Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@08:22:00 GMT

امام صادق (ع) محور وحدت و عزت

تاریخ انتشار: ۸ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۲۲۲۳۸۲

امام صادق (ع) محور وحدت و عزت

ششمین اختر تابناک امامت و ولایت را بنیانگذار مکتب تشیع و مذهب جعفری نامیده اند؛ امام همامی که نیک خلقی و دانش بالایش توانست در دورانی که فرقه‌های مختلف بر طبل نفاق می‌زدند، جلوی اختلاف‌ها را بگیرد و وحدت را حاکم کند.
نماینده مردم آذربایجان‌غربی در مجلس خبرگان رهبری ضمن تاکید بر نقش امام ششم در اتحاد و عزت امت اسلامی، معتقد است که امام صادق (ع) در حل اختلاف‌های زمان خود بسیار موفق عمل می کرده‌اند؛ اساساً به این دلیل عنوان صادق به ایشان اطلاق شد که وی در مقابل افکار انحرافی نظرهای صحیح و منطبق بر سنت نبی مکرم اسلام را مطرح می کرده اند تا این افکار انحرافی رنگ ببازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


آیت الله عسگر دیرباز افزود: در آن دوره امام صادق (ع) با برخورداری از توان علمی بسیار قابل توجه، فرصتی پیدا کردند تا به بسط سنت نبوی بپردازد و همین امر در تحکیم وحدت و عزت امت اسلامی نقش ارزنده داشت.
ربیس دانشگاه جامع قم به مقام علمی این امام همام اشاره کرد و گفت: ایشان در دورانی که تحولات حکومتی زیاد بود، موفق شدند تا معارف اسلامی را به طور مبسوط، ضبط و ثبت کرده و به جامعه منتقل کنند.
حجت الاسلام والمسلمین سید مهدی قریشی، نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی و امام جمعه ارومیه هم گفت: امام صادق (ع) فرصت تشکیل دانشگاه و تربیت شاگردان را به دست آورد و به نشر معارف دینی پرداختند؛ در مکتب امام صادق (ع) از همه مذاهب و مکاتب حاضر بودند و امروز همه مسلمانان اعم از شیعه و سنی مدیون ایشان هستند.
پژوهشگر و استاد حوزه و دانشگاه ارومیه‌ای نیز اظهار داشت: ابوحنیفه، مالک بن انس، ابوحاتم، شهرستانی و ابن خلکان از جمله علمای اهل سنت هستند که در مورد امام ششم سخن گفته‌اند.
علی محمدی افزود: چنانکه «نعمان بن ثابت بن زوطی معروف به ابوحنیفه»، پیشوای فرقه حنفی درباره امام ششم اظهارات قابل توجهی دارد و درباره آن حضرت گفته اند: «من فقیه‌تر و داناتر از جعفربن محمد ندیده‌ام و داناترین فرد این امت (اسلامی) است. اسحاق بن راهویه نیز گفته اند: به شافعی گفتم جعفربن محمد در نزد تو چگونه است؟ گفت: مورد اعتماد و اطمینان کامل من است».
امام جعفر صادق (ع) در ۱۷ ربیع الاول سال ۸۳ هجری قمری در مدینه متولد شد و در سال ۱۴۸ هجری قمری به شهادت رسید و در کنار جد و پدرش در بقیع به خاک سپرده شد.

مشهورترین لقب امام ششم «صادق» است و برخی از علمای اهل سنت چون «مالک بن انس و احمدبن حنبل و جاحظ» نیز او را با این لقب نام برده‌اند.
۸۱۳۵/۳۰۷۲
 

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۲۲۳۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امام صادق(ع) آغازگر جهاد در عرصه فقه و تربیت جامعه اسلامی بود

آیت‌الله رسول فلاحتی در مراسم شهادت ششمین اختر آسمان ولایت و امامت، امام جعفر صادق (ع) در مصلی امام خمینی(ره) رشت ضمن تسلیت سالروز شهادت پیشوای امت اسلامی امام صادق(ع)گفت: شیعه به مذهب جعفری نیز تعبیر‌ می‌شود زیرا شیعه مدیون کلاس‌ها و دانشگاه عظیم علمی و روایی است که از مکتب امام صادق(ع) دارد.

نماینده ولی‌فقیه در استان گیلان با اشاره به روایتی از اهل‌بیت عصمت و طهارت که فرمودند "هر کسی که نداند بر ما اهل‌بیت چه گذشته است و نسبت به ظلم‌هایی که بر ما خاندان روا داشته شده جاهل باشد شریک ظلم ظالمین خواهد بود." افزود: یکی از عللی که در طول تاریخ تشیع، تشکیل حکومت اسلامی بر‌ای اهل‌بیت میسر نشد در واقع عدم شناخت مردم نسبت به اهل‌بیت در هر دوره‌ای بود بنابراین اگر امت‌ها، مسلمانان و شیعیان جایگاه حقیقی امام را بشناسند، جامعه اسلامی مدینه فاضله‌ای خواهد شد که آرزوی همگان است.

آیت‌الله فلاحتی با اشاره به ورود اسلام به برخی کشورهای اروپایی از جمله بوسنی و هرزگوین تصریح کرد: برخی مسلمانان اروپا در تعالیم‌شان می‌گفتند " تاریخ اسلام پنجاه سال بعد از پیامبر(ص) را مطالعه و تحقیق‌ نکنید" و هدف از بازداشتن مسلمانان از تحقیق در این زمینه، این بوده که مسلمانان نسبت به حوادث و اتفاقات رخ داده در درون جامعه اسلامی بعد از پیامبر آگاه نشوند؛ اما برخی تحلیلگران غربی که به آیین اسلام گرویدند اسلام را از همین رهگذر مطالعه و متوجه حقایق آن شدند.

امام جمعه رشت با بیان اینکه امام صادق(ع)، ۳۴ سال امامت را بر عهده داشتند و آغازگر جهاد در عرصه فقه و فقاهت و تربیت جامعه اسلامی بودند افزود:‌ آن حضرت حدود ۴ هزار شاگرد تربیت کردند و در دوران حیات و امامت خویش با فشارهای منصور دوانیقی (لعنت‌الله علیه) مواجه شدند؛ ظلم‌ها و فشاری که منصور بر امام وارد کرد، بر هیچ امامی وارد نشده بود.

 

وی با اشاره به اینکه تشکیل حکومتی مبتنی بر احکام و آرمان‌های اسلام از جمله اهداف و آرزوهای اهل‌بیت و عالمان دین در دوره‌های مختلف بود افزود: اهل‌بیت عصمت و طهارت در دوران حیات‌شان، شکنجه‌های روحی و سختی‌های زیادی را متحمل شدند تا حکومتی مبتنی بر احکام اسلام تشکیل دهند‌.

نماینده ولی‌فقیه در استان گیلان با بیان اینکه حکومت اسلامی در ایران در سایه تلاش‌های شهیدان، امام و روحانیت شکل گرفت؛ حکومتی که آرزوی انبیاء و اهل‌بیت عصمت و طهارت بود تصریح کرد: دشمن امروز تلاش‌‌ می‌کند ما را درگیر امور جزئی و سیاه‌نمایی‌ها کند تا از اصل نظام و حکومت اسلامی که مورد توجه انبیاء و اولیاء است فاصله بگیریم. 

آیت‌الله فلاحتی با اشاره به بسط قدرت جمهوری اسلامی که معادلات تمام قدرتمندان جهانی را برهم زده و قدرت‌های نظامی را وادار به خضوع کرده است افزود: با وجود هجمه‌های گوناگون علیه نظام اسلامی اما در این فضاهای مسموم جهانی نیز طعم شیرین اداره جامعه بر مبنای اسلام و مدیریت اسلامی در اذهان و دل‌های ملل نشسته‌ است و ملت‌ها حکومت اسلامی و پیام جمهوری اسلامی را باور کردند و جمهوری اسلامی در سرتاسر دنیا تاثیرات شگرف خود را به منصه ظهور رساند.

امام جمعه رشت با اشاره به روایتی از امام صادق(ع) مبنی بر اینکه "علم و عمل باید در کنار هم باشد" خاطرنشان کرد: عملِ بدون‌ معرفت و دانش فایده‌ای ندارد البته علمی که با عمل همراه نباشد نیز فایده‌ای ندارد.

وی گفت: امام صادق(ع) صاحب مکتب بود و در مسجد نبوی، فقه شیعه و اخلاق شیعه و امور سیاسی و اجتماعی را برای دانش‌پژوهان بیان می‌کردند.

 

باشگاه خبرنگاران جوان گیلان رشت

دیگر خبرها

  • سیره و روش امام صادق(ع) تعامل با اهل سنت بود
  • برگزاری مراسم گرامیداشت دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه بیرجند
  • رسول الله (ص) محور وحدت هستند
  • خیزش دانشگاهی علیه ظلم در جهان آغاز شده است
  • امام صادق (ع) آغازگر جهاد در عرصه فقه بود
  • امام صادق(ع) آغازگر جهاد در عرصه فقه و تربیت جامعه اسلامی بود
  • امام جعفر صادق(ع) بر تمام امت اسلامی حق دارند
  • امام جعفر صادق(ع) بر اتحاد و وحدت امت اسلامی توصیه می‌کردند
  • پیروان امام صادق(ع) در مسیر تمدن‌سازی
  • انقلاب اسلامی تبلور مکتب سیاسی امام صادق(ع)