Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین، علیرضا ناصرپور اظهار کرد: با توجه به اینکه استراتژی بورس کالای ایران تکمیل زنجیره ابزارهای مالی و اوراق بهادار مبتنی دارایی های مختلف است و نظر به راه اندازی معاملات گواهی سپرده زیره سبز، معاملات قراردادهای آتی این محصول نیز بر مبنای همین استراتژی به زودی در بازار مشتقه راه اندازی خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه بحث های مقدماتی راه اندازی این معاملات انجام شده و تاییدیه های لازم از سوی سازمان بورس و اوراق بهادار دریافت شده است، گفت: در همین راستا فردا ۱۱ تیرماه جلسه ای با حضور کارگزاران برگزار خواهد شد تا معاملات قراردادهای آتی زیره سبز با راه اندازی یک سررسید به زودی در بورس کالا کلید بخورد.

وی ادامه داد: این قرارداد احتمالا با سررسید تحویل مرداد و یا شهریور ماه ۹۸ راه اندازی خواهد شد و اندازه هر قرارداد معادل ۱۰۰ کیلوگرم زیره سبز درجه یک در نظر گرفته خواهد شد. همچنین استاندارد زیره سبز در نظر گرفته شده برای قراردادهای آتی کاملا مطابق با استانداردهای معاملات گواهی سپرده زیره سبز است و انبارهای پذیرش شده برای معاملات گواهی سپرده کالایی این محصول مرجع تحویل کالا در قراردادهای آتی خواهد بود.

معاون توسعه بازار و مطالعات اقتصادی بورس کالای ایران در خصوص میزان وجه تضمین اولیه لازم برای قراردادهای آتی زیره سبز در زمان راه اندازی گفت: وجه تضمین معاملات قراردادهای آتی زیره سبز کمتر از ۲۰ درصد ارزش کل قرارداد خواهد بود و برای شروع این معاملات به منظور ایجاد رونق در خصوص کارمزد سازمان بورس و اوراق بهادار و شرکت بورس کالای ایران تخفیفاتی در نظر گرفته شده که البته این اقدام برای راه اندازی کلیه ابزارهای مالی نوین عملیاتی می شود.

ناصرپور در بیان مزایای راه اندازی معاملات قراردادهای آتی زیره سبز اظهار داشت: راه اندازی معاملات قراردادهای آتی می تواند موجب کشف نرخ بهتر محصول زیره سبز شده و از سوی کشاورزان و خریداران آن به عنوان ابزاری برای پوشش ریسک ناشی از نوسانات قیمتی به ویژه در فصل برداشت محصول، مورد استفاده قرار گیرد؛ این ابزار همچنین امکان فرصت سرمایه گذاری جدیدی را برای فعالان بازار مشتقه فراهم می آورد.

وی در بیان یک مزیت مهم دیگر راه اندازی معاملات قراردادهای آتی برای محصول زیره سبز گفت: با توجه به ماهیت صادراتی بودن زیره سبز، معاملات قراردادهای آتی می تواند به ثبات قیمتی و کشف نرخ مناسب تر آن کمک کند چراکه برخلاف زعفران، زیره سبز در بازارهای جهانی دارای مرجع قیمتی بوده و کشور هند تعیین کننده قیمت های بین المللی این محصول صادراتی است؛ از این رو، این قراردادها می تواند کشف نرخ مناسب تری را برای محصول زیره سبز رقم بزند.

این مقام مسوول در خاتمه سخنان خود از تلاش سازمان بورس و اوراق بهادار برای صدور مجوز برای صندوق های سرمایه گذاری کالایی مبتنی بر محصولات کشاورزی در بورس کالای ایران خبر داد و گفت: با توجه به اینکه با راه اندازی معاملات گواهی سپرده زیره سبز بعد از معاملات گواهی سپرده زعفران، در حوزه معاملات گواهی سپرده کالایی محصولات کشاورزی تنوع مناسبی در بازار ایجاد شده، سازمان بورس و اوراق بهادار پیگیر این موضوع است تا به صندوق های سرمایه گذاری کالایی مبتنی بر محصولات کشاورزی که درخواست خود را ارایه کرده اند، مجوزهای لازم را جهت تاسیس ارایه کند تا به کمک آنها، معاملات گواهی سپرده زعفران و زیره سبز رونق بیشتری پیدا کند.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بورس کالا بورس معاملات آتی زیره سبز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۴۵۶۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افت ۱۲ هزار واحدی شاخص کل بورس

آفتاب‌‌نیوز :

شاخص کل بورس در پایان معاملات امروز سه‌شنبه (۱۱ اردیبهشت) با افت ۱۲۲۲۶.۳۶ واحدی به ۲،۲۶۸،۸۴۵.۴۲ واحد رسید.

از تغییر شاخص‌های دیگر بورس می‌توان به افت ۶۰۱۸.۲ واحدی شاخص کل هم‌وزن اشاره کرد.

همچنین حجم معاملات امروز ۵.۸۴۷ میلیارد سهم بود که طی ۲۹۷،۷۳۶ معامله دادوستد شد و ارزش کل این معاملات نیز به ۳۷،۳۶۳.۷۰۸ میلیارد ریال رسید.

ارزش کل بازار بورس نیز بالغ بر ۷۸،۳۹۰،۲۷۷.۲۹۴ میلیارد ریال شد.

نماد‌های فولاد، فملی، شپنا، شبندر، وبملت و فارس بیشترین نقش را در افت شاخص بورس داشتند.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • سقف قرارداد های موقت ۵ ساله می‌شود؟
  • اتفاق جالب در معاملات روز گذشته کپشیر!
  • کنترل حکشتی به زودی در دستان تامین‌اجتماعی؟!
  • جاماندگی بورس از بازار‌ها
  • زاکانی: ورود اولین نمونه قطار چینی در خرداد به تهران | تمام قراردادهای ما ضمانت بانکی دارد | می خواهند قراردادمان با چین را منحل کنند اما نمی توانند
  • زاکانی: اولین نمونه قطار چینی در خرداد به تهران می رسد | تمام قراردادهای ما ضمانت بانکی بین المللی دارد
  • نیاز تولیدکنندگان به حمایت های عملی
  • افت ۱۲ هزار واحدی شاخص کل بورس
  • ریسک‌های سیاسی بازرگانان پوشش داده می‌شود
  • مدیریت سرمایه در فارکس چیست؟ معرفی ۳ استراتژی پولساز