملت های مسلمان و غیر مسلمان در اعتراض به رژیم صهیونیستی برخاسته اند، فرصت خوبی است که در حج امسال بیش از سنوات گذشته از رژیم صهیونیستی و حامی او آمریکا برائت جسته و فریاد بلند برائت حجاج مسلمان ، گوش سازمان های بی مسئولیت بین المللی و سران کاخ سفید و شیوخ بی خاصیت عرب منطقه را کر کند.

ب) در هیچ سالی به اندازه امسال شاهد بیداری طبقه روشنفکر و تحصیلکرده جهان در حمایت از مردم غزه و آگاهی آنها از تحولات جاری جهان نبوده ایم. امسال از استاد و دانشجو در بزرگترین دانشگاههای آمریکا که تا پیش از این از کنار جنگ هایی همچون عراق و افغانستان می گذشتند ، گرفته تا مردم مسلمان و غیر مسلمان در اقصی نقاط جهان برای حمایت از مردم غزه بپاخاسته اند. بنابراین مراسم حج امسال می تواند برائت از دشمنانی باشد که چنین سرنوشتی را برای مردم غزه و کودکان زیر خروارها خاک خوابیده آنها رقم زده اند.

ج ) در حج امسال آن جوان یمنی که هر روز با شلیک موشک های خود دمار از کشتی های تجاری صهیونیست ها بریده و آنها را ذله کرده تا جایی که برای در امان ماندن از دست موشک های ارتش یمن صدها کیلومتر مسافت خود را دور می کنند، حضور دارند. در حج امسال ، آن رزمنده عراقی که هر روز با شلیک موشک های خود پایگاههای اسرائیل را به دفاع از مردم مظلوم غزه در داخل سرزمین های اشغالی هدف قرار می دهد، حضور دارد. در حج امسال ، حزب الله لبنان حضور دارد تا با شلیک فریاد برائت خود همچون شلیک موشک های خود به سامانه گنبد آهنین و پایگاههای صهیونیستی در سرزمین های اشغالی در شمال فلسطین ، ترس را بار دیگر بر جسم رو به اضمحلال صهیونیستی وارد کند.در حج امسال ، یقینا مسلمانان شرق و جنوب شرق آسیا، آمریکا ، اروپا و آفریقا در کنار حجاج ایرانی حضور خواهند داشت که تعریف جدید و واحدی از برائت از مشرکین ارائه خواهد داد. بنابراین با این نگاه و رخدادهای آن است که حج امسال را باید «حج برائت» دانست.

دیگر خبرها

  • تعداد بمب‌های منفجر نشده در غزه،‌ از زمان جنگ جهانی دوم بی‌سابقه است/ میزان آوارها در نوار غزه بیش از خرابی‌های ایجاد شده در اوکراین است/ ارتش با نتانیاهو در مورد اهداف جنگ اختلاف دارد/ پلیس آمریکا تاکنون ۲۰۰۰ دانشجو را به جرم حمایت مردم غزه دستگیر کرده ا
  • حمله خشونت‌آمیز پلیس هلند به دانشجویان حامی فلسطین
  • چرا حج امسال حج برائت است؟
  • واکنش توهین‌آمیز چیلاورت به مرگ منوتی
  • بازگشت شکوهمندانه لیون در یک بازی جنون‌آمیز و برتری 4-3 مقابل لیل / فیلم
  • رویکرد منطقی، احترام به حقوق ملت‌ها در استفاده صلح‌آمیز از فناوری هسته‌ای است
  • محمد خزاعی مطرح کرد؛تشکیل شورای فیلم اولی‌ها موجب ایجاد امید در میان نسل جوان شد
  • به عراق صادرات داریم اما بخاطر مسائل بانکی نمی توانیم پولش را بگیریم!
  • رئیس سازمان سینمایی: تشکیل شورای فیلم اولی‌ها موجب ایجاد امید در میان نسل جوان شد
  • خزاعی: تشکیل شورا فیلم اولی‌ها موجب ایجاد امید در میان نسل جوان شد