Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-07@02:39:04 GMT

مگر ما گاز اشک‌آور هستیم؟

تاریخ انتشار: ۱۱ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۲۵۶۹۲۴

مگر ما گاز اشک‌آور هستیم؟

به گزارش ایکنا؛ نشست هم‌‌اندیشی نویسندگان و ناشران حوزه نماز و مهدویت، امروز سه‌شنبه 11 تیرماه، با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین محسن قرائتی، رئیس ستاد اقامه نماز کشور، جمعی از مسئولان ستاد اقامه نماز و تعدادی از ناشران و نویسندگان حوزه نماز و مهدویت در مؤسسه خانه کتاب برگزار شد.

در ابتدای این نشست، محمود مظفر، دبیر ستاد اقامه نماز کشور با اشاره به دیدار صبح امروز حجت‌الاسلام والمسلمین قرائتی با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت: قول‌هایی برای حمایت وزارت ارشاد از ناشران و نویسندگان حوزه نماز از وزیر ارشاد دریافت کردیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برپایی جایزه کتاب سال نماز

وی افزود: یکی از بحث‌های مطرح بین ستاد اقامه نماز با وزارت ارشاد و حوزه کتابخانه‌های عمومی کشور برپایی جایزه کتاب سال نماز است که امیدواریم این برنامه محقق شود. همچنین قرار است بخشی در سایت اقامه نماز ایجاد و نیازهای مرتبط با حوزه نماز در این بخش به نویسندگان و ناشران معرفی شود؛ هر سال می‌توان یک موضوع محوری که مبتلابه جامعه است را در این بخش به ناشران و نویسندگان معرفی کرد.

مظفر با تأکید بر اینکه باید نیازهای جامعه در حوزه نماز احصا و براساس آن، کتاب نوشته شود، گفت: امسال موضوع اجلاس سراسری نماز، «نماز و مدرسه» است و نیاز داریم در این موضوع کتاب‌های مختلف نوشته شود.

وی با اشاره به اینکه در برنامه‌های مختلف وقتی کسی می‌خواست در خصوص اثرگذاری نماز بر رفع مشکلات زندگی مثال بزند، ابوعلی‌سینا را مثال می‌زد که وقتی دچار مشکلی می‌شد به نماز پناه می‌برد و مشکلش را حل می‌کرد، گفت: ما به این فکر کردیم که چرا تأثیرات نماز در زندگی مردم را جمع‌آوری نکنیم. بر این اساس با اعلام فراخوانی از مردم خواستیم تا تجربیات خود از تأثیر نماز بر زندگیشان را بنویسند، بدین ترتیب دو هزار اثر و خاطره دریافت کردیم. این خاطرات می‌تواند پرورش یافته و به کتاب و رمان تبدیل شود.

وی در پایان سخنان خود از آمادگی برای حمایت ستاد اقامه نماز از آثار مرتبط با نماز خبر داد.

در ادامه این مراسم حجت‌الاسلام والمسلمین قرائتی، رئیس ستاد اقامه نماز کشور خطاب به نویسندگان حوزه نماز، گفت: خداوند در آیه 41 سوره حج می‌فرماید: «الَّذِينَ إِنْ مَكَّنَّاهُمْ فِي الْأَرْضِ أَقَامُوا الصَّلَاةَ؛ همان كسانى كه چون در زمين به آنان توانايى دهيم نماز برپا مى‌دارند». یعنی اولین وظیفه مؤمن در زمانی که قدرت پیدا کرد، اقامه نماز است. «مکناهم» شما قلم شماست و وظیفه اول شما، اقامه نماز با قلم‌هایتان است.

وی ادامه داد: در روز قیامت از شما می‌پرسند به شما قلم و آبرو دادیم، چه کردید؟ بهترین آدم‌های کره زمین کسانی هستند که مردم را به خدا دعوت می‌کنند، حال به هر روشی این دعوت انجام شود، برای خدا صورت گرفته است. هر کسی برای نماز بیاید، برای خدا می‌آید.

آیا بیشترین همتتان بر روی نماز است؟

حجت‌الاسلام والمسلمین قرائتی نماز را محور اعمال و رفتار دانست و گفت: اگر نماز قبول شد، همه اعمال قبول می‌شود. اگر شما برای هر چیزی قلم زدید اما برای نماز چیزی ننوشتید از شما بازخواست خواهند کرد. باید بیشترین همت‌ها بر روی نماز باشد. آیا بیشترین همتتان بر روی نماز است؟

وی از ناشران و نویسندگان حوزه نماز خواست که به این مسئله فکر نکنند که چه قدر برای نماز وقت، انرژی، هزینه و ... صرف کرده‌اند و بدانند اینکه توفیق پیدا کرده‌اند کاری برای نماز انجام دهند، لطف خداوند است.

وی افزود: البته این مسئله به این معنا نیست که برای کارهایتان پول نگیرید، بلکه با هدف گرفتن پول و برای پول کار نکنید؛ اگر پول هم دادند، الحمدالله و البته دعا هم کنید که نیتتان خالص باشد.

این خطیب کشورمان با تأکید بر اینکه اگر برای نماز کاری نکرده‌ایم، به خصوص برای نماز نسل جوان، باید عذرخواهیم کنیم، گفت: آدم‌ها پنج دسته هستند، برخی مثل میوه درخت توت هستند که تا درخت را بتکانی میوه‌اش می‌ریزد، این آدم‌ها تا صدای اذان بلند شود به مسجد می‌آیند. برخی آدم‌ها مثل انار هستند که باید میوه را دانه دانه بچینی؛ یعنی باید سراغ تک تک آنها بروی و برای نماز دعوتشان کنی.  برخی آدم‌ها مثل گل هستند که خار دارند و اگر بخواهی آنها را به نماز دعوت کنی، خارشان در دستت می‌رود اما باید تحمل کنی، برخی هم مثل نارگیل هستند که برای به دست آوردن آنها باید از درخت بالا بروی و به سختی آنها را بکنی، پوسته سفت آنها را بشکنی تا اینکه به درون سفید و پاک آنها برسی؛ برخی هم مثل گردو هستند که پشت برگ‌ها پنهان شده‌اند و چوب هم که بزنی از درخت نمی‌افتند.

کتاب‌های قطور حوزه دین باید خلاصه شوند

وی با انتقاد از اینکه سلسله جلیله روحانیت فقط با افرادی که مثل میوه توت در دسترس هستند و حزب‌اللهی هستند ارتباط دارند و برای چهار گروه دیگر کار و برنامه‌ای ندارند، توصیه کرد: باید کتاب‌های قطور حوزه دین خلاصه شوند. کتاب‌های قطور را کسی نمی‌خواند، قرآن هم می‌گوید وقتی کسی حوصله ندارد، کوتاه بیا.

حجت‌الاسلام والمسلمین قرائتی در ادامه توصیه‌های خود به ناشران و نویسندگان حوزه نماز، گفت: مخاطبتان نسل نو باشد. من هم که کارم را شروع کردم تصمیم گرفتم آخوند اطفال باشم. کسی هم نبود که به او اقتدا کنم، پس تصمیم گرفتم خودم الگوی خودم باشم. به نوشتن یک کتاب و مقاله هم اکتفا نکنید و کارتان را ادامه دهید، همکارانتان را هم به این کار تشویق کنید و کار شریکی انجام دهید. اگر کسی هم قصد سوء استفاده ندارد، اجازه دهید از روی مطالب شما کتاب منتشر کند.

وی با اشاره به اینکه موضوع امسال اجلاس سراسری نماز، «نماز و مدرسه» است، گفت: از شما دعوت می‌کنم که در این حوزه کتاب و مقاله بنویسید. به سراغ همه گروه‌ها و افراد هم بروید و برای همه گروه‌ها کتاب بنویسید. البته محوریت قرآن را فراموش نکنید، کسانی که برای قرآن کاری نکنند «پوک» هستند. در کتاب‌هایتان هم از مثال، قصه و پرسش و پاسخ استفاده کنید و مسائلی که مورد نیاز است را بنویسید.

باید قلم شما طوری باشد که هر یک کلمه آن مفید باشد

حجت‌الاسلام قرائتی تأکید کرد: باید قلم شما طوری باشد که هر یک کلمه آن مفید باشد چرا که هم ضامن وقت خود و هم ضامن وقت دیگران هستید.  

مگر ما گاز اشک‌آور هستیم؟

وی از اینکه روحانیت روضه می‌خواند و فقط مردم را می‌گریاند هم انتقاد کرد و گفت: مگر ما گاز اشک‌آور هستیم؟ از فضای خنده غافل شده‌ایم باید از فضای خنده، البته خنده‌های حکیمانه نیز استفاده کنیم.

در پایان این مراسم تعدادی از نویسندگان و ناشران سؤال‌ها و پیشنهادهای خود را ارائه کردند. از جمله پیشنهادها توجه به دانشجو معلمان در حوزه نماز بود که حجت‌الاسلام والمسلمین قرائتی در این خصوص گفت: من خیلی به دانشگاه فرهنگیان معتقد و آماده هستم از طرح‌های پیشنهادی شما در این زمینه حمایت کنم.

حجت‌الاسلام والمسلمین قرائتی در پایان گفت: مسائل جدی‌ ما از جمله نماز، روزه، زکات و ... بازی شده‌اند و بازی‌های ما جدی؛ چون دولت بودجه به ما نداد، امامان جماعتی که راهشان دور بود نتوانستند به مدارس برای اقامه نماز بروند، 30 هزار نماز جماعت مدارس به 20 هزار نماز کاهش یافت. من به جناب جهانگیری(معاون اول رئیس جمهور) گفتم که در دوران شما 10 هزار نماز جماعت مدارس کم شده است. دولت باید این مسئله را جدی بگیرد.

وی در پایان از ناشران و نویسندگان خواست به عنوان مسلمان وظیفه خود را در قبال نماز انجام دهند.

انتهای پیام 

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا اجتماعی نماز در مدارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۵۶۹۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحقق عدالت فرهنگی با فروش هم‌زمان حضوری و مجازی در نمایشگاه کتاب

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: برخی مطرح کردند نمایشگاه کتاب مجازی و حضوری در زمان‌های مختلف برگزار شود اما تحقق عدالت فرهنگی با هم‌زمان بودن نمایشگاه حضوری و مجازی کتاب ملموس می‌شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدمهدی اسماعیلی در جلسه شورای سیاست‌گذاری سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران ضمن تشکر از دست‌اندرکاران برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران اظهار کرد: اصحاب فرهنگ و ادب دوره کم نظیری به لحاظ آمار، کمیت و کیفیت را تجربه خواهند کرد.

وی افزود: خوشحال هستیم بخش مهمی از کار در اختیار تشکل‌های صنفی و فعالان با سابقه این حوزه قرار گرفته است؛ این کار متعلق به جریان فرهنگ و ادب کشور است و وظیفه ما حمایت از این فرایند است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: ایران به لحاظ حوزه فرهنگی قابل مقایسه با بسیاری از کشورهای دنیا نیست، تقریباً روزی در وزارت فرهنگ نداریم که رویدادی را در حال برگزاری نداشته باشیم و جشنواره‌های مختلف محلی استانی ملی و منطقه‌ای رخ می‌دهد.

اسماعیلی با بیان اینکه نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران صحنه پرشوری از دوره رونق و شکوفایی حوزه فرهنگی کشور خواهد بود، گفت: در طول یک‌سال اخیر (از نمایشگاه قبلی تا الان) تلاش کردیم بخش مهمی از نیازها را مورد توجه قرار دهیم و به همه ضعف‌ها اذعان می‌کنم اما در عین حال دوستانمان تلاش کردند وضعیت را به شکلی قابل اتکا و افتخار درآورند.

وی با اشاره به تولید کاغذ در کشور افزود: در حوزه تولید کاغذ جشن خود کفایی کاغذ کتب درسی را داشتیم و در آستانه تکمیل کارخانه پیشرفته در حوزه کاغذ هستیم که در ماه‌های آینده به بهره‌برداری خواهد رسید و ظرفیت تولید کاغذ تحریر را به بیش از صد و ۳۰ هزار تن خواهیم رساند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: حوزه کودک و نوجوان برای ما کلیدی است و بر همین اساس آماده حمایت جدی از ناشران و مخاطبان کودک و نوجوان هستیم و این کار را ادامه خواهیم داد.

اسماعیلی ادامه داد: ترجمه آثار فاخر فارسی به زبان‌های خارجی با استفاده از کسانی که به زبان اصلی تسلط دارند مورد تاکید رهبری قرار گرفته بود که برنامه ویژه‌ای برای این مهم تدارک دیده شده است.

تلاش کردیم فضای حمایتی را افزایش دهیم

وزیر فرهنگ گفت: امسال تلاش کردیم فضای حمایتی را افزایش دهیم؛ منتظر هستیم تأمین اعتبار لازم صورت گیرد تا حمایت‌ها علاوه بر اعضای هیئت علمی، طلاب و دانشجویان به سایر بخش‌های جامعه از جمله دانش آموزان دوره دوم دبیرستان نیز داده شود.

اسماعیلی عنوان کرد: امسال عدد قابل توجهی را به این کار اختصاص می‌دهیم و حمایت جدی اتفاق می‌افتد، دولت و مجلس کار بسیار مهمی را انجام دادند و برای اولین بار تبصره ۱۳ در حال عملی شدن است.

وی با تاکید بر اینکه اعضای ستاد برای اصحاب کتاب، فرهنگ، ادب هر نوع گشایشی را که لازم باشد پیشنهاد دهند و ما نیز تلاش می‌کنیم بخش عمده آن را انجام دهیم، گفت: شبکه کتاب فروشی‌ها باید گسترش یابد. با وزیر صمت صحبت کردم و آقای علی آبادی تعدادی از شرکت‌های خودروسازی را مکلف کردند تا برای بهبود در امر کتابفروشی‌های سیار در این حوزه وارد شوند.

وزیر فرهنگ گفت: تقدیر از پیشکسوتان در برنامه امسال پیش بینی شده است؛ نمایشگاه کتاب صرفاً نباید برای فروش کتاب استفاده شود بلکه باید حال فرهنگی مردم را تغییر دهیم.

تحقق عدالت فرهنگی با هم‌زمان بودن نمایشگاه حضوری و مجازی کتاب ملموس می‌شود

وی افزود: برخی مطرح کردند نمایشگاه کتاب مجازی و حضوری در زمان‌های مختلف برگزار شود اما تحقق عدالت فرهنگی با هم‌زمان بودن نمایشگاه حضوری و مجازی کتاب ملموس می‌شد.

اسماعیلی با تاکید بر مهم بودن تبلیغات در رسانه‌ها و سطح شهر گفت: مردم باید احساس شور و نشاط فرهنگی کنند؛ مردم ایران در مورد نمایشگاه کتاب خاطره بسیار مثبت و متعالی دارند و بر همین اساس به مسائلی از قبیل حمل و نقل و مشکلات اینچنینی باید پرداخته شود.

وی افزود: هر سه نظرسنجی در مورد عملیات وعده صادق نشان دهنده احساس غرور مردم از این اتفاق بود، چه کسی فکر می‌کند در بالاترین سطح برخورد نظامی اینگونه غرور ایجاد کند؟ بازارهای اقتصادی در حال رسیدن به ثبات هستند و دولت هم با اهتمام در صحنه قرار دارد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: نمایشگاه سال گذشته الگویی در مدیریت فرهنگی مسئله پوشش بود. امسال نمایشگاه باید توانمندی حوزه فرهنگی برای حل مسائل پیش رو را نشان دهد.

وی ضمن اشاره به قدردانی رهبر انقلاب در مورد اقدامات انجام شده در نمایشگاه بین‌المللی کتاب پارسال، افزود: سال گذشته استقبال میلیونی مخاطبان را بدون کمترین حاشیه‌ای داشتیم؛ دشمن می‌خواهد مردم را در مقابل هم قرار دهد ولی بنا داریم در این فضا با روحیه جهادی و استفاده از ابزارهای اقناعی، تبلیغی و گفت‌وگو محور فضای مطلوبی را برای حوزه مسائل فرهنگی ایجاد کنیم و نسبت به این مسأله خیلی امیدوار هستیم.

اسماعیلی با تاکید بر اینکه برای مسئله فلسطین حتماً باید رویداد تعریف کرد، گفت: نظر سنجی‌ها از مراجعان به نمایشگاه اگر روزانه صورت گیرد مفیدتر است این رویکرد باعث می‌شود نواقص روز اول در روز سوم نباشد و فضای پذیرش انتقاد را باز کند.

وزیر فرهنگ با بیان اینکه در جشنواره‌های گذشته مسابقه نقد جشنواره‌ها را برگزار کردیم و به کسانی که دقیق‌تر اشکالات را بگویند جایزه می‌دهیم، گفت: آمادگی داریم جلسه کارگروه نشر و کاغذ با حضور معاون اول رئیس جمهور را اینجا برگزار کنیم.

کد خبر 750934

دیگر خبرها

  • کتاب‌هایی که اگر فیلم شوند، پرفروش می‌شوند
  • معرفی شخصیت حجت‌الاسلام مطلبی مصداق امر به معروف است
  • کتاب «رضای انقلاب» در حوزه هنری رونمایی می‌شود
  • پویش نقالی شاهنامه در نمایشگاه کتاب برگزار می‌شود
  • تحقق عدالت فرهنگی با فروش هم‌زمان حضوری و مجازی در نمایشگاه کتاب
  • پرفروش‌های داستانی حوزه مقاومت در نمایشگاه
  • رونمایی از «رضای انقلاب» در حوزه هنری
  • این برنامه‌ها را حتما بشنوید/ ضیافت کتاب خوان‌ها در رادیو
  • مصونیت از آسیب‌های اجتماعی با ویدئو کتاب‌های مهارتی برای کودکان
  • ارگان‌زدگی؛ گریبان‌گیر نمایشگاه کتاب است