Web Analytics Made Easy - Statcounter

تین‌نیوز | 

 وزیر امور خارجه ایران با بیان اینکه اینستکس بدون اجرای سایر تعهدات معنا ندارد، گفت: آنگونه که من مطلع شدم ایران طبق برنامه از مرز ۳۰۰ کیلوگرم اورانیوم غنی شده عبور کرده است.

به گزارش تین نیوز به نقل از فارس، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در حاشیه مراسم ترحیم مرحوم مرتضی صفاری نطنزی نماینده مردم نطنز و از دیپلمات‌های وزارت خارجه در جمع خبرنگاران گفت: آنگونه که من مطلع شدم ایران طبق برنامه از مرز ۳۰۰ کیلوگرم اورانیوم غنی شده عبور کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: این موضوع را قبلا اعلام کرده بودیم و لذا براساس آنچه که اعلام کرده‌ایم خیلی شفاف گفته‌ایم که چه کار می‌کنیم و براساس آن نیز عمل می‌کنیم و این را از حقوق خود در چارچوب برجام می‌دانیم.

به گزارش فارس، ظریف اعلام کرد که ذخایر اورانیوم غنی شده 3.67 درصد ایران از 300 کیلوگرم عبور کرد.

وی افزود: بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بعد از توزین روز چهارشنبه هفته گذشته، مجددا وزن تولید مواد غنی شده ایران را اندازه‌گیری کردند و ذخایر ایران از سقف 300 کیلوگرم عبور کرده است.

 اقدامات اروپایی‌ها کافی نبوده 

وزیر خارجه درباره نشست روز جمعه کمیسیون مشترک برجام در وین و عبور ایران از مرز 300 کیلوگرم اورانیوم غنی شده بیان کرد: ما همان وقت بعد از جلسه نیز اعلام کردیم که اقدامات اروپایی‌ها کافی نبوده ولذا جمهوری اسلامی ایران همانطور که قبلا برنامه‌اش را اعلام کرده، این برنامه را اجرا خواهد کرد. برنامه مرحله اول در حال اجرا شدن است، هم در مورد ذخایر اورانیوم غنی شده و هم ذخایر آب سنگین.

وی ادامه داد: مرحله بعد هم اعلام شده، در مورد سقف 3.67 هم در مرحله بعد است که اجرا خواهیم کرد. در نامه رئیس جمهور صراحتا بیان شده در صورتی که آنها اقدامات لازم را برای اجرای تعهداتشان انجام بدهند، اقدامات ما قابل بازگشت است، ولی اگر اقدامات لازم را انجام ندهند، ما براساس ماده 36 برجام این حق را از سال گذشته داشتیم که اقدامات خودمان را انجام دهیم.

وزیر خارجه توضیح داد: ماده 36 کاملا واضح است،‌ حق ایران در این ماده کاملا مشخص شده است، چون این، ضمانت اجرای برجام است.

به گفته رئیس دستگاه دیپلماسی اگر اروپایی‌ها ادعا می‌کنند برای برجام ارزش قائلند، باید برای ضمانت اجرایی‌هایی که در داخل برجام دیده شده، ارزش قائل شوند و اقداماتی که ما انجام می‌دهیم دقیقا در جهت حفاظت از برجام از طریق اجرای ضمانت اجراست.

اینستکس یک حرکت مقدماتی است برای اینکه اروپا تعهداتش را انجام دهد

وی درباره اینستکس هم گفت: اینستکس یک حرکت مقدماتی است برای اینکه اروپا تعهداتش را انجام دهد، تعهدات اروپا هم در خود برجام است، بند یک تا سه ضمیمه 2 برجام، صراحتا اقدامات اروپا و نتایج اقدامات اروپا را مطرح کرده است.

وزیر خارجه یادآور شد: برای بند سه صرفا اقدام کافی نیست؛ بلکه مردم ایران باید نتایج برجام را ببینند.

ظریف بیان کرد:  بعد از خروج آمریکا از برجام و اجرای ماده 36 توسط ایران که در همان بدو خروج آمریکا از برجام یعنی 2 روز بعد در 20 اردیبهشت سال 1397 انجام شد، اروپایی‌ها 11 تعهد دادند که اینستکس هیچ کدام از آن تعهدات نیست، بلکه مقدمه‌ای است برای اجرای آن تعهدات؛ تا الان نه تنها اروپایی‌ها اصل تعهداتشان را انجام نداده‌اند، بلکه حتی مقدمه اجرای تعهداتشان بعد از حدود 14 ماه تازه دارد عملیاتی می‌شود.

وی یادآور شد: اینکه آیا عملیاتی شده یا نه هنوز ما اطلاع کافی نداریم که اقدام شده است یا نه.

 اینستکس بدون اجرای سایر تعهدات معنا ندارد

وزیر خارجه اظهار داشت:به هر حال اینستکس بدون اجرای سایر تعهدات معنا ندارد، اروپایی‌ها آنجا تعهد کردند فروش نفت ایران را تضمین کنند که این کار را نکردند، تعهد کردند حمل و نقل و بازگشت دارایی‌ها و عواید فروش نفت ایران را تضمین کنند. 11 تعهد است که این تعهدات سه بار تکرار شده است. در جلسه اول که با اروپایی‌ها داشتیم، در جلسه بعد که در سطح وزرا با 1+4 داشتیم و در یک جلسه‌ای که در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل در مهر ماه داشتیم و چند جلسه در سطح معاونان وزرای خارجه برگزار شده است.

ظریف تصریح کرد: لذا اروپایی‌ها تعهداتشان را انجام ندادند و اینستکس مقدمه تعهدات است که هنوز به طور کامل اجرا نشده است.

مشکل اروپایی‌هاست که باید حل کنند

وزیر خارجه در پاسخ به این سؤال که اگر آمریکا اینستکس را تحریم کند چه رخ می‌دهد، گفت: آن مشکل اروپایی‌هاست که باید مشکل خودشان را حل کنند.

به گزارش فارس، بهروز کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی روز دوشنبه 27 خرداد ماه در محل تأسیسات آب سنگین اراک در جمع خبرنگاران گفت: «از زمان اعلام چهار برابر شدن ظرفیت تولید اورانیوم ۳.۶۷ درصد، تولید آن مجددا در روزهای اخیر افزایش یافته است. به نحوی که امروز خدمت شما اعلام می‌کنم اگر شمارش معکوس را از ۱۰ شروع کنیم از امروز به مدت ۱۰ روز (۲۷ ژوئن/ ششم تیر) ما از سقف ۳۰۰ کیلو اورانیوم غنی شده ۳.۶۷ عبور خواهیم کرد و نه تنها عبور خواهیم کرد، بلکه افزایش تولید به شدت بالا خواهد رفت و بعد از عبور از ۳۰۰ کیلو، سرعت افزایش اورانیوم غنی شده با غنای ۳.۶۷ را بیشتر خواهیم کرد.»

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: ذخایر اورانیوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۵۰۵۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۸۰۰۰ سال پیش، انسان‌ها به اعماق غار تاریک فرانسوی رفتند؛ اما چگونه؟ (+عکس)

جهان ما مملو از نقاط جذاب، خطرناک و زیبا در اعماق آرام پوسته زمین است؛ کاوش در یک غار به معنای مواجهه با هیبت در دنیایی آرام و تقریباً بیگانه، به دور از هیاهو و شلوغی دنیای بالای زمین است.

به گزارش خبرآنلاین، یکی از دیدنی‌ترین غارهای شناخته شده در جهان، غار «سنت مارسل» در فرانسه است. محوطه ورودی برای هزاران سال توسط انسان‌ها اشغال شده است که قدمت آن به دوران پارینه سنگی میانه باز می‌گردد. این غار حداقل ۶۴ کیلومتر امتداد دارد، یک حفره پیچ خورده و پیچیده که از پوسته زمین حفر شده است.

به دلیل تاریخ طولانی سکونت در آن، این منطقه مورد توجه مردم شناسان است. اکنون دانشمندان به رهبری ژان ژاک دلانوی ژئومورفولوژیست از مرکز ملی تحقیقات علمی فرانسه (CNRS) به یک کشف بزرگ از این غار دست پیدا کردند.

آنها در اعماق غار، در مسیری خطرناک از جمله گودال‌های عمیق، استالاگمیت‌های شکسته‌ای را در بیش از ۱.۵ کیلومتر گذشته از ورودی پیدا کرده‌اند که حاکی از حضور انسان در حدود ۸۰۰۰ سال پیش است.

حتی با استانداردهای امروزی، که شامل تجهیزات ایمنی پیچیده و روشنایی است، گودال‌های موجود در مسیر، خطرناک تلقی می‌شوند و این سؤال را ایجاد می‌کند: چگونه انسان‌های باستانی به این سایت دسترسی پیدا کردند و دوباره از آن خارج شدند؟

ژان ژاک دلانوی در این خصوص به هفته‌نامه علمی مقالات آکادمی ملی علوم ایالات متحده آمریکا می‌گوید:«این کشف و این واقعیت که سازه‌ها حدود 8000 سال قدمت دارند استثنایی است. "این مسئله دانش غارنشینان در دوره ماقبل تاریخ، توانایی آنها در کاوش و عبور از شفت‌ها و تسلط آنها در نورپردازی را مطرح می‌کند."»

بخشی از کف غار با دسته‌ای از صخره‌های شکسته به نام اسپلئوتم‌ها پر شده‌است. اینها نهشته‌های معدنی هستند که توسط آب‌های زیرزمینی در غارها، مانند استالاگمیت‌ها و استالاکتیت‌ها تشکیل شده‌اند.

غیر معمول نیست که غارهای شناخته شده دارای صخره‌های شکسته باشند. در اواخر قرن نوزدهم برای کاوشگران و گردشگران غار، این کار انجام شده بود که تکه‌هایی از سنگ را به عنوان سوغاتی بشکنند یا آثاری را بر روی دیواره‌های غار به یادگار بگذارند. فرض بر این بود که غارهای شکسته در سنت مارسل کار چنین گردشگرانی بوده است.

اما دلانوی و همکارانش آثار باستانی حضور انسان را در غارهای دیگر نیز پیدا کرده‌اند که این پرسش‌ها را در مورد اینکه دقیقاً چه زمانی صخره‌های سنت مارسل محل سکونت قرار گرفته‌اند را ایجاد کرده است.

خوشبختانه، با سنگ‌ها، راه‌هایی وجود دارد که می‌توانیم به آن پی ببریم، و این همان کاری است که محققان تصمیم گرفتند انجام دهند. اسپلئوتم ها از یک تعامل طولانی و مداوم با آب تشکیل می شوند. شما می توانید یک استالاگمیت را از ریشه جدا کنید، اما اگر آب به جریان و رسوب مواد معدنی ادامه دهد، آن استالاگمیت دوباره رشد می‌کند.

محققان رشد مجدد روی سازندهای شکسته را بررسی کردند، اما این همه ماجرا نیست. آنها همچنین نسبت‌های اورانیوم و توریم را در غارها تجزیه و تحلیل کردند، تکنیکی که به نام تاریخ‌گذاری اورانیوم-توریم شناخته می‌شود. این کار به این دلیل انجام می‌شود که اورانیوم محلول در آب است، اما یکی از محصولات تجزیه آن، توریم، محصول فروپاشی اورانیوم پس از رسوب ماده معدنی است.

از آنجایی که سرعت تجزیه اورانیوم به توریم ثابت و شناخته شده است، دانشمندان می‌توانند مقدار هر یک از آنها را در نمونه بررسی کنند تا مشخص کنند چه مدت از زمان تشکیل ماده معدنی گذشته است. با استفاده از این تکنیک‌ها، محققان دریافتند که غارنوردها بیشتر بین 125000 تا 70000 سال پیش شکل گرفته‌اند.

این تیم دریافتند که اولین تکه شکسته برای حدود 10000 سال پیش بوده است. آخرین مورد مربوط به حدود 3000 سال پیش است. اما سرنخ دیگری وجود داشت. به نظر می رسد تعداد زیادی از قطعات شکسته عمدا قرار داده شده اند و ساختاری را در محفظه ایجاد کرده اند. محققان دریافتند این ساختار حدود 8000 سال پیش ایجاد شده است.

محققان نتیجه می‌گیرند که در این مورد شکی نیست که انسان‌ها اینجا بودند، خیلی قبل از اینکه فکر کنیم می‌توانستند باشند، به نحوی در گذرگاه تاریک و خطرناک حرکت می‌کردند و برای ساختن چیزی، صخره‌ها را شکستند. نحوه انجام آنها برای کارهای آینده است. رسوبات دوده بر روی دیوارهای اتاقک نیز می‌تواند یک سرنخ باشد، اگر آنها همزمان با ساخت و ساز قرار می‌گرفتند.

آنها در مقاله خود می‌نویسند: "شواهد فعالیت انسان ماقبل تاریخ در غار سنت مارسل قطعی است."

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • کیفیت شگفت انگیز و هنر عکاس در ثبت تصاویر از یک سرخرطومی
  • حذف پروانه کسب های کاغذی از ۵۰۰ هزارتا عبور کرد
  • اجرای بیش از ۴ کیلومتر حفاری تونل خط چهار مترو مشهد
  • کشف ۲۲۷ کیلوگرم تریاک در یزد
  • لیتیوم را خام‌فروشی نمی‌کنیم / لیتیوم می‌تواند صنعت استان را به نحو چشمگیری ارتقا دهد
  • بازخوانی پرونده توسعه برق هسته‌ای در ایران؛ از برجام تا مشارکت مردم
  • ۸۰۰۰ سال پیش، انسان‌ها به اعماق غار تاریک فرانسوی رفتند؛ اما چگونه؟ (+عکس)
  • توافق مهم ایران و عربستان انجام شد | جلسه مشترک عبداللهیان و بن فرحان
  • مثلث آمریکایی چه هدفی را در تقابل با فعالیتهای هسته‌ای ایران دنبال می‌کنند؟ / نقشه راه گروسی در تهران پس از عملیات وعده صادق
  • بویری: بی‌حاشیه بودن و قلب پاک مُهمدی او را رو به جلو می‌برد