Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-29@04:14:47 GMT

چند توصیه غذایی به مبتلایان میگرن

تاریخ انتشار: ۶ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۲۱۳۸۸۴

چند توصیه غذایی به مبتلایان میگرن

متخصص مغز و اعصاب ضمن اشاره به انواع سردردها، بایدها و نبایدهای غذایی در مبتلایان به میگرن را نیز توضیح داد.

به گزارش مشرق، محمد شریعتی، با اشاره به اینکه درمان التهاب، درمان خیلی از بیماری‌های مغز و اعصاب در آینده خواهد بود، گفت: التهاب در اکثر بیماری‌های نورولوژی نقش مهمی را ایفا می‌کند، حتی این نقش کم کم در بیماری‌های مختلف هم که قبلاً در آن‌ها التهاب مطرح نبود، مطرح می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در انواع سردردها، سکته‌های مغزی و… التهاب سیستم عصبی مطرح است. در برخی بیماری‌ها همچون ام‌اس، التهاب سیستم عصبی از ابتدا جزئی از بیماری بوده است.

بیشتر بخوانید ارتباط میگرن با ۹ بیماری

شریعتی در مورد انواع سردرد گفت: سردرد یک بیماری خیلی شایع در جامعه است. میزان از کار افتادگی که به دلیل سردرد ایجاد می‌شود درصد بالایی از موارد را شامل می‌شود. سردرد طیف وسیعی دارد. در انجمن بین‌المللی سردرد دسته‌بندی انواع سردردها، لسیت بلندبالایی دارد.

شایع‌ترین سردردها، میگرنی و تنشی هستند

وی افزود: شایع‌ترین انواع سردرد، سردردهای میگرنی و تنشی هستند. میگرن سردردی است که غالباً زمینه ژنتیکی دارد، در خانم‌ها بیشتر دیده می‌شود و از نظر شدت، جزو سردردهای شدید محسوب می‌شود؛ یعنی فرد در روزی که حمله میگرن دارد، از کار خواهد افتاد.

بایدها و نبایدهای تغذیه‌ای در مبتلایان به میگرن

متخصص مغز و اعصاب مرکز مشاوره ژنتیک جهاد دانشگاهی مشهد با تاکید بر اینکه میگرن در حال حاضر درمان قطعی ندارد، گفت: با افزایش سن، فرکانس سردردها کم و حتی بدتر می‌شود. یکسری موارد نیز می‌تواند به کاهش و کنترل حملات میگرن کمک کند، اما قطع حملات اتفاق نخواهد افتاد. مهم‌ترین این موارد تغییر شیوه زندگی است. افرادی که میگرن دارند از مصرف یکسری مواد خوراکی پرهیز کنند؛ مثلاً نوشابه، ترکیبات کافئین‌دار، غذاهایی که نگهدارنده دارند همچون فست‌فودها، پنیرهای مانده و… که معمولاً عامل سردرد می‌شوند. برخی افراد هم خودشان به تجربه به دست خواهند آورد که پس از خوردن چه مواد غذایی سردرد می‌گیرند.

وی با بیان اینکه درمان میگرن دو قسمت دارد، خاطرنشان کرد: یکی از قسمت‌ها، درمان حمله و بخش دیگر، درمان پیشگیرانه است. در مورد حمله میگرن، درمان‌های مختلفی وجود دارد؛ یکی از آن‌ها استفاده از داروهایی است که فرد قبل از اینکه سردرد به بالاترین میزان برسد، این ترکیبات را مصرف کرده و جلو یک حمله را خواهد گرفت. اگر به این مورد جواب ندهد و شدت و مدت سردرد زیاد باشد، فرد باید به اورژانس مراجعه و در آنجا با درمان تزریقی، سردرد را کنترل کند.

شریعتی در مورد کنترل حملات میگرن نیز گفت: اگر تعداد حملات میگرنی تیپیک بیشتر از پنج بار در ماه باشد، فرد نیاز به درمان دارویی دارد. در این افراد معمولاً درمان با دارو و تغیر سبک زندگی جواب می‌دهد. اگر میگرن مقاوم به درمان باشد؛ یعنی فرد بیشتر از ۱۵ بار حمله تیپیک در ماه داشته باشد از روش‌هایی که در حال حاضر استفاده می‌شود، تزریق دارو است که در نقاط خاصی از سر تزریق شده و می‌تواند باعث خفیف شدن سردرد یا قطع آن شود.

وی در مورد علائم میگرن عنوان کرد: میگرن جزو سردرهای شدید است و فرد را قطعاً از کار می‌اندازد. سردرد میگرنی ممکن است یک طرفه، ضربان‌دار، همراه با تهوع و استفراغ باشند.

متخصص مغز و اعصاب مرکز مشاوره ژنتیک جهاد دانشگاهی مشهد با اشاره به اینکه سردردهای تنشی دومین سردردهای شایع هستند، بیان کرد: معمولاً این سردردها در زمینه اختلالات اعصاب و روان ممکن است پیش آید و فردی که اضطراب، افسردگی و… دارد، ممکن است دچار این سردردها شود.

شریعتی در مورد علائم سردردهای تنشی عنوان کرد: سردرد تنشی از نظر شدت به میزان شدت سردردهای میگرنی نیستند. معمولاً سردرد مزمن روزانه جزو این دسته است. سردرد تنشی فرد را از کار نمی‌اندازد و زمینه آن ممکن است مسائل اعصاب و روان، افسردگی، اضطراب و… باشد. این نوع سردرد از نظر ماهیت و علائم با میگرن فرق دارد. معمولاً ضربان‌دار نیست و گسترش آن در سر یک طرفه نیست. معمولاً با برطرف شدن عامل زمینه‌ای که باعث سردرد تنشی شده، سردرد بهتر خواهد شد.

متخصص مغز و اعصاب مرکز مشاوره ژنتیک جهاد دانشگاهی مشهد با بیان اینکه ام‌اس بیماری التهابی سیستم اعصاب مرکزی است و آسیب حرکتی و حسی و … دارد، خاطرنشان کرد: درمان ام‌اس سال‌هاست شناخته شده است. در این سیستم، سیستم ایمنی بدن به صورت نابجا و اشتباهی به خود بدن حمله می‌کند. هدف در درمان ام‌اس کاهش التهاب و مقداری تعدیل سیستم ایمنی است که این حمله را کم کند. این درمان از ابتدا با اینترفرون‌ها و کورتون شروع شده و روز به روز درحال پیشرفت است. طیف درمان ام‌اس طی ۲۰ سال گذشته وسعت پیدا کرده است و اخیراً داروها تأثیر خوبی هم دارند. هنوز دارو و روشی وجود ندارد که ام‌اس را کلاً ریشه‌کن کند، اما این بیماری تا حد قابل ملاحظه‌ای قابل کنترل است و فرد به زندگی نرمال باز می‌گردد.

وی با اشاره به اینکه ام‌اس چند نوع مختلف دارد، تصریح کرد: شایع‌ترین نوع آن، ام‌اس خوش‌خیم است که فرد معمولاً ازکار افتاده نمی‌شود و اگر ناتوانی‌ای هم پیدا کند خیلی شدید نیست. اما در مواردی هم داریم ام‌اس‌هایی که پیشرفت می‌کنند و در آن‌ها معمولاً درمان دارویی مؤثر نیست و درمان دارویی آن‌ها موقت است، اما از درمان ناامید نیستیم، زیرا دائماً در حوزه درمان ام‌اس و سایر بیماری‌های التهابی درحال پیشرفت هستیم.

متخصص مغز و اعصاب مرکز مشاوره ژنتیک جهاد دانشگاهی مشهد در مورد سکته‌های مغزی نیز گفت: سکته‌های مغزی جزو بیماری‌های عروقی مغز هستند. بیماری‌های عروقی با اختلال در عروق ارتباط دارند و اختلال در عروق با سبک زندگی در ارتباط هستند. احساس می‌شود این بیماری افزایش یافته است. رژیم غذایی نامناسب، استرس زیاد، بی‌حرکتی، دخانیات، اضافه وزن و… باعث تنگی عروق می‌شوند و خطر بروز سکته مغزی را افزایش می‌دهند.

منبع: ایسنا

منبع: مشرق

کلیدواژه: وعده های روحانی بازار سکه و ارز پهپاد آمریکایی لیگ ملت های والیبال اخبار حوادث توصیه غذایی خواندنی ها میگرن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۱۳۸۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشگیری از بیماری‌های احتمالی بعد از سیل چابهار

به گزارش  ­خبرگزاری صدا و سیما؛ ­ضاربان افزود: آب لوله کشی‌ها سالم است اگر بعضی جاها­ نشتی داشته باشد کلر توزیع می‌کنیم.   کد ویدیو دانلود فیلم اصلی   وی گفت:­ برای­ ­کنترل مالاریا، هم بیماریابی داشتیم هم برای این که این آب‌ها باید خشکانده شود و از تکثیر پشه آنوفل جلوگیری شود و در کنار آن بحث مراقبت از خود بیماری است که لام می‌گیریم یعنی کسی که مشکوک به بیماری باشد لام گرفته می‌شود و درمان می‌شود که احیانا اگر درمان نشود مورد گزش قرار می‌گیرد و دچار آسیب می‌شود. ­ضاربان ادامه داد:­بحث دوم توزیع کلر یک درصد­­است که توصیه کردیم در وهله اول­ ­آب معدنی توزیع­ شود و در کنار آن کلر یک درصد توزیع­ شود تا آب آلوده منجر به ابتلای افراد به بیماری وبا نشوند. وی گفت:­ سمپاشی هم انجام می‌شود تا پشه تکثیر نشود و محلول ریخته می‌شود. ضاربان اظهار کرد­مراقبت از مادران باردار هم از مهمترین ماموریت‌های ما است. وی افزود:­برای خشکاندن آب­ ­از همه نهاد‌ها و ارگان‌های ذی ربط و تاثیرگذار­ از جمله آتش نشانی، اداره آب و فاضلاب، فرمانداری و بخشداری و حتی نیرو‌های مردمی کمک خواهیم گرفت.

دیگر خبرها

  • سردرد‌های مکرر نشانه چیست؟
  • جلوگیری از توزیع مواد غذایی فاسد در مهریز
  • چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا دندان‌درد غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا درد دندان غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • 17 درمان سریع خانگی التهاب معده
  • پیشگیری از بیماری‌های احتمالی بعد از سیل چابهار
  • دمنوش‌هایی برای آرامش اعصاب
  • دمنوش هایی برای آرامش اعصاب
  • افزایش مبتلایان به مالاریا در افغانستان