Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت‌الاسلام حبیب‌رضا ارزانی، رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور اظهارداشت: در حال حاضر قریب به ٢٥ هزار کانون فرهنگی هنری در مساجد کشور در مناطق شهری و روستایی راه‌اندازی شده است.

رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور، با بیان اینکه کارکرد کانون‌های مساجد، فعالیت‌های فرهنگی و هنری در دل مسجد است، اظهار داشت: فعالیت‌های فرهنگی هنری کانون‌های مساجد متناسبت با شئون دینی و شئون مذهبی برگزار می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی فضای مجازی را از رویکردهای اساسی این ستاد دانست و با اشاره به تنظیم سند تحول کانون‌های فرهنگی هنری مساجد، گفت: افق تعریف شده در این سند سال ١٤١٤ است. در این سند تعریف شده است که ما نهادی «خانواده محور» و «مسجدپایه» هستیم.

ارزانی با بیان اینکه رویکرد اصلی ما بحث خانواده محوری است، افزود: کانون‌های فرهنگی هنری مساجد در راستای جذب کودکان و نوجوانان به مساجد فعالیت می‌کنند.

رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور با اشاره به اهمیت جذب کودکان به مساجد، ادامه داد: بیش از دو میلیون و ٣٠٠ نفر از اعضای‌کانون‌های فرهنگی هنری مساجد در سامانه «بچه‌های مسجد» ثبت‌نام کرده‌اند که نزدیک به ٧٠ درصد این افراد در ردیف سنی ٧ تا ١٦ سال قرار دارند.

وی در ادامه با اشاره به فعالیت٥٧ میلیون کاربر ایرانی در فضای مجازی، گفت: ٤٦ میلیون نفر در شبکه‌های اجتماعی حضور دارند و از این تعداد ٣٨ میلیون نفر دارای تلفن هوشمند هستند و تعداد ٢٠ میلیون نفر هم گیمر (بازیکن در عرصه فضای مجازی) هستند.

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: توجه مردم به عرصه فضای مجازی، فرصتی برای تقویت برنامه‌های فرهنگی و هنری در این عرصه است.

وی با اشاره به اینکه برنامه‌ریزی به شکل سنتی، مخاطب خاص خود را دارد، گفت: ما حتماً باید فضای امروز جامعه را به خوبی بشناسیم و با برنامه‌ریزی مناسب در حوزه فرهنگ و هنر متعالی و ترویج فرهنگ ناب دینی تلاش کنیم.

رئیس ستاد هماهنگی‌کانون‌های فرهنگی هنری مساجد، اظهارکرد: در این راستا یکی از رویکردهای مهم و اصلی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد عرصه فضای مجازی تعریف شده است.

ارزانی با اشاره به این‌که طی سال ٩٧ کار ثبت کانون‌ها و اعضای کانون‌های فرهنگی هنری مساجد در سامانه بچه‌های مسجد آغاز شد، بیان‌کرد: هم اکنون بیش از ٢٣ هزار کانون فرهنگی هنری در سامانه ثبت‌نام کرده‌اند و بیش از دو میلیون و١٠٠ هزار نفر از جمعیت دو میلیون و ٣٠٠ هزار نفری اعضای کانون‌ها در این سامانه ثبت‌نام کرده‌اند.

وی ادامه داد: پیش‌بینی می‌شود تا پایان تابستان سال جاری میزان ثبت نام اعضای کانون‌های مساجد کشور به بیش از سه میلیون نفر افزایش یابد.

رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد، ادامه داد: امسال برای اولین بار برنامه‌های کانون‌های مساجد در سامانه «بچه‌های مسجد» ثبت می‌شود.

وی با اشاره به راه‌اندازی پایتخت فهما (پایتخت فرهنگی هنری مساجد ایران) برای اولین بار، ادامه داد: در قالب این طرح کلیه کانون‌های فرهنگی هنری مساجد ایران رتبه‌بندی می‌شوند.

ارزانی، با بیان اینکه مدیران کانون‌های مساجد می‌توانند هر لحظه رتبه خود را در این طرح مشاهده کنند، افزود: این مهم بستر رقابت سالم و تقویت تعامل کانون‌ها را به دنبال دارد و موجب ایجاد فضای منسجم و هماهنگی در فعالیت کانون‌ها می‌شود.

رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد، ادامه داد: فاز نخست طرح فهما در سطح ملی و فاز دوم آن طی سال‌های آینده در حوزه جهان اسلام اجرایی می‌شود.

وی با بیان اینکه فعالیت‌های قرآنی در سرلوحه برنامه‌کانون‌ها قرار دارد، بیان کرد: امروز طرح تلاوت نور به عنوان سنتی حسنه و در بیش از ٤٠ هزار مسجد کشور برگزار می‌شود.

ارزانی با اشاره به طرح توسعه کمی‌کانون‌های مساجد، ابراز کرد: طبق برنامه ششم توسعه در هر محله‌ای که تعداد ساکنان آن بیش از هزار نفر باشد، با درخواست روحانی مسجد، برای راه‌اندازی کانون اقدام می‌شود اما با توجه به محدودیت‌های موجود، هرسال بخشی از تقاضاها در این رابطه بررسی وکانون فرهنگی هنری جدید راه‌اندازی می‌شود.

رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور خاطرنشان کرد: توجه ویژه به کیفی‌سازی فعالیت‌کانون‌ها و توجه بیشتر به بحث مباحث هنری رویکرد اصلی ستاد است.

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، با بیان اینکه طبق رهنمودهای مقام معظم رهبری، از جمله دغدغه‌های مهم امروز در کشور بحث «هنر دینی، هنر متعالی و هنر قدسی» است، افزود: مساجد و بچه‌های مسجد، بهترین ظرفیت برای تقویت هنر متعالی و هنر قدسی هستند. هنری که در مسجد وجود دارد، هنر قدسی و متعالی است و فرد را به تعالی می‌رساند و محدودیتی در ارائه هنر متعالی در مسجد وجود ندارد.

وی با بیان اینکه هدایت مسجد به عهده امام جماعت مسجد است، افزود: تمام نهادها، سازمان‌ها و فعالان فرهنگی که در مساجد حضور می‌یابند به عنوان بازوان امام جماعت مسجد باید کمک کنند که روحانی کار را در راستای اهداف متعالی هدایت کند.

ارزانی با اشاره به فعالیت کانون‌های فرهنگی هنری در حوزه سرود، افزود: سال گذشته بچه‌های مسجد به مناسبت چهلمین سالروز پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی‌همزمان با ورود تاریخی امام (ه) به کشور سرود بچه‌های مسجد را اجرا کردند.

رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور، ادامه داد: فعالیت کانون‌های فرهنگی هنری مسجد همچنین بستر پرورش نیروهای مؤمن و متعهد است.

وی خاطرنشان کرد: جذب کودکان و نوجوانان به مساجد، مقابله با توطئه‌های فرهنگی دشمنان و اشاعه ارزش‌های دینی و فرهنگی در قالب فرهنگ و هنر به آحاد مردم جامعه بویژه نسل جوان و نوجوان از مهم‌ترین اهداف کانون‌های فرهنگی هنری مساجد است.

ارزانی، با بیان اینکه در این راستا فعالیت‌های متعددی در کانون‌های فرهنگی هنری مساجد ساماندهی می‌شود، افزود: یکی از این فعالیت‌ها طرح غنی سازی اوقات فراغت است.

رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور با اشاره به اینکه برنامه‌های اوقات فراغت کانون‌های مساجد از اول تیرماه به صورت همزمان در سراسر کشورآغاز شده است، افزود: برنامه نمادین افتتاحیه طرح غنی سازی اوقات فراغت در شهر سیل‌زده پل‌دختر برگزار شد.

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، با اشاره به حادثه سیل اخیر در کشور، بیان کرد: افتتاحیه طرح غنی سازی اوقات فراغت به جهت همدردی با مردم و برنامه‌ریزی برای اجرای برنامه‌های ویژه طرح غنی‌سازی اوقات فراغت در مناطق سیل‌زده، در پلدختر برگزار شد.

وی ادامه داد: فعالیت‌های طرح غنی سازی اوقات فراغت در ٦ عرصه به طور خاص و متمرکز صورت می‌گیرد، که بخشی فعالیت‌های هنری و بخشی هم فعالیت‌های اجتماعی و در رأس آن فعالیت‌های قرآنی است.

ارزانی، تصریح کرد: آموزش، توانمندسازی و فضای مجازی از دیگر رویکردهای طرح غنی‌سازی اوقات فراغت کانون‌ها است.

کد خبر 4652807

منبع: مهر

کلیدواژه: مساجد کانون های مساجد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۱۶۴۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برپایی کارگاه آموزشی و تربیتی مضمار به معنای «میدان و عرصه» در رشت

به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای گیلان ؛ مدیر ستاد کانون‌های فرهنگی هنری مساجد گیلان گفت: در این کارگاه آموزشی ۱۴۰ نفر از مربیان فعال کانون‌های تربیت محور مساجد گیلان آموزش‌های لازم را برای ارتقای فعالیت‌های فرهنگی و دینی در مساجد را از اساتید فرا گرفتند.
حجت الاسلام رضا حاجتی افزود: تفاوت کارفرهنگی با کارتربیتی، فرآیند جذب و حفظ نوجوان، رفتار شناسی، اختلال دوران نوجوانی، آشنایی با مسائل نوجوان، بازی، بازوی تربیت و برنامه سازی و قالب‌های تربیتی از موضوعات این کارگاه آموزشی یک روزه است. 
مدیر ستاد کانون‌های فرهنگی هنری مساجد گیلان با بیان اینکه امروز دشمنان فرهنگ و دین را هدف قرار داده اند تصریح کرد: همه ما باید با بهره گیری از ظرفیت‌های مساجد با این ترفند‌ها و توطئه‌ها مقابله کنیم. 
وی با تاکید براینکه در مقابله با جنگ نرم جوانان و نوجوانان بایدآموزش‌های لازم را فرا گیرند افزود: از ظرفیت‌های مساجد در راستای تربیت درست نسل جدید باید بیش از پیش بهره گرفته شود.
وی با بیان اینکه مضمار به معنی میدان و عرصه است گفت: امروز همه ما باید در میدان جنگ نرم حضور داشته باشیم و با برپایی فعالیت‌های فرهنگی گسترده جوانان را بیش از پیش در برابر تهاجمات فرهنگی واکسینه کنیم.
وی افزود: طراحی بازی، تدوین قالب‌های تربیتی و برنامه سازی تربیتی از دیگر برنامه‌های است که در این کارگاه‌های آموزشی دنبال می‌شود.
مدیر ستاد کانون‌های فرهنگی هنری مساجد گیلان به رویداد فرهنگی و هنری هزار مشعل اشاره و تصریح کرد: در میدان جنگ تمدنی نیازمندیم که مشعل‌های فراوان در همه مناطق داشته باشیم، و کارگاه آموزشی و تربیتی یک روزه مضمار در راستای این رویداد در استان اجرا شده است.
رحیم شوقی شهردار رشت هم در این کارگاه آموزشی گفت: امروز دشمنان در فضای مجازی فعالیت‌های گسترده‌ای علیه دین اسلام و نظام دارند و ما باید طرح‌های گسترده تری در مقابله با این ترفنده‌های دشمنان تدوین و اجرایی کنیم. 
وی با تاکید براینکه از ظرفیت‌های مساجد بهره گرفته شود افزود: کانون‌های مساجد امروز خط مقدم مقابله با این توطئه های دشمنان در فضای مجازی هستند. 
محمد حسین کارگرنیا رئیس شورای اسلامی شهر رشت با تاکید بر اینکه برنامه‌های جوان پسند در مساجد برگزار شود، گفت: با برنامه‌ها و طرح‌های مسجد محور و تربیتی زمینه‌ی حضور مردم و جوانان را در مساجد افزایش دهیم.

دیگر خبرها

  • البرز رتبه نخست ثبت اعضا در طرح رویداد سامانه بچه های مسجد
  • برپایی کارگاه آموزشی و تربیتی مضمار در رشت
  • استان البرز رتبه نخست ثبت اعضاء را در طرح رویداد سامانه بچه‌های مسجد کسب کرد
  • برپایی کارگاه آموزشی و تربیتی مضمار به معنای «میدان و عرصه» در رشت
  • فعالیت تخصصی کانون‌های مساجد آذربایجان غربی در حوزه جمعیت و جوانی
  • پوستر طرح تربیتی «هزار مشعل» رونمایی شد
  • تئاتر شبستان فرصت کشف استعدادهای هنری را ایجاد کرده است
  • برنامه‌های فرهنگی و هنری اوقات فراغت مساجد اردبیل گسترش می‌یابد
  • برنامه‌های فرهنگی،هنری اوقات فراغت در مساجد اردبیل گسترش می‌یابد
  • ‌پیگیری بیش از ۱۰۰ برنامه کانون‌های مساجد فارس برای ایام تابستان