Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@03:30:58 GMT

میزان آب مورد نیاز بدن هر فرد چقدر است؟

تاریخ انتشار: ۱۰ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۲۴۰۷۹۹

میزان آب مورد نیاز بدن هر فرد چقدر است؟

مسئول آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور با تاکید بر اهمیت مصرف آب روزانه مورد نیاز بدن، گفت: اهمیت حفظ این تعادل تا به آن اندازه است که چنانچه ۱۰ درصد آب بدن از دست رود، موجب اختلالات شدید در بدن می‌شود و اگر این مقدار به ۲۰ درصد برسد، مرگ رخ می‌دهد.

مینا کاویانی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه آب بیشترین قسمت وزن بدن ما را تشکیل داده است، گفت: آب همچنین نقش مهمی از جمله شرکت در ساختمان و عملکرد دستگاه گردش خون، ایجاد محیط مناسب برای انجام واکنش‌های بدن، شرکت در فرآیندهای هضم، جذب و دفع مواد در بدن برعهده دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه آب از سه طریق به بدن می‌رسد، گفت: نوشیدن آب سالم و انواع نوشیدنی‌ها، خوردن انواع میوه‌ها و سبزی‌ها و سایر مواد غذایی و آبی که در اثر واکنش‌های مختلف در درون بدن تولید می‌شود که به آن آب متابولیک گفته می‌شود. همچنین آب از طریق پوست، تنفس، ادرار و مدفوع دفع می‌شود.

وی با بیان اینکه بدن انسان قادر به ذخیره آب نیست، تصریح کرد: در نتیجه حفظ تعادل آب بدن بسیار مهم است؛ یعنی باید بین آب وارد شده به بدن و آب دفع شده از بدن، تعادل برقرار باشد. اهمیت حفظ این تعادل تا به آن اندازه است که چنانچه ۱۰ درصد آب بدن از دست برود، موجب اختلالات شدید در بدن می‌شود و اگر این مقدار به ۲۰ درصد برسد، مرگ رخ می‌دهد و باید متذکر شد بزرگسالان تا ۱۰ روز و کودکان تا ۵ روز می‌توانند بدون آب زنده بمانند.

کاویانی با اشاره به میزان آب مورد نیاز بدن (بر حسب کیلوگرم وزن بدن)، تصریح کرد: بزرگسالان ۳۵ میلی لیتر به ازای هر کیلوگرم وزن بدن، کودکان ۶۰-۵۰ میلی لیتر به ازای هر کیلوگرم وزن بدن و شیرخواران ۱۵۰ میلی لیتر به ازای هر کیلوگرم وزن بدن به آب نیاز دارند.

وی ادامه داد: به طور کلی جیره مناسب آب روزانه برای بزرگسالان ۲ تا ۲.۵ لیتر (۱۰-۸ لیوان) است که بستگی به اندازه بدن دارد، اما نیاز زنان شیرده ۷۰۰-۶۰۰ میلی لیتر در روز افزایش می‌یابد.

وی در رابطه با تشنگی نیز عنوان کرد: دریافت آب با حس تشنگی کنترل می‌شود و این احساس پیامی برای دریافت آب و مایعات است. با توجه به این مطلب در سه گروه ویژه از افراد یعنی شیرخواران، ورزشکاران با تمرین‌های شدید و سالمندان که احساس تشنگی ممکن است در آنها کاهش یابد، مسئله تأمین آب باید حتما مد نظر قرار گیرد.

کاویانی در خاتمه عنوان کرد: یکی دیگر از شرایط ویژه، قرار گرفتن در آب و هوای گرم است؛ چرا که در مناطق گرم و روزهای گرم تابستانی معمولا دفع آب حدودا یک لیتر بیشتر از هوای معمولی است. بنابراین به همین میزان نیاز به آب بیشتر است و این کمبود باید با دریافت آب و مایعات بیشتر جبران شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: آب سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۴۰۷۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا مصرف بیش از حد ویتامین دی برای بدن مضر است؟

مصرف بیش از حد مکمل‌های ویتامین دی باعث بروز عوارضی مانند تجمع کلسیم در خون، حالت تهوع، استفراغ و ضعف می‌شود.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، ویتامین‌ها و مواد معدنی برای حفظ سلامتی ضروری هستند، زیرا نقش مهمی در عملکردهای مختلف بدن از جمله تقویت سیستم ایمنی و بهبود سلامت استخوان دارد؛ با این وجود، زمانی که مواد معدنی و ویتامین‌ها بیش از حد مصرف شوند می‌تواند عوارض جانبی خاصی به همراه داشته باشد و منجر به مسمومیت شود.

ویتامین دی برای رشد و توسعه سلول‌های عضلانی، عملکرد مناسب سیستم ایمنی و حفظ سلامت اسکلتی ضروری است، البته مصرف بیش از حد آن می‌تواند منجر به مسمومیت شود، این نوع مسمومیت معمولاً به دلیل مصرف بیش از حد مکمل‌ها به جای رژیم غذایی یا قرار گرفتن در معرض نور خورشید رخ می‌دهد، یکی از علائم اصلی مسمومیت ویتامین دی تجمع کلسیم در خون است که به عنوان هیپرکلسمی شناخته می‌شود.

علائم مسمومیت با ویتامین دی شامل حالت تهوع، استفراغ، ضعف، تکرر ادرار، استخوان درد و مشکلات کلیوی می‌‏شود، حتی در موارد شدیدتر نیز می‌تواند منجر به کما و مرگ شود؛ اغلب پیشنهاد می‌شود که افراد بین ۳۰ تا ۶۰ نانوگرم بر میلی‌لیتر ویتامین دی مصرف کنند، مصرف بیش از ۱۰۰ نانوگرم در میلی‌لیتر می‌تواند مضر باشد و با مشکلاتی برای سلامت بدن همراه باشد.

کد خبر 748305

دیگر خبرها

  • بانک مرکزی آرژانتین، نرخ بهره را کاهش داد
  • زلفی گل: افزایش ۳ برابری مبلغ قرارداد‌های استادان با صنایع/ میزان اختصاص گرنت به رساله‌های دکتری و طرح‌های تحقیقاتی اعلام شد 
  • آیا مصرف بیش از حد ویتامین دی برای بدن مضر است؟
  • بی‌میلی رایان خرافنبرخ به جدایی از لیورپول
  • ثبت بیشترین بارندگی در پیکوه طبس با ۲۱ میلی متر
  • خودرو ایسوزو D-MAX مدل 2024 چه مشخصاتی دارد؟
  • هندزفری itel T11 Pro چه مشخصاتی دارد؟
  • ادامه وزش باد و ریزش باران در خراسان رضوی
  • تامین سوخت مورد نیاز کشاورزان جغتای با استفاده از فناوری نوین
  • بهاران پربارش فارس