Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@01:52:36 GMT

۱۶ کانون گرد و غبار در استان اصفهان شناسایی شد

تاریخ انتشار: ۱۰ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۲۳۸۶۹۱

۱۶ کانون گرد و غبار در استان اصفهان شناسایی شد

منصور شیشه فروش روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهارداشت: تیم های عملیاتی از اداره های منابع طبیعی و محیط زیست استان این کانون ها را شناسایی و تحت کنترل دارند.
وی اظهارداشت: این تیم ها همچنین هفته گذشته با بررسی مجدد وضعیت موجود منطقه دریافتند که قسمت های جدیدی به بعضی از این کانون ها اضافه شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گفته وی، سیلابهای اخیر در مناطق کویری رسوبهایی را حمل کرده و این رسوبها با وزش باد حرکت کرده و ایجاد گرد و غبار می کنند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان تصریح کرد: منابع طبیعی اقداماتی را در راستای مالچ پاشی، کشت نهال و بذر مناسب برای کنترل کانون های جدید انجام خواهد داد.
وی اضافه کرد: هماهنگی های لازم با استان های یزد، سمنان، مرکزی و قم برای کنترل کویرهای مشترک با اصفهان انجام شده و عملیات مشترک برای کنترل پدیده گرد و غبار و کنترل بیابان زایی انجام خواهد شد.
شیشه فروش تصریح کرد: گزارش های لازم برای حمایت از این طرح ها به محیط زیست و منابع طبیعی کشور هم ارسال شده است.
وی با اشاره به اینکه این برنامه ها و گزارش ها برای جذب اعتبار لازم در راستای کنترل گرد و غبار به تهران ارسال شده است، ادامه داد: منابع طبیعی و محیط زیست استان مکلف شدند در یک برنامه زمانبندی شده این کویرها و کانونهای گرد و غبار را شناسایی و کنترل کنند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان اضافه کرد: در مجموع تاکنون حدود ۳۰۷ هزار هکتار از مناطق بیابانی در هشت شهرستان استان اصفهان جنگل کاری و مرتع کاری (گیاهان مرتعی برای پیشگیری از بیابان زایی) شده است.
وی بیان کرد: همچنین عملیات مالچ پاشی در ۳۰۰ هکتار از مناطق و کانون های گرد و غبار استان انجام شده و این طرح ها امسال هم ادامه پیدا خواهد کرد.

کلانشهر اصفهان، یکی از شهرهای آلوده کشور است به طوری که از طرفی در فصول سرد سال بدلیل پدیده وارونگی هوا و در برخی روزها به دلیل افزایش پدیده گرد و غبار، شاخص کیفی هوای آن به وضعیت ناسالم می‌رسد.

با تقسیم‌بندی های موجود، ۴۳.۷ میلیون هکتار از مساحت کشور جز مناطق بیابانی است؛ ۲۰ میلیون هکتار از زیست سازگان بیابانی تحت تاثیر فرسایش بادی و از این میزان ۶.۴ میلیون هکتار در محدوده کانون های بحرانی است که در ۹۷ شهرستان و ۱۸ استان پراکنده می باشد.

به گفته مسوولان امر ۱۶ کانون ریزگرد در مجموع با مساحت نزدیک به یک میلیون و ۹۰ هزار هکتار در استان اصفهان قرار دارد و بروز این پدیده سالانه بیش از ۳۶۰ میلیارد ریال به امکانات زیربنایی و منابع طبیعی از جمله پایگاه‌های نظامی، زمین‌های کشاورزی، راه‌های ارتباطی، شهرک‌های صنعتی و راه آهن زیان وارد می‌کند.

۷۱۵۰/‏۶۰۲۶/‏

منبع: ایرنا

کلیدواژه: گرد و غبار اصفهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۳۸۶۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فناوری ناسا برای غبارزدایی از ماه به قمر زمین می‌رود

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، ناسا تصمیم دارد ماموریت خصوصی آتی که با عنوان «فایرفلای بلو گوست ۱» (Firefly Blue Ghost ۱) نامگذاری شده را به منظور آزمایش نحوه دفع و حذف گرد و غبار ماه با استفاده از برق به قمر زمین عملیاتی کند.

در این ماموریت نحوه دفع و حذف گرد و غبار با استفاده از الکتریسیه مورد آزمایش قرار می‌گیرد؛ در این راستا ناسا توضیحاتی ارائه کرده و گفته است، گرد و غبار خانه‌ای که حتی مدتی تمیز نشده و جرم آنها ضخیم شده به آسانی و بدون هیچ دردسری پاک می‌شوند و سطح دوباره تمیز می‌شود، اما برای فضانوردان و فضاپیماها، گرد و غبار به دلیل ماهیت خشن و چسبنده غبار روی آنها خطر بسیار بیشتری ایجاد می‌کند. حتی ماه و مریخ هم از این خطر در امان نیستند.

تفاوت بین گرد و غبار روی ماه و زمین این است که گرد و غبار روی ماه و سایر اجرام مانند شیشه ناهموار و تیز هستند

چارلز بولر، پژوهشگر ارشد آزمایشگاه الکترواستاتیک و فیزیک سطحی مرکز فضایی کندی ناسا در این باره چنین توضیح می‌دهد: "تمیز کردن سنگ پوشه (گرد و خاک سطح ماه) از روی سطوح، مشکل را بدتر خواهد کرد؛ چرا که آنها بار الکتریکی بالایی دارند و درعین حال به شدت عایق هستند.

بولر در بیانیه‌ای گفت: قرار گرفتن مأموریت‌های آینده ماه در معرض این گرد و غبار خطر بالقوه و خطرناک هستند و مدیریت کردن شرایطی که گرد و غبار آن بسیار متفاوت‌تر از آن چیزی است که ما در سطح زمین مشاهده کرده‌ایم دشوار است و می‌تواند مشکلات زیادی را برای فضاپیما‌ها و فضانوردان ایجاد کند. 

یکی از راهکار‌های ممکن برای کاهش آسیب‌های ناشی از این گرد و غبار، بهره‌گیری از تکنولوژی جدید ایرودینامیکی ناسا به نام تکنولوژی Dust Shield یا به اختصار (EDS) است.

ناسا از سال ۲۰۰۴ مشغول توسعه و آزمایش این فناودپری در مرکز کندی است؛ این فناوری از ترکیبی از الکترود‌ها و میدان‌های الکتریکی برای برداشتن و حذف گرد و غبار از اجسامی مانند رادیاتور‌های حرارتی و پنل‌های خورشیدی، لنز‌های دوربین و لباس فضانوردان استفاده می‌کند.

یکی از عوامل مهم در توسعه این فناوری ایجاد شرایط حمل و نقل پایدار به سطح ماه است که ناسا طراحی کلیدی آن را برای محافظت از ماه در مقابل گرد و غبار برعهده گرفته و این تلاش نشان می‌دهد، چگونه همکاری بین نهاد‌های خصوصی و دولتی می‌تواند به توسعه فضایی کمک کند و فناوری‌های جدید را در فضای خارج از جو زمین بیازماید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • عملیات کنترل آفت در ۵۰۰ هکتار از تاغزارهای شاهرود آغاز شد
  • شناسایی ورفع موانع ومشکلات قبل سرمایه گذاری
  • خطر ریزگرد های قم بیخ گوش تهران
  • ثبت بیش از ۱۰۰۰ فرم شناسایی مشترکان سازمان پسماند اصفهان در سامانه سنا
  • ثبت بیش از ۱۰۰۰ فرم شناسایی مشترکین سازمان پسماند اصفهان در سامانه سنا
  • نگرانی از هجوم گردوغبار به ۴ استان
  • خطر ریزگرد‌های قم بیخ گوش تهران
  • خطر ریزگردهای قم بیخ گوش تهران
  • فناوری ناسا برای غبارزدایی از ماه به قمر زمین می‌رود
  • اجرای بیش از ۲۰ طرح آبخیزداری در استان اصفهان