Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@21:10:46 GMT

اتحادیه اروپا: جایگزینی برای برجام وجود ندارد

تاریخ انتشار: ۵ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۲۰۴۲۹۴

اتحادیه اروپا: جایگزینی برای برجام وجود ندارد

«والی دی المیدا» روز چهارشنبه در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد که با موضوع بررسی چگونگی اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ برگزار شد، به نیابت از «فدریکا موگرینی» هماهنگ کننده سیاست خارجی اتحادیه اروپا، افزود: برجام یک عنصر کلیدی در معماری منع گسترش سلاح های اتمی در جهان است که به طور اجماع مورد تایید قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت هم قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: این تنها ابزار موجود برای تأمین امنیت بین المللی برای اطمینان از برنامه هسته ای ایران است. اتحادیه اروپا در تعهد خود به پیگیری کامل و موثر توافقنامه تا زمانی که ایران بر اساس تعهدات خود عمل می کند، ثابت قدم است.

نماینده اتحادیه اروپا در سازمان ملل متحد اضافه کرد: همانطور که در ۱۵ گزارش متوالی آژانس بین المللی انرژی اتمی تایید شده است، ایران به تعهدات خود تحت برجام پایبند بود و باید این کار را ادامه دهد.

دی المیدا با بیان اینکه «اتحادیه اروپا و تمام ۲۸ کشور عضو، عمیقاً از خروج ایالات متحده از توافق متاسف هستند»، اظهار داشت: اعمال مجدد تحریم های یکجانبه آمریکا، تصمیم بر عدم تمدید معافیت تجارت نفت و عدم تمدید کامل معافیت طرح های هسته ای غیر تسلیحاتی، تأثیر قابل توجهی بر اقتصاد ایران داشته است.

وی تصریح کرد: همانطور که در بیانیه موگرینی درتاریخ ۴ می ۲۰۱۹ همراه با وزرای خارجه فرانسه، آلمان و انگلیس آمد، نماینده عالی اتحادیه اروپا همچنان در فراهم کردن نتایج ملموس اقتصادی و منافع آن برای مردم ایران متعهد است.

نماینده اتحادیه اروپا در سازمان ملل متحد با اشاره به سازوکار مالی اینستکس گفت: این ابزاری برای کمک موثر به کانال های مالی است که در حال پیشرفت است و تجارت مشروع با ایران را با قوانین و مقررات بین المللی و اروپایی امکان پذیر می سازد.

دی المیدا افزود: در عین حال، اتحادیه اروپا در خصوص اعلامیه ای که ایران در ۸ ماه می در مورد تعهدات خود تحت برجام اعلام کرده است، نگرانی های زیادی دارد.

وی با یادآوری دوباره بیانیه موگرینی و وزیران سه کشور اروپایی، اظهار داشت: این اتحادیه هیچ گونه اولتیماتومی را قبول نمی کند و بر اساس عملکرد ایران در مورد تعهدات مربوط به هسته ای خود تحت برجام و ان پی تی (معاهده عدم گسترش سلاح های هسته ای) عملکرد ایران را ارزیابی خواهد کرد.

نماینده اتحادیه اروپا در سازمان ملل متحد با اشاره به «چالش های ناشی از خروج آمریکا از برجام و تجدید تحریم ها» تصریح کرد: با این وجود، کانال مالی فرایند شورای امنیت سازمان ملل متحد است و تصمیم گیری در مورد پیشنهاد نقل و انتقالات مالی به عهده ۱۵ عضو آن است.

دی المیدا با اشاره به تنش های اخیر منطقه ای، اظهار داشت: اتحادیه اروپا همواره خواستار کاهش تنش و نظامی گری تمام بازیگران است. اتحادیه اروپا بارها و بارها از ایران خواسته از فعالیت هایی که می تواند باعث بی اعتمادی عمیق شود، همچون آزمایش های موشک های بالستیک که با قطعنامه ۲۲۲۶ شورای امنیت سازمان ملل متحد ناسازگار است، خودداری کند.

وی خاطرنشان کرد: اتحادیه اروپا یک مدافع قوی از دیپلماسی چند جانبه است و همچنان به حمایت از گفت وگو و مشارکت سازنده ادامه می دهد. در سایه برجام، اتحادیه اروپا توانسته است در مورد مسائل منطقه ای با ایران بحث و گفت وگو کند.

نماینده اتحادیه اروپا یادآور شد: گفت وگوهای اتحادیه اروپا با فرانسه، آلمان، ایتالیا و انگلیس پنج بار با تمرکز بر تبادل نظر با ایران در مورد ثبات منطقه انجام شده است. به لطف برجام، این گفت وگو و همچنین کانال های دیگر ارتباطی بین اتحادیه اروپا و ایران راه اندازی شده که زمینه های مفیدی برای بحث ها فراهم می کند.

دی المیدا تصریح کرد: امروز ممکن است در رابطه با آینده برجام در یک زمان بحرانی باشیم. با این حال، باید یادآوری شود که برجام یک توافق هسته ای است که کار می کند. همچنین جایگزین قابل اعتماد و صلح آمیز دیگری برای آن وجود ندارد.

وی خاطرنشان کرد: اتحادیه اروپا با همکاری سایر شرکای جامعه بین الملل مادامی که ایران به تعهدات خود پایبند باشد برای حفظ برجام تلاش می کند.

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۰۴۲۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گنجاندن نام سپاه در فهرست سازمان‌های تروریستی ممکن نیست

سخنگوی ارشد کمیسیون اروپا با اشاره به رویه‌های سیاسی برای شناسایی سازمان‌های تروریستی تصریح کرد که افزودن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران به فهرست سازمان‌های به اصطلاح تروریستی ممکن نیست.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، پیتر استانو روز جمعه در نشست با خبرنگاران در بروکسل اظهار کرد: من فقط می‌توانم آنچه را که بارها اعلام کرده‌ایم تکرار کنم. سپاه پاسداران و اعضای آن تمام توسط اتحادیه اروپا تحریم شده و نماینده عالی (مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا) نیز درباره (موانع) شناسایی این سازمان به‌عنوان نهاد تروریستی توضیح داده است.

وی عنوان کرد که نام سپاه پاسداران زمانی ممکن است در فهرست سازمان‌های به اصطلاح تروریستی اضافه شود که یک دادگاه اروپایی تصمیم مرتبطی را در این زمینه اتخاذ کند. اتفاقی که به گفته این مقام اروپایی تاکنون رخ نداده است.

بحث افزودن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان نهاد رسمی نظامی ایران، به فهرست سازمان‌های تروریستی، در مقطعی از ناآرامی‌های آذر ۱۴۰۱، به سوژه رسانه‌های غربی تبدیل شد. این طرح غیرقانونی به‌واسطه تحرکات گروه‌های ضد انقلاب و حمایت لابی رژیم صهیونیستی به محافل سیاسی هم راه‌پیدا کرد اما با شکست مواجه شد.

در انگلیس مقام‌های این کشور اعلام کردند که چنین اقدامی به مصلحت روابط دیپلماتیک دو کشور نیست و تمایلی به تشدید روابط با ایران ندارند. بر اساس گزارش‌ها دیوید کامرون وزیر امور خارجه انگلیس هم به تازگی در سفر به سرزمین‌های اشغالی آب پاکی را روی دوست بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی ریخت و اعلام کرد که دولت لندن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران را به‌عنوان سازمان به اصطلاح تروریستی شناسایی نخواهد کرد.

در اروپا هم مسئول سیاست خارجی اتحادیه اعلام کرده است که چنین اقدامی بدون حکم دادگاه امکان پذیر نیست. جوسپ بورل هفته پیش در نشست با خبرنگاران گفت: ما به حکمی نیاز داریم که نشان دهد سپاه ایران در یک پرونده تروریستی دخیل بوده است. در شرایط کنونی چنین پرونده‌ای موجود نیست و من به همکارانم گفتم که پاسخ همانی که است چند ماه پیش اعلام شد.

حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان پیشتر در گفت‌وگو با مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تصریح کرد: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یک نهاد رسمی و حاکمیتی است که نقش مهم و حیاتی در تامین امنیت ملی ایران و منطقه، به خصوص در مبارزه با تروریسم داشته و دارد.

وی به آن دسته از مقام‌های اروپایی که خواستار شناسایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به‌عنوان سازمان به اصطلاح تروریستی هستند گفت: آنها باید به تبعات منفی این رفتار احساسی خود بر اروپا بیندیشند و بر مسیر دیپلماسی، تعامل سازنده و عقلانیت تمرکز کنند.

رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان خاطر نشان کرد: ضرورت دارد در دنیای دیپلماسی به امنیت متقابل احترام گذاشته شود و به جای پیروی از زبان تهدید و اقدامات غیردوستانه، افزایش اعتماد متقابل در دستور کار قرار گیرد.

کد خبر 748127

دیگر خبرها

  • گنجاندن نام سپاه در فهرست سازمان‌های تروریستی ممکن نیست
  • فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»
  • گفت و شنود/ به سه دلیل!
  • دست خالی غرب در برابر ایران | وقتی تیغ تحریم دیگر نمی‌بُرد!
  • ببینید | دفاع جانانه برخی از نمایندگان اتحادیه اروپا از ایران
  • دفاع برخی از نمایندگان اتحادیه اروپا از ایران
  • دفاع متفاوت برخی از نمایندگان اتحادیه اروپا از ایران | در حالی که کت و شلوار  پوشیده‌اید ...| ویدئو
  • دفاع جانانه برخی از نمایندگان اتحادیه اروپا از ایران | در حالی که کت و شلوار  پوشیده‌اید ...| ویدئو
  • بورل: درباره ایران باید جایی را برای دیپلماسی در نظر گرفت
  • بورل: تحریم‌ها ایران را نمی‌ترساند