Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایرنا، یوکیا آمانو در گزارشی که به نشست روز چهارشنبه شورای امنیت سازمان ملل متحد برای بررسی اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ ارائه شد، با اشاره به سوابق برجام و گزارش های پیشین، آورده است: در هشتم ماه می، ایران بیانیه ای صادر کرد که در آن آمده است بر اساس حق مندرج در پارگراف ۲۶ و ۳۶ برجام، شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران دستور داد تا بخشی از محدودیت های برجام را متوقف کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: ایران ساخت راکتور تحقیقاتی آب سنگین اراک (آی آر ۴۰) را که بر اساس طراحی بومی است، دنبال نکرده است. ایران اورانیوم طبیعی، میله های سوخت یا مجتمع های سوخت به ویژه آنهایی که برای پشتیبانی از راکتور آی آر ۴۰ طراحی شد را تولید یا آزمایش نکرده است.

مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی با بیان اینکه همه اورانیوم طبیعی و مجتمع های سوخت موجود، در انبارهای تحت نظارت مستمر آژانس بین المللی انرژی اتمی باقی مانده است، ادامه داد: ایران به ارائه اطلاعات به آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره موجودی آب سنگین در ایران و محصول آب سنگین در کارخانه تولید آب سنگین ادامه داده است و به آژانس بین المللی انرژی اتمی اجازه داد تا بر میزان موجودی آب سنگین و مقدار آب سنگین تولید شده در راکتور اراک نظارت کند.

آمانو اضافه کرد: در ۲۶ ماه می، آژانس بین المللی انرژی اتمی تایید کرد که به دنبال قطع تولید آب سنگین در فاصله ۱۵ آوریل تا ۲۲ ماه می ۲۰۱۹، عملیات این کارخانه از سر گرفته شد و موجودی آب سنگین ایران ۱۲۵.۲ تن در طول دوره این گزارش بود. از این رو، ایران بیش از ۱۳۰ تن آب سنگین نداشت.

وی اظهار کرد: ایران درباره پردازش مجدد در راکتور تحقیقاتی تهران (TRR) و تاسیسات تولید رادیوایزوتوپ مولیبدن، ید و زونون (MIX) یا هر گونه امکانات دیگری که به آژانس اعلام کرده، فعالیتی نداشته است.

مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی خاطرنشان کرد: ایران مطابق برجام در کارخانه غنی سازی نطنز بیش از پنج هزار و ۶۰ سانتریفیوژ آی آر -۱ در ۳۰ آبشار ندارد و تعداد ۵۲ سانتریفیوژ آی آر -۱ هم در انبار نگهداری می شوند تا در صورت خرابی سانتریفیوژها، جایگزین شوند.

آمانو افزود: ایران به غنی سازی یو اف۶ در کارخانه غنی سازی نطنز ادامه داده اما اورانیوم را بیش از ۳.۶ درصد غنی سازی نکرده است. در کارخانه غنی سازی فردو، بیش از یکهزار و ۴۴ سانتریفیوژ آی آر -۱ باقی نمانده است. در ۲۹ می ۲۰۱۹، آژانس تایید کرد که یک هزار و ۲۰ سانتریفیوژ آی آر -۱ در ۶ آبشار نصب شده اند.

وی تصریح کرد: در طول دوره این گزارش، ایران هیچ گونه غنی سازی اورانیوم یا فعالیت تحقیق و توسعه مربوطه نداشته است و هیچ گونه مواد اتمی در این کارخانه وجود ندارد.

مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی با تاکید بر بازرسی ها و نظارت های مستمر بر سایت های هسته ای و فعالیت های مرتبط، تاکید کرد: آژانس به صورت منظم و همچنین در هر زمانی که درخواست شده، به تاسیسات نطنز و فردو، شامل کارخانه غنی سازی و کارخانه آزمایشی غنی سازی، دسترسی داشته است.

آمانو برخلاف آمریکایی ها نشان داد که جمهوری اسلامی ایران همکاری خوبی با آژانس داشته است و گفت: ایران به درخواست آژانس بین المللی انرژی اتمی، برای بازرسان، ویزای بلند مدت صادر کرده است تا فضای کار مناسب برای آژانس تسهیل شود.

وی افزود: ایران به صورت موقت، اجرای پروتکل الحاقی را ادامه می دهد. همکاری های موقتی و پیشگیرانه ایران در زمینه ارائه دسترسی های مربوط به این پروتکل، اجرای آن را بهبود می بخشد و اعتماد را افزایش می دهد.

مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی با بیان اینکه "آژانس به بازرسی عدم انحراف مواد هسته ای در تاسیسات هسته ای و اماکن وابسته آن در خارج از این تاسیسات، تحت توافق پادمان ادامه می دهد"، اظهار کرد: از روز اجرای این توافق تا کنون، آژانس بین المللی انرژی اتمی بر اجرای تعهدات ایران تحت برجام، بازرسی و نظارت داشته است.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: شورای امنیت سازمان ملل ایران شورای عالی امنیت ملی اسلامی ایران اورانیوم انرژی آژانس بین المللی انرژی آژانس بین المللی انرژی اتمی جمهوری اسلامی ایران یوکیا آمانو برجام فعالیت هسته ای شورای امنیت سازمان ملل متحد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۰۳۵۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فروش خودروهای الکتریکی و هیبریدی در ۲۰۲۴ رکورد خواهد زد

آژانس بین‌المللی انرژی از پیش‌بینی افزایش ۲۰ درصدی فروش خودروهای الکتریکی و هیبریدی در سال جاری نسبت به سال ۲۰۲۳ با فروش ۱۷ میلیون دستگاه خودرو خبر داد.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، بر اساس پیش‌بینی‌های آژانس بین‌المللی انرژی (IEA)، فروش خودروهای هیبریدی الکتریکی و پلاگین به‌رغم کاهش رشد در بعضی بازارها، به رکورد جهانی جدیدی در سال ۲۰۲۴ رسیده است. پیش‌بینی می‌شود امسال ۱۷ میلیون وسیله‌نقلیه الکتریکی باتری‌دار و خودروهای برقی هیبریدی پلاگین به فروش برسد که در مقایسه با سال ۲۰۲۳ بیش از ۲۰ درصد رشد را نشان می‌دهد.

آژانس بین‌المللی انرژی همچنین اعلام کرد که با کاهش هزینه‌ها، قیمت اکثر خودروهای الکتریکی تا سال ۲۰۳۰ برابر با خودروی بنزینی خواهد بود. تسلا نیز در تلاش برای حفظ سهم خود در بازار و در بحبوحه رقابت شدید رقبای چینی مانند BYD، قیمت‌ها را کاهش داد. این مدل نزدیک‌ترین رقیب تسلا به‌عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده خودروهای الکتریکی باتری‌دار در جهان به‌شمار می‌رود.

رشد فروش خودروهای الکتریکی در بازار جهانی

در این شرایط خودروسازان از کند شدن رشد تقاضا برای خودروهای برقی شکایت دارند که آن‌ها را مجبور به ارائه تخفیف برای رقابت می‌کند، با این حال آژانس بین‌المللی انرژی اعلام کرد که هرچند قیمت‌های پایین می‌تواند به خودروسازان آسیب برساند، بدون‌شک روند گذار را تسریع خواهد کرد. در حال حاضر فروش در بعضی کشورها بیشتر است، اما حرکت روشنی برای این گذار وجود دارد و انقلاب جهانی خودروهای برقی در حال آماده شدن برای مرحله جدیدی از رشد است.

موج سرمایه‌گذاری در تولید باتری نیز نشان می‌دهد که زنجیره تأمین خودروهای برقی در حال پیشرفت است تا برنامه‌های بلندپروازانه خودروسازان برای توسعه را برآورده کند. در نتیجه انتظار می‌رود سهم خودروهای الکتریکی در جاده‌ها به سرعت به افزایش خود ادامه دهد.

آژانس بین‌المللی انرژی همچنین اعلام کرد در سه ماهه اول سال ۲۰۲۴ فروش خودروهای هیبریدی الکتریکی و پلاگین (ترکیب موتورهای بنزینی و باتری) بیشتر از کل سال ۲۰۲۰ بوده است. این خودروها هنوز هم هنگام استفاده مقادیر زیادی کربن‌دی‌اکسید منتشر می‌کنند، با این حال در صورت استفاده صحیح گامی ضروری برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای هستند تا زمانی که زیرساخت‌های شارژ عمومی بهبود پیدا کنند.

پذیرش خودروهای الکتریکی در جهان

بعضی از کشورهای جهان بر تشویق استفاده از خودروهای الکتریکی تمرکز کرده‌اند، اما سیاست‌های مناطق مختلف جهان بسیار متفاوت است که این امر چین و کشورهای ثروتمند اروپایی را به‌طور کلی از سایر نقاط جهان از جمله ایالات متحده جلوتر قرار می‌دهد.

زمان پذیرفتن خودروهای برقی در اروپا به شدت تحت تأثیر مقررات قرار دارد، زیرا خودروسازان سعی می‌کنند از مدل‌های بنزینی و دیزلی خود سود ببرند و در عین حال از جریمه برای نداشتن فروش کافی خودروهای برقی اجتناب کنند.

با این وجود انتظار می‌رود فروش خودروهای برقی بریتانیا در سال ۲۰۲۴ برابر یا کمی بیشتر از آلمان باشد که جمعیت بیشتری دارد. بریتانیا در سه ماه اول سال ۲۰۲۳ برای اولین بار بزرگ‌ترین بازار خودروهای الکتریکی اروپا بود، چراکه فروش آلمان به دلیل کاهش یارانه‌ها و توقف عمدی فروش توسط تولیدکنندگان تا سال ۲۰۲۵ و به‌دنبال وضع قوانین سخت‌گیرانه‌تر در مورد میانگین انتشار دی‌اکسید کربن دچار مشکل شد. با این وجود تأخیر در تولید آلمان برای تولیدکنندگان چینی فرصت چشمگیری به‌شمار می‌رود، زیرا از سال ۲۰۲۵ تولیدکنندگان سنتی به‌طور جدی فعالیت خودروهای الکتریکی خود را آغاز خواهند کرد و عرصه رقابت تنگ‌تر خواهد شد.

کد خبر 747533

دیگر خبرها

  • واکنش آمریکا به گزارش اخیر گروسی درباره ایران
  • دست یاری صنعت هسته‌ای به صنعت نفت
  • تلاش آمریکا برای عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای
  • آمریکا: با آژانس اتمی برای شفافیت بیشتر فعالیت‌های هسته‌ای ایران همکاری داریم
  • فروش خودروهای الکتریکی و هیبریدی در ۲۰۲۴ رکورد خواهد زد
  • رمزگشایی از سیگنال‌های برجامی آمریکایی‌ها پس از عملیات وعده صادق/ آیا ایران به دنبال تغییر در دکترین ساختن بمب اتمی است؟
  • اولیانوف: سفر گروسی به روسیه در حال برنامه ریزی است 
  • ادعای بی‌اساس گروسی درباره برنامه هسته‌ای ایران تکرار شد
  • ادعای گروسی درباره فاصله ایران تا دستیابی به یک بمب اتمی | حمله به تاسیسات هسته‌ای امری، مطلقا، ممنوع است
  • گروسی به تهران سفر می‌کند