Web Analytics Made Easy - Statcounter

این جشنواره ملی از دوازدهم تیرماه جاری به مدت سه روز در این شهرستان برگزار می شود و بسیاری از مردم و حتی اصحاب رسانه آذربایجان غربی برای شرکت در آن لحظه شماری می کنند زیرا هم گیلاس اشنویه و هم ظرفیت های گردشگری این شهرستان رویایی و زیباست.

واژه «پایتخت گیلاس» به حق برازنده این شهرستان گردشگرپذیر است زیرا برداشت بیش از یکهزار و ۵۰۰ تن گیلاس مرغوب و عرضه آن علاوه بر بازار داخلی در بازارهای روسیه، پاکستان، افغانستان و کشورهای حوزه خلیج فارس، اشنویه را به مرکز تولید و عرضه این محصول در سطح کشور تبدیل کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خواص شگفت انگیری که کارشناسان تغذیه در مورد این محصول بیان می کنند نیز اشتیاق برای حضور در چهارمین جشنواره ملی گیلاس و چشیدن طعم بی نظیر این محصول بی نظیر در این شهرستان با دوچندان می‌کند.

فرماندار اشنویه با بیان اینکه این شهرستان ظرفیت های قابل توجهی در حوزه گردشگری و کشاورزی دارد، معتقد است که برگزاری چنین جشنواره‌هایی می‌تواند نقش مهمی برای حضور گردشگران و سرمایه گذاران حوزه کشاورزی و به ویژه باغداری در این شهرستان داشته باشد.
اسعد خضری گفت: معرفی ظرفیت های سرمایه گذاری شهرستان و جذب سرمایه گذار در صنایع تبدیلی کشاورزی، معرفی جاذبه‌های این شهرستان به منظور جذب گردشگر و سرمایه گذاری در زیرساخت‌های گردشگری، ایجاد انگیزه برای باغداران جهت ارتقای کمی و کیفی محصولات کشاورزی و بازاریابی جهانی، معرفی توانمندی زنان در زمینه صنایع دستی و غذاهای محلی و افزایش نشاط اجتماعی از مهمترین اهداف برگزاری این جشنواره است.
وی اضافه کرد: با توجه به ظرفیت بالای این شهرستان در بخش کشاورزی، برپایی نمایشگاه و همایش‌های کشوری و استانی نقش مهمی در معرفی این ظرفیت‌ها و رونق اقتصادی خواهد داشت و برای اجرای بهتر و مناسب این جشنواره جلسات متعددی با حضور مسئولان برگزار شده است.

مدیر جهاد کشاورزی اشنویه نیز گفت: برداشت گیلاس از باغ های این شهرستان بدون شک برای گردشگران شرکت کننده در جشنواره گیلاس اشنویه بسیار جذاب خواهد بود و خاطره های به یاد ماندنی در ذهن آنان حک خواهد کرد.

سیدانور حسینی ارقام نوبرانه گیلاس در این شهرستان را شامل تکدانه ای مشهد، خوشه‌ای، زرد دانشکده، سفید ارومیه و نوع محلی به نام خومالی عنوان کرد و گفت: امسال یکهزار و ۵۰۰ تن محصول گیلاس از باغ‌های اشنویه برداشت می شود که نسبت به سال گذشته ۳۰۰ تن افزایش خواهد داشت.

وی سطح باغ‌های گیلاس بارور و غیربارور در این شهرستان را بیش از ۳۵۰ هکتار اعلام کرد و افزود: علاوه بر تازه خوری و مصرف داخلی، این محصول در کشورهای روسیه، پاکستان، افغانستان و کشورهای حوزه خلیج فارس مشتریان فراوان دارد.

وی متوسط برداشت گیلاس در این شهرستان را بیش از هشت تن در هکتار عنوان کرد و اظهار داشت: برداشت گیلاس مرغوب اشنویه از اواخر خرداد شروع می‌شود و ۳۵ تا ۴۵ روز طول می‌کشد؛ در فصل برداشت بیش از پنج هزار نفر روز به صورت مستقیم مشغول به کار می‌شوند.

مدیر جهاد کشاورزی اشنویه افزود: با توجه به شرایط اقلیمی و قدمت طولانی تولید گیلاس و کیفیت عالی این محصول در این شهرستان، اشنویه به پایتخت گیلاس کشور معرفی شده است.

سرپرست نمایندگی میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری اشنویه نیز از آمادگی این شهرستان برای برگزاری چهارمین جشنواره ملی گیلاس خبر داد و گفت: تجربه موفق سه سال گذشته و وجود ظرفیت های فراوان گردشگری زمینه مناسبی را برای برگزاری چهارمین دوره این جشنواره فراهم کرده است.

روناک تاسا افزود: اشنویه یکی از شهرستان های گردشگرپذیر منطقه به شمار می رود و به لحاظ دارا بودن هوای مطبوع و وجود باغ های گیلاس، سیب و میوه‌های فصلی، میزبان مسافران زیادی از آذربایجان غربی و استان‌های همجوار و حتی کشورهای همسایه است.

وی اضافه کرد: در سالهای گذشته شاهد حضور تورهای گروهی از سطح استان و استان‌های همجوار در این جشنواره بودیم و تخمین زده می شود امسال علاوه بر هموطنان شاهد حضور گردشگران خارجی از کشورهای همسایه در این جشنواره باشیم.

سرپرست نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اشنویه افزود: اگرچه این شهرستان دارای واحدهای اقامتی است اما تجربه سال‌های گذشته نشان داده است که در طول برگزاری جشنواره گیلاس، ظرفیت واحدهای یاد شده تکمیل می شود و این موضوع به رونق اقتصادی شهرستان کمک می‌کند.

«تاسا» با بیان اینکه چهارمین جشنواره کشوری گیلاس با حضور گروه‌های فرهنگی هنری، غرفه داران و عرضه کنندگان میوه گیلاس در این شهرستان برگزار می شود، بیان کرد: در طول سه روز برگزاری این جشنواره حضور میهمانان در مناطق گردشگری این شهرستان نیز برنامه ریزی شده است تا با مناطق تاریخی و دیدنی اشنویه نیز آشنا شوند.

رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی اشنویه نیز گفت: مسئولان این شهرستان می‌کوشند تا با برگزاری جشنواره‌های متعدد فرهنگی، ادبی، هنری و فولکلوریک و با هدف جذب گردشگر، چرخ‌های اقتصادی شهرستان را به حرکت درآورند.

حسن حسن زاده افزود: هر کدام از ارگان‌ها و دستگاه‌های اجرایی این شهرستان برنامه‌های مختلفی را در خصوص میزبانی از میهمانان این آئین بر عهده گرفته‌اند تا آنان در مدت برگزاری این جشنواره ایام خوبی را در اشنویه سپری کنند.

وی برگزاری آیین‌های هنری شعر و موسیقی زنده، هلپرکه (نوعی رقص کُردی)، برپایی نمایشگاه میوه‌های محلی و معرفی انواع گیلاس بومی و غذاهای سنتی، برپایی سیاه چادرهای عشایری و نمایشگاه صنایع دستی از جمله برنامه‌های این جشنواره عنوان کرد.

اشنویه علاوه بر طبیعت بکر و زیبا و باغ های گیلاس و سیب و انگور دارای آثار تاریخی متعددی چون کتیبه خط میخی اورارتویی عین الروم، دژ قلاتگاه، تپه تاریخی دینخواه، قلعه سنگان، کتیبه سنگی کله شین است؛ همه ساله گردشگران بسیاری برای گردش و خرید این محصول به اشنویه سفر می کنند و این یاقوت‌های قرمز را به عنوان سوغاتی این منطقه با خود به همراه می‌برند.

چهارمین جشنواره سراسری گیلاس از ۱۲ الی ۱۴ تیرماه در کوچه باغ اشنویه (باغ شهرداری) همراه با برنامه‌های متنوعی با حضور میهمانانی از مناطق مختلف کشور برگزار می شود.

۹۸۷۰/‏۶۱۸۵/‏۳۰۷۲

منبع: ایرنا

کلیدواژه: جشنواره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۳۱۳۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خلیلی: طرح گذرگاه‌های ورزش با جدیت در کشور دنبال می‌شود

رئیس فدراسیون ورزش‌های همگانی با بیان اینکه طرح گذرگاه‌های ورزش با جدیت بیشتری توسط هیئت‌های ورزش همگانی در استان‌ها دنبال می‌شود، گفت: به دنبال توسعه ورزش همگانی به عنوان یکی از نیازهای ضروری جامعه هستیم. - اخبار ورزشی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم و به نقل از روابط عمومی انجمن فریزبی ایران، علی خلیلی در گردهمایی سالانه مسئولان کمیته‌های فریزبی استان‌های کشور که در تهران با محوریت تجلیل از استان‌های برتر در رشته ورزش فریزبی برگزار شد، اظهار داشت: رشته فریزبی یکی از رشته‌های همگانی و خانوادگی است که می‌تواند در سلامت و فعالیت های بدنی جامعه اثرگذار باشد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به برنامه های اولویت دار فدراسیون ورزش های همگانی اشاره کرد و گفت: یکی از مهم ترین سیاست ها و برنامه های ما این است در مکان هایی که مردم حضور دارند و محل تجمع آنان است نسبت به اشاعه رشته های تحت پوشش فدراسیون بپردازیم.

خلیلی تصریح کرد: اجرای طرح هایی از جمله خیابان ورزش یا گذرگاه های ورزشی و همچنین مترو اسپورست که از سال گذشته آغاز شده را،امسال با جدیت بیشتری دنبال می کنیم.

رئیس فدراسیون ورزش های همگانی تصریح کرد: گذرگاه های ورزش در روزهای جمعه و تابستان در مکان های عمومی و محل ورزش مردم در نقاط مختلف کشور و به ویژه کلان شهرها برپا می شود تا در این گذرگاه ها بتوانیم رشته های مختلف ورزشی را معرفی کرده و آن را در بین خانواده ها و علاقه‌مندان ورزش نهادینه کنیم.
خلیلی گفت: یکی از بهترین راه های توسعه ورزش و همگانی کردن آن، فرهنگ سازی و معرفی رشته های متنوع ورزشی تحت نظارت فدراسیون ورزش های همگانی در کنار برنامه های عمومی از جمله پیاده روی ها در مناسبت های مختلف است که این مهم نیز توسط هیئت های ورزش همگانی استانها دنبال می شود.

وی خاطرنشان کرد: همچنین در این راستا آگاهی بخشی درمورد اهمیت رشته های ورزشی در جامعه و اینکه چه اندازه می تواند از پیشگیری بیماری ها موثر باشد نیز مورد توجه قرار می گیرد.

رئیس فدراسیون ورزش های همگانی گفت: به منظور حمایت از تولید داخلی محصولات تولیدکنندگان دیسک های فریزبی، خریداری و با آموزش فریزبی و توزیع رایگان دیسک ها در بوستان ها این ورزش را بیشتر معرفی می کنیم.

در این جلسه، علیرضا مهدوی دبیر فدراسیون ورزش های همگانی نیز اظهار داشت: رویدادهای همگانی در قالب گذرگاه های ورزش یا ورزش برای همه برگزار می شود که نمونه آن هفته گذشته در بوستان لاله تهران برگزارو رشته های مختلف ورزشی از جمله فریزبی معرفی شد.

مهدوی افزود: نگاه ما در ورزش همگانی توجه به محلات و خیابان ها است تا بتوانیم با آگاهی بخشی و برگزاری دوره های آموزشی بتوانیم دانش افزایی و تربیت منابع انسانی را دنبال کنیم.

وی گفت: در سال جدید فرآیند نظارت و ارزبایی انجمن در بخش های مختلف از جمله رویدادها و شبکه سازی به صورت جدی دنبال می شود.

دبیر فدراسیون ورزش های همگانی تاکید کرد: در بحث ورزش باور ما این است که بعد همگانی را تقویت کرده و بعد قهرمانی را گسترش دهیم. فدراسیون توانسته در بعد همگانی با تعریف گذرگاه ورزش این امر را محقق کند و هدف نهایی ما نیز سلامت مردم و نشاط و شادابی در جامعه است.

علی ذاکریان رئیس انجمن فریزبی ایران نیز به برنامه های اجرا شده توسط این انجمن در سال گذشته اشاره و از مهم ترین آن را برگزاری دوره داوری درجه سه ویژه دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به میزبانی استان مرکزی، برگزاری دوره مربی گری درجه سه به میزبانی استان تهران، معرفی رشته های ورزشی در رسانه ها، معرفی آموزش فریزبی در نقاط مختلف کشور، مشارکت در برگزاری ششمین المپیاد ورزش های همگانی دختر و پسر وزارت علوم، برگزاری اولین مسابقات مینی المپیک ساحلی کشور، حضور فعال در گذرگاه ورزش فدراسیون همگانی و برگزاری مسابقات استانی فریزبی ویژه ورزشکاران دختر و پسر در استان های مختلف عنوان کرد.

وی افزود: در سال 1403 نیز برگزاری 10 جشنواره فریزبی به مناسبت های مختلف، جشنواره استعدادیابی ورزشی، دوره های آموزشی، مدرسی، داوری و مربی گری، سمینارهای مختلف دانش افزایی اجرای مسابقات و برگزاری رویدادهای ملی و استانی از جمله لیگ برتر آلتیمیت فریزبی و سومین لیگ ملی دیسک طلایی برنامه ریزی  شده است.

در این گردهمایی پس از ارزیابی های صورت گرفته توسط انجمن فریزبی، استان های فارس، تهران و آذربایجان شرقی به ترتیب به عنوان سه استان های برتر و فعال در رشته فریزبی معرفی و از مسئولان این کمیته‌ها به ترتیب اقایان نوروزی، وحید سایه وند و قره باغ تجلیل شد.

در این مراسم با قدردانی از زحمات سارا باقری نایب رئیس بانوان انجمن فریزبی ایران قدردانی و عاطفه انسان به عنوان نایب رئیس جدید این انجمن معرفی شد.
همچنین محمد پورکیانی از استادان پیشکسوت تربیت بدنی، علیرضا پدرام و شهرام میرزمانی نیز به عنوان اعضای جدید هیئت رئیسه انجمن فریزبی ایران معرفی شدند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جلوه گری شکوفه‌های درختان گیلاس در جنگل فندقلو اهر + فیلم
  • نمایشگاه و جشنواره اقوام ایرانی در زنجان آغاز به کار کرد
  • برگزاری جشنواره منتظران در دیار علم و فرهنگ
  • یاسوج میزبان هشتمین جشنواره ملی فرهنگ عشایر ایران زمین
  • خلیلی: طرح گذرگاه‌های ورزش با جدیت در کشور دنبال می‌شود
  • ظرفیت های گردشگری گرمی در قالب جشنواره معرفی می شود
  • جشنواره غذاهای سنتی شهرستان گرمی برگزار شد
  • سینما به روایت سینما/ دیوار میان پایتخت و شهرستان با «آپاراتچی» فروریخت
  • فیلمی که دیوار میان پایتخت و شهرستان را از بین برد
  • جشن ریواس در روستای راونج دلیجان برگزار شد