Web Analytics Made Easy - Statcounter

بوم‌گردی با ایجاد اشتغال، فرصت پیشرفت و توسعه اقتصادی جایگزینی است برای سایر منابع درآمدی ساکنان مناطق روستایی که می‌تواند علاوه بر ماندگاری روستاییان از رو آوردن آنها به راه‌های دیگر کسب درآمد، مانند فروش زمین‌های کشاورزی و بهره‌برداری بی‌رویه از منابع طبیعی جلوگیری کند.
ایجاد زیرساخت‌ها به‌خصوص اقامتگاه‌های بوم‌گردی در دل این روستاها می‌تواند این مناطق را برای گردشگران به محلی برای فرار از خستگی‌های زندگی ماشینی در زیرآسمان پرستاره و به دور از آلایندگی‌های زیست‌محیطی و آرامشی رویایی تبدیل و برای مردم روستا اشتغال و درآمدهای خوبی ایجاد کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اقامتگاه بوم‌گردی به معنای محل اقامت مسافر است که متناسب با معماری سنتی ساخته می‌شود و علاوه بر طبیعت بکر مکانی برای آشنایی گردشگران با جاذبه‌های مردم‌شناسی مانند آداب و رسوم، غذاهای سالم، طبیعی، محلی و صنایع دستی اهالی منطقه است. بی‌شک اقامتگاه‌های گردشگری در روستاها موجب اشتغال مردم روستا و به‌ویژه جوانان روستاها می‌شود. جوانان با ایجاد اقامتگاه‌های بوم‌گردی می‌توانند درآمد پایداری برای خود ایجاد کنند که موجب ماندگاری آنان در روستاها و رونق گرفتن روستاها می‌شود.

مزایای تقویت بوم‌گردی و گردشگری روستایی

یک کارشناس حوزه گردشگری می‌گوید: رونق گردشگری روستایی بستری برای ایجاد اشتغال پایدار است. توسعه گردشگری روستایی یا همان بوم‌گردی سبب رونق فروش محصولات روستایی می‌شود و این موضوع یکی از عوامل ایجاد اشتغال است. همچنین استان نیاز به امکاناتی از جمله مکان‌های اسکان گردشگران دارد تا اشتغال و درآمدزایی در این حوزه دوچندان شود.

«علی حسنی» بیان می‌کند: به منظور رونق گردشگری به‌ویژه بوم‌گردی نیاز به برنامه‌ریزی دقیق و مطالعه کارشناسی است که با بهره‌گیری از این برنامه‌ها می‌توانیم بیشترین بهره‌برداری را از ظرفیت‌های موجود در روستاها به ویژه روستاهای حاشیه تالاب میقان  داشته باشیم. وی ادامه می‌دهد: برای رونق گردشگری روستایی باید صنایع دستی و هنرهای هر منطقه احیا شود و تولید سوغات مورد توجه قرار گیرد. قطعا این مسأله به رونق گردشگری در روستاها کمک می‌کند و جذابیت‌های روستا برای حضور گردشگران را افزایش می‌دهد.

حفظ ۳ اصل مهم در بوم‌گردی

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری استان مرکزی نیز با اشاره به این‌که توسعه اقامتگاه‌های بوم‌گردی یکی از مهم‌ترین اولویت‌های سازمان میراث فرهنگی و گردشگری است، می‌گوید: بی‌شک چرخش گردشگر از شهرگردی به بوم‌گردی و روستاگردی یکی از انتخاب‌های آینده نزدیک گردشگران خواهد بود. به همین دلیل آماده‌سازی بستر توسعه و خدمات مطلوب در استان مرکزی که از ویژگی‌های خاص روستایی برخوردار است، اصلی مهم به شمار می‌رود تا از این فرصت مطلوب به منظور ایجاد اشتغال پایدار و رونق اقتصادی روستاها بهترین استفاده برده شود.

«علیرضا ایزدی» بیان می‌کند: اگرچه توسعه اقامتگاه‌های بوم‌گردی اولویت اداره کل میراث فرهنگی وگردشگری استان است، اما حفظ، احیا و نگهداری بافت‌های روستایی، محیط‌زیست و همچنین حفظ بافت جامعه محلی از اصولی است که اگر به هر عنوان رعایت نشود، نه فقط اقدام مثبتی انجام نداده‌ایم بلکه یکی دیگر از ثروت‌های تاریخی استان را از بین برده‌ایم. بنابراین پیش‌نیاز در نظر گرفته شده اداره کل میراث فرهنگی وگردشگری استان برای هر پروژه بوم‌گردی حفظ این ۳ اصل مهم است. وی توسعه اقامتگاه‌های بوم‌گردی را موجب ثبات جایگاه اجتماعی و اقتصادی جوامع محلی می‌داند و ادامه می‌دهد: ظرفیت‌های گردشگری هر روستا با توجه به داشته‌های متفاوت هر منطقه یک فرصت استثنایی برای توسعه گردشگری و به دنبال آن ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی است.

برخورداری از ظرفیت‌های طبیعی در روستاها

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی اظهار می‌کند: مرکزی روستاهای بسیاری دارد و همچنین از ظرفیت‌های طبیعی و تاریخی و مناظر زیبایی در مناطق روستایی برخوردار است. بر همین اساس توجه به ظرفیت‌های موجود در مناطق روستایی و توسعه بوم‌گردی یکی از اهداف اداره کل میراث فرهنگی استان به شمار می‌آید. از همین رو از سرمایه‌گذاران این بخش استقبال می‌کنیم و با همه توان حامی آنها خواهیم بود.

ایزدی به وجود بیش از ۱۲۰۰ روستای منحصر به فرد در استان اشاره می‌کند و می‌گوید: تلاش می‌کنیم تا روند توسعه بوم‌گردی در مرکزی شود و در روستاهای هدف گردشگری که دارای ارزش تاریخی هستند، بر رونق گردشگری و ترویج و توسعه صنایع دستی به منظور افزایش اشتغال پایدار متمرکز شویم. وی بیان می‌کند: هدف از بوم‌گردی، حفظ و احیای روش زندگی بومی است و این توسعه باید به ارتقای جایگاه اجتماعی روستا منجر شود و در ماهیت اجتماعی و فرهنگی روستا مشکلی به وجود نیاورد. بنابراین برای توسعه زیرساخت‌های گردشگری باید شرایط محیطی و طبیعی و داشته‌های روستا را به خوبی مورد مطالعه قرار داد و هرگونه اقدامی در روستا باید با حفظ و صیانت از بافت روستا صورت گیرد.

توجه به توسعه زیرساخت‌های گردشگری

یک کارشناس حوزه گردشگری می‌گوید: محرومیت استان از وجود زیرساخت‌های گردشگری روستایی یکی از مشکلات در مسیر توسعه این نوع گردشگری است. البته اقداماتی تا به حال انجام شده، اما کم است و برای این موضوع کافی به نظر نمی‌رسد. «علی حسنی» می‌افزاید: برای جذب و حضور پررنگ گردشگران در روستاها باید زیرساخت‌های جذب گردشگر را در روستاها فراهم کنیم که یکی از این زیرساخت‌ها ایجاد اقامتگاه‌های بوم‌گردی است.

وی می‌گوید: شناساندن ظرفیت‌های گردشگری روستایی و معرفی این توانمندی‌ها به گردشگران و مردم منطقه و سایر نقاط کشور علاوه بر به حرکت درآوردن چرخ‌های اشتغال و درآمدزایی در روستاها، موجب رونق بیشتر صنعت گردشگری نیز می‌شود. این کارشناس حوزه گردشگری بیان می‌کند: حفظ، احیا و نگهداری از بافت‌های روستایی، محیط زیست، حفظ جامعه محلی، صیانت از ثروت‌های تاریخی، اشتغال بومی، ایجاد رونق اقتصادی در جوامع محلی، پویایی روستاییان در حفظ آیین‌ها و سنن و جلوگیری از مهاجرت به شهرها از مهم‌ترین دستاوردهای ایجاد اقامتگاه‌های بوم‌گردی است که باید به آنها توجه جدی شود. حسنی با اشاره به این‌که مهاجرت بی‌شمار روستاییان به شهرها که اغلب در حاشیه شهرها سکنی گزیده‌اند موجب بسیاری از مشکلات ریز و درشت فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی شده است ادامه می‌دهد: با تقویت ظرفیت‌های بوم‌گردی روستاها و همچنین ایجاد اشتغال برای جوانان می‌توان علاوه برتقویت گردشگری روستایی از مهاجرت روستاییان به سمت شهرها جلوگیری کرد.

کد خبر 446016

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: استان مرکزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۴۰۸۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برخورد قاطع با تورهای گردشگری غیرمجاز در استان مرکزی

به گزارش خبرگزاری مهر، مسعود فرخی گفت: افراد و یا گروه‌هایی که به صورت غیر مجاز، مجری تورهای کلوپ سافاری هستند از طریق واحد حقوقی پیگیری حقوقی و به پلیس فتا معرفی می‌شوند.

معاون گردشگری اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان مرکزی گفت: پیگیری قضائی و شکایات از افراد اجرا کننده تورهای غیر مجاز، معرفی افراد اجرا کننده تورهای غیر مجاز به پلیس فتا به منظور مسدود کردن صفحات مجازی و شماره تماس‌های تبلیغاتی آنها، از اقدامات این اداره کل در راستای جلوگیری از تورهایی که بدون مجوز قانونی اجرایی می‌شوند، است.

وی افزود: تا کنون ۳ نشست تحت عنوان کارگروه امنیت گردشگران برگزار شده که در این کارگروه دستگاه‌های قضائی، انتظامی، نظارتی و ادارات و نهادهای مرتبط عضو هستند.

فرخی عنوان کرد: تورهای غیرمجاز گردشگری در استان دفتر فیزیکی ندارند و فعالیت‌های آن‌ها به صورت آنلاین و در شبکه‌های اجتماعی انجام می‌شود و لازم است پلیس فتا با آن‌ها برخورد کند.

معاون گردشگری اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان مرکزی با بیان اینکه متولیان تورهای غیرمجاز شناخت کافی از گردشگری ندارند، یادآور شد: این نوع تورها هیچ‌گونه پوشش بیمه‌ای برای گردشگر قرار نمی‌دهند و در صورتی که در طول سفر مخاطره‌ای برای مسافران پیش بیاید و یا صدمه‌ای ببینند، کسی مسؤولیت آن را به عهده نمی‌گیرد.

فرخی تاکید کرد: با همکاری نهادهای مربوطه به ویژه اداره نظارت بر اماکن عمومی، پلیس‌راه و فعالان بخش خصوصی شاهد امنیت و رضایتمندی گردشگران و مسافران در منطقه باشیم.

کد خبر 6097323

دیگر خبرها

  • ۱۱۵۰۰ فقره تسهیلات مقاوم سازی مسکن روستایی در زنجان پرداخت می‌شود
  • سهمیه تسهیلات مسکن روستایی در زنجان به ۱۱هزار و ۵۰۰فقره رسید
  • راه اندازی آنلاین شاپ صنایع دستی و سوغات محلی در شهرستان طبس
  • شوراهای اسلامی نماد خرد جمعی و وحدت هستند
  • برخورد جدی با تورهای گردشگری غیرمجاز در استان مرکزی
  • توقف تورهای غیرمجاز گردشگری استان مرکزی در ایستگاه پلیس فتا
  • صدور بیش از ۶ میلیون جلد سند مالکیت روستایی
  • ابلاغ سرفصل‌های دوره توانمندسازی بهره‌برداران بوم‌گردی
  • برخورد قاطع با تورهای گردشگری غیرمجاز در استان مرکزی
  • ابلاغ سرفصل‌های دوره توانمندسازی بهره‌برداران بوم گردی