Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا از خراسان رضوی، علی رسولیان، معاون امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی شامگاه گذشته پنجم تیرماه در همایش بزرگداشت روز اصناف با نگاه ویژه به تببین نقش اصناف در اقتصاد بلند مدت و پایدار کشور در هتل ثامن اظهار کرد: اصناف قبل از انقلاب و در زمان جنگ و در شرایط کنونی که یک جنگ اقتصادی جدی است، نقش خود را ایفا کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: امروز تامین نیاز، رفاه جامعه و اقتصاد حرف اول کشور است و مقام معظم رهبری نیز در مراسمات و سخنرانی‌های زیادی و در ملاقات با رئیس قوه قضاییه، به قضات نیز اعلام کردند در گام دوم انقلاب اقتصاد، یک نکته کلیدی و تعیین کننده، نام‌گذاری شده است.
معاون امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی بیان کرد: مقام معظم رهبری بر عیوب حوزه مدیریتی در حوزه اقتصاد تاکید دارند و این وظیفه ما مسئولین اقتصادی در استان و کشور است که بر این عیوب فائق آمده و در گام دوم انقلاب، بتوانیم اقتصادی پویا و مقاوم‌تر را تجربه کنیم.
رسولیان خاطرنشان کرد: همه ما از بروکراسی، محدودیت در عمل، عدم انسجام و قوانین مخل آگاهی داریم و برای حل آن به عزمی جدی نیازمندیم. در اقتصاد مقاومتی به چند نکته توجه ویژه شده است. یکی از این موارد مردمی کردن اقتصاد است، نکته دیگر توزیع صحیح کالا، تولید ثروت و حمایت از تولید است. اصناف در هر یک از موارد فوق می‌توانند نقشی اساسی را ایفا کنند.
وی اضافه کرد: ما در خراسان وظیفه داریم که اقتصاد را مردمی کنیم. ما براساس الگو مثلث اقتصادی، با هدف واگذاری امور به شرکت‌ها، استان را به ۱۲ منطقه واگذار کرده‌ایم و ۷۵ شرکت مسئولیت این بخش‌ها را بر عهده دارند.
معاون امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی اضافه کرد: موضوع دیگر تولید است. بخش عمده اشتغال خراسان رضوی بر عهده اصناف است و تصور می‌کنم ۵۰۰ هزار نفر در حوزه اصناف فعالیت می‌کنند. اصناف در تولید مستقیم و ایجاد حلقه مطمئن تولید و مصرف می‌توانند نقش داشته باشند.

عدم رساندن کالاها به دست مصرف‌کننده واقعی
وی ادادمه داد: امروز اصناف در حوزه توزیع و کالاهای اساسی نقش مهمی را خصوصا در خراسان رضوی ایفا کرده‌اند، اما واقعیت امر این است که کانال‌های توزیع، موفق عمل نمی‌کنند، در زمینه کالاهای اساسی علی‌رغم اینکه کالاهای بسیاری را با قیمت پایین در بازار عرضه کردیم، اما در قیمت‌گذاری موفق نبودیم و نتوانستیم کالاها را به دست مصرف‌کننده واقعی برسانیم و این بخش نیازمند اصلاح است.
معاون امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی گفت: اصناف از دو بخش مهم تشکیل شده است و علاوه بر افراد جوان، افراد با تجربه نیز در آن حضور دارند و فرصت مغتنمی است تا با کمک اصناف و هیات رئیسه در خراسان در زمینه تولید و توزیع نقش موثری داشته باشیم. امیدوارم با امضا تفاهم‌نامه ایجاد شهرک اصناف که هدف ما از آن ایجاد شهرک‌های تخصصی است، نقش موثری در توسعه اقتصادی ایفا کنیم.

خدمات به میزان انصاف افراد بستگی دارد
در ادامه رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی طی سخنانی گفت: بحث دیگر در زمینه خدمات است، کالاها را می‌توان با یکدیگر مقایسه کرد اما خدمات به میزان انصاف افراد بستگی دارد و نمی‌توان آن را اندازه‌گیری کرد.
راضیه علیرضایی اظهار کرد: اصناف اقشار فراگیری هستند و در تصمیم‌گیری و رویه بخش اقتصادی تاثیرگذار هستند. در یک سال اخیر تغییراتی در بخش اقتصادی کشور ایجاد شده است که براساس آن موضوعات بازار مسائل جدی تلقی شوند.
وی افزود: روسای اتحادیه‌ها به عنوان افراد مورد اعتماد صنف خود در یک سال گذشته از مسایل مختلفی رنج بردند و همکاری کردند. ما امروزه با چند مساله خاص در حوزه اصناف مواجه هستیم و این جلسه را غنیمت شمرده و تقاضای همکاری دارم.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی بیان کرد: ما باید بر موضوع شبکه توزیع مطمئن برای کارگاه‌های تولید خود در مجموعه، اصناف ایجاد کنیم، لذا قابل پذیرش نیست و توقع ما از رییس اتحادیه این است که در حوزه خود موضوع کمبود کالا را کاملا پوشش دهد.
وی اضافه کرد: انتظار ما از رییس اتحادیه این است که برای 6 ماه آینده سیر رسیدن کالا به دست مخاطب را برنامه‌ریزی کنند و هدف از فعالیت رئیس اتحادیه در این حوزه این است که یک مغز متفکر در یک حوزه تخصصی صنفی بنشیند و به فکر چگونگی توزیع در صنف خود باشد.
علیرضایی خاطرنشان کرد: موضوع دوم بازرسی حوزه بازار است. زمانی که جریان اصلی کالا دچار مشکل باشد با بازرسی نمی‌توان مشکل را حل کرد و با افزایش فشار، بازرسی کالا در بازار نایاب‌تر می‌شود. کارکرد بازرسی بعد از تامین کالا است، لذا همه موظف هستیم که بعد از تامین کالا و ایجاد فرآیند آرام و تزریق به بازار، باید بازرسی را انجام داد.
وی در خصوص وظیفه اصناف اضافه کرد: طبق قانون نظام صنفی موظف هستیم که در هر اتحادیه یک بازرس داشته باشیم و وظیفه ما رضایت مشتری و مردم است. از رئیس اتحادیه‌ها تشکر می‌کنم که اسامی و شماره تلفن‌های خود را در اختیار مردم قرار داده و با حوصله به شکایات مردم رسیدگی می‌کنند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی تصریح کرد: بحث دیگر در زمینه خدمات است، کالاها را می‌توان با دیگر کالاها مقایسه کرد، اما خدمات به میزان انصاف افراد بستگی دارد و نمی‌توان آن را اندازه‌گیری کرد. توافقی صورت گرفته است که براساس آن رئیس اتحادیه خدماتی را که قرار است ارائه دهند را مشخص کنند و لازم است که استاندار آن اینگونه مشخص شود.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا خراسان رضوی سیاست و اقتصاد روز ملی اصناف تولید مصرف استانداری خراسان رضوی کالا قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۰۹۵۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سوق دادن سرمایه‌ها به بخش تولید با اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم/ فشار را از دوش تولید کنندگان بر داریم

به گزارش تابناک اقتصادی؛ تولید جزو ارکان اصلی هر اقتصادی محسوب می‌شود. وقتی حال این بخش خوب است، اقتصاد حال و هوای پرتحرکی دارد و وقتی اوضاع تولید خوب نیست، از شادابی در اقتصاد نیز خبری نیست. البته این وضعیت به نفع سودجویان است که به دنبال بهره بردن از بازار‌های مخرب و واسطه گری هستند.

دولت با هدف کاهش جذابیت سوداگری در کشور و افزایش سودآوری بخش تولید به ارائه لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم به مجلس اقدام کرده است. در این لایحه پیشنهادات اساسی در راستای افزایش مالیات بر دارایی و سرمایه و بخش‌های غیرمولد اقتصاد و کاهش فشار مالیاتی بر بخش‌های تولیدی کشور مطرح شده است. همچنین حمایت از صادرات و شرکت‌های صادرات محور نیز در دستور کار قرار گرفته است.

بسیاری از کارشناسان اعتقاد دارند که تصویب این لایحه در مجلس و اجرای آن توسط دولت می‌تواند بستری برای تحقق شعار سال مبنی بر جهش تولید با مشارکت مردم باشد.

از شواهد این طور بر می‌آید که در حال حاضر سرمایه‌های راکد سودآوری بیشتری برای صاحبان شان دارند. در حالی که تولید با مشکلات عدیده‌ای روبروست و حاشیه سود بالایی ندارد. نظرات جمشید عدالتیان، کارشناسان اقتصادی را در خصوص بند‌های پیشنهاد شده در لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم جویا شدیم که در ادامه می‌خوانید.

عدالتیان در گفتگو با تابناک اقتصادی در خصوص پیشنهاد دولت در لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم مبنی بر کاهش مالیات عملکرد تولید از ۲۵ به ۱۵ درصد و افزایش مالیات سرمایه و دارایی در کشور تصریح کرد: این اقدام باعث می‌شود که سرمایه‌ها به بخش تولید سوق داده شوند. پیشنهاد کاهش مالیات عملکرد تولید به این بخش کمک می‌کند که از شرایط فعلی رها شود و رونق بگیرد.

وی ادامه داد: واقعیت این است که در شرایط تحریمی بخش تولید وضعیت خوبی ندارد و تحت فشار‌های گوناگون قرار دارد. پیشنهاد دولت در لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم در زمینه کاهش مالیات عملکرد تولید می‌تواند کمک کننده باشد.

این کارشناس اقتصادی توضیح داد: هزینه‌های بالای تولید باعث می‌شود که تولیدکنندگان نتوانند ماشین آلات خود را به روز کنند و سرمایه گذاری‌های جدید داشته باشند. به منظور بهبود وضعیت تولید در کشور این گونه حمایت‌ها ضروری هستند.

عدالتیان گفت: باید دارایی‌های غیرمولد مالیات بیشتری پرداخت کنند و در شرایط که ریسک رکود سرمایه افزایش می‌یابد، احتمالاً صاحبان سرمایه به فکر می‌افتند که سرمایه‌های خود را به بخش‌های مولد اقتصاد سوق دهند تا مالیات کمتری بپردازند. با لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم با کاهش مالیات تولید و همچنین اخذ مالیات از فعالیت‌های غیر مولد بستری جهت سوق دادن سرمایه‌ها به بخش تولید ایجاد خواهد شد.

وی در خصوص پیشنهاد دولت در لایحه مورد بحث مبنی بر اعطای مشوق‌های مالیاتی به سرمایه‌های خرد مردمی خاطرنشان کرد: این راهکار نیز می‌تواند کمک کننده باشد و به جذب سرمایه‌ها کمک کند. به هر طریقی که بتوانیم از جذابیت بخش‌های غیرمولد مانند بازار‌های طلا، ارز، سکه و... بکاهیم و بر سوددهی بخش‌های مولد اقتصاد اضافه کنیم، به نفع کشور است.

این کارشناس اقتصادی توضیح داد: کاهش مالیات بخش تولید و افزایش مالیات بخش‌های غیر مولد در کنار در نظر گرفتن مشوق‌های مالیاتی برای سرمایه‌های خرد مردمی به جذب سرمایه‌های سرگردان به بخش‌های مولد اقتصاد منجر می‌شود که اتفاق مثبتی است.

عدالتیان گفت: در نظر گرفتن مشوق‌های بیشتر برای شرکت‌هایی که به توسعه زنجیره ارزش محصولات می‌پردازند و کالا‌های نهایی تولید می‌کنند، منطقی است. این طور مشوق‌ها انگیزه‌ای برای صنایع به وجود می‌آورد که به سمت تولید محصولات با ارزش افزوده بالاتر بروند. البته این موضوع باید برای صنایعی مدنظر قرار بگیرد که امکان تولید محصولات نهایی برایشان وجود دارد. برخی صنایع این موضوع برایشان مصداق پیدا نمی‌کند.

عدالتیان در پایان تأکید کرد: به طور کلی، پیشنهادات مطرح شده در لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم را مثبت ارزیابی می‌کنم. امیدواریم این لایحه با فوریت در مجلس مورد تصویب قرار بگیرد و از مزیت هایش بهره‌مند شویم.

 

دیگر خبرها

  • برخورد قاطع با کم فروشی نانوایان در مشهد
  • پتانسیل تحول حوزه صادرات خراسان رضوی با نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴
  • ایجاد بازارچه مرزی سرخس در انتظار منطقه آزادشدن
  • ظرفیت تحول حوزه صادرات خراسان رضوی با نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴
  • توجه به زیرساخت‌های حوزه امنیت غذایی یک ضرورت است
  • نهاد‌های اقتصادی نباید سرمایه گذار را دغدغه‌مند کنند
  • هزار و ۶۴۵ حلقه چاه آب مجاز صنایع در خراسان رضوی واجد شرایط هوشمندسازی هستند
  • ۱۹ هزار تن کالا از پاکستان به استان خراسان رضوی وارد شد
  • ۱۰۰ هزار تن کالا از خراسان رضوی به پاکستان صادر شد
  • سوق دادن سرمایه‌ها به بخش تولید با اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم/ فشار را از دوش تولید کنندگان بر داریم