Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-06@20:22:13 GMT

بهترین زمان استفاده از دارو‌های ضد تبخال

تاریخ انتشار: ۶ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۲۱۰۷۰۸

بهترین زمان استفاده از دارو‌های ضد تبخال

 ویروس هرپس سیمپلکسصادقی نیا متخصص پوست اظهار کرد: تبخال‌ها ضایعاتی دردناک هستند که توسط ویروسی به نام هرپس سیمپلکس ایجاد می‌شوند، هرپس یک ورژن عامل اصلی تبخال دهانی است و ممکن است ۲ ناحیه ژنیتال را هم درگیر کند.

وی گفت: تبخال ممکن است در هر جایی از بدن ظاهر شود؛ روی بینی، گونه، چانه، انگشت و غیره، اما بیشتر در اطراف لب دیده می‌شود، ویروس در زمان فعال بودن و ایجاد تبخال می‌تواند به افراد دیگر هم منتقل شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!




متخصص پوست بیان کرد: انتقال از طریق بزاق دهان، بوسیدن، استفاده از وسایل شخصی مانند حوله، ظروف غذاخوری از جمله لیوان، قاشق، چنگال، رژلب، بالم لب و مسواک بر تشکیل تبخال موثر خواهند بود.

صادقی نیا ادامه داد: ویروس هرپس ممکن است پس از ۲۰ روز تازه ظاهر شود، اما ۲ روز پیش از ایجاد تبخال، احساس خارش یا سوزش در فرد دیده خواهد شد.

متخصصص پوست افزود: ویروس پس از ورود به بدن در سلول‌های عصبی مخفی شده و در شرایطی خاص دوباره فعال خواهد شد؛ به همین دلیل ممکن است هیچ وقت به طور کامل از بدن شما حذف نشود.


وی درباره طول درمان تبخال گفت: زخم‌های ناشی از تبخالِ ایجاد شده به‌طورمعمول هفت تا ۱۰ روز باقی مانده و در برخی موارد ممکن است باز شده و ترشحاتی داشته باشند. به‌طورمعمول اولین باری که شما تبخال را تجربه می‌کنید ممکن است بدنتان ترشح آنتی‌بادی یا پادتن را شروع کند از این رو شاید دوباره تبخال را تجربه نکنید، اما به‌طورتقریبی ۴۰ درصد افراد دوباره تبخال را تجربه خواهند کرد.

صادقی نیا گفت: تبخال خطرناک نیست مگر این که به قسمت‌هایی حساس مانند چشم یا مغز گسترش پیدا کرده و یا در افرادی که به دلیل بیماری‌های متعدد مانند سرطان، شیمی درمانی، ایدز و یا مصرف دارو‌های خاص سیستم ایمنی آن‌ها ضعیف شده باشد، رخ دهد.


وی درباره درمان تبخال گفت: در حال حاضر درمان مادم العمر برای تبخال پیدا نشده است و متاسفانه واکسنی هم در این زمینه وجود ندارد، اما می‌توانیم از درمان‌های علامتی استفاده کنیم؛ به طور مثال استفاده از دارو‌های موضعی به‌طور معمول باعث تخفیف علائم خواهند شد.

متخصص پوست متذکر شد: بهترین زمان برای استفاده از دارو‌های ضد تبخال پیش از بیرون زدن آن است؛ مانند کرم آسیکلوویر یا والاسیکلوویر. دارو‌های خوراکی که فقط و فقط باید با در نظر گرفتن متخصص تجویز شوند مانند قرص آسیکلوویر به دلیل دوز، مصرف و میزان دارو برای افراد متفاوت است و باید پس از تجویز پزشک مربوطه استفاده شود.

منبع:سلامت نیوز

منبع: پارسینه

کلیدواژه: تبخال سیستم ایمنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۱۰۷۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیدن و بوییدن غذا ممکن است به راه جدیدی برای درمان دیابت تبدیل شود

آیا تا به حال به این فکر کرده‌اید که وقتی گرسنه هستید و غذا می‌بینید یا بوی غذا را حس می‌کنید چه اتفاقی در بدن شما می‌افتد؟ گروهی از محققان در موسسه تحقیقات متابولیسم ماکس پلانک متوجه شده‌اند که بدن ما در عرض چند دقیقه چگونه به این موضوع واکنش نشان می‌دهد. این یافته‌ها ممکن است راه را برای درمان دیابت نوع ۲ نیز هموار کند.

به گزارش ایسنا، هنگامی که حواس ما غذا را تشخیص می‌دهد، بدن ما با تولید بزاق و اسید گوارشی برای دریافت غذا آماده می‌شود. ما از مطالعات قبلی می‌دانستیم که کبد نیز جزو ارگان‌هایی است برای دریافت غذا آماده می‌شود.

سینیکا هنشکه(Sinika Henschke)، نویسنده اول این مطالعه، توضیح می‌دهد که اکنون ما نگاهی دقیق‌تر به میتوکندری‌های سلول‌های کبدی انداخته‌ایم، زیرا آنها اندامک‌های سلولی ضروری برای متابولیسم و تولید انرژی هستند و متوجه شدیم که این سازگاری با چه سرعتی شگفت‌آور انجام می‌شود.

به نقل از اس‌اف، محققان با آزمایش روی موش‌ها نشان دادند که تنها دیدن و بوییدن غذا برای تحریک پاسخ در کبد کافی است. به طور خاص، حس کردن غذا بر میتوکندری در سلول‌های کبد تأثیر می‌گذارد.

طی فرآیندی موسوم به فسفوریلاسیون یک گروه فسفات به پروتئین اضافه می‌شود که یک مکانیسم تنظیمی مهم در بدن است. این کار یک مسیر سیگنال‌دهی جدید را نشان می‌دهد که حساسیت به انسولین را در بدن تنظیم می‌کند.

تأثیر روی کبد توسط گروهی از سلول‌های عصبی به نام نورون‌های POMC انجام می‌شود که تنها با دیدن و بوی غذا در عرض چند ثانیه فعال می‌شوند. سپس به کبد سیگنال داده می‌شود تا برای ورود مواد مغذی به سمت خود آماده شود. تحقیقات این تیم همچنین نشان می‌دهد که فعال شدن نورون‌های POMC به تنهایی برای سازگاری میتوکندری، حتی بدون غذا کافی است.

مطالعه ما نشان می‌دهد که درک حسی غذا، فرآیندهای انطباقی در میتوکندری و حساسیت به انسولین چقدر با هم مرتبط هستند. ینس برونینگ(Jens Brüning)، رئیس این مطالعه و مدیر موسسه تحقیقات متابولیسم ماکس پلانک، می‌گوید: درک این مکانیسم‌ها نیز مهم است زیرا حساسیت به انسولین در دیابت نوع ۲ مختل می‌شود.

نظر یک متخصص تغذیه

جالب است که ببینیم این یافته‌ها چگونه به انسان‌ها تعمیم داده می‌شوند و تأثیراتی که می‌توانند بر درمان دیابت نوع ۲ داشته باشد چیست. ما به خوبی می‌دانیم که فرآیند هضم قبل از خوردن لقمه اول غذا شروع می‌شود.

وقتی به غذا نگاه می‌کنید یا بوی آن را حس می‌کنید، بدن شما شروع به آماده شدن می‌کند. در سطح فیزیکی، وقتی غذا را در تخیل خود می‌بینید، بو می‌کنید یا حتی می‌چشید، شروع به ترشح بزاق می‌کنید. این بسیار مهم است زیرا باعث می‌شود هر چیزی که در طول وعده غذایی اتفاق می‌افتد بسیار آسان‌تر شود.

مطالعات قبلی نشان داده است که کبد نیز خود را آماده می‌کند و اکنون ممکن است ببینیم که این مکانیسم می‌تواند به عنوان یک هدف پزشکی، مورد استفاده قرار گیرد.

این یافته‌ها در مجله Science منتشر شده است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • رفلاکس معده؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن
  • چه کسانی نباید آب زرشک بخورند؟
  • چه کسانی نباید آب زرشک بخورند؟ | آب زرشک را چه زمانی بخوریم بهتر است؟
  • دیدن و بوییدن غذا ممکن است به راه جدیدی برای درمان دیابت تبدیل شود
  • وظیفه قالیشویی چیست؟
  • (اینفوگرافیک) درمان عفونت سینوس بدون دارو
  • با این عرقیجات از شر سنگ کلیه در امان بمانید
  • غلبه بر عفونت سینوس بدون نیاز به دارو
  • بیماری ترانه علیدوستی چیست؟ / همه چیز درباره سندرم «درِس»
  • ورزش و کاهش وزن نخستین اقدام برای درمان کبد چرب