Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-28@04:07:15 GMT

رقبه به رقبه موقوفات را احیا می‌کنیم

تاریخ انتشار: ۵ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۲۰۱۱۸۰

رقبه به رقبه موقوفات را احیا می‌کنیم

به گزارش ایکنا، به نقل از روابط عمومی سازمان اوقاف و امور خیریه؛ حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمهدی خاموشی، رئیس این سازمان در نشست با متولیان شاخص موقوفات غیرمتصرفی سراسر کشور با بیان اینکه وقف یک موضوع الهی است، گفت: خیلی از کشور‌ها موضوع وقف را می‌پذیرند و مهمترین دانشگاه‌های بسیاری از کشور‌ها موقوفه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با اشاره به اهمیت وقف دانش گفت: موقوفه‌ای که مرحوم حسینعلی البرز به منظور خدمت به دانشجویان و دانش‌آموزان و دادن جوایز به برترین‌های علمی کشور ایجاد کرد، وقف نامه‌ای بسیار عالی دارد. خیلی از دوستانی که آلان در صدر کشور در حال خدمت‌رسانی به مردم هستند، سال‌ها پیش از این موقوفه وام دانش‌آموزی گرفته‌اند و تحصیل کرده‌اند.

رئیس هیئت امنای سازمان تبلیغات اسلامی یادآور شد: وقف در تاریخ ایران سابقه‌ای دیرینه دارد. ما هم که در خدمت دوستان انجام وظیفه می‌کنیم به این غرض به اوقاف آمده‌ایم که رقبه به رقبه موقوفات را احیا کنیم. مهندسی معکوس مدنظر من است. ما از بالا چیزی را ابلاغ نمی‌کنیم، باید از کف و پایین ببینیم که مشکلات هر رقبه چگونه حل می‌شود.   اهمیت بهینه‌سازی استفاده از منابع وقفی
خاموشی به اهمیت بسیار زیاد جریان بهینه‌سازی استفاده از منابع وقفی اشاره کرد و افزود: دامن زدن به این جریان هم به ترویج سنت وقف کمک می‌کند، هم به اقتصاد کشور؛ اگر یک رقبه‌ای زمین کشاورزی است باید بسنجیم که این زمین چه میزان محصول می‌دهد و چگونه باید برداشت محصول در آن را بهینه کنیم.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با تأکید بر اینکه تدبیر سرمایه‌ای در مجموعه سازمان اوقاف را بسیار جدی پیگیری می‌کنیم، اظهار کرد: به دنبال استعمار موقوفات هستیم و استعمار موقوفات به معنای درگیر شدن با مردم نیست بلکه آبادانی رقبات و خدمت‌رسانی به مردم را در پی خواهد داشت.

خاموشی با بیان اینکه باید نوع نگاه خودمان را از درآمدزایی از موقوفات تغییر بدهیم، تصریح کرد: خیلی از موقوفات متروکه‌اند که باید احیا شوند. سرمایه وقف می‌تواند کشور را در زمان تحریم کمک کند. سازمان اوقاف برای مسائلی همچون حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان، افزایش بهره‌وری موقوفات و جدی گرفتن اقتصاد وقف و افزایش تولید ملی اهمیت بسیار زیادی قائل است.

وی خطاب به متولیان شاخص موقوفات غیرمتصرفی سراسر کشور گفت: ما مجموعه اوقاف را با شما پیش می‌بریم و شما باید به ما کمک کنید. معتقدیم که شما محور کار هستید. ماده پنج قانون اوقاف می‌گوید که باید موقوفات را به امین‌ها واگذار کنید و ما این کار را آغاز کرده‌ایم.

خاموشی در پایان با اشاره به پیشرفت‌های علمی در کشور و قرارداد‌های منعقدشده سازمان اوقاف با محافل علمی و دانشجویی درزمینهٔ تولید موتورسیکلت برقی و سایر موارد گوشزد کرد:موشک سوم خرداد لبه تکنولوژی غرب را زد. ایران بلندپروازترین و گران‌قیمت‌ترین پهباد آمریکایی را سرنگون کرد. چه کسی این کار را انجام داد؟ فرزندان شما. دست بلند اراده‌ها که مقام معظم رهبری می‌فرمایند، این است.

یادآور می‌شود، در بخشی از این نشست ۲۰ نفر از متولیان موقوفات غیر متصرفی از جمله موقوفه سادات اخوی تهران، موقوفه حاج عبدالوهاب تهرانی تهران، موقوفه رشد تهران، موقوفه میرزا فتحعلی خان صاحب دیوان استان فارس، موقوفه نخعی اصفهان، موقوفه ادریسیان خراسان شمالی، موقوفه معزالوزاره فارس، موقوفه عالیجان خانم خراسان رضوی و موقوفه حاج علی ترخانی استان البرز به بحث و تبادل‌نظر با رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در زمینهٔ مسائل مربوط به موقوفات و رقبات پرداختند.   انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا سازمان اوقاف و امور خیریه خاموشی موقوفه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۰۱۱۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرمایه وقف به سمت رفع نیاز مردم در حرکت است

به گزارش حوزه فرهنگ و هنر خبرگزاری تقریب، حجت الاسلام سیدمهدی خاموشی در حاشیه نمایشگاه دستاوردهای سازمان اوقاف و امور خیریه در نشست هم اندیشی و بررسی چالش های پیش رو در جمع مسئولان شرکت‌های دانش بنیان اظهار داشت: سرمایه وقف به سمت رفع نیاز مردم در حرکت است و هر نیازی دانشمندان و بازار بگوید ضرورت دارد به همان سمت طی مسیر کنیم.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: معضل تکمیل نبودن «زنجیره تولید» از تولید تا صادرات از چالش‌ها است، به عنوان مثال در صنعت تولید پرورش ماهی همه روی تولید کار می کنند، اما چقدر امکان صادرات وجود دارد؟ بررسی چالش‌های قانونی و حاکمیتی و رفع موانع آن در تکمیل غذا، پرورش و فناوری نیز از دیگر موارد اعلام شده بود.

وی تصریح کرد: موضوع بیمه بحث دیگری که در نشست هم اندیشی و بررسی چالش های پیش رو از سوی برخی شرکت‌های دانش بنیان عنوان شد که اوقاف کار خود را در این حوزه به نحو احسن انجام داده اما مدیران سازمان‌ها باید همکاری کنند موانع برطرف شود.

خاموشی ادامه داد: در کشورمان اقلیم خشک و مرطوب داریم در جایی ۶۰۰ میلیمتر بارش و در جایی دیگر، ۱۰ میلیمتر بارش داریم. مدیریت ما باید علمی شود. در اقلیم استوایی کارهای انجام نشده داریم که باید انجام دهیم. استان هایی مانند هرمزگان، بوشهر، جنوب فارس، کرمان و سیستان و بلوچستان زمین مساعد برای کشت‌های خاص دارند. در جنوب فارس فعالیت خود را شروع کرده ایم و سطح کشت را افزایش داده ایم.

وی با بیان اینکه فرآوری در کشورمان در حال رشد است، عنوان کرد: باید در رابطه با بهره‌وری زمین‌های خشک فکر کنیم. رهبر معظم انقلاب اسلامی مکرر به سواحل مکران اشاره کرده اند، در این زمین ها کشت انبه، آلوورا و کاکتوس بسیار مناسب است.

نماینده ولی فقیه در سازمان اوقاف و امور خیریه بیان داشت: بحث دوم اینکه ما در کشورمان بحران گوشت قرمز داریم و قیمت تمام شده برای مصرف‌کننده زیاد است و تولید کننده هم مشکل دارد باید دام ها را به سمت جایی ببریم که نزولات زیاد دارد و سطح کشت بالاست. ارزان سازی خوراک را می توانیم داشته باشیم.

خاموشی افزود: در استان گلستان این تجربه را داریم؛ در حال توسعه دام سبک هستیم. در بحث دریا می خواهیم سطح اشتغال در دریا را افزایش دهیم. با افزایش تولید اشتغال خرد ایجاد می شود، فروش زیاد و میادین فعال می شود و زنجیره ۵ هزار تن تولید، دو هزار نفر را مشغول می کند.

وی گفت: به زودی در بوشهر به ۵ هزار تن تولید می‌رسیم. آبزی پروری باید بر روی رژیم غذایی مردم تاثیر بگذارد. با قیمت‌های رقابتی این اتفاق محقق می‌شود.

نماینده ولی فقیه در سازمان اوقاف و امور خیریه بیان کرد: باید تبلیغ و توجیه پزشکی وجود داشته باشد. ما باید ۲۰ درصد بازار را هدف گذاری کنیم. کشور آفریقا برای انعقاد تفاهم نامه در حوزه پرورش ماهی در قفس بسیار استقبال کردند. صادرات با روش علمی، صحیح و درست کار کردن محقق می شود. اگر به چند صد هزار تن تولید برسیم صادرات شکل می گیرد.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه افزود: صنایع باید ارزآوری داشته باشند، جایگزین کردن کالای داخلی در ارزبری مهم است. کاری که با مشارکت اوقاف و جهاد دانشگاهی در شرکت سینافناوران ماندگار شکل گرفت که دام ممتاز تولید شد. در این زمینه نیز با آفریقا تفاهم نامه منعقد شده که ارزآوری خواهد داشت. ما وظیفه داریم در کل زمین‌ها و رقبات‌ به بهره‌وری بالا فکر کنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نمایشگاه دستاورد‌های سازمان اوقاف بستری برای ارائه عملکرد واقفین
  • صدور اسناد تک برگی برای همه موقوفات تا پایان سال جاری
  • سرمایه وقف به سمت رفع نیاز مردم در حرکت است
  • حرکت سازمان اوقاف در مسیر مولدسازی و بهبود اقتصاد کشور با حمایت از شرکت‌های دانش بنیان + فیلم
  • نقشِ پُررنگ سازمان اوقاف در توجه به دانش‌بنیان‌ها
  • سرمایه‌های وقف باید علمی اداره شود
  • افتتاح نمایشگاه وقف
  • افزایش بهره وری موقوفات در دستور کار سازمان اوقاف قرار دارد/ از دانشمندان ایرانی حمایت می‌کنیم
  • اداره سرمایه انباشته وقف باید علمی باشد/ تحقق شعار سال در حوزه کشت و صنعت
  • تاکنون از ۳۹ شرکت دانش بنیان حمایت کرده ایم