Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-30@01:21:49 GMT

مهم‌ترین چالش عکاسان ایران چیست؟

تاریخ انتشار: ۱۰ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۲۴۳۰۸۱

مهم‌ترین چالش عکاسان ایران چیست؟

ساعد نیک ذات داور سومین دوره نشان عکس سال مطبوعاتی ایران درباره مهم‌ترین چالش عکاسان کشور صحبت کرد. ۱۰ تير ۱۳۹۸ - ۱۲:۳۸ فرهنگی نظرات - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، ساعد نیک ذات داور سومین دوره نشان عکس سال مطبوعاتی ایران درباره سطح کیفی آثار رسیده به این رویداد گفت: ابتدا باید بگوییم منظورمان از کیفیت چیست؟ عکس خبری و ژورنالیستی با نوع خبری که اتفاق می‌افتد مرتبط است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گاهی اوقات خبرها بسیار برجسته و مشخص می‌شوند و طبیعتا عکس‌ها نیز به واسطه برجسته شدن اخبار، می‌توانند به عکس‌های موفق‌تری تبدیل شوند. اما گاهی خبرها آن‌چنان که باید خاص و حائز اهمیت نیست.

مدیر فیلم برداری فیلم نفس افزود: در مجموع باید گفت عکس‌هایی که در این دوره ارائه شده بود، توانسته بود اخبار سال گذشته را پوشش دهد اما از نگاه داوران، بخشی از اتفاقاتی که باید می‌افتاد، رخ نداده بود؛ مثلا مولتی مدیاهایی که تولید شده بود بر اساس ساختار مولتی مدیا نبود؛ چون ما در این بخش هنوز حرکت جدی‌ای انجام نداده‌ایم و عکاسان ما هنوز شناخت کاملی نسبت به مولتی‌مدیا ندارند. به همین دلیل ما در بخش مولتی‌مدیا هیچ اثری را شایسته تقدیر ندانستیم. 

وی ادامه داد: در برخی پروژه‌ها، عکاس بی دلیل عکس خود را سیاه سفید کرده بود. حال آنکه رنگ عاملی است که می‌تواند به ما سندیت و فضا بدهد. به گمان من مرزی وجود دارد که باید برای عکاسان تعریف شود. اساسنامه‌ای که مشخص کند ویرایش عکس تا چه حدی مجاز است و تا کجا منجر به مخدوش شدن عکس نمی‌شود. به همین خاطر ما مجبور شدیم برخی عکس‌ها را به دلیل ویرایش زیاد، از فرایند داوری و نمایش کنار بگذاریم. 

مهم‌ترین چالش عکاسان کشور این است که عکاسی هنوز به عنوان یک حرفه شناخته نشده است

نیک ذات گفت: نکته اصلی از دیدگاه من این است که انجمن عکاسان مطبوعاتی ایران نهایت سعی و تلاش خود را میکند تا این رویداد سالانه را برگزار کند. من بسیار متاثر و ناراحت هستم که چرا پتانسیل اصلی عکاسی ایران باید در سه گالری کوچک به نمایش درآید. چرا نباید جایی وجود داشته باشد که از این انجمن حمایت کند. به اعتقاد من بچه‌های عکاس بسیار مظلوم واقع شده‌اند؛ آنها با حقوق‌های کم و گاه در شرایطی بسیار خطرناک، علیرغم وجود موانع بسیار مشغول عکاسی هستند ام ابا وجود همه این سختی‌ها، به وظیفه خودشان عمل می‌کنند. 

داور سومین دوره نشان عکس سال مطبوعاتی ایران افزود: عکاسان مطبوعاتی در ایران نیاز به حمایت بیشتری دارند و به گمان من باید پتانسیل موجود را بیش از این تقویت کرد تا این رویداد در سال‌های آینده با کیفیت بالاتری برگزار شود. با این وجود باید به انجمن صنفی عکاسان مطبوعاتی ایران تبریک گفت که با وجود همه سختی‌ها، این رویداد را به نحوی شایسته برگزار کردند. 

وی یادآور شد: به اعتقاد من مهم‌ترین چالش عکاسان در کشور این است که عکاسی هنوز به عنوان یک حرفه شناخته نشده است و این بسیار مهم است. در همه جای جهان قوانین مشخص می‌کنند که عکاسی در جامعه باید چگونه اتفاق بیفتد اما متاسفانه در ایران هنوز این تعریف وجود ندارد. پیدایی و رشد شبکه‌های اجتماعی نیز به عنوان بستری که انتشار عکس و فیلم در آنها می‌تواند آبرو و حیثیت افراد را به بازی بگیرد نیز مزید بر علت شده است. 

نیک ذات در پایان خاطرنشان کرد: مهم ترین بایسته‌ای که باید برای برگزاری دوره چهارم نشان عکس سال مطبوعاتی ایران در دستور کار قرار گیرد، حمایت است. این رویداد نیاز به حامیان مالی دارد. عکاسان همواره در حال انجام وظایف خود هستند و نهادها و ارگان های مرتبط چه در بخش خصوصی و چه در بخش دولتی میتوانند از عکاسی مطبوعاتی حمایت کنند تا عکاسان بتوانند با قوت و انگیزه بیشتری کارشان را انجام دهند. این نمایشگاه تاریخ مصور سالانه ایران است و کسی نمی‌تواند تحریفشان کند و فتوشاپ هم نمی‌تواند در موجودیت آنها تحریف و خدشه‌ای ایجاد کند. اینها اسنادی است که نه تنها مربوط به ما، بلکه مربوط به آینده تاریخ ایران زمین است. 

بزرگترین مانع فعالیت عکاسان مطبوعاتی چیست؟«سیلی‌های سخت» در حوزه هنری نواخته شد+عکسبرگزیدگان نشان عکس سال مطبوعاتی ایران معرفی شدند«شادی» سوژه جشنواره عکس «هشت» شد

 

انتهای پیام/

R1527/P/S4/CT3 واژه های کاربردی مرتبط هنرهای تجسمی عکاسی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: هنرهای تجسمی عکاسی هنرهای تجسمی عکاسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۴۳۰۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از وجود سیاست‌های غلط در حوزه دارویی

میثم کهربائی گفت: صنعت داروهای گیاهی در کشور با چالش‌های زیادی مواجه است.

وی با عنوان این مطلب که صنعت داروهای گیاهی در کشور نیازمند کمک و حمایت سازمان غذا و دارو است تا بتواند به صنعت ارزآور تبدیل شود، افزود: این صنعت در شرایط کنونی با معضلات و مشکلاتی مواجه است.

کهربائی با اشاره به مشکلات اقتصادی و نرخ ارز در کشور که صنعت داروهای گیاهی را متأثر ساخته است، ادامه داد: حالت انقباضی سازمان غذا و دارو، ندادن قیمت‌های درست و همچنین، ضوابط بسیار دست و پا گیر، در مسیر صنعت داروهای گیاهی؛ موجب شده این صنعت با مشکلات و چالش‌هایی در مسیر رشد و توسعه مواجه شود.

وی تاکید کرد: این قوانین دست و پا گیر باید تغییر کند، زیرا؛ صنعت داروهای گیاهی در کشور با سابقه ۲۰ ساله، همچنان نوپا است و نمی‌تواند شکوفا شود.

کهربائی از صنعت داروهای گیاهی در جهان به عنوان یک صنعت پولساز نام برد و افزود: عدم توجه مسئولان امر به این صنعت در کشور، اعم از ندادن یارانه و ارز به تولید داروهای گیاهی، موجب شده این صنعت در ایران دچار مشکل و چالش شود.

وی ادامه داد: سازمان غذا و دارو، از صنعت داروهای گیاهی حمایت نمی‌کند، ولی با قیمت گذاری دستوری، مشکلاتی را پیش پای صنعت قرار می‌دهد. متأسفانه با مکانیسمی طرف هستیم که اجازه رشد و توسعه صنعت را نمی‌دهد.

کهربائی با انتقاد از وجود سیاست‌های غلط در حوزه دارویی کشور، افزود: این سیاست‌ها موجب شده علاقه مندی به تولید از بین برود.

عضو هیئت مدیره انجمن تولید کنندگان داروهای گیاهی، با اشاره به شعار سال ۱۴۰۳ که مشارکت مردم در جهش تولید نامگذاری شده است، گفت: اگر این اتفاق بیفتد و بخش خصوصی در تولید مشارکت داده شود، می‌توان به رشد و بالندگی صنعت دارویی کشور امیدوار بود.

وی افزود: صنعت داروسازی ایران، کم از هند و چین نیست که بازار دارویی منطقه را تسخیر کرده اند. در حالی که ما از وجود دانشمندان و متخصصان مجرب در این حوزه برخورداریم.

کهربائی گفت: ایران، مهد گیاهان دارویی است و می‌توان با دانش فنی کمک کرد از خیلی کشورها در این عرصه جلوتر باشیم. سازمان غذا و دارو به عنوان رگولاتور، در کنار صنعت داروهای گیاهی باشد و روحیه مچ گیرانه را کنار بگذارد.

وی افزود: متأسفانه سیاست قیمت‌گذاری دستوری سبب می‌شود صنعت نتواند به رشد و توسعه برسد و دور نیست آن روزی که محصولات بی کیفیت تولید شود.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • (عکس) قالیباف و رقیب‌اش شکار دوربین عکاسان شدند
  • چالش‌های جدی «وعده صادق» برای سامانه تدبیر آمریکا در منطقه
  • عکس| مهمترین چالش استقلال در جدال تبریز
  • «ادز آپ» به بررسی چالش های تبلیغات دیجیتال در ایران می پردازد
  • نمایشگاه گروهی عکاسان کازرون با نام «سِی کو» در حال برگزاری است
  • کودتا در کاخ سفید/ تلاش‌های نافرجام برای برکناری سخنگوی دولت بایدن
  • چالش‌های سلامت دهان و دندان در ایران
  • عکاسی از انبوه عنکبوت‌ها روی مریخ
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از وجود سیاست‌های غلط در حوزه دارویی
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از قیمت‌گذاری دستوری