Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «وانا»
2024-04-26@23:32:33 GMT

روسیه و چین به حاکمیت دلار پایان دادند

تاریخ انتشار: ۹ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۲۳۰۰۱۵

روسیه و چین به حاکمیت دلار پایان دادند

به گزارش وانانیوز، 

 سرگئی استروچاک افزود: این سند توسط آنتون سیلانوف معاون اول نخست وزیر، وزیر دارایی روسیه و رئیس بانک مردمی چین امضا شده است.

بر اساس اظهارات وی، این مکانیزم راه حل جدیدی ایجاد می‌کند که می‌توان آن را دروازه بین روسیه و چین خواند.

گفتنی است، آمار پرداخت‌های سه ماهه اول سال جاری میلادی نشان می‌دهد که پرداخت با یوان، روبل و کارت‌های اعتباری در مبادلات تجاری میان روسیه و چین افزایش یافته است ضمن اینکه همایش اقتصادی و رسانه‌ای سن پترزبورگ که با حضور «شیء جین پینگ» رئیس جمهوری چین و «ولادیمیر پوتین» در سن پترزبورگ روسیه (خرداد ۹۸) همراه بود نقطه عطفی در کنار گذاشتن دلار از معاملات میان طرفین به حساب می‌آید زیرا این نشست در شرایط تاریخی تنش‌های کم سابقه این دو کشور با آمریکا و برای اولین بار با هدف استقلال از دلار برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در سال‌های اخیر، روسیه در مقابل تحریم‌های غرب، با برگزاری نشست‌هایی از جمله مجمع بین المللی اقتصاد سن پترزبورگ خواستار رقابت عادلانه شده است. دولت چین نیز با اعزام هیأت‌های عالیرتبه در این نشست موضع روشن خود مبنی بر پایبندی بر درهای باز، حفاظت قاطع از اقتصاد باز جهانی و ساز و کار چند جانبۀ تجاری، مخالفت با یک جانبه گرایی و حمایت طلبی خطاب به جامعۀ جهانی‬ را‬ تشریح کرد.

همچنین‬ دو هدف "کاهش نقش دلار در روابط دوجانبه دو کشور" و "تقویت جایگاه یوان چین و روبل روسی" در کانون تأکیدات رهبران سیاسی دو کشور در دیدارهای اخیر قرار داشته و در این راستا دو کشور توافقنامه‌هایی را در جهت تقویت پول ملی خود امضا کردند.

بررسی‌ها از سه ماهه اول سال جاری میلادی نشان می‌دهد که روابط تجاری چین و روسیه معادل ۲/‏۲۴ میلیارد دلار بوده که نسبت به سال پیش ۳۰ درصد افزایش داشته و‬ ۱۴ درصد از پرداخت‌های این مبلغ به یوان و ۸ درصد آن نیز با روبل صورت گرفته است.

استفاده از سیستم کارت‌های اعتباری مانند "یونیون پی" و "میر" بخشی دیگر از مروادات میان این دو بازیگر را شامل شده که ارزش عددی آن اعلام نشده است.

به نظر می‌رسد اقدامات آمریکا علیه برخی کشورهای مخالف سیاست‌های خود به زیان بزرگ برای این کشور تبدیل شده و عصر ثروت اندوزی واشنگتن با استفاده از جایگاه دلار بسر آمده است. از این دیدگاه ادامه حذف دلار از چرخه مبادلات تجاری میان کشورها بهترین راه برای مقابله با اقدامات یکجانبه گرایانه آمریکا است.

 

 

منبع: وانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت vananews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «وانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۳۰۰۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظرفیت تجارت ایران و آفریقا به ۱۰ میلیارد دلار می‌رسد

سیدمحمدصادق قنادزاده، معاون ارتقای کسب و کارهای بین‌المللی سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به اهمیت تجارت با قاره آفریقا،  در نشست خبری گفت: بی‌شماری فرصت‌های ناشناخته تجاری در این قاره بر همه تجار مسلم شده است؛ به بیان دیگر این ذهنیت وجود دارد که آینده تجارت دنیا در آفریقا رقم خواهد خورد.

او با تاکید بر اینکه ملت و دولت‌های آفریقایی با ایران زاویه سیاسی ندارند، تصریح کرد: از بعد تجارت عقلانی، افزایش حجم مبادلات تجاری با کشورهای آفریقایی یک امر مسلم است همچنین مقام معظم رهبری و ریاست جمهوری بر توسعه روابط تجاری و اقدامات ویژه با کشورهای آفریقایی تاکیدات ویژه دارند، در حالی که تجارت ایران با کشورهای این قاره در 4 دهه اخیر به محاق رفته است؛ از این‌رو در تلاشیم که غفلت از این بازارها را پوشش بدهیم.

قنادزاده بیان کرد:یکی از اهداف برگزاری دومین اجلاس بین‌ا‌لمللی ایران و آفریقا به نوعی شناخت توانمندی‌های صادراتی ایران است.

معاون سازمان توسعه تجارت ادامه داد:تراز تجاری کشورهای آفریقایی با سایر کشورها متوازن است، یکی دیگر از اهداف اجلاس این است که علاوه بر تامین نیازمندی‌های ایران از این قاره به نوعی توازن تجاری را متقارن و به هم نزدیک کنیم.

به گفته این مقام مسئول،تجارت ایران با این قاره بر صادرات چند کالا ویژه متمرکز است از این‌رو روند صادرات با این کشورها نوسان دارد. اما تردیدی نیست که ظرفیت تجارت دوجانبه می‌تواند به ده‌ها میلیارد دلار برسد. در حال حاضر کفه تجارت یک طرفه است، به همین دلیل چندان عدد مراودات تجاری بالا نمی‌رود، به عنوان نمونه تجارت امسال ایران با کشورهای آفریقایی یک و یک دهم درصد بود که سهم ایران از این تجارت یک درصد بود و سهم آفریقایی بسیار ناچیز بود.

قنادزاده ادامه داد: هدف‌گذاری‌های برای دنبال کردن کشت فراسرزمینی از سوی  کمیته تخصصی کشت فراسرزمینی وزارت کشاورزی، انجام شده است و امیدواریم که در حاشیه اجلاس با وزرای کشاوزری کشورهای آفریقایی در این زمینه به نتایج مطلوب برسیم.

معاون ارتقای کسب و کارهای بین‌المللی سازمان توسعه تجارت در خصوص تشریح دومین اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا گفت: این رویداد در فضایی برای برگزاری بیش از ۱۵۰ نشست رو در روی تجاری برای بخش خصوصی ایجاد کردیم.

او افزود: در حوزه آفریقا ضعف شناخت نسبت به پتانسیل‌های تجاری وجود دارد همچنین آفریقا سرزمین فرصت‌هاست و تلاش این است در دولت سیزدهم با دیپلماسی اقتصادی و سیاسی روابط تجاری دو کشور توسعه یابد.

قنادزاده تصریح کرد:در حوزه‌های معدنی، کشاورزی، تامین نهاده‌ها، تامین مواد اولیه، کشت فراسرزمینی ، نفت و پتروشیمی، عمران و خدمات فنی و مهندسی، تجهیزات پزشکی و دار‌و پتانسیل همکاری و سرمایه‌گذاری مشترک وجود دارد، 

به گفته ضیغمی،زیرساخت‌های حمل و نقل و ترانزیت با آفریقا در حال ارتقا است همچنین در مورد روابط بانکی و پولی و تضامین اقداماتی در دست اجراست.

 او گفت: آمار واقعی تجارت با آفریقا بسیار بیشتر از آمارهای موجود است همچنین، هدف ما ظرفیت‌سازی و ریل‌گذاری برای افزایش تجارت بخش خصوصی است.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • امضای دو توافقنامه همکاری میان وزرای دفاع روسیه و قرقیزستان
  • روس‌ها متقاضی سرمایه گذاری در بندر امیرآباد
  • مبادله تجاری ۱۱ میلیون دلاری گمرکات مازندران و پاکستان
  • پایان ماجراجویی آمریکا در آفریقا
  • انهدام دو انبار بزرگ نفت روسیه توسط پهپادهای اوکراین
  • سفر کم سابقه هیات کره شمالی به تهران پس از 5 سال / معمار رابطه تجاری مسکو و پیونگ یانگ در تهران به دنبال چیست؟
  • ظرفیت تجارت ایران و آفریقا به ۱۰ میلیارد دلار می‌رسد
  • سفر هیئت بلندپایه تجاری ترکمنستان به کابل
  • نقشه تجاری ایران و پاکستان، دو همسایه ای که در تجارت غریبه بودند + جدول
  • نقشه تجاری ایران و پاکستان؛ دو همسایه ای که در تجارت غریبه هستند