Web Analytics Made Easy - Statcounter

سید محمدجواد موسوی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، با بیان اینکه ما کشوری هستیم که مصوباتی را که تا حدی کاهش مصرف در آنها دیده شده را ملغی کرده و مجددا به حالت قبل برمی‌گردیم، اظهار داشت: این موضوعات باعث شده همچنان به عنوان پرسوبسیدترین کشور دنیا در حوزه انرژی باقی بمانیم.

 وی گفت: ما در حال حاضر بالغ بر 700 مگاوات نیروگاه بادی و خورشیدی وصل به شبکه داریم و حرکت خوبی صورت گرفته اما برخی مسائل مثل تحریم و مراودات بانکی و مالی باعث می‌شود ریسک سرمایه گذاری در کشور بالا رفته و سرمایه گذاران خارجی تمایل زیادی به مشارکت با ما نداشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو هیات مدیره انجمن انرژی‌های تجدیدپذیر اتاق بازرگانی ایران ادامه داد: اگر شرایطی مهیا شود که بانک‌های داخلی تسهیلات بلندمدت در اختیار این بخش قرار دهند در توسعه آنها تاثیرگذار است ولی متاسفانه تاکنون مساعدتی صورت نگرفته است. امیدواریم با توجه به مسائل بین الملل و تحریم، حمایت داخلی را داشته باشیم تا این  صنعت را در چارچوب توسعه انرژی پاک و همچنین پایبندی به تعهدات بین المللی رونق دهیم.

وی خاطرنشان کرد: در کشور ما این اتفاق خوب افتاده که جزو کشورهای خوش تابش باشیم، دقیقا اوج پیک مصرف که نیروگاه‌های حرارتی با گرمای زیاد دچار فرسودگی شده و مشکلات خاص خود را دارند، نیروگاه‌های خورشیدی اوج تولید را دارند یعنی بهترین زمان برای تولید و بهره برداری از انرژی برق بدون تلفات است. در این زمان نیروگاه‌های سیکل ترکیبی و حرارتی در دوران پیک مصرف، دچار افت راندمان و تلفات بسیار هستند و این از امتیازات صنعت تجدیدپذیر است که می‌تواند جایگزین خوبی برای آنها باشد.

موسوی یادآور شد: علاوه بر مباحث مربوط به کاهش تلفات و جبران کاستی‌های نیروگاه‌های با سوخت فسیلی، بحث اشتغال، کارآفرینی و توسعه محور بودن این صنعت در قالب برنامه ششم توسعه دیده شده و در چارچوب سیاست‌های کنوانسیون پاریس هم هستند، در برنامه‌های اقتصاد مقاومتی و پدافند غیرعامل نیز می‌توانند فرصت‌های ارزشمندی به کشور ارائه دهند به شرطی که حمایت‌های لازم برای توانمند شدن آنها صورت گیرد.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: انرژی انرژی خورشیدی برق محیط زیست مشکلات منابع مالی مجلس نیروگاه تعرفه تجدیدپذیر اتاق بازرگانی ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۰۷۰۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«مکران» می‌تواند به هاب انرژی، حمل و نقل و گردشگری ایران تبدیل شود/ بی‌نیازی کشور از نفت با استفاده از ظرفیت منطقه

محمدرضا جوفار گفت: در منطقه مکران ظرفیت‌هایی از جمله گردشگری، ترانزیت و منابع طبیعی وجود دارد. استفاده از تمام این ظرفیت‌ها می‌تواند وابستگی به درآمدهای فروش نفت و گاز را از بین ببرد.

 

محمدرضا جوفار کارشناس جغرافیای سیاسی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو در رابطه با ظرفیت‌های مغفول مانده منطقه مکران، گفت: ظرفیت‌های منطقه مکران بسیار زیاد است که متاسفانه در چند دهه اخیر مغفول مانده است. مقام معظم رهبری بارها در سخنرانی و بیانات خود به توسعه دریامحور اشاره داشتند اما بنظر می‌رسد عزم جدی برای توسعه دریامحور در کشور وجود ندارد.

 

جوفار درباره ظرفیت‌های موجود در این منطقه اظهار کرد: منابع طبیعی از جمله نفت و گاز و موقعیت جغرافیایی، از مهم‌ترین ظرفیت‌های مکران به‌شمار می‌رود. این منطقه با دسترسی به کشورهایی مانند افغانستان، پاکستان و هند و همچنین با دسترسی به دریاهای آزاد موقعیت جغرافیایی خاص و می‌توان گفت بی‌نظیری دارد.

 

وی افزود: مهم‌ترین ظرفیتی که مقداری روی آن تمرکز شده اما هنوز ضعف دارد، بحث گردشگری است. صرفا بحث گردشگری تجاری یا خرید نیست؛ گردشگری‌های متفاوتی از جمله گردشگری انرژی، ورزشی، طبیعی و فرهنگی که به جفرافیای سیاسی ربط دارد می‌تواند صورت بگیرد.

 

این کارشناس جغرافیای سیاسی در رابطه با اینکه چه مسیرهایی برای توسعه این منطقه وجود دارد گفت: زیرساخت‌هایی از جمله حمل‌ونقل ریلی، جاده‌ای و هوایی می‌تواند ایجاد شود. این ظرفیت‌ها می‌تواند مکران را به یک هاب بزرگ و چند منظوره تبدیل کند. همچنین می‌تواند آسیای مرکزی را به دریای آزاد متصل کند و برای ما ارزآوری و رونق را به دنبال داشته باشد.

 

جوفار با اشاره به اینکه این منطقه می‌تواند اثرات ملی و بین‌المللی از جمله ارزآوری داشته باشد و با برقراری ارتباط بین قومیت‌های مختلف باعث ایجاد اتحاد می‌شود، گفت: بهره‌وری از منابع طبیعی، یکی از فرصت‌هایی است که به آن توجه نشده است. توسعه صنایع فرآوری، ارتقای کیفیت زندگی مردم این منطقه و توجه به صنعت گردشگری از جمله اقداماتی است که می‌تواند در این منطقه صورت بگیرد.

 

این کارشناس در پایان درباره ارزآوری این منطقه اظهار کرد: ارزآوری این منطقه به چند مولفه بستگی دارد. بهره‌وری اصلی می‌تواند از صنایع و برداشت از معادن صورت بگیرد. همچنین مبحث گردشگری و ترانزیت، از ظرفیت‌های دیگر این منطقه محسوب می‌شود.  با اطمینان می‌گویم که اگر از ظرفیت‌های این منطقه به صورت کامل استفاده شود، وابستگی کشور به نفت و گاز از بین می‌رود.

دیگر خبرها

  • تابستان منهای خاموشی
  • اسلامی: به دنبال خلق فناوری در حوزه انرژی اتمی هستیم
  • میزان تولید برق نیروگاه بیستون از مرز ۲۱۴ میلیون کیلو وات ساعت گذشت
  • تولید برق نیروگاه بیستون از مرز ۲۱۴ میلیون کیلووات ساعت گذشت  
  • وعده اتمام خاموشی‌ها در تابستان جاری/ کاهش مصرف خانگی دیگر استان‌ها، راه‌حل توسعه برق در استان‌های دیگر است؟
  • بازخوانی پرونده توسعه برق هسته‌ای در ایران؛ از برجام تا مشارکت مردم
  • متقاضیان نهضت ملی مسکن همچنان پشت در بسته بانک‌ها
  • سخنگوی شورای نگهبان: لایحه حجاب هنوز کار دارد؛ ایرادات همچنان باقی است /کنایه به روحانی: وقتی تایید می شوید، سطح درک شورا بالاست؟ /تایید تشکیل سازمان «سپند»
  • «مکران» می‌تواند به هاب انرژی، حمل و نقل و گردشگری ایران تبدیل شود/ بی‌نیازی کشور از نفت با استفاده از ظرفیت منطقه
  • انتقال تلفات نظامیان اسرائیلی در غزه به بیمارستان با ۵ بالگرد