Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-26@09:55:51 GMT

دیپلماسی؛ ضد دیپلماسی!

تاریخ انتشار: ۹ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۲۳۰۵۶۱

محمد صدقی*؛ با نگاهی به سابقه تشکیل کشور ایالات متحده امریکا و مبارزه این کشور جهت استقلال از بریتانیا و این‌که این کشور با شعار آزادی و دموکراسی تشکیل گردیده و در طی شکل‌گیری و تاریخ خود تا به امروز مراحل مختلفی را به جهت آزادی بیان، عقیده و دموکراسی طی کرده است؛ این سوال مطرح می‌گردد که امریکا با اعمال فشار و تحریم و پایمال کردن حقوق مردم سایر کشور‌ها به دنبال دموکراسی است؟! آیا ایالات متحده خود را مهد دموکراسی و دیپلماسی فعال نمی‌داند؟   در پاسخ باید گفت که بله؛ این کشور داعیه دموکراسی و آزادی را دارد و ظاهرا از حقوق مردم سایر دنیا در رسیدن به دموکراسی دفاع می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آیا با اعمال فشار و تحریم‌های سنگین که به مردم عادی آسیب می‌رساند، به دنبال نقض شعار دموکراسی و مردم خواهی امریکایی نیست؟!

با روی کار آمدن دونالد ترامپ در امریکا فضای جهانی که به سمت آرامش می‌رفت؛ دچار تشنجی تازه شد. وی با اشتباه خواندن اقدامات باراک اوباما رئیس جمهور قبلی امریکا؛ اذعان داشت که اقدامات تیم دیپلماسی وی در برخورد با کشور‌هایی نظیر کوبا و ایران اشتباه بوده و به نوعی حکومت‌های این کشور‌ها را تقویت کرده است. ولی این در حالی بود که باراک اوباما و تیم دیپلماسی وی به دنبال عادی‌سازی روابط بین‌الملل و تعامل با کشور‌ها بودند.

ترامپ مذاکرات و عادی‌سازی روابط با کشور کوبا و بازگشایی سفارت‌خانه‌های دو کشور را اشتباه خواند و همچنین امضای توافق‌نامه کشور‌های ۵+۱ با جمهوری اسالمی ایران؛ برجام و یا همان توافق هسته‌ای را اشتباهی بزرگ برشمرد که پول‌هایی را به ایران سرازیر کرد تا ایران به زعم امریکا از تروریست‌ها حمایت کند.

آیا ایران با بازگشت به اقتصاد جهانی و رفع تحریم‌ها به دنبال حمایت از تروریست‌ها بود یا مبارزه با آن‌ها. مستندات نشان می‌دهد که ایران بخشی از درآمد خود را خرج مبارزه با قاچاق مواد مخدر از افغانستان و مبارزه با تروریست‌های تکفیری کرده است. آیا این اقدام ایران که از مردم عادی در منطقه دفاع کرده؛ حمایت از تروریست می‌باشد؟! آیا تناقض در رفتار و گفتار مقامات حال حاضر کاخ سفید مشهود نیست؟ این‌ها سوالاتی است که مردم ایران می‌توانند از رئیس جمهور امریکا داشته باشند.

به هر جهت اقدام اخیر ایالات متحده در خروج از برجام و تشدید تحریم علیه ایران به نوعی نقض حقوق بشر، دموکراسی و حقوق بین‌الملل است و به نوعی "دیپلماسی را در مقابل دیپلماسی " قرار می‌دهد و این انتظار‌ می‌رود تا ایالات متحده امریکا به توافق جهانی برجام بازگردد و در تصمیم خود مستقل عمل نماید و پای حرف رقبای منطقه‌ای ایران ننشیند.

در دنیای امروز که عصر ارتباطات، اطلاعات و احترام به حقوق و فرهنگ‌های مختلف نام گرفته؛ تخاصم و جنگ راه به جایی نمی‌برد و ملت‌ها را از هم دور و نابود می‌کند و دوری ملت‌ها موجب عدم اشاعه فرهنگ‌های مختلف و گمنامی آن‌ها می‌شود. پس می‌توان نتیجه گرفت "احترام کشور‌ها و ملت‌های آن‌ها به یکدیگر" می‌تواند آغاز تعامل و صلح در کل دنیا باشد؛ نه "تخاصم و بد عهدی".

کارشناس ارشد جغرافیای سیاسی*

منبع: فرارو

کلیدواژه: دیپلماسی رئیس جمهور آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۳۰۵۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوشمندی ایران در از سرگیری سوآپ گاز ترکمنستان، تمدید صادرات گاز عراق و تکمیل خط لوله صلح

صنعت نفت و گاز طی سال های گذشته هدف تحریم ها قرار گرفتند و برای فروش آن ها از مبادی رسمی با مشکلات عدیده ای روبرو شدیم. هدف تحریم کنندگان این بود که از طریق مسدود کردن راه های کسب درآمدهای ارزی کشور به دولت فشار بیاورند که در مذاکرات تسلیم شود. اما در نهایت این اتفاق نیفتاد و راه هایی برای فروش نفت و گاز کشور پیدا کردیم. فروش گاز کشور از طریق خطوط لوله صورت می گیرد و مشتریان ما همسایگان هستند. در همین راستا، وزارت نفت به اعمال دیپلماسی فعال انرژی به منظور ایجاد بستری برای فروش گاز کشور مبادرت کرد.  در چارچوب سیاست های وزارت نفت شاهد اقداماتی همچون بهبود روابط با ترکمنستان و از سرگیری سوآپ گاز از این کشور و تلاش برای احیای خط لوله صلح (ایران-پاکستان-هند) هستیم.

بسیاری از کارشناسان اعتقاد دارند که فروش نفت و گاز کشور در شرایط تحریم بر اثر به اجرا گذاشتن دیپلماسی فعال انرژی توسط دولت فعلی حاصل شد.  سهراب دل انگیزان، استاد اقتصاد دانشگاه رازی در خصوص دیپلماسی فعال انرژی کشور طی سال های گذشته و حل و فصل مشکلات مان با همسایگان در حوزه انرژی خاطرنشان کرد: منطقی است که باید در تبادلات انرژی خود را در منطقه بهبود ببخشیم و از این فرصت نهایت بهره برداری را داشته باشیم.

وی ادامه داد: موفقیت در حوزه توسعه روابط با همسایگان در حوزه انرژی بسیار کلیدی و مهم است زیرا که ارتباط با همسایگان در حوزه انرژی به کاهش هزینه های حمل و نقل، بهبود روابط سیاسی و تقویت ارتباطات مرزی منجر می شود و به لحاظ کاهش هزینه ها و افزایش بهره وری به نفع ماست. به همین دلیل، دیپلماسی انرژی به اجرا گذاشته شده توسط دولت اهمیت دارد. از همین رو دولت توانست هوشمندی خوبی در زمینه از سرگیری سوآپ گاز با ترکمنستان، تمدید صادرات گاز عراق و تکمیل خط لوله صلح داشته باشد.

استاد اقتصاد دانشگاه رازی خاطرنشان کرد: با توجه به تمامی آنچه در بالا گفته شد، احیای روابط مان با ترکمنستان و از سر گیری سوآپ گاز از این کشور مثبت ارزیابی می شود.

دل انگیزان گفت: برنامه ریزی برای افزایش مبادلات انرژی با پاکستان در وزارت نفت کشور اقدام درستی است. از ابتدا در چارچوب اکو ایران، پاکستان و ترکیه به عنوان بنیانگذاران این سازمان مکلف بودند در بخش هایی که در حوزه های مشترک قرار دارند، رابطه تهاتری با یکدیگر برقرار کنند.

وی ادامه داد: پاکستان به دلیل برخی مشکلات در صدد است که به تقویت روابط با کشورهای همسایه فارغ از مخالفت آمریکا بپردازد. این فرصت خوبی برای تهران است که به تقویت روابط در حوزه انرژی با اسلام آباد بپردازد. در همین ارتباط، قرار شده است که پاکستان خط لوله صلح را در بخش مربوط به خودش تکمیل کند که اتفاق خوبی است.

استاد اقتصاد دانشگاه رازی خاطرنشان کرد: در برقراری روابط با پاکستان باید مراقبت کنیم که تبادلات با پول ایران و یا پول دو طرف صورت بگیرد. همچنین باید به دنبال انعقاد قراردادهای بلندمدت با اسلام آباد باشیم.

دل انگیزان گفت: کلیت دیپلماسی انرژی به اجرا گذاشته شده توسط وزارت نفت از این منظر که دولت را وارد ارتباطات مسالمت آمیز با کشورهای همسایه می کند، بسیار قابل قبول است.

وی ادامه داد: به اجرا گذاشتن سیاست هایی همچون توسعه زنجیره ارزش محصولات و صدور خدمات فنی و مهندسی به دیگر کشورها مثبت ارزیابی می شود. همچنین در زمینه صدور خدمات فنی و مهندسی نیز باید دقت کنیم که ظرفیت خود را برای نگه داشت متخصصان در داخل حفظ کنیم و این سیاست بستری برای خروج متخصصان از کشور نشود.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • هوشمندی ایران در از سرگیری سوآپ گاز ترکمنستان، تمدید صادرات گاز عراق و تکمیل خط لوله صلح
  • تعامل فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس و مدیران نمایشگاه کتاب ضروری است
  • دیپلماسی فعال انرژی بسترساز بهبود شرایط اقتصادی است/ صدور خدمات فنی و مهندسی به دیگر کشور‌ها اهمیت دارد
  • درخواست توقف کمک نظامی آمریکا به رژیم صهیونیستی
  • دیپلماسی اقتصادی، برگ برنده همسایگی
  • چرا ایران بزرگ و قدرتمند نمی‌خواهد وارد جنگ با اسرائیل شود؟
  • دیپلماسی می‌تواند مشکل کرسنت و شکایت گازی ترکمنستان از ایران را حل کند
  • 5 درس از مواجهه ایران با رژیم صهیونیستی
  • غرب فرهنگ خود را بر دیگر کشورها تحمیل نکند
  • ایران بیشترین دیپلماسی فرهنگی را در منطقه دارد