Web Analytics Made Easy - Statcounter

سازمان لیگ در اقدامی عجیب از منابع درآمدی باشگاه‌ها برای پرداخت مالیات‌های عقب‌ افتاده‌اش استفاده می‌کند که این اقدام باعث کم شدن درآمد باشگاه‌ها شده است.

به گزارش ایسنا، مقوله تبلیغات محیطی در چندسال اخیر یکی از پر بحث‌ترین محل‌های درآمدی باشگاه‌های لیگ برتری بوده که باشگاه‌ها به خاطر ناتوانی سازمان لیگ در عقد قرارداد با تضمین بالا با شرکت‌های متولی همیشه در رسیدن تمام و کمال به آن ناکام بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته سیستم پراشتباه مالی در سازمان لیگ باعث شده که حساب‌های بانکی این سازمان هر چند وقت یک بار به خاطر مشکلات مالیاتی مسدود و پول‌های لیگ برتری‌ها بلوکه شود.

این اتفاق، آخرین بار سه‌شنبه هفته گذشته رخ داد و حساب بانکی سازمان لیگ و فدراسیون فوتبال به خاطر قصور در پرداخت مالیات بر عملکرد مسدود شد. ماجرا از این قرار است که سازمان لیگ تا سال ۹۴ اقدام به پر کردن اظهارنامه مالیاتی نکرده و همین کم‌کاری باعث ایجاد مشکل برای آن‌ها شده است. این کم‌کاری سازمان لیگ باعث شده که سازمان امور مالیاتی در اقدامی قانونی برای محاسبه مقدار مالیاتی که سازمان لیگ برای آن سال‌ها پرداخت کند، مالیات را علی‌الراس محاسبه کند تا سازمان لیگ مجبور به پرداخت بیشترین میزان مالیات شود. بر اساس اطلاعات رسیده به خبرنگار ایسنا، مالیات علی‌الراس بر عملکرد سازمان لیگ برای هر سال حدود ۱۹ میلیارد تومان و در مجموع حدود ۴۵ میلیارد تومان به همراه جرائم دیگر تا پایان سال ۹۴ محاسبه شد.

این اتفاق به خاطر قصور سیستم مالی سازمان لیگ در حالی رخ داد که اگر اظهارنامه مالیاتی ارائه می‌شد، مالیات عملکرد سازمان لیگ حدود ۵۰۰ میلیون تومان برای هر سال تعیین می‌شد. نکته مهم دیگر این است که قصور سازمان لیگ منجر به لغو معافیت مالیاتی ورزشی این سازمان در آن سال‌ها شد.

اما ارتباط قصور سیستم مالی سازمان لیگ در ارائه اظهارنامه مالیاتی به درآمد باشگاه‌ها چیست؟

طبق پیگیری‌های خبرنگار ایسنا، سازمان لیگ فوتبال در این سال‌ها در اقدامی عجیب، تصمیم به تامین منابع مالی برای پرداخت ۴۵ میلیارد تومان از طریق درآمدهای باشگاه‌ها گرفته است. در تبلیغات محیطی - پس از کسر سهم شرکت متولی - ۸۰ درصد سهم باشگاه‌هاست و سازمان لیگ در اقدامی عجیب، تامین ۸۰ درصد این ۴۵ میلیارد تومان را برگردن باشگاه‌ها انداخته است، در حالی که پرداخت مالیات عملکرد بر عهده خود سازمان لیگ است نه باشگاه‌ها؛ اقدامی که باشگاه‌ها با توجه به عدم شفاف‌سازی سازمان لیگ در مورد تبلیغات محیطی، از آن بی‌اطلاع هستند.

هم‌چنین در قوانین مالیاتی به جز مالیات عملکرد، مالیات بر ارزش افزوده هم وجود دارد. مالیات بر ارزش افزوده یکی از انواع مالیات است که به صورت غیرمستقیم از مصرف کنندگان کالا و خدمات دریافت می‌شود. پرداخت کننده این مالیات، خریدار کالا یا استفاده کننده از خدمات است. به همین دلیل مالیات بر ارزش افزوده تبلیغات محیطی بر گردن شرکت متولی - یعنی آنکه استفاده کننده خدمات محسوب می‌شود - است.

سازمان لیگ قراردادهایی برای تبلیغات محیطی در فصول گذشته منعقد کرده که بخش اعظمی از آن وصول نشده است. برای مثال با شرکت ایران‌نوین به مدت ۲ فصل، قراردادی به ارزش ۱۶۰ میلیارد تومان به امضا رسید که نزدیک نیمی از آن وصول شد اما به خاطر قصور سیستم مالی سازمان لیگ در ارائه اظهارنامه مالیاتی، سازمان امور مالیاتی، مالیات بر ارزش افزوده را برای ۱۶۰ میلیارد تومان (۹ درصد) محاسبه کرد و سازمان لیگ مجبور به پرداخت مالیات پولی است که شاید در آینده بتواند آن را از شرکت‌های متولی تبلیغات محیطی دریافت کند.

سازمان لیگ موظف به پرداخت مبلغی در حدود ۱۹ میلیارد تومان مالیات بر ارزش افزوده است که برای سازمان لیگ قسط بندی شده اما در اتفاقی عجیب، در این بخش هم باشگاه‌ها جور اشتباهات و کم‌کاری‌های سازمان لیگ را کشیده‌اند و این ۱۹ میلیارد از سهم آن‌ها از درآمدهای تبلیغات محیطی کسر شده است.

البته در این بخش با توجه به عدم شفاف‌سازی سازمان لیگ، مشخص نیست که مبلغ قراردادها با احتساب مالیات بر ارزش افزوده بوده یا نه. برای مثال، اگر ارزش خالص قرارداد را ۱۰۰ واحد در نظر بگیریم، سازمان لیگ قراردادی به ارزش ۱۰۹ واحد با شرکت متولی به امضا رسانده تا با دریافت مالیات بر ارزش افزوده، خودش این مبلغ را به سازمان امور مالیاتی پرداخت کند یا ارزش قرارداد همان ۱۰۰ واحد است و مالیات بر ارزش افزوده توسط شرکت متولی به سازمان امور مالیاتی پرداخت می‌شود.

این اطلاعات نشان می‌دهد که یکی از دلایل درآمد کم باشگاه‌ها از طریق تبلیغات محیطی در سال‌های اخیر، اقدام عجیب سازمان لیگ برای پرداخت حدود ۶۵ میلیارد تومان مالیات است؛ مطلبی که اغلب باشگاه‌ها که هر سال با مشکلات مالی دست و پنجه نرم می‌کنند، از آن بی‌خبرند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سازمان ليگ فوتبال مسدود شدن حساب سازمان لیگ ليگ برتر فوتبال ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۳۱۲۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لایحه جدید مالیاتی دولت به نفع تولید و در جهت جذب سرمایه در بخش مولد است؟

به گزارش تابناک اقتصادی؛ لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم لایحه ای است که دولت با هدف حمایت از تولید و کمک به رشد اقتصادی کشور به مجلس ارائه داده است. به زعم بسیاری از کارشناسان، مجلس باید با فوریت به بررسی و تصویب این لایحه بپردازد. به نحوی که بستری برای مقابله با سوداگری و حمایت از تولید در کشور به وجود بیاید.

یکی از جنبه‌های اساسی حمایت از تولید از طریق مشارکت مردم، حمایت مالیاتی هدفمند از بخش تولیدی است. با کاهش فشار مالیاتی بر فعالیت‌های تولیدی، دولت‌ می‌تواند فضای مساعدی را برای رونق کسب و کار و گسترش فعالیت‌های اقتصادی ایجاد کند.

کاهش مالیات‌ تولید نه تنها به کسب‌وکارهای موجود انگیزه می‌دهد تا فعالیت‌های خود را افزایش دهند، بلکه بازیگران جدید را برای ورود به بازار تشویق می‌کند و رقابت و نوآوری را تقویت می‌کند.

بنا بر آنچه گفته شد، کاهش نرخ مالیات عملکرد تولید از 25 درصد به 15 درصد که در لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم مطرح شده است، موجب خواهد شد که تولید جذابیت بیشتری پیدا کند. از طرف دیگر تغییر پایه‌های مالیاتی مبتنی بر اخذ مالیات از مجموع درآمد به جای اخذ مالیات از نیروی کار موجب خواهد شد که تولید بیشتر از قبل رقابت‌پذیر شود و به این ترتیب سرمایه به این سمت جریان خواهد یافت.

نظرات رحمان سعادت، استاد اقتصاد دانشگاه سمنان را در خصوص مزیت های لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم در ادامه می خوانید.

سعادت در گفتگو با تابناک اقتصادی با اشاره به این موضوع که افزایش تولید در کشور می تواند به تحقق شعار سال مبنی بر جهش تولید با مشارکت مردم کمک کند، تصریح کرد: یکی از اهداف مهمی که می توانیم در دستور کار داشته باشیم و برای رسیدن به آن تلاش کنیم، حمایت از تولید است.

وی ادامه داد: کاهش مالیات عملکرد تولید از 25 به 15 درصد که حدود 40 درصد است، مثبت ارزیابی می شود. دولت سیزدهم اقدامات خوبی در راستای حمایت از تولید انجام داده است که از جمله آن ها می توان به مدار تولید برگرداندن بسیاری از شرکت ها و کارگاه ها اشاره کرد.

استاد اقتصاد دانشگاه خاطرنشان کرد: متمرکز شدن دولت بر مالیات ستانی از بخش های غیرمولد اقتصاد بسیار اقدام درستی است. تا جائیکه می توانیم باید به حمایت از تولید به لحاظ مالیاتی بپردازیم و مالیات فعالیت های مخرب و سوداگرانه را افزایش دهیم. در لایحه جدید مالیاتی دولت در زمینه اصلاح قانون مالیات های مستقیم، علاوه بر کاهش 40 درصدی مالیات تولید، بر اعطای مادام‌العمر مشوق های مالیاتی برای شرکت های تولیدی صادرات محور در مناطق آزاد تاکید شده است و مشوق های هوشمند و هدفمند جدید مالیاتی نیز تعریف شده است.

سعادت گفت: متاسفانه بخش تولید در کشور با مشکلات عدیده ای مواجه است. به ویژه تحمیل شدن مالیات های بی حد و حصر بر این بخش بسیار مشکل ساز شده است. کاهش مالیات عملکرد تولید می تواند به بهبود این وضعیت منجر شود و راه تنفسی برای بخش تولید در کشور ایجا کند.

وی ادامه داد: کاهش مالیات عملکرد تولید از 25 به 15 درصد قابل توجه است. تقریباً به میزان 40 درصد مالیات تولید را کاهش می دهیم که عدد در خور توجهی به شمار می رود. به طور مثال، اگر قرار بود مالیات تولید را به میزان 5 درصد کاهش دهیم، تأثیری در حمایت از تولید نداشت، اما کاهش 40 درصدی مالیات این بخش بسیار می تواند کمک کننده باشد.

عضو هیات علمی دانشگاه سمنان خاطرنشان کرد: امسال با عنوان جهش تولید با مشارکت مردم نام گرفته است. منظور از مردم، آحاد جامعه است. مردم سرمایه های خرد را در اختیار دارند. پیشنهاد دولت مبنی بر در نظر گرفتن مشوق های مالیاتی برای سرمایه گذاری های خرد مردمی مثبت ارزیابی می شود. زیرا می تواند سرمایه ها را به بخش های مولد اقتصاد کشور سوق دهد.

سعادت گفت: پیشنهاد معافیت مادام العمر مناطق آزاد و شرکت های صادرات محور که رشد فروش سالانه 3 درصد دارند نیز در لایحه مطرح شده است که منطقی به نظر می رسد. این طور اقدامات بستری برای جذب سرمایه ها فراهم می کند.

وی در پایان تأکید کرد: پیشنهادهایی خوبی در لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم مطرح شده است. اجرایی کردن این لایحه می تواند به رشد اقتصادی کشور کمک کند. نیاز است مجلس به سرعت به بررسی و تصویب این لایحه بپردازد تا از مزیت هایش بهره مند شویم.

 

دیگر خبرها

  • موعد پرداخت مالیات بر عایدی سرمایه تعیین شد
  • سازمان مالیاتی موظف به ارسال درآمدهای اشخاص غیرتجاری به وزارت تعاون شد
  • سازمان امور مالیاتی موظف به ارسال درآمد اشخاص غیرتجاری شد
  • زمان پرداخت «مالیات بر عایدی سرمایه» تعیین شد
  • بودجه گروگان بورسی‌ها
  • لایحه جدید مالیاتی دولت به نفع تولید و در جهت جذب سرمایه در بخش مولد است؟
  • تمدید ارسال اظهارنامه مالیات ارزش افزوده تا ۱۲ اردیبهشت
  • مشکلات مالیاتی شرکت‌های حمل و نقل بین المللی آذربایجان‌شرقی
  • تامین ۹۸ درصد درآمدهای استان سمنان از درآمدهای مالیاتی
  • روش جدید پرداخت مالیات بر ارث از سپرده متوفیان نزد بانک‌ها