Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت 24-دانشمندان می‌گویند موفقیت‌هایی که در یک دهه اخیر به دلیل اثربخشی واکسن اچ‌پی‌وی به دست آمده، به این امید دامن زده که روزی بیماری سرطان دهانه رحم به کلی ریشه‌کن شود.

واکسینه کردن افراد علیه بیماری اچ‌پی‌وی (ویروس پاپیلوم انسانی) از حدود یک دهه پیش آغاز شده است.در تحقیقی که اخیرا توسط نشریه دانشگاهی "لانست" منتشر شده، ۶۵ مطالعه علمی که در آنها در مجموع شرایط ۶۰ میلیون نفر آزمایش شده‌اند، بررسی شده و محققین به این نتیجه رسیده‌اند که تعداد موارد ابتلا به بیماری اچ‌پی‌وی، همزمان با رشد عارضه‌های پیش‌سرطانی، در یک دهه گذشته کاهش یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این محققین به این نتیجه رسیده‌اند که با توجه با کاهش قابل توجه شمار مبتلایان به اچ‌پی‌وی، این احتمال وجود دارد که با ادامه دادن واکسیناسیون علیه این بیماری و فراگیر شدن آن در جهان، در نهایت این بخت وجود دارد که بیماری سرطان دهانه رحم روزی ریشه‌کن شود.بنیاد حمایت از زنان مبتلا به بیماری سرطان رحم در بریتانیا، در واکنش اعلام کرد این اطلاعات باید به افزایش واکسینه شدن علیه اچ‌پی‌وی بیانجامد.اچ‌پی‌وی یا ویروس پاپیلوم انسانی، نام گروهی از ویروس‌هاست. در حال حاضر بیش از ۱۰۰ نوع مختلف بیماری اچ‌پی‌وی وجود دارد. یکبار به اچ‌پی‌وی مبتلا می‌شوند. در بسیاری موارد، این بیماری هیچ اثر خاصی بر سلامت آنها ندارد.اکثر موارد بیماری سرطان دهانه رحم نتیجه عفونت‌های ناشی از انواع پرخطر اچ‌پی‌وی است.برخی از موارد سرطان دهانه رحم نیز به ایجاد زگیل‌ در اطراف آلت تناسلی و همچنین سرطان سر و گردن منجر می‌شوند.واکسن اچ‌پی‌وی، دو آمپول است که در سنین ۱۲ و ۱۳ سالگی به دختران تزریق می‌شود و از آنها در برابر چهار نوع اچ‌پی‌وی، محافظت می‌کند .این واکسن، از دختران در برابر اچ‌پی‌وی نوع ۱۶ و ۱۸ محافظت می‌کند. این دو نوع اچ‌پی‌وی در مجموع با ۷۰% بیماری‌های سرطان دهانه رحم مرتبط هستند.این واکسن همچنین از دختران در برابر اچ‌پی‌وی نوع شش و ۱۱ نیز محافظت می‌کند که عامل پیدایش ۹۰% از موارد زگیل آلت تناسلی است .در بریتانیا واکسن اچ‌پی‌وی به شکل رایگان در مدارس تزریق می‌شود. اگر کسی این واکسن‌ها را از دست بدهد تا ۲۵ سالگی فرصت دارد تا از طریق مراجعه به خدمات درمانی بریتانیا (که برای همه رایگان است) این واکسن‌ها را تزریق کند.ضمن اینکه این واکسن از سوی کلینیک‌های خصوصی نیز تزریق می‌شود که در بریتانیا ۱۵۰ پوند هزینه دارد.از ماه سپتامبر سال جاری میلادی (پایان تابستان) پسرهای ۱۲ و ۱۳ ساله نیز این گزینه را خواهند داشت که به شکل رایگان واکسن اچ‌پی‌وی بزنند.این واکسن، همه انواع اچ‌پی‌وی را که می‌توانند به سرطان ختم شود، شامل نمی‌شود. به همین دلیل زنان کماکان باید به شکل مرتب با آزمایش‌های مخصوص مراقب باشند.

شواهدی از 'دنیای واقعی'

بررسی اخیر که در نشریه معتبر لانست منتشر شده، تحقیقات در ۱۴ کشور ثروتمند - از جمله بریتانیا - را در بر می‌گیرد. در این مطالعه میزان ابتلا به اچ‌پی‌وی (شامل تمامی موارد زگیل آلت تناسلی و سلول‌های پیش‌سرطانی در گردن رحم معروف به CIN) بررسی شده است.سپس محققین آمارهای ابتلا به اچ‌پی‌وی را با دو دوران پیش از آغاز واکسیناسیون و هشت سال بعد از آغاز واکسیناسیون مقایسه کردند و به نتیجه رسیدند که:

آمار ابتلا به اچ‌پی‌وی نوع ۱۶ و ۱۸ در دختران ۱۵ تا ۱۹ ساله، ۸۳% کاهش یافته است

میزان کاهش این دو نوع اچ‌پی‌وی در میان زنان ۲۰ تا ۲۴ ساله، ۶۶% بوده است

میزان ابتلا به زگیل آلت‌تناسلی در میان دختران ۱۵ تا ۱۹ ساله، ۶۷% و در میان زنان ۲۰ تا ۲۴ ساله، ۵۴% کاهش یافته است.

رشد سلول‌های پیش‌سرطانی نیز در میان دختران ۱۵ تا ۱۹ ساله، ۳۱% و در میان زنان ۲۰ تا ۲۴ ساله، ۳۱% کاهش یافته است .

این مطالعه نشان می‌دهد حتی کسانی که واکسن نزده بودند نیز از گسترش این واکسن‌ها نفع برده‌اند. بر اساس این مطالعه، در این مدت میزان ابتلا به زگیل آلت‌ تناسلی در بین پسران ۱۵ تا ۱۹ ساله، حدود ۵۰% کاهش یافته است. همچنین به شکل قابل توجهی زنان بالای ۳۰ سال نیز کمتر از گذشته به زگیل آلت تناسلی مبتلا شده‌اند.وضعیت کاهش این بیماری‌ها در کشورهایی که گروه‌های سنی بیشتری واکسینه شده‌اند، بهتر است.این انتظار وجود دارد که روند کاهش این بیماری‌ها در سالهای پیش‌رو ادامه داشته باشد.به گفته مارک بریسون، متخصص از دانشگاه لاوال کانادا که مدیریت این مطالعه را بر عهده داشته، اگر تعداد ابتلا به سرطان دهانه رحم زمانی به چهار مورد در میان ۱۰۰ هزار نفر برسد، می‌توان ادعا کرد که این بیماری ریشه‌کن شده است.

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۱۴۹۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستورالعمل‌ بهداشتی حج ۱۴۰۳ اعلام شد

به گزارش خبرگزاری مهر، بنا بر اعلام وزارت حج و عمره عربستان، زائر بیت الله الحرام باید واکسن مننژیت را دریافت کرده باشد، به طوری که مدت زمان دریافت آن از ۱۰ روز کمتر و از ۵ سال بیشتر نباشد.

همچنین، مقامات بهداشتی کشوری که زائر بیت الله الحرام به سرزمین وحی اعزام می‌کنند، باید از دریافت واکسن به موقع وی اطمینان حاصل کنند و نام واکسن مصرفی و تاریخ دریافت آن را در گواهی واکسیناسیون بنویسند.

زائر باید واکسنی متشکل از حداقل یک دوز واکسن فلج اطفال خوراکی دو ظرفیتی یا واکسن فلج اطفال غیرفعال دریافت کند.

در همین راستا، وزارت بهداشت عربستان توصیه کرد کشورهایی که زائران آنها عازم به سرزمین وحی هستند، توجه داشته باشند که وی از بیماری‌هایی که با حداقل سلامت جسمانی منافات دارد و زائر نمی‌تواند با آنها مناسک انجام دهد، عاری باشد.

وزارت بهداشت عربستان به مواردی مانند نارسایی پیشرفته کلیه که نیاز به همودیالیز یا دیالیز صفاقی دارد، نارسایی قلبی پیشرفته که علائم آن در حالت استراحت یا با حداقل فشار فیزیکی ظاهر می‌شود، بیماری‌های مزمن ریوی که نیاز به استفاده متناوب یا مداوم از اکسیژن دارند، سیروز پیشرفته کبدی همراه با علائم نارسایی کبد مانند: آسیت، خونریزی واریس، یا تشنج یا از دست دادن هوشیاری و بیماری‌های عصبی شدید که شناخت را مختل می‌کنند یا با ناتوانی‌های حرکتی شدید همراه هستند و پیری همراه با زوال عقل اشاره کرده است.

بر اساس اعلام وزارت بهداشت عربستان؛ زائران مبتلا به بیماری‌های مزمن، علاوه بر مقدار کافی از داروهایی که مصرف می‌کنند، مدارک مربوط به وضعیت سلامتی خود را به همراه داشته باشند و در وسایل همراه خود قرار دهند، علاوه بر این که در برابر بیماری‌های مورد هدف واکسیناسیون‌های اولیه مانند دیفتری، کزاز، سیاه سرفه، فلج اطفال، سرخک و آبله ایمن شوند.

کد خبر 6095221

دیگر خبرها

  • دستورالعمل بهداشتی حج ۱۴۰۳ اعلام شد
  • دستورالعمل‌ بهداشتی حج ۱۴۰۳ اعلام شد
  • گارداسیل اولین واکسن مورد تایید به‌منظور پیش‌گیری از بروز سرطان دهانۀ رحم است
  • پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت
  • دانشمندان چهره یک نئاندرتال ۷۵ هزار ساله را بازسازی کردند
  • یکی از ریشه‌های کاهش نرخ باروری در کشور ما حاصل یک نگاه مالتوسی بود
  • وقتی که قولنج خبر از ابتلا به سرطان می‌دهد
  • کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی
  • ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی
  • مصرف این ۴ ماده غذایی برای مردان ضروری است